Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Pochlub se svým webem a dostaneš zadarmo herní myš nebo triko

Microsoft logo
Chceš si vyzkoušet nové technologie pro začínající webové designéry nebo programátory? Pak máš velkou šanci dostat úplně zdarma myš pro počítačové hráče s Microsoft Sidewinder Mouse!

Microsoft Sidewinder MouseO co přesně jde a dostane myš každý?

Chceme ukázat nejnovější možnosti tvorby interaktivních multimediálních webových aplikací pomocí technologií firmy Microsoft, které jsou zdarma a dostupné každému. Nemusíš si nikde nic kupovat, stačí se pochlubit svým webem, který obsahuje konkrétní prvky nových technologií řady Web 2.0 a AJAX firmy Microsoft. Nemáš-li web, není nic snadnějšího než si ho zdarma založit na http://spaces.live.com nebo využít český Windows Server Free hosting. Na rozdání máme více než stovku myší a úplně každý, kdo registruje svůj osobní web odpovídající podmínkám, dostane pěkné triko.

Jaké prvky a komponenty musím na svém webu mít, abych dostal(-a) dárek?

Webová stránka, za kterou dostaneš dárek, musí obsahovat minimálně tři konkrétní technologie nebo postupy:

  1. Microsoft Popfly - technologie a nástroj pro vytváření a sdílení vlastních webových stránek a aplikací pomocí mixování různých existujících komponent bez nutnosti psát kód a bez hlubokých technických znalostí v oblasti tvorby webu. Úkolem bude "naklikat si" interaktivní prostorové menu - webový rozcestník.
  2. Microsoft Silverlight - plugin do prohlížečů umožňující interaktivní práci s bohatým obsahem a multimédii. V našem případě se půjde o bezplatné využití 10 GB prostoru pro free video streamingu včetně možného HD rozlišení a úkolem bude vystavit na svoji stránku jedno streamované video s interaktivním Silverlight playerem.
  3. Windows Live Messenger IM Web Control - Stovky milionů lidí na celém světě používají pro on-line komunikaci, videokomunikaci a sdílení souborů Windows Live Messenger. U nás v Čechách je velmi rozšířen mylný názor, že služeb Messengeru lze využít pouze ve Windows a komunikovat musí registrovaný uživatel služeb Live. Následující a poslední část vaší webové stránky má úkol implementovat - vložit do stránky - webovou JavaScript komponetu Windows Live Messenger IM Web Control a vyzkoušet komunikaci s neregistrovaným uživatelem pouze pomocí webových prostředků.

Kde se budu muset registrovat a jak bude nakládáno s mými osobními údaji?

Pro využití služeb budeš muset mít svůj jedinečný a univerzální účet Windows Live ID. Windows Live ID nahradilo v minulosti používaný MS Passport a slouží k jednotnému přihlašování ke všem službám společnosti Microsoft. Veškeré osobní údaje máš plně pod kontrolou.

Kdy musím vystavit své stránky a kdy dostanu myš nebo triko?

Svoje stránky musíš vytvořit a hlavně registrovat do konce května 2008 a v červnu dostaneš, v případě, že stránka(-y) obsahuje(-í) správné prvky a při její(-ich) registraci byla uvedena platná kontaktní adresa, dárek. Dříve registrovaným budeme posílat myš, a až myši dojdou, pak trika.

Více informací včetně návodu a ukázkové aplikace najdeš na adrese http://www.dokazesto.cz.

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pochlub se svým webem a dostaneš zadarmo herní myš nebo triko

Žádné komentáře.