Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Potvrzeno: Apple opravdu přechází na Intel!

No já tedy nevím, ale G5 byla vždy prezentována jako  x krát výkonnější než Pentium IV. A najednou tady máme pravý opak. Kde udělali soudruzi chybu ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem z toho blázen :-). Asi to bude tím, že graf pochází od Intelu a ne od IBM :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

riccardo,
Myslim ze to srovnani vykonu na watt neni pro P4, ale obecne pro architektury intelu v roce 2006 (P4 totiz v tomhle srovnani opravdu neni moc dobre. PIII, PentiumM, nebo nejlepe Itanium2 je nekde uplne jinde).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Power PC je skoda. Steave si svoji vyzi prosadi. Mozna bude Leopard portovan i pro ostatni PC nez Mac. To by potom solidne vypalili rybnim MS. Apple rulezzz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vůl ten, kdo jim žral ty grafy dřív. A ještě větší kdo je žere i teď.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jednoduse panove, Apple se vzdy chlubil vykonem v plovouci desetinne carce, ale u grafu vykonu je jasne citelne INTEGER cili celociselne operace a tam samozrejme vede intel se svym vysokum taktem, bohuzel u her a multimedii zalezi na FPU kde Intel ztraci na AMD, takze shrnuto: PowerPC=slaby vykon v celych cislech,
Intel=slaby vykon v pohyblive des. carce,
AMD= vyvazeny pomer vykonu mezi APU a FPU, to by byla nejlepsi volba, ale nejaky duvod Apple pro vyber intelu mit musel, zeby intel v nouzi
zaplatil Apple aby presel na jeho HW aby si zajistil odber a tak nezkrachoval kdyz uz ho opousteji i sami zaprisahli Intelaci???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze Apple se stanem jenom predrazenym prodejcem Intel pocitacu ....no, snad pak bude konkurence pro MS, ale to taky nevidim ruzove...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a vidíte snad problém (kromě licenční politiky) rozjet systém, který je napsaný pro Intel procesory (pokud to nebude jen pro Itanium) na AMD procesoru? To už je jen otázka vyjednání mezi jablky a pokročilými systémovými trpaslíky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ted bude v Applu uplne to samy co v levnejsim PC. Jenom ta reklama je dost hloupa, protoze dosud se chlubili, ajk vykon PowerPC drti Intel a ted to bude obracene?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna je jeden dolezity dovod, pre ktory nesli na AMD procesory. Intel bez problemov doda procesor aj s chipsetom a pripadne aj s maticnou doskou, AMD chipsety momentalne nevyraba a tie, co vyrobili, nestali za vela.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz tomu svetu nerozumim... napred si na E3 Microsft prezentuje svuj Xbox 360 na Applovskym PowerPC a ted zas Apple prechazi na Intel? :P Tak co je tedy vykonnejsi? :D To Intel opravdu tak dobre zaplatil?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je řídít se heslem: nikomu nevěřit a ofic. grafům už vůbec ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mac na Intelu uz nebude Mac :-(((
posledni kdo se jeste drzel a uz .........

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozor s tím Applovským procesorem v Xboxu. Ono PowerPC byl od začátku procesorem konzorcia firem (myslím Motorola, Apple a IBM). A vývoj v podstatě táhne IBM. Mám pocit, že ten procík používá v některých svých strojích. Dokonce kdysi měli řadu s PowerPC, na které běžel brácha, či spíše otec Windows - OS/2. Z toho incestu je aspoň jasné, jaká zvrhlost v té době byl systém Windows. Ale to už je zas o něčem jiném.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ved v apple aj je to iste co v lacnom PC, akurat to ma smiesne nazvy (superdrive), a kurevske ceny..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle http://money.cnn.com/2005/06/05/technology/wsj.apple.intel.reut/index.ht...
Apple has a near 2 percent share of the global personal computer market, but after years of decline it is now gaining on its rivals as its iPod music players re-establish the firm as a trendsetter in design and software.

Takze v podstate jde o takovy folklor....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A reci typu: -- "It leaves Windows XP in the dust." ... Walt Mossberg, The Wall Street Journal o Mac OS X -- citovane v clanku vyvolavaji usmev. Je pravda, ze MS byl vzdy vice ci mene pozadu, ale presto ma pres 90% v desktopech. Ne, ze bych to Applu nepral, ale realita je proste nekde jinde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co se týče prokládání článku hláškami typu "It leaves Windows XP in the dust.", taxem se jen snažil článek odlehčit formou, jakou odlehčovali řečníci celou tu hodinovou prezentaci. to snad koneckonců fandům maců vyhovuje :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nasazeni procesoru Intel podle me jeste neznamena, shodnou HW architekturu, ne? To, ze Apple prejde na Intely jeste automaticky neznamena, ze na pocitac od Dellu pujde nainstalovat MacOS a naopak, ze na pocitac od Apple pujdou nainstalovat XP.
 
