Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k NiceHash hacknut a vykraden, Steam končí s platbami Bitcoiny

Na debilite lidi se nejlip vydelava, a vsichni tezi a tezi, vysledkem bude kuli temhle idiotum zdrazeni elektriny pro normalni lidi. Za tezeni/zneuzivani zdroju planety na takovehle píčoviny by meli jít lidi do basy, delaji kašpara nekteremu z bankeru ktery na nich ve vysledku skutecne zarobí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když tu energii spálí při hraní her, tak to je pro společnost přínosnější? :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Zrovnavat tezbu 24h denne s hranim her par hodin denne mi prijde absolutne zcestne!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hry hraje řádově více uživatelů PC než kolik těží kryptoměny. I kdyby to jednou bylo naopak, co to mění na situaci?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zábava je v živote do istej miery dôležitá, ale ťaženie nie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale jen tvůj subjektivní názor..
PoW je energeticky náročné, PoS má zlomkové nároky na energii oproti PoW těžbě. Až se zbavíme nesmyslného plýtvání zdrojů na tisk papírků a ražení mincí, až se zbavíme tisíců klimatizovaných poboček bank, dost možná ve finále ušetříme.
Blockchain je budoucnost. BTC je možná v bublině, ale to na tom nic nemění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde o spotřebu, ne o uživatele. I kdyby spotřeba energie na hraní her byla větší než na těžbu a zničeho nic se najednou přestalo těžit, těžko se ten výkon přelije do hraní her. Těžba je spotřeba navíc. Nicméně existují i kryptoměny, které má smysl těžit a nejedná se o plýtvání energií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Jde o spotřebu, ne o uživatele.“

Spotřeba je úměrná počtu těžících / hrajících uživatelů.

„Těžba je spotřeba navíc.“

Stejně tak mohu říct, že hraní je spotřeba navíc. A také mohu říct, že je řada osob, která svojí sestavu používá či používala k těžbě namísto hraní her, protože to bylo velmi rentabilní. Nemluvě o tom, že v průměru po polovinu roku nejde o plýtvání energií, neboť vygenerované teplo znamená úměrnou úsporu na topení.

Tohle skutečně není černobílá situace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je jasný, že když roste počet uživatelů roste i spotřeba. Asi těžko ovšem lze tvrdit, že když někdo teží doma na Core2Duo (nebo na jakémkoli jiném osobním počítači, ať mě nikdo netahá za slovo) má stejnou spotřebu jako člověk co má účelovou farmu z ASICů. Zatímco na C2D si může místo těžení hrát, farma ASICů se po těžbě nestane herním strojem. Stejně tak úspora za vygenerované teplo nejde zobecňovat. Třeba pro takovou případnou farmu nacházející se na jihu Indie by to byl asi problém a náklady navíc.

Takhle by se dalo pokračovat donekonečna a je to jen zbytečné slovíčkaření. Svým příspěvkem jsem nijak nehodnotil jestli je těžení bitcoinu správná věc nebo není. Jen jsem chtěl ukázat, stejně jako kolega přede mnou, že srovnávat hraní her s těžbou je nesmysl. Zvláště proto, že obrovská spotřeba, a dá se říci samoúčelná spotřeba, je známá a obecně uznávaná nevýhoda proof of work konceptu bitcoinu. Právě proto existuje a vzniká spousta dalších měn, které fungují na jiném principu a zároveň využívají výhod blockchainu. Některé z nich jsou blbiny a některé mají velký a smysluplný význam, například proof of research.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aký účinok má vytápanie počítačom?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi nerozumím správně téhle otázce, tak vezmu obě možnosti - účinek to má podobný jako topení, protože počítač hřeje a účinnost to má 100%, protože počítač nekoná práci a tedy veškerá spotřebovaná energie se přemění na teplo (větráky sice nějakou práci konají, jenže rozpohybovaný vzduch se stejně zastaví třením o vzduch v místnosti kolem počítače a zase je z toho teplo).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyjadril som sa nepresne. Účinok v zmysle - s PC, ktorý má celkové TDP 1,3 kW (napr. 10x GTX 1060), za aký čas vyhreješ napr. 40m3 a o koľko stupňov? Neverím, že by to malo efekt. A vyviesť z GK 10 radiatorov si úplne neviem predstaviť. A ich teplota by mala IMHO byť asi 60°C aby nejako hriali - ale či by to bolo efektívne, netuším, len premýšľam

