Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kingston SSDNow V300 zpomalil o generaci aneb Jak se dělají ze zákazníků blbci

Tak uz chapem, preco boli este minuly tyzden dobre ceny (V300 240GB). Bolo treba vypredat skor, nez sa to prevali.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorší na tom je, že je to údajně známo už dost dlouho (po různých fórech). Já sám bych na to nepřišel, kdybych shodou okolností jeden nekoupil a nevyzkoušel. Štve mě to o to víc, že jsem ten produkt kdysi testoval a udělil mu ocenění, pročež jsem důvěřoval tomu, co jsem si sám vyzkoušel. A oni takhle :-(

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

Hele WIFTe, opravdu má ta nová V300 průhledný PCB??

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Podle me je to jen kombinace diit watermarku a "blbeho" podkladu. Ty bile tecky na PCB jsou vlastni PCB - ne prusvit toho sediveho podkladu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemá ;) To jsem jen byl líný dělat širší fotku, aby bylo vidět, že tam jiné chlazení než toho SandForcu není.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No já bych to nekoupil ani kvůli zoufalé rychlosti zápisu, o pár stovek dražší SSD už mají snad všechny 200+ MB/s. Kdejakej 15k magneťák má dneska 150-200 MB/s…

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Sekvencny pristup ma vyznam len pre archivy a multimedialne data... (t.j. sup sup na HDD, su tak obrovske ze by beztak to SSD nehorazne obdierali pri manipulacii a bleskovo naplnili kapacitu)

SSD je vhodne pre OS a aplikacie, prave kvoli vyssej rychlosti nahodneho o niekolko radov (aj ta najhorsia sunka)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V reálu je rozdíl absolutně nepoměrný papírovým specifikacím a několik enterprise disků s rozděleným přístupem se stále hravě vyrovná SSD.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

ale kde! pusti si teda testy na nahodny read 4k blokov na suprovom HDD a najcaptavejsom SDD -> tych par ms pristupovej doby aj u najvymakanejsych HDD sveta jednoducho neoklames!

a to hovorim ako `SSD skeptik`, ktory velmi dlho odolaval az kym technologia nedozrela - a stale ich odmietam pouzivat na nieco ine ako instalaciu nahraditelnych programov a OS...

Preboha a keby to rovno bola aj pravde ze `několik enterprise disků s rozděleným přístupem se stále hravě vyrovná SSD`, tak si porovnaj cenu toho svojho riesenia s nejakym captavym SSD za par desiatok eur!!!! 8-O

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, mám násobnou kapacitu za pár stokorun, dražší je akorát řadič. Kdybych za to dal v úrhnu 4000, což je asi hodně moc přepálené, tak jsem pořád pod 15 Kč/GB, a jelikož teď dostávám 136GB 15k disky po stokoruně, tak každý další upgrade snižuje cenu velmi výrazně.

Co nikomu z vás nedochází je, že ta čísílka jsou sice hezká, ale mimo tu enterprie sféru a pár promile uživatelů nikdo negeneruje požadavky na tisíce IOPS. Při rozděleném přístupu tak v ůhrnu kolem 500+ IOPS úplně stačí.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

1/
a/ ahaaaa, takze 15k disky po stokorune? `typicky bezna situacia` :o))))
b/ nastavit diskove pole + udrziavat diskove pole funkcne tiez nie je hracka, hlavne recovery pri zlyhani casti -> urcite nic pre BFU
c/ na typ dat kde potrebujes stovky GB a viac urcite nepotrebujes extremne rychly nahodny pristup -> tam sa ovela viac hodia prave najnovsie disky s 1TB platnami a 7200rpm s vybornym sekvencnym pristupom
d/ u tvojho riesenia nechcem ani vidiet tu spotrebu, jak to kuri a ten ramus chlape.... ;o)

2/
ved v podstate hovorime to iste -> v 99% staci aj to najcaptavejsie SSD pre OS a SW...
no stale plati, ze lacne SSD svoju ulohu splni mnohonasobne efektivnejsie a optimalnejsie ako to tvoje diskove pole! (co myslis, preco ti tie kramy predavaju za stovku??? :o))))

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

"b/ nastavit diskove pole + udrziavat diskove pole funkcne tiez nie je hracka, hlavne recovery pri zlyhani casti -> urcite nic pre BFU"

Čmuchám, čmuchám příležitost na trhu. :-) Kvalitní BFU-friendly storage podle mě ještě zdaleka není vyřešený problém.

