Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podvodní MP3 přehrávač

Běžně se potápím a chci zrovna poslouchat muziku :)

Docela mě zajímá, do jaké hloubky to může být. Jestli to bude jako hodinky ExtREME od Casia, docela se pobavím. Jsou určeny do 500m hloubky, ale normální smrtelník se tam nepotopí (teda pokud je živej a není v nějakém sudu na Slapech, či Orlíku)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se radši vykašlali na vyrábění pí*ovin a dodělali co slibujou už pěkně dlouhou (OGG pro IMP550, gapless playback, atd...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Petr:
To jsi musel přehlídnout - je tam 60 metrů ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je blbost, už jste to někdo prakticky zkoušel ? Profukovat uši a u toho trsat vondračočkovou ?
Až to někdo testnete tak mi dejte vědět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budete se divit, ale tohle zase takova <|> neni ;) ..
Je sice fakt, ze vetsina z nas se potapi take kvuli tomu tichu, takze behem potapeni to zase tak zadouci neni, ale kdo uz lezel nekdy na decu ve trech metrech dele jak pul hodiny mozna uzna, ze to zase az tak moc blby napad neni :)) ..
Jinak skoda, ze ten flash neni ve vetsim rozliseni, ten manik s rebreatherem ovenceny kompy a stagemi je docela zajimava podivana :)) ..
 
>Petr: pozor na caste pleteni pojmu, na hodinkach vetsinou neni 500m brano jako 500 metru ;)) .. Sice jsou i takove hodinky :), ale ty uz vetsinou byvaji plnene olejem ci necim jinym, tekutym .. Docela casto se to plete ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidi neblaznete, vondračočkovou ne, to je o zivot, to uz radeji pepicka zimu :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: ExtREME od Casia mají opravdu 500m. Koukám se na obrázek a specifikaci. 60 m snad nikdo standartně nedává. I já mám na Casio hodinkách 200m a to jsou jedny z obyčejných za 1200Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

salam: Hele, neprovokuj! :) Já jsem už dneska ráno jednou zvracel když jsem si na pepka Zímu vzpoměl a ještě teď se mi zvedá kniha :))))))))))))))))))))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neplette si to, ze na tech hodinkach je napsano 500M s tim, ze je to do 500 metru, to je kravina. Ty hodinky by to rozmackalo a toho potapece co by to zkousel asi taky. :-) To je pouze ciselny udaj ke kteremu se podle tabulky kterou jsem kdysi nekde videl zjisti skutecny udaj v metrech. Zacina to od toho, ze se hodinky muzou pocakat vodou, ponorit do kapaliny, plavani s nimi ve voude a pak ponoreni do urcitych hloubek s tim, ze se nesmi mackat tlacitka pod vodou a u nejlepsich se muze i to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stepan: Je to opravdu tabulka, ale v tomto případě ne taková, jak popisuješ. Cituji z oficiální brožury: 100m - designed for occasional divers. Can be used into 100m under water level. 250 něco podobného, 500m - designed for extreme diving. Can be used up to 450m under water level. We do not recommend diving without special equipment, otherwise you could seriously damage your health.

Souhlasím s tebou, že člověk nemůže do takové hloubky jen tak na motýly. Ale v době, kdy tato speciální série hodinek byla představena v Japonsku, proběhlo místní televizí několik reklam ukazujících zátěž, kterou tyto hodinky vydrží. Například byl záběr (televize rozdělená na 2 poloviny), kdy nějaký businessman s kravatou pouští hodinky z vyhlídkové věže (120m). Jeden záběr byl od něj ze zhora a synchronně byl záběr na pád hodinek na zem. Nebudu spekulovat, nakolik to byla pravdivá reklama, ale můžu říct, že to přežily. Mimo to, v Japonsku by si nedovolili napsat nějakou lež na hodinky. Takže docela věřím, že tuto hloubku vydrží (sám jsem byl svědkem testu hodinek na tlak, bohužel simulující pouze 98m), ale ne potápěč.
Ale u starých Swatch hodinek to bylo opravdu tak, jak říkáš. Měl jsem tam údaj 200 a mylně jsem se domníval, že to je do 200m. Ale jednou jsem v obchodě narazil na jejich brožuru s tabulkou a tam byl význam tohoto označení. 200 znamenalo 50m hloubky. Ale od určité doby musí na hodinkách být údaj v metrech, aby náhodou nedošlo k záměně.
Ty extreme casia byly opravdu speciální edice a odpovídala tomu i cena. Slyšel jsem, že v Čechách koluje několik exemplářů, ale nevím, nakolik to je pravda

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> TimJ:
Pro iMP550 už existuje beta firmware, který OGG umí přehrávat. Viz zde. S tím ostatním to holt bude asi trochu horší ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte, jestli někdo náhodou neudělal nějaký firmware, se kterým by šly přehrávat OGG soubory na iMP 150 ? Na oficiálních stránkách píšou, že to nejde, ale vždycky se někdo šikovný najde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.