Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podle Steamu vzrostl podíl procesorů AMD za duben o 43 %

Ono jde ale hlavne o to, jaky byl podil pred vytvorenim chyby v lete lonskeho roku a jaky je ted po odecteni chyby.
A zde prave muzeme videt, ze skutecne podil procesoru AMD mirne stoupnul, nevadi o kolik, dulezite je, ze tam je ten vzestup a ze tu neni zadny duvod proto, aby ta vzrustajici tendence nepokracovala.

Ovsem u grafik je to opacne, tam pred vytvorenim chyby i po jejim odecteni, je podil grafik AMD stale stejne tristni a nevzrusta. Taky neni divu, kdyz je Vega takovy propadak a Polaris prodavaji vyrobci naprimo tezarum, takze se k hracum vubec nedostane.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mas to trochu pomotany. Naopak Vega se do kramu vicemene nedostala, protoze ji komplet zkoupili tezari, kvuli az neskutecny efektivite tezby Monera. Polaris byl sice super na Ethereum, ale v kramech byl dostupnej az na par mesicu vicemene porad, i kdyz taky za vyssi ceny nez by mel byt, stejne jako Pascal, kterej se zas pouziva na Zcash.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna je vacsi problem nieco ine:

Do toho priekumu sa zapocitavaju lem ti, ktorym sa zobrazi vyzva na zapojenie sa do prieskumu a povolia ju. Napr. mne sa za rovnake obdobie ta vyzva zobarazili 5x na iMacu s macOS/OS X a len 2x na PC s Ubuntu...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nahodny vyber je to na cem statistika stoji, ne opravdu to neni problem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

1. A je te vyber nahodny?
2. Aka je smerodajna odchylka/rozptyl?
3. Ake su intervalopve odhady na roznych hladionach spolahlivosti?
4. Ake je rozdelnie nahodnej velicny? Ide o normalne rozdelenie?

Lebo Zo statistiky mi moze vyjst,. ze podiel AMD na trhu je s pravdepodobnostou 66% od -60%
do 100%, (tam je stredna hodnota 20%) a taku statistiku mozem zahodit, lebo evidentne to nema normalne rozdelenie. Stredna hodnota sama o sebe nehovori o nicom..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

https://www.tomshardware.com/news/steam-hardware-survey-cpu-gpu,37007.html Jinak v mé sestavě co jsem naposled klikal na detekci HW tak mi Steam detekoval pouze integrovanou grafiku u I3 a Radeon neposílal.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Redmari, "nahodny vyber" nema se statistikou nic spolecneho. "Nahodny vyber" maximalne tak souvisi s nejakym modelem sberu dat. Teprve nad "nejakymi daty", ktere mas a ty nemusi byt vubec nahodne posbirane, delas statistiku ;)
Jinak stavet model sberu dat pro nejaky reprezentativni vzorek jen "na nahodnem vyberu" to snad uz ani dneska nejde...prave proto existuji "modely" jak ty data sbirat, aby se to bylo reprezentativni, coz se primo vylucuje s tim, ze to bude "ciste nahodne" ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, v čínských kavárnách si kupují Intel a nVidia, a to nemůže být n á h o d n ý výběr ... a dále pokračuje Jaryn... :D

P.S. Jinými slovy, nejedná se o testování hypotézy (pokud normálně náhodný hráč hraje, s jakou pravděpodobností používá Radeon), ale o prasečí sečtení dat v nějaké SQL databázi /SELECT COUNT(gpu) FROM steamusers.gpu WHERE gpu="Radeon"/, kterou naplnil nějakej prasečí algoritmus dotazování (tj. data nejsou očištěná o metodiku dotazu, jakože "sezónnost")...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém se statistikami začal, když si číňani oblíbili PUBG

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem tim nezacal, problem se tim jen stal daleko lepe viditelny. Problem Steam Survey je, ze nikdo netusi, jakym zpusobem vlastne ta jejich Survey funguje a jak z toho pak pocitaji "globalne" celou statistiku. Cela jejich metodika je jedna velka neznama a cisla, ktere z toho lezou, nemaji pro nejaky serioznejsi vyzkum zadnou hodnotu, protoze ty rozdily, ktere se v tech mereni objevuji (a objevovali uz i driv) jsou prilis velke. Ale jako na debatu treba na diitu je to dobry ;)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

hezky shrnuto :) statistiky bez metodiky jsou akorat na pokec u piva :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že je to asi stejně věrohodné jako informace na Alze o tom, kolik lidí si právě prohlíží daný produkt, nebo kolik jich ho v uplynulém týdnu koupilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Marne premyslim, jaky ma Steam skryty duvod k tomu, aby to takto komplikoval. Vzdyt ta platforma je temer idealni ke sberu takovych dat. Proste se prihlasi klient, zjisti na jakem CPU jede a udela se carka u AMD/Intel. To same pro GPU. Proc v tom sakra delaji takovy bordel? Napada nekoho neco?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

že takové informace nemají svolení sbírat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si to maji strcit do EULA. Porad tady vsichni breci, ze se jim nikdy nezobrazila zadost o dotaznik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam 2 pc na hry AMD a Intel, oba na MX linux. ani na jednom mi nevyskocilo Steam survey. ako som dal na intel disk a nainstaloval win7, ani som nespustil hru a okno bolo hned
cize ich statistikam strasne doverujem

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Existuje aj možnosť že informácie o procesoroch majú priamo s užívateľovho Steam manažéru a survey je len šaškáreň pre verejnosť..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám opačnou zkušenost. Pracuju v linuxu a steam tam pustím tak jednou za půl roku - počet surveys za celou dobu 3. Hraju v dualbootovaném windows pouštím steam ~3x týdně. Počet surveys za celou dobu - 0.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3 instalace Steamu na 3 pocitacich od roku 2014.. Steam survey jsem mel jednou :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ja to mam podobne - mala som 3-4 pocitace v priebehu casu vsetko AMD (FX + APU predtym, teraz Ryzen) a survey si pamatam len raz, ale na Macbooku s Intel i5 kde Steam spustam raz za pol roka na nejaku nenarocnu hru mi vyskocil uz asi 3x. Alebo Steam sa spusta po zapnuti na dvoch pocitacoch, ale niekto prinesie iny na "pozri sa mi na to" a spusti sa okamzite :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, Steam ma velku vypovednu hodnotu :) lol https://games.tiscali.cz/hardware/hardwarovy-pruzkum-steamu-bugfix-cinan...

ale ako klikaci članok pre DD deti O.K.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Věřím jen statistice, kterou si zfalšuji sám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.