Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podpora Intel Skylake pro Windows 7 a 8.1 nakonec bude

Předpokládám, že v případě Win 8.1, které jsou stále ještě plně podporovány, by se to v US neobešlo bez nějaké žaloby.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dobra zprava k obedu, jeste je doufam donuti rychle se rozvijejici api Vulkan tez k integraci DirectX 12 pro Windows 7 a 8.1 na co maji jejich uzivatele/zakaznici plny narok, potom pese sere cele nedodelane Windows 10.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Proc? Dva hlavni hraci na hernim trhu jsou Microsoft (XBOX One) a Sony (PS4).

Ani jeden z nich nema duvod pouzivat konkurencni API pro vyvoj her.

Takze Vulkan zustane pouze pro hry, ktere nebudou na konzole a tech zase tolik neni. Precejenom konzole tvori 80% zisku herniho prumyslu.

Oni PC hraci by hodne chteli, ale platit se jim nechce - jakmile se objevi nova hra, uz zhavi torrenty. A pak velke prekvapeni - dalsi hra muze byt uz jen pro konzole.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

PC hraní zvěstovali konec, od roku 2019 platforma může dominovat http://idnes.cz/9I2cq

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono zas nesmíš vohnoutsky věřit všemu co se plká na lžidnes.cz že ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Největší jo? Uvidíme až steam vypustí do světa tu svou Steam krabičku. Pak nějakej omezenej PlayStation a XboX bude historie. Další věcí je že API Vulkan by mělo jít provozovat všude, i na Linuxu, i na tabletu i v "chytrých" telefonech a to je drtivý žvanec koláče kam se PS ani XBox nehrabou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky se mi libi, jak tady jisti lide "zapominaji" na mobily / tablety....

http://www.digi-capital.com/news/2015/05/games-leaders-to-dominate-45-bi...

Kdyz ignoruji forcast a koukam jen na 2015 kolac, zda se mi ze mobilni hry vydelali v 2015 zhruba tolik co PC+konzole dohromady ... takze mili panove, nejvetsi hraci (by revenue) na hernim trhu jsou Google a Apple, jelikoz dostanou 30% z kazde prodane hry na storu ;) a Microsoft + Sony muzou byt max kdesi v top 10...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Oni PC hraci by hodne chteli, ale platit se jim nechce - jakmile se objevi nova hra, uz zhavi torrenty. A pak velke prekvapeni - dalsi hra muze byt uz jen pro konzole."

To je takové jakoby snad všichni s PC kradli. Kdyby to byla pravda, nikdo by na PC hry nevydával. Přesto studia na PC hry vydávají a dělají to proto, že se stále najde dost lidí, kteří za PC hru zaplatí. Tak proč by vývojáři nemohli jen použít k vývoji nová, efektivnější API?

"Takze Vulkan zustane pouze pro hry, ktere nebudou na konzole a tech zase tolik neni. Precejenom konzole tvori 80% zisku herniho prumyslu."

S tím částečně souhlasit lze (bohužel). Na druhou stranu Vulkán má výhodu multiplatformnosti, takže hra napsaná na Vulkán může běžet třeba na Linuxu nebo starších WIN, kde není DX 12 podporováno.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

torrenty žhaví jen rozvojové země, ČR a všechno na východ od ČR. v USA pomalu ani neví co to je torrent a všichni tam mají prachy na to aby si to koupili. proč byla Operace Flashpoint původně anglicky? Protože byla přizpůsobena největšímu trhu kde si ji lidé opravdu koupí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To mi přijde jako hloupost, že by všichni žhavili torrenty. Možná tak puberťáci. Řada lidí hry kupuje a nemyslím tím dnešní kamenné obchody, ale např. platformu Steam. Krom toho dnes už hry nestojí tolik co kdysi před 10 lety a koupit hru ve slevě, na které dělal dnem i nocí tým 70 lidí za 10 eur, je paráda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono jim ani nic jiného nezbývá že Desítky, to je zatím jeden velký debakl a holport je holport. Co by asi tak Intel řekl na to, kdyby mu nešly na odbyt nové CPU, protože desítky nikdo normální zatím nechce a se 7 a 8.1 to "nechodí" :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Těch ,,nikdo,, je přes 200 milionů s neustále rostoucím podílem.Podíl W10 překonal W8.1...
http://gs.statcounter.com/#desktop-os-ww-monthly-201509-201602
A na Steamu je o kousíček na druhém místě a stoupají...
Tedy nějaký sen že DX12 či cokoliv nového příjde na W8.1 a starší je jenom sen.Proč by to kdokoliv dělal?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Těch 200 milionů "nikdo", to je počet lidí, co si Win 10 nainstalovali. O tom, kolik a proč se jich vrátilo zpět na starší OS, se pochopitelně nikde psát nebude ... Fakt nevěřte všemu co kde píšou, dívejte se trošku kolem sebe ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"platforma Skylake dává pod Windows 10 ve srovnání s Windows 7 až 30× lepší grafiku a až 3 delší výdrž baterie"

Nevim co je "30x lepsi grafika", ale to druhe si umim vysvetlit jen dvema zpusoby, 1) desiva marketingova sr*cka, nebo 2) power management ve Win7 je desiva sr*cka.

