Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Polovina notebooků v roce 2015 se čtyřjádrovým CPU, říká IHS iSuppli

Analytici jako obvykle plácají blbosti. Jediné co umí je namalovat do grafu přímku a z toho pak "věští" své předpovědi. Nějak jim ale nedošlo, že se formát notebooků postupně změnšuje. V 14" a menších noteboocich budou výhradně 2 jádra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no myslím že za 4 roky budou dvoujádra tak běžná jako jsou dnes čtyřjádra, takže se s nimi sekáme jistě majoritně i v menších modelech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych si zato klidně ve své 13" dokázal představit namísto Athlonu X2 L335 klidně nějaké BD čtyřjádro (2 moduly) v nějalé low-voltage verzi s integrovanou GPU na úrovní HD4350 (namísto HD3200) a k tomu diskrétní GPU někde kolem HD6650 (namísto HD4330 po mé úpravě s takty HD4570)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak postupně zmenšuje ? Na trhu jsou všemožné velikosti a prodává se všecko, každý nechce kinder velikost.
Vícejádra přijdou se zmenšováním výrobního procesu automaticky, při stejné nebo nižší spotřebě víc jader a tím víc výkonu za stejnou cenu... to je přirozený vývoj, dvoujádra budou jen doménou těch nejlevnějších/nejúspornějších strojů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prodávají ale každý nechce malou zmrzlinu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale každej chce aby ntb byl co nejlehčí a co nejplacatější. Dříve byly běžné ntb kolem 3 kg, dnes váží většinou 2 - 2,5 kg.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě za mě ať je NTB tlustej jak chce, ale tahat každý den sebou 3kg to by mi opravdu na páteř nedělalo dobře, ale mých současných 1.9kg se už trochu přežít dá

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uznávám že pro chcípáky můžou být 3Kg problém (bez urážky). Ale pokud má člověk normální muskulaturu nevidím ani s 5Kg problém, zvlášť pokud se to nosí v batohu. Mimochodem kolik váží batoh plný učebnic a sešitů průměrného školáka? A s tím se chodí masově a nikdo nějak výrazně neprotestuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LOL. Lépe bych to nenapsal. Pokud člověk nemá nějaké fyzické postižení, tak ty cca 4Kg v kvalitním baťohu zvládne levou zadní. Kéž by se někdo vzepřel přiblblému trendu a udělal nadstandardně tlustý ntb s kvalitním chlazením a komponenty.

Jinak chápu, že někoho odpuzuje mistnost plná hekajících a zpocených chlapů co do sebe ládují chemické sajrajty a jejichž konverzace je mírně řečeno omezená, ale pořád je tu možnost nechodit do posilovny a cvičit si doma jen tak na udržení kondice. Sám mám BMI asi někde v oblasti podvýživenosti, ale řešit jestli má ntb 2 nebo 4 Kg nemusím. Děti, chce to trochu cvičení a né mít lehkého notebooka i na hajzlíku a být tak dokonale odtržen od reality:).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neříkám, že problém je v nošení notebooku co se týká uzvednutí hmotnosti, to si klidně dám i nějakou 17" se zdrojem, problém je v tom, že pokud to člověk nenosí v batohu, nýbrž v "notebookkabele", tak mu to na páteř opravdu nedělá dobře (a že se mi v současných vedrech opravdu chce potit a táhnout klasický batoh s přihrátkou na NTB na záda a navíc ho i uskladňovat ve vlaku, kdežto klasickou NB kabelu hodím klidně i pod nohy a nikomu nepřekáží)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to problém nedělá, dám si kabelu křížem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba co nejlehčí a nejplacatější NB nepotřebuju takže ani nechcu. A už nemůžeš tvrdit že "každej"...

Za tu placatost a lehkost se totiž platí. Nižším výkonem, vyšší cenou, nižší vybaveností, menší odolností NB atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... koukam ze se svym pouze 3jadrovym desktopem jsem uz zase pozadu ... nevermind ze jediny cas kdy jsou vytizene vic nez dve jadra je kdyz komprimuju video.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nápodobně, nedávno jsem si koupil Phenoma II X2 555BE, odemčel na tříjádro (poslední jádro s č. 2 mělo vadnou cache) a přetaktoval na 3.8GHz se standartní voltáží, akorát při konvertování videa a hraní GTA IV se zátěž CPU přehoupne přez 70%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč tahle předpověď přijde někomu nereálná. V roce 2015 tady bude minimálně nástupce 22nm. Už teď výrobci CPU omezují parametrově dvoujádra a na 22nm bych se nedivil stavu, kdy dual core bude jen vyloženě lowend. Lidi si neuvědomují, že nárůst spotřeby dual vs. quad je na 32nm v idle minimální a že je pro výrobce efektivnější (u notebooků určitě) jít cestou více jader než větší frekvence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.