"c/ na typ dat kde potrebujes stovky GB a viac urcite nepotrebujes extremne rychly nahodny pristup"

Pokud nehodláte provozovat masivní fulltextové a jazykové databáze. :-) (Ano, vím, ale někteří máme svoje úchylky.)

"d/ u tvojho riesenia nechcem ani vidiet tu spotrebu, jak to kuri a ten ramus chlape.... ;o)"

Vsadím se, že to necpe po tisícovkách do racků. Protože kdyby to cpal po tisícovkách do racků, tak ty ušetřené peníze za 136 GB disky nejspíše bude muset zase znovu vysolit za klimatizaci. No Silver Bullet?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"a stale ich odmietam pouzivat na nieco ine ako instalaciu nahraditelnych programov a OS..."

A proč vlastně? Z disku na disk můžete na pozadí zálohovat skoro v reálném čase (obzvlášť z SSD na HDD). Tedy jestli spolehlivost je to, čeho se bojíte.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

vsimni si to aj napr. v tych komentaroch k tomoto okriplenemu SSD -> napriek tomu je o tolko rychlejsi ako HDD pri pouzivani na OS a SW, ze plno uzivatelov je vlastne spokojnych!
(a obavam sa ze prave s tymto hajzlici z kingstonu kalkulovali) :o(

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vie sa o tom uz pekne dlho - staci sa pozret do komentarov hoc aj na blbej alze, nieto este v zahranicnych forach.... ;o)

btw. na zubky by sa zislo popozerat aj SD flashkam `KINGSTON`, ale aj `PATRIOT` a pod.
Tiez su fora plne staznosti jake su to smejdy (kingston), a kupil som teda patriot a bolo to UDES!
Ta vraj `super hyper class 10` karta zapisovala 4mb fotky o 50% pomalsie ako stara vyzihana class 4 Sandisk karta!!!!!! 8-O

Uz dlhodobo kupujem vyrobky adata a som zatial maximalne spokojny :o)

btw. preco ti tak prekaza kompresia u sandforce? Ja napriklad tie SSDcka kupujem prave kvoli tej kompresii, pretoze vhodne pouzitie SSD je prave na OS a nainstalovany SW -> ktore su vyborne kompresovatelne!
Len hovado si na SSD odklada multimedialne data a archivy...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

haha, to je teda dobreee
chudaci kupujuci
to aj s mojim 2TB HDD Seagate dosahujem lepsie prenosove rychlosti (ano, pristupovu dobu neriesim)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a hlavně to máš kvalitně uložené na magnetické plotně ověřené desetiletími vývoje a ne nějaké experimentování s nestabilními čipy...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže plotnovej disk už neodchází do křemíkového nebe kdykoli se mu zachce? Viz statistiky googlu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A ako su natom Kingston HyperX 3K ? Tiez tam robia podfuk nejaky?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jeden mam doma v komplu, tak ho asi pro jistotu otestuju. Akorát jsem ho kupoval loni v cervenci a o co jsem cetl, tak ty pomaly V300 se zacaly objevovat az nekdy kolem prosince. Ale kdo zna presny datum...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otestoval bych to, já kupoval V300 někdy červenec/srpen a dostal jsem pomalou verzi s FW 506. V diskuzi pod původním článkem to někdo i psal s tím, že to jde vyreklamovat. Výměnou kus za kus (druhý den byl na reklamaci :-) ) jsem dostal s FW 505.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem v rozpacích, jestli taky nepřistoupit na reklamaci. Firmware jak jsem zjistil mam 506ABBF0 (jedná se přesně o tenhle disk http://jdem.cz/bads74) a místo deklarovaných 555 MB/s při čtení a 510 MB/s při zápisu, jsem se v průměru dostal na 435 MB/s při čtení a 186 MB/s při sekvenčním zápisu. Kompletní výsledek testu je tady: http://1drv.ms/MWl0oB
No asi napíšu prodejci, jestli je možný tohle reklamovat. Každopadně nevím nevím jestli SSD od Kingstonu zůstanu věrný. Schválně zkusím v práci otestovat SSDčko od Intelu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem koupil a to 240GB V300 za 2999,- s DPH. Je to smutný že jsou takhle ošulený, ale pořát to nemění fakt že práce na nich je neporovnatelně rychlejší než na plotnovém disku.
Taky jsem například v komentářích CZC četl jeden příspěvek, kde se člověku zpomalil disk po update firmware z 505 na verzi 506, takže může být problém i v tom. Já ani WIFT to na původním 521 nezkoušel. Další otázka je, zda nějakou dobu po update firmware nedělá disk nějaké věci na pozadí. Mám zkušenosti s plotnovým diskem WD Caviar Black, který jsem dlouho nepoužíval. Teď jsem ho po dlouhé době nasadil do normálního provozu a dva dny mu trvalo než si cosi zařídil. Pokud se s ním nepracovalo, rozhodně něco dělal i přes to, že led hdd neblikala.
Tohle všechno ale nemění fakt, že je Kingston né li nejlevnější, nejrozšířenější, záruku má 3 roky a rychlost je stále úplně jinde, než s plotnovým diskem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

