Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Takhle vypadá KDE 5 [video]

Tak to na mém starém ntb s Celeron M 1.73GHz + 1 GB RAM a starou 128 MB Ati grafikou nerozběhám :D Sotva mi tu běhá dosavadní Kubuntu 14.04 a LXDE mi dělá problémy s Wifi kartou. Myslím že už opravdu musím vyměnit stroj :(

Jinak nové KDE se mi velice líbí, člověk se v něm hezky zorientuje podle toho co je na obrázcích. Moc se těším, na novém NTB se určitě hodím dualboot, takovéto grafické styly se ovládají na PC mnohem líp jak Win 8(8.1).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já mám takovej dojem že KDE 5 je míň náročný jak poslední KDE 4 (který urazilo od prvních verzí obrovskou cestu jak ve funkčnosti, tak ve svižnosti).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale tohle je naprostá pecka!
Udělal jsem menší "pokus na zvířatech" - ukázal jsem to svojí přítelkyni, která je extrémní estét a i ona uznala, že je to hezké, intuitivní a moderní...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné, asi na to pak znovu přejdu ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj, vypada dobre, jamile bude ve freebsd portech tak hned zkusim :) nebo alespon v area51 ...
akorat me na fbsd10 sere domrvenej kms intel driver a novej xorg se me nechce instalit ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konecne neco prijatelneho, po experimentu KDE 4 :) Az ubude seriozni prace a bude prostor na flakani se, dam tomu sanci..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No dvakrát reprezentativní video to není, dost se mu to tam trhá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KDE je imho vzdy o par krokov pred gnome a ostatnymi prostrediami a je pre mna nepochopitelne, ze na poli primarneho nasadenia je ale situacia presne opacna - najst naozaj solidnu distribuciu ktora kladie svoj primarny focus na KDE je dost velky problem.

Najvacsie vyhody aj nevyhody zaroven su "eye candy" - co neprekusnu geekovia a tzv. "pravoverni" a moznost nastavit si doslova cokolvek, co naozaj moze odradzat beznych userov.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem s linuxem (resp. Kubuntu kvůli grafické podobnosti a ovládání Win) začal sice před cca dvěma lety, ale za tu dobu musím říct, že i když jej mám jako testovací či pro účely záchrany (např. smazání nedostupných pochybných souborů nebo opravy systému), tak se mi v něm pracuje lépe než ve Win 7.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, a já jsem si tak zvykl na gnome shell, že vše jiné mi už přijde stašně neintuitivní. Najetí myší do levého horního rohu s náhledy oken a rychlé přepnutí je strašně návykové. Není totiž nutné se trefovat do nějakého tlačítka "start"v liště nebo hledat daný program ve spodní liště, kde jsou taky jen tlačítka, navíc při větším množství programů stejně ten text je tak krátký, že nevím, o co jde. Rychlý pohyb myší doleva nahoru a klepnutí na velký náhled okna je daleko rychlejší. A pokud chci spustit nový program, tak naťukám první 2-3 písmena a stisknu enter, taky rychlé. Jak všichni na gnome shell nadávají, já jsem z něj nadšený, je pravda že první verze trpěly spousty nedostatků, ale dnes jde o nejintuitivnější prostředí ze všech. Než KDE, to už radši volím Enlightenment, který je daleko svižnější a hodí se právě na starší stroje. nechápu, proč tam všichni dávají zastaralé Xfce, když E17 nebo E18 je daleko rychlejší a modernější.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.