Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podraží média?

No tak exkurzi do Eximpa si nepamatuju, zato si moc dobře pamatuju na 2 spindly Eximpo DVD médií, na kterých mi zmizela data:-D.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak ... pouheho pul roku prodavali pod znackou Multidisk podlozky pod pullitry a nikdo jim to nemuze zapomenout ... nahodou, ja jeste ted mam hromady CD Multidisk a nekolik DVD (ty co jsem dostal vymenou za ty necitelne) ktere jdou porad precist.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Shodou okolnosti o této nepříjemnosti trošku něco vím a mohu říct, že v tom Eximpo bylo poměrně nevinně.
Barvivo jim dodávala jistá firma, která měla ručit za kvalitu. Pravda, asi to byla jedna z těch levnějších. V Eximpu, jak je v článku uvedeno, z toho pak vařili chemici tekutinu, která se pak na DVD nanášela a na výstupu pak prováděli kontrolu, tak jak to bylo opět v textu uvedeno (pravda s CD). Problém byl v tom, že to záznamové barvilo nebylo stálé a po čase prostě ztratilo své vlastnosti, což ale testováním na výstupu neodhalíte jen tak. Zkrátka po nějaké době se stalo, co už víte.
Jestli se nepletu, tak ten dodavatel dodnes Eximpu dluží dost peněz, kdo ví, zda vůbec nezkrachoval, protože takhle postižených bylo mnohem víc.
Jak se k reklamacím Eximpo stavělo (tedy směrem k vlastním zákazníkům), to je už jiná věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě že na pevných discích žádný polykarbonát není :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už je na čase aby tieto pomalé, neskladné a nespoľahlivé média vymizli ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.