přesto se vyplatí koupit Crucial M500. Ať to Kingston pocítí i v prodejích, nejen v nelichotivých oceněních.
btw - jak si výrobci zajišťují zveřejnění získaného ocenění na svých stránkách? Nechcete jim někdo poslat link, ať si přidají zdejšího "točeňáka"?

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

O tom jsem taky přemýšlel. Hlavně kuli tomu že nemá SandForce a teď koukám že se dá sehnat za +- stejný peníze. Smůla. Kupte někdo nový M500 120GB ať se můžem podívat, jestli to není jako s Kingstonem. :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

tady máš srovnání Crucial M500 s Kingston V300 a jde tam i překliknout na kingston HyperX, Samsung 840 a jiné disky.
http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Crucial-M500-240GB-vs-Kingston-SSDN...
Já jsem kupoval před cca 14ti dny Crucial M500 240GB a naprostá spokojenost. Za ty peníze co se dá pořídit a za výkon by měl dostat aspoň 2 hvězdičky :-)) Za cenu jednoho Samsungu 840 PRO 256GB, máte 2x Crucial M500 240GB a to by jste v redakci mohli zakoupit a otestovat výkon v Raidu :-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na ten Crucial taky pozor. Pod zatezi jde pomerne rychle dolu iops na radove stovky iops/sec. Beznej franta co na tom ma system a gamesu to moc nepozna, ale to nepozna ani u toho novyho kingston mrzaka. A zapis ma aspon ve 120GB verzi ten crucial taky tragickej. Radsi ten Kingston 3k nebo samsung evo.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ono ze zakazniku dela blbce nejen Kingston, OCZ (ktere na to uz dojelo).
Nevim jak M5, ale M4 mrzne http://forum.crucial.com/t5/Solid-State-Drives-SSD/Crucial-M4-128-GB-Ran...

Zda se ze tady je fix: http://blogs.visigo.com/chriscoulson/ssd-freezing-fix/
Vyzkousim a za mesic pokud to nezmrzne, tak poreferuju.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak můj Crucial M500 - 240GB chodí jak z praku a druhej Crucial M4 - 128GB (fw: 040H) také naprosto bez problémů. Ještě mám Kingston V200 - 256GB a tom také nevím, ale mám nutkání ho prodat a koupit místo něj další M500 :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mne se spise zda, ze to mrzne pri vyssim zatizeni, nez ze by se to tykalo nejakych sleep stavu. Mimochodem - jedna se o mSATA M4-CT256M4SSD3 s FW 07MH
Mozna plnotucne M4 jsou vpoho, a mSATA modely mrznou..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

je to sice mene nez mesic, ale zda se, ze uprava registru zabrala. Seklo se to jednou kratce po uprave, ale posledni 3 tydny bez problemu. Takze popis tady zduplikuju:
Jedna se o fix pro mrznouci SSD Crucial M4 mSATA zpusobene problemy v kompatibilite mezi LPM (Link Power Management) Intel kontroleru a SSD (asi nejake neosetrene stavy v protokolu na stranse SSD)

