Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pokusí se Microsoft protlačit Ribbon do průzkumníku ve Windows 8?

Hlavně že ve vistě schovali lištu menu, aby bylo víc místa na obsah. A teď najednou půl okna zabírá ribbon :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ribbon je samozřejmě schovávací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano to je opravdu k pobavení. Jako by si u MS začali myslet, že se monitory zmenšují a poté odhalili pravý stav věcí a začali propagovat ribbon.

Budiž Ribbon a človek který ho posadil pochválen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych Ribbon určitě uvítal, avšak pouze pokud by defaultně byl schovaný a zobrazil se po kliku na tab (což samozřejmě jde, jedná se jen o to, zda se v Redmontu rozhodnou ho takto implementovat). Bylo by to rozhodně rychlejší, než honit příkazy pomocí dvou-tří menu, a rozhodně by to bylo více finger-friendly. Avšak současná grafika Ribbonu je úděsná, tudíš předpokládám něco v Metro stylu po vzoru WP7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jéje. Ribbon - alias pan Sponka zvaný "já vím, co jste chtěli udělat" - se vrací. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No dalo se čekat, že se M$ pokusí sesouhlasit ovládání svých aplikací, alespoň těch pro normální uživatele.

Pokud chcete příklad nepřehledného ribbonu v realném nasazení pusťte si trial verzi 3Ds max 2011 v rozlišení 1024x768 :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ha, ha, ha, 3ds max 2011 v rozlošení 1024x768 v REÁLNÉM nasazení... to opravdu není moc z reálného světa roku 2011... spíš cesta do pravěku... nebo 3ds provozuješ na tabletu? S tímto rozlišením už začíná mít problémy i mnoho webových stránek :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyzkoušeno na mém nobooku, který je příliš starý aby zvládl vyšší rozlišení, ale ne tak starý aby nedokázal 3ds spustit, ale pracovat se s tím nedá. Reálné nasazení jsem myslela, že ten ribbon je v té aplikaci a při nižšším rozlišení se s tím už nedá pracovat. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to je ten problém. Lidi, který s 3ds Max skutečně seriózně pracujou, už mají dávno minimálně full HD monitory ;) (A o nikoho jinýho se Autodesk zajímat nemusí...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zato je stale spousta stranek delana porad na rozliseni 800x600 kde jsou i na 4:3 monitoru z boku volny jalovy pruhy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Patřím do té skupiny, která ho vyloženě nesnáší. Ale Office těžko přeprogramuju. Naštěstí to jde přizpůsobit tak, že se s tím dá pracovat.
Nevím, proč se furt mele o dotykových obrazovkách, když většina lidí pracuje s normálním PC + LCD. Ať tam ta možnost přizpůsobení dotykovým LCD jde, ale ať to není default!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se podíváš na vlastnosti počítače ve windows 7, tak na hlavní obrazovce ti to přímo smutně napíše, že tento počítač nemá dotykovou obrazovku, teda mě nevím jak vám ostatním :)

Já myslím že pro kancelářskou práci je do budoucna v plánu opuštění ovládání windows myší a přechod na ovládání dotykáč + klávesnice (klávesnice jen když píšeš v office a pod) + samozřejmě ovládání hlasem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak na praci urcite ne. Neexistuje rozumny duvod, proc nahradit mys nejakym matlanim ve vzduchu metr pred sebou. Uz jenom ta fyzicka namaha by byla extremni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já si to též nedokážu na sobě představit, ale M$ a jeho kamarád Jabko už dokázali do ovládání počítačů protlačit nejrůznější šílenosti a lidi to milují, teda alespoň to říká televize :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rozumny duvod existuje. urednici budou mene vykoni, protoze bez mysi bude ovladani neohrabany a pomalejsi, a tudiz bude zase duvod k navysovani jejich poctu na vsech uradech. museji nejak umele zamestnavat ty uredni krysy, vzdyt kdyby je propustily jak se slibovalo tak mame 30% nezamestnanost a to se tem parchantum nehodi do kramu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba toto smutné vyhlášení počítače je proto, že by se s Vámi Váš počítač rád vice dotýkal nebo mazlil. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ribbon se poprvé objevil v Office 2007 a vzbudil dvě hlavní sady reakcí: pozitivní a vyloženě nenávistnou"