Jsou o tomto nejake zpravy?
 
Kdyby totiz tato bariera prestala existovat, znamenalo by to nasledujici:
 
1) Microsoftu by vznikla konkurence. Kvalitni OS bezici na shodnem HW, navic s kompletni aplikacni vybavou. Nyni ma MS konkurenci vicemene pouze v opensource, ktery ale zatim plno lidi/firem z ruznych duvodu odmita prijmout.
 
2) Padla by exkluzivita Apple na prodej HW pro MacOS. To by vedlo k rozmanitejsi nabidce HW pro MacOS. A samozrejme by to vedlo k problemum pro Apple (asi pokles trzeb z HW). Ale mozna by tento pokles vice nez pokryl prodej OS. Nehlede k tomu, ze kdyby se MacOS vice rozsiril, tak i kdyby jen mensina jeho instalaci bezela na orig Apple HW, mohl by presto v absolutnich hodnotach applu rust i prodej HW.
 
Samozrejme problem muze byt v tom, ze si toto ani M$, ani Apple nepreje. Resp. muze stacit, ze si to nepreje M$, protoze muze Apple ovlivnovat. Apple to cele samozrejme muze blokovat i proste tim, ze samotny MacOS prodavat nebude (pouze k vlastnimu HW) - i kdyby MacOS byl schopen bezet na beznem PC HW.
Nicmene pokud nadsenci zacnou stavet intelovske MacOS pocitace na kolene (pripadne si patchnou MacOS, aby bezel na standardnim PC HW) a budou na tom (pro domaci pouziti) provozovat nelegalni MacOS, Apple asi nebude chtit o tento trh prijit a MacOS zacne casem prodavat i pro libovolny PC HW.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

David Jezek:

ja myslim ze reportaz vic nez slusna, ignoruj pls tady ty debilky kery se neobtezovali ani tu keynote shlednout nebo neumi anglicky nebo ani nevidi (na tom grafu je predpokladany vykon intel procesoru na watt v nekdy v roce 2006 a sem si 100procent jist ze jobs o tom vi od oteliniho 10x vic o roadmap nez kerejkoliv radoby odbornik tady v diskuzi)... jsem mile prekvapen ze na ceskem webu sem takovou hezkou rekapitulaci nasel - viz. mimon Hlavenka na zive.cz, sem mel pocit ze tam najimaji 14 leteho pubertaka co pise a von to je sefredaktor, ehhh...

jinak:

- ty quotace, tomu se rika marketing blbecci a pouziva to i Ms, AMD, nebo dosadte co mate zrovna radi... pro nekoho je lepsi XP pro nekoho ne
- G5 a P4 jsou na tom v soucasne dobe vykonove dost podobne
- u applu se plati za bezproblemove fungovani, macy budou mit intel ale vse bude odladene jen pro stroje od applu, jedine ze by nekdo toho macika rozebral a sbastlil si pecko z presne z tech komponent co v nem nasel, pak ale nechapu proc by to delal protoze ten mac bude levnejsi takze ikdyz by to nekdo kraknul tak pochybuju ze se najde aktivni skupinka hackeru ktera bude paralelne udrozovat i kernel, iokit atd hacknutej aby ste to mohli provozovat na sbastlenych pc s buhvijakyma komponentama
- zajimave je ze apple nevyvratil ze nepujdou nainstalovat i widle - to je velmi zajimave protoze mnoho lidi se balo prejit kvuli softu, hram atd., takhle si klidne predstavte tripple boot LIN,WIN,X, zajimavej stroj

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Žeby to bol prvý krok ku spojeniu PC, Mac-a, hernej konzoly, domáceho kina, notebooku a neviem čoho ešte do jedného zariadenia s nálepkou Intel inside?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DigitalFury: Jo v nekterych optimalizovanych applikacich je G5 rychla jako P4, bohuzel P4 je sracka oproti PM a AMD.

ostatni "Macisti": Kde furt berete ze ta zbastlenina OSX je lepsi operak nez Linux nebo Windows :-). Viz treba:
http://www.anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=2436&p=6

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pro Bobris:
protoze uz na tom X let delame... zkouseli jsme i wokna ale neslo to, pripadali jsme si jako v dobe kamene kdyz tesali do kamenejch desticek... proto

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Berte to jen jako něco málo poznámek, nebudu se dlouho rozepisovat, ale jsou věci, které si asi už mnozí nepamatují / nezažili:

1. Na okraj pro "uuuuuuuuu" - k poslední tvé větě - nehledej za vším konspiraci ošklivých Intel nepřátel. Třeba je to jinak. Třeba totiž říkáš nesmysly. Pokud volil Jobs a volíš ty, půjdu za Jobsem. Promiň.