obsah souboru freeze_fix_SSD_Crucial_M4.reg

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\iaStor\Parameters\Port0]
"LPM"=dword:00000000
"LPMDSTATE"=dword:00000000
"DIPM"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\iaStor\Parameters\Port1]
"LPM"=dword:00000000
"LPMDSTATE"=dword:00000000
"DIPM"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\iaStor\Parameters\Port2]
"LPM"=dword:00000000
"LPMDSTATE"=dword:00000000
"DIPM"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\iaStor\Parameters\Port3]
"LPM"=dword:00000000
"LPMDSTATE"=dword:00000000
"DIPM"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\iaStor\Parameters\Port4]
"LPM"=dword:00000000
"LPMDSTATE"=dword:00000000
"DIPM"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\iaStor\Parameters\Port5]
"LPM"=dword:00000000
"LPMDSTATE"=dword:00000000
"DIPM"=dword:00000000

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě to firmwarem nebude. Sice by to bylo v moci firmwaru, ale já jsem osobně přesvědčen a dokazuje mi to graf Compression Benchmarku, že jsou tam prostě čipy ekvivalentní ve V+200.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsem to obenchmarkoval nějak špatně tak mi dej vědět. Tohle jsou moje výsledky V300 240GB koupený minulý týden v pátek. http://cursed.cz/?attachment_id=602
V nastavení jsem změnil pouze počet sekvencí na 3 z 5ti původních. Rychlost ale v průběhu nijak nekolísala. Pokud bude třeba, klidně udělám i 5ti sekvenční test. Na disku je i systém s Windows.
Jo a jen pro doplnění, firmware je 525ABBF0.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Že by 240GB kousky zůstaly u toggle-mode? Myslím, že většina lidí ještě dneska volí 120GB kapacitu a tam možná Kingston šetřil. Anebo jsi měl štěstí na kousek, těžko říci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A není to jako byla nějaká kauzička s OCZ, že 120GB používali 4 kanály a 240+ 8? Už si to ale moc nepamatuju. Možná se nejednalo ani o disky se SandForce řadičem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak někde to musí být šizené když Intel prodává 240GB za 4k5.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Intel chce mat v prvom rade tucne marze a poriadny sandforce SDD kupis za o par eur vyssiu cenu ako henten kripel...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nic nove pod slnkom. Marketing, oblbovanie a predavanie 1-2 generacie stareho HW pod oznacenim novsej generacie. Marketing a oblbovanie je na dennom poriadku.

- USB3 up to 10x faster than USB2. Blbost jak voda v kosi. Teorericke aj prakticke maxima su asi 10x rozdiel (teor. 480 Mbps vs. 5 Gbps, prax.uzit.data 35-36 MB/s a 370-400 MB/s), ale akosi zabudli povedat, ze divajsov schopnych vytazit z USB3 takmer 400 MB/s je ako safranu a za dalsie nedokaze to kazdy PC. V neposlednom rade to zalezi od rychlosi samotneho divajsu. Ked samotny divajs nema kontinualky rychlesjie ako napr. 12 MB/s (proste obsahuje smejdove/stare NAND cipy), nikomu na planete sa ho nepodari rozbehat na praktickom maxime USB2 a sice 35-36 MB/s.

- detto hlasky typu high speed USB2 up to 480 Mbps (60 MB/s), ale 480 vyzera viac ako 60, takze samozrejme ze sa uvadza cislo 480. Idiot a BFU nepozera na jednotky.

- 9,5 ms latencia pri HDD. To ze pri plnom seeku od okraja platne to je aj 20-25 ms vie IT geek, nie BFU. BFU vidi iba hausnumera.

- up to 3 Gbps kontinualka pri HDD. Blbost az to oci pali. Jednak kvoli 8b/10b kodovaniu SATA a jednak kvoli tomu ze sa jedna o maximalne rychlosti dosahovane pri novom/defragmentovanom disku a este k tomu len na okraji platne, v priemere su tie cisla ani nie polovicne.

