Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Point of View „bestie“ GeForce GTX 460 na 850 MHz

Point of View GeForce GTX 460 Beast

Point of View (POV) uvádí na trh „bestii“ (GeForce GTX 460 Beast), která mohla aspirovat na titul „nejrychlejší GeForce GTX 460“, jenže ji (než jsme stihli zprávu připravit) předběhl jistý čínský počin jménem iGame 460 od Colorful, který však u nás nejspíše neseženete, zatímco POV ano. Této „bestii“ tedy GPU tepe na 850 MHz (+175 MHz / +26 %), CUDA jádra na 1 710 MHz (+360 MHz / +26,7 % a paměti na 4 020 MHz (+420 MHz / +11,7 %).

Normálně zajímavé není, ale tady bychom za zajímavost referenční chlazení určitě považovali (nejsou tu žádní vodníci, ani jiné monstrózní záležitosti). S laděním taktů pomáhal firmě Point of View tým lidí z TGT vedený Hansem Wolframem Tismerem, který už také pár společností zabývajících se grafikami vystřídal (coby „velké zvíře“ se vyskytoval v Gainwardu a pak eVGA, nyní je právě šéfem německého TGT, údajně všechny karty, které označení TGT nesou, jsou vybírány individuálně a kromě „Beast“ nabízí POV také „pomalejší“ varianty „Ultra Charged“ a „Charged“, které jsou však pochopitelně také přetaktované oproti referenčním hodnotám).

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Point of View „bestie“ GeForce GTX 460 na 850 MHz

Žádné komentáře.