2. Kdokoli kdy pracoval dlouhodobě s technikou od Apple, ví, že tam šlo VŽDY o kvalitu a spolehlivost, vše muselo být sladěné, než se to dostalo k zákazníkovi. Proto myslím Intel a nikoli AMD. Už si to konečně připusťte - nehodnotí se JEDNOTLIVOSTI, kde může být AMD lepší. Hodnotí se celkový "umělecký dojem".

3. Nezapomínejte na dohody, které kdysi udělali Apple (tuším právě Jobs, když se slavně vracel do Apple) a Microsoft. Tehdy v podstatě došlo k rozdělení trhu a sfér zájmu - Jobs měl NextStep (a to byl sakra systém) a schopnost přeportovat MacOS na x86 platformu (což zde dokazuje), MS byl schopen zaútočit Windows na platformě Mac počítač§ a uživatele postupně "přetáhnout". No, dohodli se. Dnes možná dohoda končí, Jobs myslím dosáhl svého - hardware (tedy počítače) ho myslím už tak netíží.

4. Na PowerPC procesorech neběželo pouze OS/2, ale dokonce přímo WindowsNT. Koukněte NAPŘÍKLAD na tohle: http://www.windowsitpro.com/Windows/Article/ArticleID/2620/2620.html No řekněte sami - není to hezké vidět jak některé firmy tlačí chvilku vlastní řešení, chvilku Windows, chvilku open source, třeba nás jednou prodají ufonům na maso :-) Ale zatím jim tleskejte, teď říkají linux=goooooooood :-)

5. Hardware na kterém běží MacOS a není od Apple už tu několikrát byl. Kdo se zabývá / zabýval touto platformou tak ví, že byly jak licenzované, tak i nelicenzované third party počítače schopné provozovat MacOS.

Shrnuto a podtrženo (a je mi líto že to jinak nejde říct): AMD je svinstvo. Intel je svinstvo. Microsoft je svinstvo. Apple je svinstvo. IBM je svinstvo. Motorola je svinstvo. Adobe je svinstvo. Jde jen o to vydávat tisková prohlášení ve správném čase a pořadí a dělat dočasné koalice. Platíme my a novináři nadšeně tisknou bombastická oznámení, jak ta revoluce zase pomůže vývoji dopředu. A nám. Novináři jsou také svinstvo (sám jsem se jako novinář pár let živil) :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Polaris> a čo je na tom zvláštne? veď snáď okrem indiánov, aborigénov, pigmejov a stroskotancov ide každému na tomto svete iba o peniaze, či nie??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Apple na intel, konecne ...
lenze ... ak to bude fungovat na beznom PC tak uz to vidim ake to bude stabilne, len si zoberte fakt, ako je windows nestabilne, nikto nevidi za tym to aka je PC architektura rozmanita a kolko komponentov sa v nej da pouzit. To vsteko ma za nasledok vo windozach aj obsach vsetkych moznych driverov, ktore niektore su velmi odveci a kazia dojem. Co u apple nikdy nebolo, mali svoj odskusany HW a stale len ten predavali. A teraz ked prejdu na PC platformu budu mat rovnake problemy ako windoza ... a mozno aj horsie. A ja sa budem len smiat ako buhdu apple nadsenci plakat za Power PC, a jednotvarnosti HWru :) Ze to nikto nevidi. Myslite si preco najdrahsie serveri na x86 platforme slapu ako hodinky ? lebo pouzivaju jeden a ten isty HW priamo od seba ako HP atd ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sme fsichni pekni zm** a ta blba chripka by mel pokosit nas a ne lidi co dokazou zit s prirodou, narozdil od nas co tu maticku zemi pekne huntujem .-( sme spiny a hotovo .-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nightmare: ale ja chcem skutocne mier :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasné ;) aj G. Bush všade kde príde hovorí: In the Name of Peace!
Možno niekto nebude súhlasiť, ale stabilita PC závisí z veľkej miery od grafickej karty a s ňou bývajú najväčšie problémy. Mac používa 3-4 overené typy, preto je rock-stable a na serveri nie je čo riešiť - väčšinou má integrovanú ATi Rage 8MB.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ad Petrocelly
hehe, to jste ještě neviděl nestabilní Apple? Asi neděláte na obou platformách, že? Protože stejně jako píšete "windoze", psal byste s despektem i o "ohryzku".
Padají obě platformy a úplně stejně, neexistuje dokonalý systém (a dlouho ani nebude existovat)...
:-7