myslim, ze vystiznejsie by bolo napisat, ze uzivatelia sa rozdelili na 2 tabory - profesionali, ktori uz vedeli office (najma excel) ovladat prakticky poslepiacky a ti ostatni... pre bezneho cloveka vsak imho prinasa ribbon omnoho jednoduchsie a prehladnejsie ovladanie i ked za cenu zmensenia pracovnej plochy, co je problem hlavne na 16:9 net/notebookoch (nastastie sa da ribbon minimalizovat)... pri prieskumnikovi sa mi zda ribbon trosku zbytocny (kedze tam nie je zase az tolko funkcii, ktore by ribbon podstatnejsie sprehladnil), avsak nevidim s tym ziaden problem - profesionali aj tak pouzivaju nejaky iny suborovy manazer a ostatnym to bude jedno

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ribbon je pro mne nesnesitelna zalezitost... jeho prednosti se plne projevi treba na netbooku... ja se spis bojim ze ho zkusi napodobit OO :)

Ale zase na druhou stranu ma lepsi polovicka si na nej zvykla a je spokojena... kdo vi zda to neni jen o zvyku... (a nebo pouzivam jine funkce nez jsou v MS preferovane)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ribbony jako takový, klidně. Ale nechápu, proč si někdo nedá práci s tím, aby se daly dát na výšku po levém/pravém okraji. (Nebo to nějak jde?) Takhle když chci zapnout Word na displeji se zasr**ým filmovým rozlišením 16:9, ribbon z toho pro práci udělá ještě zasr**ějších a filmovějších 21:9 a já přitom pracuju s A4, která je ~2:3.
OT: Můžu říct, že v době, kdy jsem na 21" CRT měl 1400×1050 (4:3) bych si o LCD 1280×1024 (5:4) ani neopřel kolo, pak jsem koupil LCD 1680×1050 (16:10) a byl jsem taky spokojenej, pak se ale rozbilo a jsem za tu kostku velmi rád. Rozhodně radši než nějakých 1368×768... První použitelné 16:9 rozlišení (víc jak 1000 px vertikálně) je tak 1920×1080 a to už jsou buď větší placky nebo malý dot-size... Těžký dneska pro mě kupovat LCD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale zase můžeš editovat 3 stránky vedle sebe :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a proto by mel mit kazdy slusnejsi monitor PIVOT, a tak si pro praci s necim vetsim (treba u me programovani), otocim monitor nahoru a hned mam 1920 na vysku, coz je prece slusne (a 1200 na sirku taky..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tu nejde o 24" monitory s rozlisenim 1920x1200, tam sa ti toho dost zmesti v pohode aj na sirku... problem je trebars s notebookmi (ktore neotocis), kde je dnes (bohuzial) standardom 1366x768 - ked ti z toho este 50 pixlov ukroji spodna lista, dalsich 30 titulka okna a dalsich 100 ribbon, tak zistis, ze mas k dispozicii na pisanie dokopy 3 riadky na A4, pritom po stranach mas k dispozicii stovky nevyuzitych pixlov

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto mám stále ofis 2003. Ribbon odmítám. V práci mám Ubuntu a tam naštěstí takový sračky nejsou. Microsoft má poslední dobou takovej blbej zvyk s novou verzí totálně změnit ovládání a v zájmu BFU vše pokud možno schovat úplně jinam, než to bylo (XP vs. W7, O2003 vs. O2007). Z W7 doma používám v podstatě jen ikonky na ploše, zbytek jsou programy ne od MS (až na ten O2003).

