Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Poplatky za transakce u Bitcoinu se propadly o 97 %

Blbý dotaz ty poklatky jsou nezávislé na velikosti transakce nebo je to nějaké procento z transakce a ten graf vlastně říká že se zmenšily převáděné částky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přidávám se k dotazu plus by mě zajímalo, kdo je příjemcem těchto poplatků - odesílatel, příjemce nebo je tam vždy nějaký prostředník jako jsou banky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyska poplatku nezavisi od prevadzanej sumy, ale od velkosti transakcie v bajtoch. Inkasuju ho mineri.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepriamo zavisi od velkosti tzv. mempoolu - pocet transakcii, ktore cakaju na zaradenie do bloku. Z grafu mempoolu je mozne vidiet, ze doslo k vyraznemu precisteniu. Ale uz to zase lezie hore.

https://blockchain.info/charts/mempool-size

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poplatek je za 1 transakci (schválení). Stejně jako v bance na přepážce máte výběr zpoplatněn např. 50kč a je jedno jestli si tam vybíráte 1000,- nebo 100 000,- Příjemce je těžář, který je tímto vyplácen a má to za to že těží (potvrzuje transakce).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nárůst poplatku bych viděl v tom, že před Vánoci byl BTC na hranici 20K dolarů a všichni chtěli rychle prodat za keš v co nejlepším kurzu a tak nastavovali vysoký poplatek za rychlé schválení transakce. Pro ilustraci: Jste objednán k doktorovi na vyšetření které si platí pacient, tak má čas až za cca 3 měsíce (tvrdí, že dřív nemá volno),když mu nabídnete 1000,- navíc tak má čas už za 2 měsíce, když mu nabídnete 5000,- navíc tak za měsíc a když mu nabídnete 10 000,- navíc, tak Vás vyšetří během hodiny. Je to jen jako příklad pro ilustraci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.