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to DigitalFury :
"G5 a P4 jsou na tom v soucasne dobe vykonove dost podobne"
tak to jsi komik, tos nevidel ten test fandy Apple kde musel pripustit ze i kdyz "miluje" Apple tak i AthlonXP 2000+ je 5X! rychlejsi v kompresi do JPEG nez G5? a co teprve P4 3,6GHz.. odkaz byl tusim asi pred rokem zde na cdr.

to Polaris :
Nehledam konspiraci intel nepratel, nejsem zaslepeny fanatik nejake firmy (jako nekteri) pouze logicky uvazuju a neignoruju fakta a to ze se vyvoj v oblasti vypocetni techniky meni kazdym dnem (zatimco tys zjevne zaspal roky) a ze penize jsou velmi silny argument pro VSECHNY firmy.
Nesmysly rikas ty - "kvalita a spolehlivost a proto intel a nikoliv AMD" tak to si zaspal par let spolecne s prescottem a stroj od AMD si nemel v ruce alespon pet let komiku, ono se prodalo za prvni pololeti po uvedeni opteronu 10X! vic
opteronu nez itanii (www.tomshardware.com) (ten srot nam jde nejak na odbyt, vid?) a narust akcii AMD o 300% taky urcite nebyl z desktopu kde kazdy kupuje CPU za 5 tisic.
A ten "kvalitni" intel se u modelu s taktem 3,6 a 3,8GHz v beznem provozu s box chladicem (vsichni vime ze Intel dela kvalitni chladice - protoze musi, a tvorej znacnou cast ceny box baleni) v kvalitnim, dobre vetranem case hezky pece, a to tak ze zasahuje ochrana EIST! dokonce kvuli tomu THG vydalo dalsi z proslulych videi.
AT ZIJE KVALITA! - CPU co nepracuje! - oficialne produkovany a prodavany srot zijici z davno mrtve povesti kvality alias Intel, jehoz slavu udrzuje pouze hloupost a neinformovanost lidi ignorujicich vyvoj a popirajicich fakta kteri se nikdy nezmeni a zpatecnicky se budou drzet toho jedineho co kdy poznali a basnit o tom aniz by kdy zkusili to, co je kolem intelu a nad nim, aby pak poznali jak hloupi byli.

"Pokud volil Jobs a volíš ty, půjdu za Jobsem. Promiň."
No, ja radsi nechodim za nikym, a pouzivam vlastni mozek (uprimnou soustrast za ztratu tveho) a nemusis se omlouvat, kdo by jinak oddelil ty hloupe od chytrych kdyz ne ti hloupi sami.
Vsichni co cetli tve "secteno a podtrzeno" a maji to v hlave v poradku uz vedi kdo mele nesmysly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to: uuuuuuuu
Jen bych chtěl říci, že nemůžeš srovnávat Opterony s Itanium, to je jiná hladina.
 
Opteron byl stavěn pro konkurenci Xeonu a ty vyší řady Xeonu MP

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>Polaris:
Anadtech pise, ze to boli koli lepsiemu maketingu, co bola h;avna vyhoda Intel a nikto z novinarov v oblasti IT neoznacil Jobs za mudreho