2) mi prijde znacne nepravdepodobne, takze to vypada na 1) ..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi na zarizeni a jeho ovladacich. Na mem 15" NB je vydrz skoro totozna s Win 8/8.1 (Win7 jsem otamtud vyhodil hned po koupi) , ale treba u tabletu s Asus T100 se zvedla z 11 hodin na 16. Nicmene prodlouzeni na trojnasobek nevidim realne pokud tomu nekdo nepomohl uzpusobenim testu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Windows jsou nejspíš tak kvalitní téma, že si ještě nikdo nevšiml, jak nám ta okénka ovdověla ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím přesně co myslíš tím "kvalitní téma", ale jestli myslíš "vděčné téma" tak to je pravda. Všiml sis někdy (myslím v posledních několika málo letech) že čím "bídnější produkt", tím "vděčnější téma"? :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, nechal jsem se unést marketingovou omáčkou. Interně vděčné téma = kvalitní téma ;-). A ano, je to tak, že čím větší šit, tím kvalitnější téma :). Zejména v případě hodně profláknutých firem. Taky mám tato témata rád ;-).

Co si budem povídat - bulvár prostě táhne. Vždycky táhnul a vždycky táhnout bude. A nic s tím nejde dělat :-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tím souhlasím, dokud to bude lidi zajímat (a co hůř, budou tomu věřit a považovat za alfu a omegu informací), tak tady bulvár bude. Jediné co s tím dělat jde, je nevšímat si toho a shánět informace jinde ... jenže to by tady ta vláklna byla prázdná a to zase nemůžete potřebovat vy, redaktoři ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Cílem Microsoftu je převést co nejvíce lidí na windows 10 co nejdříve. Ideálně 100% počítačů v nejkratším možné času" - 100% se jim nikdy nepodaří, já totiž zůstávám u W7 navždy. :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdiť, že pri ňom ostaneš navždy je dosť odvážne tvrdenie. Stavím sa, že o 10 rokov bude tvoj názor úplne iný... :) Ja zatiaľ tiež využívam W7 ako sekundárny systém (primárny Ubuntu), ale netrúfam si povedať, že časom nebudem nútený tie okná nahradiť niečim novým... A možno už to ani okná nebudú, záleží len na vývojároch, či sa spamätajú a začnú vydávať SW aj pre Linux.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak v profi sfere a firemnim prostredi MS nabizi lepsi komfort jak pro uzivatele tak pro spravce do te doby dokud se to nesrovna tak se to nezmeni ..

pohnout by tim mohla
a) masivni podpora Vulkanu ze strany vyvojaru kdy i lide kteri maji Windows prevazne kvuli hrani by mohli v klidu prejit na linux aniz by to nejak pocitili
b) a kdyby byli produkty jako napriklad Libre office 100% kompatibilni s MS office balickem apod.

do te doby se ty rucicky vah moc nepohnou ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze zustane u W7 navzdy clovek je dost odvazne tvrzeni. Ale pocitac? Microsoft nikdy nemuze dosahnout 100% pocitacu proste proto, ze spousta pocitacu Win 10 nespusti. Samozrejme, za 10 let uz ty pocitace budou ve srotu, ale to Win 10 taky, pokud to teda Microsoft nemysli vazne s tim, ze kazdy dalsi operacni system od Microsoftu se uz bude jmenovat Win 10 (pravda, i jen podle zprav na tema odinstalovani aplikaci vysly ty operacni systemy co se jmenuji Win 10 uz alespon tri.)

Jinak ... klidne to muze dopadnout tak, ze za 10 let budete mit taky dva operacni systemy - BSD a Android. (Nebo tri: BSD, Android a SteamOS, coz bude vicemene Ubuntu se steamem ale Ubuntu tomu budou rikat jenom "duchodci".) Z PRESNE stejnych duvodu proc mate dneska Ubuntu a Windows 7, protoze vase pozadavky se nezmeni ale ty operacni systemy ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak úplně navždy asi ne. :-) Každopádně rodičům běží na několika kompech ještě XPčka a ty tam budou ještě tak 10 let pokud neodejde dřív HW. Takže W7 by také mohli nějakou dobu vydržet.
Stejně je jedu permanentně z virtuálu přes VBox - a takto je lze provozovat teoreticky i za 50 let na nějakém budoucím HW a OS.

Dokud nebude existovat alespoň podobně uživatelsky příjemný OS, tak u nich zůstávám. W8 a W10 mám ve virtuálech jen na testování, takže jsem měl už tu čest. A Linuxy používam jen jako servery, tzn. žádné GUI. Zkoušel jsem jich mraky a jediný co mi vcelku snad i vyhovovalo byl Mint. Ale na W7 to zatím nemá. :-) Tak jako tak stejně potřebuji Wincky kvůli VS..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

co vies, mozno typek ma 75 rokov :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, to ještě fakt ne. :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Všechno je samozřejmě přesně tak, jak se píše. Akorát tedy jinými slovy, s čímž mohou mít pomalejší lidé potíže ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Sice je to trochu mimo mísu, ale jak onehdy bylo haló s tím taktováním non K procesorů od Intelu. Nevím proč, ale při čtení tohoto článku mě tak napadlo. Dalo by se pomocí těch externích generátorů taktu, či jaké to fičury využil ASRock použít k taktování Xeon procesorů. Umí to i některé předešlé (x99, x97 atd. ) desky, nebo je to jen výsada Z170 a desek ASRock ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.