Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Poprvé v historii: Asus X570ZD s GTX 1050 a Ryzen procesorem

Jak poprve v historii? Notebooky AMD CPU + Nvidia grafika v minulosti uz byli urcite vicekrat. A to i od Asusu

Co si a ja pantuji tak treba Asus A6M/A6K byl docela oblibeny u studentu IT oboru ve sve dobe.
Nebo treba Asus A7T

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dva kanály a jjen "až" 16GB ramky? To trochu zaspali ne? 16GB mám v 5 let starém NB a pokud bych kupoval nový tak bych rád více. Pravda na hry či brouzdání po internetu to nikdo nepotřebuje ale pro nás co občas spustí i nějaké výpočty by neškodilo mít možnost tam dát 4x vic..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajiste se NTB s takovou RAM a adekvatni cenovkou vyrabi...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak samozřejmě, všichni tady máme (a potřebujeme) běžně v počítači 64 GB RAM, to je vpodstatě masovka...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak 16GB DDR3 RAM mám ve svém ASUS G73Sw z roku 2011 a ještě jsou v něm dva volné sloty. :)
Jinak co tak vím, tak tyhle MAX RAM informace jsou často dost mimo, nebo úmyslně zatajeny či omezeny. Na mini-ITX J1900 i N3700 jsem zkoušel 16GB RAM (2x8GB) a přitom oficiálně stále podporují jen 8GB RAM maximum. Jeli naprosto bez problémů.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> Na mini-ITX J1900 i N3700 jsem zkoušel 16GB RAM (2x8GB)... Jeli naprosto bez problémů.

Vidis, a ja zkousel uplne nove 16G v systemu ktery 16G podporuje, a nefungovali. Pak jsem tam dal 16G starsich pameti (ktere mali vic cipu na stejnou kapacitu), a ty fungovali bez problemu. 32G nemelo smysl zkouset, protoze tou starsi technologii se nevyrabeli. Nevim jestli je limit v BIOSu nebo v radici, nebo jeste jinde, ale dle mych zkusenosti jsou ty limity velmi realne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asus je v posledních letech banda zoufalců a zdá se že už upadli tak hluboko, že si přivlastňují snad i nějaké zásluhy na Kaby Lake-G. Tento notebook bych si nikdy nekoupil, poněvač k tomu APU je ta GK od NV neadekvátní a prodražuje notebook. Od Asusu bych si dnes už nic nekoupil.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mas pravdu, ale jakej notebook koupit?

MSI s jejich neskonale nasazenou cenou a nove i 5400ot disky? Dell s patlaci obrazovkou nebo snad Lenovo, ktere uz prodavaji snad nahnile a odchazi tomu disky? Nebo snad nejvetsi zoufalce HP, jejich notebooky jdou do prdele nejdyl po pul roce?

Je to fakt tragedie, sehnat snad mimo extremne drahe Alienware a podobne neco sulsneho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně řešíš jen "herní" notebooky, což je samo o sobě oxymoron.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja by som skor naopak povedal.. na to ake sroty vyrabali, tak poslednych 5 rokov robia celkom dobre booky, hlavne zenbook rada je paradna. Jedine co pojekazili je, ze nedavaju na 15ky numericku klavesnicu.. Maval som pravidlo, ze booky na A (acer asus apple) sa nekupuju, ked dosluzi aktualny thinkpad, zenbook urcite budem zvazovat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ktoré 15tky sú bez numerickej klávesnice? Ja nie som účtovník a nepotrebujem numeriku, skor oceňujem že po hmate nájdem enter, šípky atd...

15tky bez numeriky vyrábal svojho času len Apple. Kvôli tomu aby som mal klávesnicu bez numeriky kupujem 14tky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zenbooky napriklad. Krasnu 15ku si kupis a bum bez numerickej = si ju rovno nekupis. Piatok som nemal co robit, tak som pozeral, 14ku thinkpad e480 by som dnes kupil. stale ma LAN, num.kl. nema z principu a daju sa osadit 2 disky (2,5" + M2).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuju všem: https://bit.ly/2647Tcc

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Alleluia!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bude to sice asi plasťáček, ale konfigurace zajímavá. Jen tedy k čemu USB2.0 porty? Ryzen SoC by stačil obsloužit všechny USB jako USB3, ne?
A verze bez dedikované grafiky, s menší úhlopříčkou, ale s thunderboltem by taky mohla být zajímavá, jen to je asi scifi (prostě a jednoduše zenbook s ryzenem).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ASUS nekdy vyrabel fakt kvalitni notebooky(sam dodnes vlastnim a jede mi doma model A6VA), co ale vyrabi dnes je odpad, jednoduse des a hruza, nejshitovejsi plasty, minimum hliniku, magnesia a jineho kovu na obalu notebooku nebo na zadni strane obrazovky, 2>maximalne 3 USB porty z toho dva nalevo u sebe a tak blizko ze nejdou vedle sebe dat 2 vetsi USB zarizeni, ten treti je zas USB-C v malem provedeni co je absolutni picovina nato abych jeste shanel zbytecne a prodrazene redukce na klasicke USB, dale baterie do tela zatavene, TouchPad nepresny(sipka vystreluje), jeden modul operacni pameti je naschval priletovan na zakladni desce aby kdyz se posere sel notebook hned do kytek, proste tam nemohli dat samostatne kleste na dva moduly pro RAM, pevne disky tradicne od shitu HSGT, podpora pro ovladace podobne katastrofa, uvedu priklad, vyrobeny/nastitkovany model F550, nasledne zistite z jeho zadni strany ze je to F550XC a kdyz date support je z toho jiz X550XC, proste kokotina, ja nevim kto dnes dela vedeni ASUS-u pro notebooky, ale nakopal bych silne ho píče!, jiz bych si zadny notebook od spolecnosti ASUS nekoupil a silne to nedoporucuju i jinym, radsi HP nebo Lenovo i kdyz ty se posrali skoro stejne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> jeden modul operacni pameti je naschval priletovan

tohle dela i spousta jinych, a i mnohem horsi - trebars priletovano SSD, ktere ti chcipne daleko drive nez RAM..

> pevne disky tradicne od shitu HSGT

ten "shit" hlavne starsi modely (500G/1T) osobne povazuji za daleko lepsi nez shity od WD/Seagate, i kdyz v notasu ocekavam SSD a tudiz bavit se o tomhle moc smysl nema :)

> radsi HP nebo Lenovo i kdyz ty se posrali skoro stejne

asi tak no..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V noťasu očekávám spíě než ssd kombinaci ssd na systém a programy a velky levnější hdd na data...
Napevno připájenýá ramka či disk je total svinstvo ušetří pár drobáku za konektor a pár mm3 místa ale roozšířit to pak nejde, klascký přechod na spotřební zboží nejlépe každý rok kupte nový..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

4K displej a nemá to výstup na DP ? WTF ?

Když tam nedali ten TB měl by tam být aspoň miniDP.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.