V minulý práci byla skoro revoluce, když se povinně přecházelo na office 2010 z 2003. Nikdo se nechtěl učit celý ovládání znova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"nikdo se nechtěl učit celý ovládání znova" No to mi přijde jako opravdu hodně debilní důvod odsuzovat změnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není důvod odsuzovat změnu, to je samotný akt odsuzování změny. Já bych se tedy spíše díval na to, jestli mi to něco přinese, nebo ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo prinese, akorat zmatek co bylo v levo je najednou v pravo a podobne. jen cekam kdy nejakyho blba od MS napadne zmena klavesovych zkratek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho jak jsem se snazil pochopit co se tim BFU mysli, tak v zajmu BFU by snad melo byt nechat vse na jednom miste, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsofti Office tym blbne uz hodne dlouho. Skoro kazda nova verze Office si hlavne musela dat zalezet, aby v systemu vypadala jak pest na oko. A nasledne se hromada autoru jinych softu mohla pretrhnout, aby i jejich aplikace mely to spravny officovy menu, jinak by nebyly dost cool. Kdyz si pak clovek vedle sebe posadi ruzne stary aplikace, tak to je vazne radost pohledet, jak kazda je uplne jina, podle toho, ktera verze Officu jim byla vzorem.
Naposledy co jsem videl novy Office, tak to dotahli temer k dokonalosti. Zatimco v prehistorickych verzich jsem mel toolbary, ktery jsem si mohl prilepit na kteroukoliv stranu nebo je mit treba plovouci a ruznych vzhledu jsem mohl mit s trochou nadsazky 16,7 milionu podle nastavenych barvicek, tak v novy verzi si muzu vybrat mezi modrym, cernym a stribrnym a s ribbonem nahore pro jistotu nejde pohnout vubec, protoze to je prece neco tak skvelyho, ze to musi vyhovovat vsem.
Nejhorsi je, ze se stejnym smerem vydava i zbytek Microsoftu. Ovladani/sprava Windows 7 je naprosto uzasne zpraseny polovicatou snahou udelat to vic privetivy pro zacatecniky. A s moznosti vlastniho nastaveni vzhledu se taky prilis nepocita. Staci chtit takovou blbost, jako je jinej dialogovej font a uzivatel ma smulu, protoze pulka systemovych dialogu v sobe ma natvrdo naflakany Segoe UI. A ted jeste ribbon do toho. Pokrok za vsechny prachy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem divný, ale na Ribbon jsem si zvykl rychle, i když je mi už přes 30 let. Ale štve mě, že nejde dát nějak rozumně na stranu. Na 16:9 displeji notebooku fakt žere místo a to schovávání je otravné.

BTW - ta kalkulačka je šílená. Tu chci!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při práci (programování v plaintext editoru, linuxová textová konzole/administrace serverů, kreslení výkresů v CADu, webový prohlížeč, emaily, Inkscape, Gimp ... - nepříliš často Open Office) jsem rád za každý pixel plochy navíc. Čím větší plocha monitoru, tím lépe, čím čtvercovější rozlišení, tím také lépe. 16:9 odmítám, s 16:10 (1920x1200) jsem aktuálně nucen se smířit i když raději mám 5:4 (kéž by existovaly S-PVA/IPS monitory s 1920x1536).

Microsoftí Ribbon je zlo.

Při práci s textem/webem/CADem i officem jsem si navykl
a/ používat intenzivně klávesové zkratky a na myš sahat minimálně
b/ maximalizovat pracovní plochu, protože i to nízké menu, status bar ... mi překáží, natož odporný MS ribbon
c/ animované vysouvající se prvky jsou otravné a zdržující, raději přepnu stiskem klávesy komplet vše do menu bez animace
d/ nesnáším pohasnutí obrazovky ve Windows při kdejakém debilním dotazu ... do stejné kategorie řadím i proměnlivá menu měnící se podle toho, na co ukazuje kurzor myši

Nic proti Eye Candy, ale MUSÍ to jít vypnout, MUSÍ to jít ovládat tradičně, MUSÍ to jít ovládat intuitivně, ovládání MUSÍ být konzistentní (ne co program, to zcela jiné klávesové zkratky). Nejvíc práce lze udělat jen tak, když člověk nemusí příliš myslet na ovládání nástroje. Pokud musí navzdory praxi a snaze, stojí nástroj za hovno.