- disproporcne zobrazovanie grafov, kde rozdiel napr. 10 % vyzera ako rozdiel 50%, kedze graf nezacina od 0%, ale napr. od 80%

... atd atd atd

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kde dosahují magnetické disky na 300 MB/s? Snad nejnovější generace 15k enterprise disků na to dalekohledem vidí. Jednotlivé disky nejsou zajímavé, no víc takových disků s rozhozenou prací v prostředí oken překoná tady ta levná šmejdí SSDčka při větší úhrnné kapacitě. Sám mám takto tři, byť už stařické Seagate 15k.5, no naposled jsem upgradoval ze 74 na 145 GB za sto korun.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jenže ten rachot! :-) Navíc se modli, aby ti nezcepeněl řadič.. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S ohledem na všechny ty minery je mi to už celkem scheiss egal - poslední 3 měsíce jede desktop nonstop a je to z těch menších přispěvatelů hluku ;-)

Ale jo, řadič tuhle zlobil, musel jsem ho vyndat, očistit od hnusnýho humusu a vrátit zpátky :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Asi si nepochopil moj prispevok a asi nie si jediny. Marketingove hausnumera su pre BFU. Ja som ten posledny, komu je potrebne vysvetlovat ci uz kontinualne, alebo nahodne pristupy.

Apropo co sa ti nezda na uvahe SATA 3 Gbps? 8b/10b kodovanim dostaveme 300 MB/s (spolu s reziou) a ked pisem ani nie polovicne, tak ani nie 150 MB/s. Samozrejme v praxi je to este menej a samozrejme nie konstantne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V průměru poloviční - to by pak znamenalo, že na okraji je to 200 a uprostřed 100. Tak to není. Disky co maj na okraji mají 150 uprostřed, viz třeba ty Seagate Cheetah 15k.5. Co maj na okraji +-150 maj uprostřed 100, to jsou ty konzumní (kaviáry black, blue).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Toto není jediné mršení vlastních produktů. Např WD obdobně "vylepšil" svoje 3TB modely WD30EFRX novou revizí 68EUZN0 (stará 68AX9N0), která má podstatně hořší parametry spotřeba, hluk, vibrace, nadměrné parkovaní hlaviček, prostě ze série RED udělal GREENY.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já mám ještě jedny z prvních WD Green EZRX, kupovány z kraje roku 2013, které mají 1TB/plotnu. Jsou to dvouplotnové 2TB a a tedy tiché, chladné a docela svižné (sekvenční čtení v PC max 150MB/s ale do ARMového nasu to samozřejmě neužiju), ale pak se začaly objevovat "šmejdy" s 667GB/platter. Takže je spíš možné, že to samé nyní dělá u RED disků, kde byla kdysi jakási záruka toho, že dostanete disk s 1TB plotnami, když RED koupíte.

No ale ve specifikacích to asi taky nikde není, zde už tenhle fakt píšou taky http://rml527.blogspot.ca/2010/10/hdd-platter-database-western-digital-3... WD20EFRX-68AX9N0 2TB (2/4) OR (3/6 [667GB+/platter])

Tak jedině si brát s sebou do obchodu váhu (méněplotnový disk je lehčí :-)) nebo se orientovat podle hloubky prolisu na vrchním krytu (seagate).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

