Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k PocketBook představil vodotěsnou čtečku Aqua s E Ink displejem

Jediné co by se dalo vylepšit? A co sakra přístup na internet? Jen se přihlásit na wifi a spustit prohlížeč je na Pocketbooku Touch holé utrpení! Trvá minuty než se čtečka vůbec uráčí akci provést. Když mi ho v datartu předváděli, rozhodně mě to neoslovilo a radši jsem dala přednost Nexusu 7...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To bude tím, že u Nexu je wi-fi nezbytné pro provoz, kdežto u e-ink čtečky je wi-fi jen na synchronizaci s účtem kvůli zakoupeným knihám. Tak jak je na čtečce utrpení internet a hry, je na androidu utrpení delší výdrž a například dovolená bez elektřiny.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Esivá vono to nebude tím, že Nexus 7 je tablet, zatím co tohle je čtečka na knihy. Běžnou knihou sice můžete zatloukat hřebík, podložit skříň případně i rozdělat oheň, ale nebude to ono. Stejně tak není brouzdání ne e-book readeru to pravé švestkové...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud výrobce ve výrobku nějaké funkce nabízí, má je výrobek umět buďto pořádně, nebo vůbec. Pomalé wifi a browser je horší, než kdyby tam funkce nebyla, protože je to defacto když ne rovnou podvod, tak alespoň uvedení zákazníka v omyl. Proč si myslíte, že jsem se rozhodovala mezi čtečkou a tabletem? Já na svém tabletu nejvíc čtu, ale čtu na INTERNETU, na knížky tam mám e-reader a mediamonkey.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím tak plně funkční výrobky posílá na trh pouze Apple :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli jste hloupý, nebo jste nepochopil, co je to čtečka ... on dělá Apple e-ink čtečky knih?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Stejne blbe by se dalo rict, ze tablety maji mizernou vydrz, takze by tam radeji ani zadna baterka nemela byt. Ctecka totiz vydrzi mesic cteni :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Výdrž baterie není funkce, je to vlastnost, kterou má uživatel malou šanci ovlivnit (max. zeslabit jas, či vypnout to či ono) a využije ji vždy. Wifi na druhou stranu je funkčnost navíc, kterou výrobce inzeruje jako výhodu navíc, ale uživatel ji může, ale nemusí využít. Srovnáváte tedy jablka a hrušky.
Čtečky jsou inzerovány jako nástroje na čtení s dlouhou výdrží, ale omezenou funkčností.
Co je špatného na tom, chtít po výrobci, aby funkce, které svým zákazníkům nabízí byly plně použitelné? Zvlášť, když mají výrobek odlišit od levnější kvalitní konkurence jakou je třeba Amazon Kindle?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je třeba číst psané, chápat popis zboží a nedomýšlet si něco, co není. Při pohledu na web PocketBooku Touch http://www.pocketbook-int.com/cz/products/pocketbook-touch vidím, že inzerují připojení na WiFi a RSS čtečku, nikde nevidím, že by inzerovali rychlé, svižné či dokonce bezproblémové brouzdání na jakémkoliv obecném webu. Hardwarově jsou na tom čtečky tak, že nic takového ani zaručit nemůžou, optimalizace logicky probíhá na výdrž a ne na výkon. Tablet má výkon mnohonásobně vyšší a je na to určen, ostatně PocketBook tam nějaké SurfPady v nabídce má.

Mám Kindle a browser v něm je také vhodný maximálně na čtení Wikipedie nebo procházení Amazon Store, výrobce ani nikdy netvrdil, že je na něco víc. A nikdy by mě ani nenapadlo to Kindlu vyčítat, je to prostě čtečka. Nejezdím v létě na lyžích, neplavu v zimě v řece, nepoužívám věci v opačném významu než k jakému jsou určené.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To já bych přivítal jiné vylepšení, odolnost do 60 m hloubky s pasivním přisvícením. Čtečka/ tablet pro potápění za rozumnou cenu by byla bomba. Přeci jen platit jen za podvodní pouzdro 799 USD + vlastní iPad, je trochu darda. A že by to mělo při potápění výborné využití.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Umí to i mapy? Vodotěsné mapy a čtení je to, co správný vodák využije. Jediná funkce, co mi na tom chybí je funkce proti ukradení čtečky :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Copak ukradeni ... hlavne funkce proti tomu, aby ta ctecka uplavala a chytila se pod jezem. I kdyz ... ono by se takova funkce dala snadno zaridit proste tim, ze na ctecce bude oko za ktere jde privazat spagatem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to oko na karabinu by bylo fajn :-) nafouknutý igelitový pytlík to ve vodě udrží nad hladinou ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na to mi vždy dobře sloužila vodotěsná zacvakávací kapsa, na normální mobil nebo tablet. Jen je problém že když se člověk udělá na něčem divočejší, není důležité že to nadále plave, ale kde to vůbec plave a jak to najít. Takže doplněk k té čtečce -modul nouzové signalizace polohy, třeba oranžová dýmovnice :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.