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děláš si srandu?? Doporučuju učebnici fyziky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teoretický pasivní dům 5x3x2,6m=39m³ má dle projektyastavby.cz/kalkulator-ceny-domu/ roční náklady na vytápění 641Kč/168KWh.
Pokud by počítač žral 100W, tak 168,000Wh÷100W=1680h nepřetržitého provozu, čili 70 dní. Tj. potřebné teplo stihne úsporný počítač dodat za půlku topné sezóny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už pred rokom som písal že platiť na Steame BTC menou je blbosť, lebo poplatok za prevod môže stáť viacej ako samotná hra. A to isté platí aj pri jej vrátení.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na Steamu platim Paypalem, respektive tim platim vsude kde je to mozne, na PayPal mam navazanou platebni kartu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ty máš Paypal v EUR, nebo jedeš přes ty židovské konverze z / do CZK? Já vím, u hry dělá rozdíl pár (maximálně desítek) korun, ale nutnost konvertovat CZK těmi jejich kurzy dělá z Paypalu pro mě platformu velmi odpudivou.

Já nakupuju v EUR z kreditky - teda spíš "debetky" - na separátním účtu, kde mívám pár desítek až stovek EUR, protože EUR je pro mě primární měna a tak to už mám dál bez poplatků.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Většina plateb vyjde levněji v dolarech a to i při těch "židovských" přepočtech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Platby vyjdou nejlevněji bez konverze - nedělám si moc iluzi, že konverze EUR - USD není stejně debilní, jako z CZK. Pokud adresát přijímá EUR, není problém platit EUR. Bohužel Čechům není umožněno vytvořit si na Paypalu EUR nebo USD účet.

Kdysi dávno šlo provádět platby bez konverze a tu dělala banka plátce, což bylo sice taky na pěst, ale lepší, než drátem do oka. Pak si soudruzi našli nový zdroj obohacení a teď jsme v háji.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale aj tak nechcete EURO

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já euro chci, to Klaus tady začal dělat kolouchy, rozproudil to a poslal nás na do ... směnáren.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja nie som financnik, ale vidina vytvarania obrovskych ziskov z nicoho navyse bez akejkolvek regulacie, bez istoty, ze zrazu o vsetko nepridem (vykradnutie penazenky) je totalne zvratena.
Mozno nieco podobne robia centralne banky, ale aspon je to regulovane a existuju ake-take zaruky aspon ciastocnej kompenzacie. Cela kryptomena mi pripada ako velmi bezny podvod, ako s ludi vytahat prachy s ich vidinou rychlho zisku a potom to nechat cele padnut na hubu. Vid kauzy zalozni v CR a roznych pochybnych "fondov" v SR pred 20 rokmi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vidim to uplne stejne. Posledni utrou, je to cire gamblerstvi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Právě že vytváření zisku z ničeho je staré dobré klasické bankovnictví: Když se centrální banka rozhodne tak natiskne nové peníze a všem tak znehodností jejich majetek. Banky mohou půjčovat peníze které nemají, protože stačí mít pokryto jen pár procent těch půjček, v ČR jsou to pouhá 2%. Ve výsledku je to ještě horší, protože banka vytvořila až 50x virtuálních peněz než kolik jich sama vlastní. A z těch půjček a hypoték má super zisky, které většinou odvádí do daňových rájů. Připadá to někomu fér a vpořádku? Kauzy záložen, sanace bank, platby dluhů států atd. právě reálně dopadne na peněženku občanů, kteří za to nemůžou.

To už ten Bitcoin má jasná pravidla, počet BTC v oběhu, jakož i jejich rozdělování, je dané předem. Zisk ale zaručený není, to je na vlastní triko každého investora.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne že bych měl o bankách bůhvíjaké mínění, ale jak jste dospěl k těm 2 %? Klasická likvidita bank v ČR je kolem 50 %, krátkodobá může být mnohem menší (vyplacení peněz během jednoho dne), ale to ničemu nevadí, protože spousta úvěrů a vkladů je dlouhodobých a banka ví, že je nebude potřebovat vyplatit všechny během krátkého časového období. Jinými slovy banka má v jiných hodnotách než jsou peníze. Nainvestováno atp.

