Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Potvrdil Gabe Newell vývoj herní konzole od Valve postavené na Linuxu?

Tak on se chleba lámal spíš při rozhodnutí, jestli vůbec jít do Linuxu nebo ne. Samostatná konzole určitě nikoho nepřekvapí, zvlášť když je celá platforma otevřená do té míry, že si takovou konzoli může při troše šikovnosti vyrobit úplně kdokoli - celkem pochybuju, že by Valve bránili někomu prodávat počítače s předinstalovaným Steamem. Spíš někomu takovému dají požehnání a možná jim zdarma pošlou i nějaké samolepky s logem. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Linuxova verze BigPicture uz zvlada, je to preci beta, takze tam beta featury uz jsou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jop, najvacsia sranda je ze na win. mi to zahlasi ze neni podporovane (stare ovladace 10.2 legacy) ale s OSS ovladacmi na linuxe s tym nieje ziadny problem a spusti sa :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mam trochu obavy zda to neskonci fiaskem a portovanim par her s tim ze za rok,dva valve podporu ukonci ... :-(

Prekvapilo me ze TF2 je nativne stejne pomaly jako pod wine .. vidim ze moje mobilni grafika 5470 uz to nestiha (ikdyz HL2 jel na stredni detaily dobre)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Wine je jen Win32 API, ne virtuální stroj, dost věcí pod ním běhá prakticky stejně rychle jako na Woknech na stejném hardwaru (občas pomaleji - většinou důsledkem nějaké chyby, méně často i rychleji i když většinou ne o mnoho).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale no ták, pod Wine běhá drtivá většina věcí pomaleji než pod Windows, navíc min. FPS značně pokulhávají za těmi Windowsáckými. Ostatně na Phoronixu to testovali takže není problém se tam mrknout ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak kdy, jak co, velmi záleží na verzi Wine a právě implementovaných featurách a neopravených chybách, stejně jako ve Woknech záleží i na použitém ovladači grafiky v Linuxu, a samozřejmě na tom, co chci provozovat/hrát ... osobně hraju spíš starší hry, tím pádem mám asi i jinou zkušenost.

Jinými slovy, trochu sázka do loterie. Nejspíš máme pravdu oba.

Ad nějaká data - našel jsem jeden test s 3D Mark 2001 z roku 2007, kde Wine brutálně ztrácí ... ale přes 5 let starý test? Další srovnání jsem našel s W7 z roku 2010. Lepší výsledky, možná už má skoro váhu, ale stále staré.
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=wine_win7_2010&num=3 ... chtělo by to něco podobného, ale alespoň letošní.

Možná by se něco dalo najít na http://www.phoronix-test-suite.com/ a http://openbenchmarking.org/, jenže teď na to nemám čas.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nic ine nez obycajne HTPC s logom valve a predinstalovanym steamom, zrejme tam nebudu dodavat windows, tak nieco ine. Ziadna velka veda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si úplně jistý, jestli to teda řekl úplně takhle... ;-)

Ačkoli bych si moc přál Valve konzoli, on spíš naznačil, že udělají platformu a hardware, byť certifikovaný samotným Valve, nechají na výrobcích hardwaru. Nicméně ovladač by mohli vyžadovat standardizovaný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z toho nebudou mít v MS radost..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale v MS si začali, takže je to spravedlivé. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže v MS už to narozdíl od lina běží :) Ještě by mohl Gabe rok takhle kecat a fakt mu zbydou jen linuxoví nadšenci...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Valve má v tomto jednu veľkú výhodu a to je Steam vďaka nemu si môže dovoliť financovať vývoj podobných vecí, ktoré možno ani nebudú mať budúcnosť(mne osobne nesedí tento krok). A už vôbec sa mi nepáči predaj sofware na steam-e. Ale to je už druhá vec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naše prasátko Gabe je přeběhlík z Microsoftu který vždycky jen těžil ze všeho pro sebe ...nemám ho rád už za tu prasárnu s Episode 2 .Prostě to je bezcharakterní člověk který se topí v miliardách a zbytek je mu u prdele jako všem američanům.......a i kdyby postavil kosmickou loď tak to je zase u prdele mě.......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.