1TB plotny jsou na EZRX a 667GB plotny na EFRX. Je na tom něco k nepochopení? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kingstonu sa musím zastať, podarilo sa mi zlomiť SATA power connector na V200+ samozrejme dodávateľ mi reklamáciu neuznal. Tak mi ležal disk na poličke 6 mesiacov, zacal som rozmýšlať , že si objednám z ebay nový konektor, ale predtým som napísal cez webform kingstonu, aký som nespokojný a nasraný.... o deň nato mi došiel mail v ktorom ma žiadaly o fotky zlomeného konektora o 3 dni som poslal disk na adresu do UK skladu o 14 dní som mal doma fungeľ novú KC300(V200+ sa už nepredávala). Takže mám tú spoločnosť rád:)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Gramla urve konektor, ale je nasrany na vyrobce a navic si stezuje na foru. Obcas ty lidi nechapu.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Až sa to stane tebe tak si spomeň na svoj komment.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti, ale tohle je fakt chyba zákazníka a ne výrobce. Mezi nama nechápu, jak někdo může zlomit konektor na disku.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kingston neplanuje obnoveni duvery zakazniku. Kingston si v klidu pocka, az se totez provali na konkurenci, a zakaznici se k nemu vrati i bez duvery.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hnus velebnosti. Mam doma 2 starsi kusy, ale stejne me mrzi, ze jsem zvolil zrovna Kingston.
Jinak genialni nacasovani clanku - zrovna dneska znamy vybiral SSD. A Kingston jsme zavrhli hned z kraje.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ktory je teda najlepsi vybrat ?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dnes Samsung EVO a nebo Intel.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ad Samsung - pouzivate nekdo RAPID mode? Co jsem ted koukal, tak Magician 4.3 ho uz podporuje i na 840PRO a nejen na EVO.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se bavíme o consumer s rozumným cena/výkon, 120GB jednoznačně jednoznačně Evo. Crucial M500 a Kingston jsou v té kapacitě výkonem naprosto tragické, Samsung je spolehlivý, cena slušná. U 250GB je Evo dražší, ale pořád o dost rychlejší, nicméně už ten Crucial bude aspoň použitelný :) takže podle nároků.
Od 500 GB už bych se výkonově Crucial nebál, Evo sice neporazí, ale je to podle chuti.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jo taky bych nepohrdnul radou kterje koupit. Mám postavit pc čistě jen na net, a řeším jakej disk kalsickej terovej sotojí cca 1500 ssd 60-120g stojí podobně a pokud to ssd tak který :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mam firmware 505ABBF1 a kupoval jsem ho zacatkem rijna. btw pokud se o tom uz delsi cas mluvi na forech tak teda IT novinari pekne zaspali

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Mám firmware 505ABBF0, má smysl upgradovat na nejnovější verzi FW?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Poslední dobou se držím pravidla. Nedloubej do ničeho, co není rozbitý. :) Pro jistotu budeš muset zazálohovat data na jiný disk (za sebe doporučuji MiniTools Partition Wizard). Pokud není při klonování disku potřeba měnit velikost oddílů, funguje perfektně. Jinak je třeba dělat pro jistotu jednu změnu po druhé.
Nový firmware většinou opravuje nějaké chyby, pokud ti ale SSD funguje jak má a jeho rychlost je normální. Rozmyslel bych si to, zdali to má cenu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

U SSD asi něco podobného nehrozí, ale bacha třeba na flash firmware tiskárny. Dělala divný věci, když jsem dal vytisknout dokument ve více kopiích, tak jsem upgradoval a přestala tisknout úplně. Kompatibilní (neoriginální) toner najednou přestal být kompatibilní a Samsung servis se se mnou moc nebavil... :-/

Takže souhlas, funguje -- nešťourat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Být to můj SSD, já bych do toho šel, čistě ze zvědavosti. Můj předpoklad je takový, že firmwarem ta rychlost není, to je prostě věc hardwaru, tedy použitých čipů, takže upgrade firmwaru by rozhodně neměl to SSD zpomalit, tedy určitě ne o generaci ;).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na mem je 505ABBF1, ne 505ABBF0

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak mohu potvrdit že i po 2 letech je tento disk pěkně pomalý.
Koupeno v Prosonci 2016 v alze s firmwarem 60AABBF0 naměřené rychlosti zde http://imgup.cz/image/LruY budu ho vracet, nenapadlo mě že ty uváděné parametry nemusí vůbec sedět.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď mě DaviCZ mrzí, že jsi tohle nenapsal o den dřív, protože já ho předevčírem objednal. O tomto článku jsem věděl, dokonce ho tady i četl, ale nevěřil jsem, že v této věci nedošlo ke změně a návratu původních čipů. Takže ještě ho ani nemám a už vím, že ho budu Alze vracet....
Věřil jsem ale předevčírem tomuhle: http://diit.cz/blog/uz-se-kingston-ssdnow-v300-polepsil

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem na tom stejně - některé výsledky o málo lepší, některé horší. Tím s touto značkou končím.
Disk má firmware 60AABBF0. Vracím Alze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To víš že mě to taky nasralo. Tolik ztraceného času, peněz za poštovné, kvůli nějakým vykutáleným kok..... A kingstone je u mě nyní v žebříčku sprostých slov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.