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ad vykon: srovnani vykonu platforem Intel a Apple je skutecne tezke jelikoz kazda z platforem je navrzena na jiny typ operaci. Zatimco rada G5 jsou defacto pocitace pro editaci obrazku s obrovskou proustnosti sbernic a paralelinim vykonavanim instrukci - cehoz chce vyuzit XBox 360. A velkym vykonem ve vypoctech cisel s desetinnou carkou - cimz by mel byt rychlejsi v multimediich (videa, obrazky, hudba) a v teto oblasti skutecne rychlejsi je. Na druhe strane je Intel se svou radou P4, ktera je minena spise jako kancelarsky pocitac na aplikace typu office proto ma vetsi vykon spise v rizeni procesoru tedy v oblasti Integer.
Ad stabilita: stabilita systemu Apple by mela byt vetsi nez u neznackovych Intelich sestav a mela by byt srovnatelna se sestavami typu HP / DELL
Ad spoluprace INTEL + APPLE
Prijde mi vyhodna spoluprace pro obe strany, jelikoz momentalne intelu odesli mnozi kvalitni architekti, ale je zase rozsireny vice po svete. Takovy konglomerat apple + intel by mohl hrave ovladnout trh - uvidime :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vsadim se, ze finalni MacTely budou mit procesory, co nebudou mit s Pentiem 4 a potazmo NetBurst co do cineni.. to ze u Apple ted pouzivaji P4 je jen proto, ze je to momentalne dostupny x86 procesor, ale kvuli nemu si Jobs intel nevybral.. vzpomente si, jak tady pred par mesici byly nejake podezrele roadmapy intel + AMD i s odhadovanou spotrebou a do roku 2007 jasne vevodilo AMD, ale pak tam byly nejake vicejadrove intely se spotrebou polovicni, myslim, ze ty jsou ten duvod.. jinak prvni chteji produkovat levnejsi stroje, cili Mac Mini a notebooky, kde uz ted ma intel co nabidnout a navic si myslim, ze Apple vyrukuje uz rovnou s Yonahem.. Jobs je chytrej jak vopice :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze intel mac uvidime skorej ako o rok, mozno uz pred vianocami. Toto oznamenie im zrusi predaj az kym neuvedu intel mac, vela ludi co chcelo mac bude cakat.

Myslim ze vo svete windows mac vela vody nenamuti. Predsa len lacne pc + drahy windows + 5 antivirakov + 10 firewallov + kopec softu bude lacnejsie ako holy mac s osx.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

uuuu

...hehe, ja jsem urcite komik ale ty urcite nemas doktorat z pocitacovych ved, umis akorat vyblejt maximalne nejakej link kdyz uz ne 100x pretlumocenou teorii co jsi kdysi slysel od stejne omezeneho kamarada kterej ji slysel buhvi kde aniz bys vubec zakladum dane problematiky rozumel... tobe pojmy jako cpu pipeline, SIMD unit, instrukce a registry moc nerikaji, jsi jenom pouha ovce kera kouka na marketingova cisla a zajima ji jestli ji counterstrike pojede o 5FPS rychleji, kazdopadne podle toho co si napsal bych tipnul ze o designu a prednostech ruznych procesoru vis tak HOVNO, nebo si opravdu veris ze vsichni cele dny doma na compech kompresuji jpegy hehe. me implementace komplexnich business win systemu zivi, to ale neznamena ze mam widle jako modlu i doma

bohuzel je to takovej zajimavej psychologickej jev kerej je hodne videt, ikdyz ma apple max. 5 procent trhu tak proc ma par PC jedincu tendenci porad napadat atd.? proc se na to nevykaslou kdyz je ta platforma tak nahovno, muze jim byt prece ukradena... funguje to jako psychologicke potvrzeni ze ta jejich volba (wintel,winamd) je ta spravna, pak se musim smat jak zaprisahle jsou schopni tasit linky a cokoli od stejnych demagogu, tvrdit jak OS X kazdych 5 minut pada a pritom s nim neprisli do styku jestli vubec tak na 5 minut...! tehle lidi se pak staci zeptat par cilenyma proc tvrdi ze je mac nahovno a hned sme u toho ze to vlastne slyseli u kamarada atd. skoda ze to ma i naslednej efekt a tim ze je macistu mensina nekteri to neunaseji a a jako kazda mensina maj potrebu se nahlas branit, to plodi nesmysly zase od nich a dostavame se do uzavreneho kruhu... bohuzel si bigotni PC lidi neuvedomujou ze bez alternativ jako je apple nebo linux by vyvoj asi stezi sel kupredu, co by takovej MS motivovalo neco delat, me teda nic moc

uuuuuuuu @ 194.108.127.97 - dnes, 8. června 2005, 01:18
to DigitalFury :
"G5 a P4 jsou na tom v soucasne dobe vykonove dost podobne"
tak to jsi komik, tos nevidel ten test fandy Apple kde musel pripustit ze i kdyz "miluje" Apple tak i AthlonXP 2000+ je 5X! rychlejsi v kompresi do JPEG nez G5? a co teprve P4 3,6GHz.. odkaz byl tusim asi pred rokem zde na cdr.

