Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k O základní desky není zájem, sklady jsou přeplněné

toz to mi ich par poslite, ja ich s radostou u seba "uskladnim" :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ono je to v jiných odvětvích průmyslu jiné? Procesory, GK, automobily, realitní průmysl - snad všechno. Narvané sklady / přebytky šmejdů z Číny, ze které celý západní svět udělal "ekonomického tygra", který má ale nohy dost hliněné. Jo, až tady nebudeme mít co pořádně do huby, potom se mu ty nohy asi pěkně podrolí. :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych si nejakou desku i koupil ale posledni dobou to jsou takove smejdy ze je lepsi se jich zbavit.

Napr. jsem mel Gigabyte ga-z68x-ud3h-b3 . Pripojim disky a v biosu nejsou videt, pritom v nejakem po-bios vypisu se zobrazuji (nejspis raid firmware?) Ale ja chci obycejny JBOD setup, zadny RAID (a podle toho jsem to i nastavil, AHCI rezim, XHD vypnuto).

Disky to v biosu zobrazovalo jen v rezimu IDE, ktery pouzit ale nechci. Jinak to pise 10x none.

Myslim ze segment trhu se posunul dosti nestastnym smerem - hromada blbosti a sw omezeni, namisto slusneho zeleza ktere by doplnoval kvalitni bios.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud používáte AHCI, tak se disky zobrazují jen v AHCI Biosu, který je zvlášť, v normálním výpisu disků v Biosu nejsou. To je naprosto normální chování, AHCI u Intelu se chová, jako by disky byly na přidaném řadiči. Ničemu to nevadí a není to RAID režim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

.. no to samozrejme tak neni .. muze byt, ale zalezi na tom jak je struktura vypisu bios setupu stavena ... me u klas. desky(P5WDG2WS Pro) ( se starsim biosem) se v bios setupu disky zjevuji normalne a to jak v rezimu ahci ( ICH7R) tak i u pridaneho sata radice Jmicron SATA

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tuto desku mam taky, jen bez -pro, takze tam nejdou Core cpu jen P4 (uz jsem premyslel o nejakem modnuti - navody sem-tam existuji).

Je tam extra Marvel radic, ne JMicron a ten se me nepovedlo v linuxu rozjet vubec.. nevim zda je vada na desce nebo v ovladaci - ten model cipu je jen na teto desce, tak je to tezky - rekl bych ze to byl fail :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je vesmes fuk co tam je .. jestli Jmicron ci Marvel .. jde to , ze i AHCi rezimi moho se zakladnim biosem spolupracovat bez problem .. a neni to tedy pravidlo ze v ahci rezimu je post vypis biosu radice - ahci mimo setup bios zakl. desky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, není to pravidlo, ale je to časté. Logicky je jednodušší spustit samostatný modul od Intelu, než se ho snažit zaintegrovat se zbytkem Biosu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to bude zřejmě tím, že už málokdo si takhle staví či nechává postavit PC. Kdo chce si dnes pořídit počítač, koupí ho již hotový jako notebook, all-in-one či krabičku. Ale ani v segmentu hotových strojů moc pšenka nepokvete. Stárnutí PC již není tak výrazné, neřku-li zastavilo se. Na kancelářské věci stačí vlastně i 10 let starý stroj. Opravdu výkonný stroj je třeba pro editaci a střih videa s vysokým rozlišením nebo na hry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I ten hotový počítač má v sobě MB a výrobci je vcelku jedno, jakou cestou desku prodá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nj ale hotový počítač nemá v sobě retail desku ale absolutní šmejd "na míru"... takže reálně malý odběr retail desek, tedy těch které jako jediné mohou čumět z regálů na skladě (ostatní jsou namontované v sestavě čili se bavíme o celém PC) bude mít s malou nutností skládat si/někomu nové PC společného daleko víc než ši myslíte...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No tak tím to teda rozhodně nebude. Lidi, kteří si takhle staví PC tvoří v celkové objemu odběratelů motherboardů nula celá nula prd procenta.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To asi nebude tak přesné, retail desky třeba od Asusu nebo Gigabyte, MSI a tak se do značkových sestav necpou (teda s vyjímkou sestav od prodejců jako to má TSbohemia), tam se dávaj desky na míru výrobci počítače, takže samozřejmě co nejlevnější ;-) a to je panečku z 90% ještě 4x tak horší šmejd než ta nejlevnější retailová deska ;-) a pochybuju že by takové desky na míru zůstávaly na skladech jen tak nenamontované, to spíš už bude na skladě celá kiksna ;-) a pak si člověk koupí PC a zjistí že bylo vyrobeno před rokem a půl ;-) no nic ještě že já patřím do toho "nula celá nula prd procenta" ;-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mezi obyčejnou šunkou (deskou) a tzv. retailem je prakticky velmi malý rozdíl počinaje nejrůznějšími sarapatičkami a barevnou krabicí se "super" nápisy, ale o to větší ve financích. Nechápu někoho, kdo si koupí nějakou super hyper fast over, aby honil procesor o pár Hz rychleji nebo aby mu ta sestava "vydržela" o rok déle a podobné nesmysly.
A kdo se honí za spolehlivostí a různými military supertranzistory 50.000 apod., ať si raději koupí nejlevnější serverovou platformu a udělá líp.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

asi chápeme retail oba trochu jinak. Retail desky jsou ty které přece normálně seženeš v obchodech, neříkám že mezi nimi nejsou šunky, jenže, šunky mezi deskama které se dají normálně koupit v obchodě jsou ještě velmi kvalitní oproti tomu co je v hotových sestavách. Tam je stále obvyklé že člověk najde součástky, které se v retailu nepoužívají už několik let. A popisy na desce jsou to poslední co bych na ceně desky nebo desce samotné řešil, jestli to zvedne cenu o nula nula nic tak je to i tak asi o moc.

Jinak co se týče preferencí na cenu desky atp., to vůbec nemá smysl řešit, každý ať si koupí co chce....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nemaju jich tolik delat co si myslija ze kazdy rok bude nekdo kupovat novu desku staci grafika a je to :D:D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.