No nic, muselo to ven. Tak sorry, pokus se vám můj názor nelíbí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě že se ribbon v office dá schovat a tmavnutí obrazu při UAC dotazech vypnout (anebo vypnout celý UAC).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa ten napad s Ribbonom v prieskumniku nahodou paci. Ale uvital by som este, keby do priskumnika implementovali sposob prezerania "po stlpcoch", tak ako je to v MacOS (napr. http://www.co-bw.com/Images_Mac_OS_Start/Finder_Col.png). Takto zobrazenie mi pride dost produktivne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam doma 2 tablet pc, pri praci potrebujem dotykovu obrazovku. Akykolvek krok k zlepseniu ovladania dotykom vo Windows vitam. Kedze sa chysta verzia Windows 7 pre tablet PC, ribbon by som tam uvital. Ten interface potrebuje zmenu. Skuste ovladat dotykom drop down menu ake je tam teraz. Na druhej strane mi je jasne, ze ak nemam dotykovu obrazovku, standardne menu vyhovuje viac. Preto by sa mali vratit k verziam pre Tablet PC a standardnu ako to bolo za cias XP. V jednej pouzivat drop down a v druhej ribbon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja s Ribbon nemam problem. naopka si myslim, ze je v nem vse vice logicky pohromade. A u pruzkumnika si myslim, ze najde to prave uplatneni. Uz nebude potreba klikat tady na listu, tamhle do menu a pak jeste pravym. Proste budete mit vse prehledne v ribbon.
Odsuzovat ribbon kvuli tomu, ze to je neco noveho a nechce se vam prizpusobovat je stejne tak stupidni nazor jako kdyz lide odmitali, ze zem je kulata, kdyz pro ne bylo snazsi myslet si ze placka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je trochu nevhodné srovnání. To, že je země kulatá, je fakt, se kterým už dnes nic nenaděláte. To, že je Ribbon lepší, je přinejmenším diskutabilní, navíc Ribbon nebyl "objeven", ale "vytvořen".

Pro mě za mě ať si je tam třeba Gibbon, hlavně že zůstanou zachovány základní klávesové zkratky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasne ze jsem to trochu prehnal.
ale tak chtel jsem jen rict, ze cesta pokroku je nezastavitelna. a brynit se ji zuby nechty je spis kontraproduktivni
si pamatuju, kdyz vysly XP, tak kolik lidi silelo jen z toho, jaky ze hrozny vzhled to maji a spousta z nich tvrdosijne klikala na Klasicky zvhled oken.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tak třeba já jel na klasickém vzhledu v XPček celou dobu, co jsem používal XPčka :). Mně se třeba ten nový vzhled nelíbil, stejně tak jsem nepoužíval nové start menu. Každý systém Windows, který jsem používal, jsem si musel přenastavit tak, aby mi vyhovoval, už od Windows 95.
Naproti tomu na Windows 7 jedu od začátku v Aeru, protože mi to tak vyhovuje. Sice mě mrzí, že už nejde udělat původní Start Menu, tak jsem si holt musel zvyknout na nové, až absence starého menu mě naučila používat vyhledávání v programech, protože to nové Start Menu je prostě tak nepřehledné, že je opravdu rychlejší to jméno programu do hledání napsat. Jinak pokaždé, když Windows 7 nainstaluji, provádím:
- vypnutí UAC (nepotřebuji, nebudu zbytečně vysvětlovat proč, někteří to stejně nepochopí, jiní chápou už teď)
- vypnutí obnovení systému (pro mě jen žere místo na disku, nikdy jsem to nepotřeboval)
- vypnutí funkce AutoPlay (1. bezpečnostní díra, 2. nepotřebuji, rád si věci spouštím sám, 3. nepotřebuji, aby systém každý vložený disk nejdřív projížděl a pak mi nabídl sadu výhradně nevyhovujících možností)
- zmenšení taskbaru na původní proužek, nastavení ikon i s popisky
- odstranění výchozích připnutých ikon z taskbaru (žádnou z výchozích na nic nepotřebuji, později beztak nahrazuji svými)
- změna zobrazovaných položek ve Start Menu (skrytí zbytečných, předělání zobrazení jiných)
- zlikvidování Oblíbených, osobních složek a knihovny v průzkumníku (jen to překáží, nepoužívám)
- úprava zobrazování souborů v průzkumníku podle mých představ (zapnutí přípon, zapnutí skrytých a systémových souborů a složek apod.).
- odstranění obrázku na pozadí plochy, nastavení jedné specifické barvy
…atd.