///////////////

no ten clanek na anandtechu sem cetl, kazdopadne nechapu tu relevanci, kdyz pomineme to ze se venuje problematice servru, kde i ty nejzarytejsi macisti jak je nazyvas pouzivaji linux a ja si taky myslim ze linus je budoucnost, Mac OS X je hlavne o desktop expirience

kazdopadne ten clanek ma stejne par faktickych chyb:

1. proc neporovnavali s PPC Yellowdog linux G5?
2. OS X ma jinou metodu io prenosu dat fsync(), kdy jeste po kazde operaci nasledne overuje integritu dat proto to spomaleni u mysql, dana funkcionalita linuxu chybi! takz viz. ad 1.
muzes se na analyzu podivat na slahdotu nebo tady mas k tomu vyjadreni primo core programatora od applu na jeho blogu

http://ridiculousfish.com/blog/?p=17

Bobris @ 62.77.85.138 - včera, 7. června 2005, 20:10
DigitalFury: Jo v nekterych optimalizovanych applikacich je G5 rychla jako P4, bohuzel P4 je sracka oproti PM a AMD.

ostatni "Macisti": Kde furt berete ze ta zbastlenina OSX je lepsi operak nez Linux nebo Windows :-). Viz treba:
http://www.anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=2436&p=6

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten konglomerat bych rozsiril jeste na Apple + Intel + Adobe ... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: ja mam s MAC taku skusenost, ze pred mesiacom som to mal doma ... som si vzal z obchodu MAC Mini, k tomu wireless keyboard a mousera. Lenze nikde nenapisali ze treba k tomu bluetooth modul takze bolo mi to nanic :) potom ked som si ho konecne pozhanal tak do system menu sa nedalo pri boote vojst pretoze keyboard sa zapina cez wireless az po nabootovani. A ked som si konecne zaobstaral wired keyboard tak cuduj sa svete system zamrzol a po restarte nechcel absolutne fungovat, horsie ako windoza lebo tam uz vobec nevies co to robi, tak som to musel hned na zaciatku reinstalovat. :) Takze pada to podla mna este horsie ako windoza, no offence :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nobody> Mac s Intelom pred Vianocami? veru nie! má byť dostupný už za pár týždňov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nightmare: zeby uz vianoce tento rok boli, zase som to presvihol. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no, já na maccích dělám asi tak deset let a zhruba stejně tak na wintelu, a myslim že ty dva systémy si nezustavaj moc dlužný.. nějaký plusy, nějaký mínusy, ale kupodivu Mac jede zapnutej třeba 4 měsíce v kuse a neni s nim žádná práce, kdežto na PC za tu dobu dělám 4 údržbu.. :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

aTa: ja ku podivu mam uz rovnaku instalaciu Windows2000 pomali rok a pol a stale spape ako hodinky, niekedy mi bezi aj 3-4 tyzdne zapnuta ak taham vela veci a nikdy som snou nemal problemy, takze problem zo strany OS tu nebude co sa windozy tyka ale uzivatela. BTW samozrejme ze nepouzivam urcite softiky ktore kazia dojem windozy ako IE, OE atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně bz mě zajímalo kolik si budou za ten svůj Mac s Intel procákem účtovat, pokud to bude tolik jak teď za normalní komp od applu, tak se tomu budu smát, ale dle mého názoru OS X je možná lepší než Wokna ale určitě ne jak Linux, pač OS X je v podstatě Linux také. A co se týče stability tak sou kecy že Windows padají, zaléží to jen na hardwaru, stejně jako u OS X, jen mají otestovanej hardware nic víc.

Windows na mém PC jedou už víc jak rok v kuse a absolutně žadný problémy :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nechci bejt rejpavej ale spocital jsis kolik zaplat uz tvuj WXP OS obdrzel(nebo by mel obdrzet)...???
Kazdej 15letej fracek co napise vir ohrozi ci zkolabuje Widle, tak nevim jake kriterium povazujes za stabilni....
Nevim o jake stabilite to hovoris ale napr. tiskovy manager zasekne WXP stejne dobre jako v W98, proste dokud to zas nekde neukradnou/nekoupej tak to porad bude predrazenej shit(resp. MS sere na sve zakazniky pac se to prodava stejne dobre jako funkcni OS), uprime uz se na MAC OS tesim.... Muzu na net nic se nedeje, muzu tisknout nic se nedeje, atd atd atd.... Ja to vidim jako velmi prijemnou konkurenci a VER mi ze do roka budou vsichni vyrobci uz delat hry standartne pro oba OS a casem budou preklopovat i starsi tituly pro MAC OS....;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.