Problém "tištění" peněz (levných peněz) je spíše to, že banky nemají motivaci zhodnocovat peníze z vkladů a tak půjčují ty levné a za vkady nemají motivaci vyplácet úroky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popravím některé mýty. Nezávislá centrální banka si nemůže jen tak rozhodnout, že bude tiskonut peníze, kdy ji napadne. Může to dělat jen v rámci plnění svých úkolů, jako je např. inflační cíl, udržovat objem peněz v ekonomice odpovídající jejímu výkonu, ... .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vykradení peněženek - doporučuju si o tom něco zjistit..
Kdybys měl peníze doma ve slamníku a zloděj ti je ukradne, taky si budeš nadávat. Pokud máš BTC ve vlastní peněžence (nejlépe hardwarové typu Trezor) a nesvěřuješ je bez jakékoliv garance burze nebo nějakému Nicehashi, (jehož služby jsou úplně zbytečné), tak ti nikdo nic ukrást nemůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš než vykraden bych řekl, že majitelé si řekli, že současného raketového růstu BTC je třeba využít a položili to sami ... ona taky ta ukradená částka má aktuálně hodnotu cca. 1,6 miliardy Kč :)

Tohle je prostě poučení pro všechny. Těžte v poolu, ale nenechávejte na peněžence v poolu zbytečně velké obnosy, ani na podobných službách, kde ty prostředky jsou v podstatě v cizí peněžence a ne v té vaší. Stahujte si to do vlastní bezpečné peněženky. Protože 4500 BTC je prostě pro někoho opravdu velké lákadlo při kurzu kolem 17 tisíc dolarů za kus.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale ty BTC tam stále leží a kurz klesá a bude dál klesat (korekce).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to podobne, jako kdyz mate kralici farmu a klobouk kouzelnika Pokustona. Jak Farma, tak Klobouk generuji kraliky, a pro nezasveceneho divaka v tom neni zadny rozdil. (vlastne se da rict, ze metoda generovani kraliku z Klobouku vypada mnohem vice sofistikovaneji a cisteji, nez zastarala metoda na farme)
Akcie Farmy stagnuji, akcie Klobouku stoupaji.. rozhodovani je jasne..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moc pekny prirovnani, jen by me zajimalo, odkud se ti kralici v klobouku (realne) berou a proc je za kus takova suma, kdyz se jist nedaji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obavam se, ze tomu by jste nerozumel, jedna se o kombinaci cervich der, Nakorovy trhliny, vyssi matemateky atd.. Musite to brat tak, ze dokud se nikdo nepodiva dovnitr, plati oba dva stavy zaroven.. Vlastne z pohledu zakona plati jen jeden, protoze co neni zakazano, je povoleno..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jn, presne toho jsem se obaval, ze tomu nebudu rozumet :( tak jeste, ze jsem se neptal, to bych byl za vola.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne, neni potreba rozumet, je potreba verit.. Na stejnem principu funguji nabozenstvi uz od nepameti.. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smankote to je motanice. "Tezime kraliky z klobou pomoci graficky karty, ktery se dovnitr dostavaji cervi dirou. Protoze mnozit je v kotci je "too mainstream". K tomu nam dopomahej, vyssi matematikou, Buh."
Jakoze hustej matros...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

proc se namahat s nejakou tezbou? Koupite BTC a on se vam bude tezit sam od sebe a bez elektriny :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Staci jen verit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda nevim, ale vzdy volim na Paypal, aby se kurz prevedl bankou nikoliv Paypalem a stale to takto funguje akorat na to pri platbe musi clovek myslet a neodkliknout platbu drive nez si to zmenim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ze jo? Uz me malem zmatli, ze jsem se na to chtel jit odpoledne podivat, jak to vlastne je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při jaké transakci? Při stahování peněz na CZK účet?
Měl jsem za to, že z korunového účtu PayPal eury nenaplním.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ještě není vyhráno :) Často mají banky mizerné kurzy a nebo další různé poplatky, např. mBank je na tohle dost tragická.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.