Zkrátka je toho hodně, co dělám se systémem po instalaci, než je pro mě určitým způsobem pohodlně použitelný. Uživatelů MS Windows jsou milióny, nejde se zavděčit všem hned s výchozím nastavením ;) Každopádně Ribbon mě nejenže neoslovil, ale vyloženě odradil, zůstal jsem u Office 2003 a na novější budu migrovat až tehdy, když to bude nezbytně nutné (tj. budou natolik rozšířené dokumenty v takovém formátu, který Office 2003 už neotevře). Přitom já dokonce věřím tomu, že se s Ribbonem dá dělat rychleji a efektivněji, ale nějak nenacházím chuť se nové ovládání učit jen proto, že přišlo. Jsem holt konzerva, já si to přiznávám, inovace vítám jen tehdy, když mají pro mě smysl. Proto jsem taky zcela přeskočil Windows Vista, kde negativa těžce převážila nad výhodami a inovacemi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidis, ja to xyz let delal jako ty, strasne jsem se s tim sral, aby ovladani bylo jako na aute - furt stejne, ne s kazdym modelem neco uplne jine.
Jenze pak hrnek trpelivosti pretekl a proste jsem to vzdal a rozjel Ubuntu. Zatim mam klid, uvidime casem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já to zas nedělám tak často, aby mě to nějak iritovalo, na pár věcí mám soubory pro registry, zbytek nacvakám ručně už skoro po paměti ;). Až mě to bude náležitě obtěžovat, udělám na to rovnou skript a bude ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pani, mali by ste skusit Maca :-) Ten sa v podstate nezmenil uz peknych par rokov... a vyzera to, ze to tak este dlho zostane :-)
Obzvlast doporucujem pre Shafa, kedze Ubuntu sa tak nejak pokusa kopirovat vzhlad od MacOS (s prvkami Windowsov :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diky za tip. Me na ubuntu vyhovuje nulova cena jak za system, tak za aplikace, ktere vyuzivam. O vzhled mi vesmes jde jen v tom smyslu, aby absentovali veskere graficke i jine kudrlinky a omalovanky, ktere me jen otravuji rozptyluji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Sice mě mrzí, že už nejde udělat původní Start Menu"
a toto neznas? http://www.petri.co.il/wp-content/uploads/classic_start_menu_9-590x349.png naprosta parada. Download: http://sourceforge.net/projects/classicshell/files/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste dodatek: navic pri kliku na start ikonu s shiftem je k dispozici puvodni w7 start menu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak já vím, že na to existují udělátka, ale přijde mi to už prostě jako "nečisté řešení", nutnost dodávat do systému něco navíc jen kvůli prkotině. Kromě toho mě to donutilo používat vyhledávání ve Start menu, sice stále považuju za zvrhlost spouštět programy "vyhledáváním", ale nemůžu tomu upřít, že je to efektivní a nejvíc mě štve, že je to i rychlejší než staré start menu :).

Jako v Microsoftu při návrhu rozhraní téměř vždy uvažovali velice chytře, akorát tím děsně štvou takové ty konzervy, jako jsem já, nejvíc tím, když ta konzerva zjistí, že ten nový způsob poté, co ho dostane do paže, je fakt efetivnější ;). Myslím, že Ribbon v Office na tom pravděpodobně bude stejně, jen jsem ještě nedostal náladu se mu přizpůsobit, to je celé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Původní Start menu vrátí bez problémů Classic Shell, válí se někde na sourceforge.net

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ribbon je pozitivní. Vychází vstříc klikačům protože je nenutí neustále rozbalovat nabídky v menu. naklikáte se podstaně méně.

Na to abyste výhody ribonu poznal se ho nejdříve musíte naučit ovládat a poznat kde co je. Lidé neochotní poznávat ho pak logicky musí hodnotit negativně. K vlastní škodě jich samých.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo, kde je ta logika v situaci "něco mi nevyhovuje, takže když to nepoužívám, způsobuji si škodu" :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT, nikdy sa ti nestalo, ze si sa drzal vo svojich konzervativnych zvykoch a z nejakeho dovodu si sa raz rozhodol predsalen skusit nieco nove, o com okolie uz dlho "basnilo". A ked si sa s "tym novym" zoznamil, tak si zistil, ze je to omnoho lepsie ako to, co si "robil/pouzival" predtym?
Ked to prezeniem, tak by sa dalo povedat, ze je to ako ta pamatna veta z Matrixu: ...vezmi si cervenu pilulku a ja ti ukazem aka hlboka je zajacia nora.

Tiez som nejaku dobu odmietal Ribbon. Potom raz som bol nuteny s nim pracovat a objavil som v nom "tu logiku", na ktoru teraz uz nedam dopustit. IMHO Ribbon je inovacia, ktora zvysuje produktivitu a je to spravny krok od MS.

Samozrejme ale.. proti gustu... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě jsem se setkal se situací, kdy to, co jsem prve odmítal, jsem poté, co jsem se to naučil používat, používal efektivněji než dříve. Musel na to ale dozrát čas a než se tak stane, je pro mě výhodnější předchozí řešení. Co se mi na tom krajně nelíbí, je, že někdo se snaží rozhodovat za mě, co je pro mě lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nj. Niekde tu dokonca zaznelo, ze tam MS mal dat moznost to vypnut. Chapem dovody, preco to nespravili (narocnost vyvoja a ladenia aj pre "stary dizajn"), ale suhlasim s tym, ze pre "konzervy" (ktorych je mimochodom v radoch MS zakaznikoch IMHO fakt vela) mali urcite zachovat aj tuto moznost. Tak ako sa neodvazili nechat zmiznut stary dizajn este Win95, ktory sa da vlastne nastavit este aj dnes na Win7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft samozřejmě nemá v rámci pokroku důvod brát na konzervy ohled, protože má monopol na Windows ;). Klidně může všem říkat "vždyť vám ty Windowsy nenutíme, používejte si klidně Mac OS X nebo Linux". Jenže všichni víme, jaká je realita. Odejde jen hrstka těch, kterým už definitivně došla trpělivost, z toho dvě třetiny se vrátí (a to jsem optimista). Ostatní s větším či menším skřípěním zubů (někdy i bez skřípění) půjdou do nové verze Windows, protože starou nejde sehnat, nebo na ni už skončila podpora.

Změna mezi jednotlivými verzemi Windows je pořád z uživatelského pohledu dramaticky menší než přechod na úplně jiný OS. Dodnes považuji Windows Vista za povedený "přechodový můstek" mezi XP a 7 (ke spokojenosti většiny stačilo jen ten můstek "přejít").

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Narocnost vyvoje a ladeni?! Rec neni o nejakym one-man-show sharewaru, ale o MS Office. Krome toho, toolbar je standardni systemova komponenta, na tom neni dohromady co ladit, pokud tedy samozrejme netrvam na tom, ze si za kazdou cenu musim nakreslit vlastni..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není na tom co jsem napsal nic nelogického.

Vyženu sitaci ad absurdum. Představte si člověka který řekne že mu počítač nevyhovuje a místo toho bude raději používat logartimické pravítko. U takového člověka to pochopíte.

Když jste se doposud nenaučil používat ribbon tak se chováte jako ten člověk s logartimickým pravítkem a to co Vám ribbon přináši si protě ani nemůžete uvedomit stejně jako uživatel logára proti uživateli počítače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte pravdu a v závěru jste na to kápl. Když si nemohu uvědomit, co mi Ribbon přinese, pak pro mě v daném časovém okamžiku nemůže být výhodný. Až si to uvědomím (tj. až se s tím naučím dělat), pak možná změním názor, je dokonce klidně možné, že budu říkat "jak jsem bez toho vůbec mohl žít". Ale momentálně je tomu prostě jinak.

Byl bych rád, kdybyste se nepokoušel jiným říkat, co je pro ně dobré, jen na základě vlastní zkušenosti. Co je pro vás dobré, nemusí být dobré pro jiné. Nemůžete rozhodovat za všechny, co je pro ně dobré. To už tady bylo a obloukem se to bohužel přes EU vrací.

Kromě toho mám při přechodu na nové verze softwaru jiné priority než "má to jiné, potenciálně lepší ovládání". Zrovna u Office je poměrně dost důležitý poměr cena vs. užitná hodnota nové verze. A já momentálně shledávám, že ten poměr pro mě není příznivý. Nejsem takový "hard-core Office user", aby se mi nová verze vyplatila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni vazne nikdy nevideli sirokouhly monitor? Vzdyt to za chvili bude nepouzitelne i na 24" obrazovkach. A vyroba notebooku bude kvuli nim muset asi zkoncit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čakal som že Ribbon sa tam objaví už vo W7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.