Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Potvrzeno: Intel 9. generace v sérii K přinese pájený IHS

Tak je vidět, že když je nejhůř, tak se i zákazníkovi začne naslouchat :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jen to ne ... Intel se zblaznil .... vsak se to CPU znici a budou tam vznikat mikrotrhliny o.O :)))

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak to tezko, u ne K verzi bude jeste vetsi tlak na cenu diky konkurenci, takze tezko lze ocekavat drahou pajku.
U tech K modelu muze ta pajka nektere lidi presvedcit ke koupi Intel procesoru, nebot je to vyssi segment, kde kupujici na cenu az tak nehledi.
Ovsem teda me pajka rozhodne nepresvedci, ja to stale vidim na Ryzen 3000.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rad vedel jestli je ta pajka skutecne drazsi nez ta pasta, to je mi zahadou proc v minulosti sli delat i pajene Core i3, Pentia a nejnizsi Celerony prodavane za podstatne nizsi ceny oproti nejvyssim modelu a vzdy Intel vydelal, nepajeni je jenom strategie dlouhodobeho planovani rychlejsi degradace, majitele Ivy Bridge by ti radi povedeli.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Uz jen vyroba je narocnejsi i kdyby byl material za stejnou cenu ....v ramci jednoho kusu to bude zanedbatelny rozdil ale kdyz jde o stovky milionu kusu tak uz to dela pekny baksis :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Intel mel procesory vzdy pajet!, za timhle nazorem si budu stat dokym ziju!, lidi by jej meli plosne zalovat minimalne v pripade vsech vydanych K modelu generace Ivy Bridge, Haswell, Skylake, Kaby Lake a posledni Coffe Lake, prodaval neco skrz reklamu co nebylo vubec realne, kvalitni a stabilni, teda trvaly vykon a moznost pretaktovani(vysledkem bylo hazeni prazdnych cyklu a degradace samotne die v dusledku kurevsky vyssich(o +20 stupnu teplot celzia)), dale bych rad vedel jak to bude u 9 K generace se zakladovym substratem, jestli se navrati +1/3 jeji tloustky, prosim autora necht o tomhle zisti tez fakty.

Prodrazena ctyrjadra po dlouha leta, nepajene procesory, nasilne omezovani maximalne ctyrjader pro zanovni platformy Z170 a Z270 umele firmwarem, ctyrjadra do HEDT, nepajeny 18 jaderny Core i9 - 7980XE za 2100 dolaru navic bez ECC, pozdni integrace HDMI verzi, pojebane Atomy do notebooku v roli Celeron a Pentium tak slabe ze se natom seka i Windows 10, zbytecna mezi pamet 32GB Optane prodavana nasilim v baleni a mnoho dalsiho, jo duvodem proc Intel zvedl konecne svou prdel ze ctyrjader na 28 jader a zacal procesory zpetne pajet je AMD ZEN, dekuji.

A pry se to neda...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tam ten termální sandwich nacpou správně, tak by to mělo fungovat dostatečně dlouhou dobu. Ale AMD má výhodu kvůli většímu počtu menších celků, protože četnost mikroprasklin se zvyšuje s plochou.

https://pdfs.semanticscholar.org/40fe/11ccc30fcdac3d2c38cb65b42f112f0405...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak hlavne je pekny ze se tim intel vubec neridi, protoze pajku vyhodil nejdriv z malejch jader a teprve po mnoha letech z velkejch serverovejch.. (:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vsak je to jeho vlastni studie :) proc tedy ze ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nebol problém v bezolovnatých pájkach a ich vlastnostiach?

12.5.2012

Ještě před uvedením procesorů architektury Ivy Bridge vyplulo na povrch, že čipy skýtají horší možnosti k přetaktování ve srovnání se svými o rok staršími předchůdci. Při zvyšování frekvence a zejména napětí pak také poměrně výrazně roste jejich teplota. Jak jste si mohli přečíst dříve, redaktoři serveru Overclockers.com našli příčinu v materiálu, který se stará o kontakt čipu s rozvaděčem tepla. Dříve používané letování totiž Intel nahradil běžnou teplovodivou pastou. Že za špatným přetaktováním a vysokými teplotami stojí právě ona, ověřil nyní experiment serveru PC Watch.
https://www.cnews.cz/teplovodiva-pasta-v-ivy-bridge-zhorsuje-teplotu-cip...

ono když porovnáte cenu olovnaté a bezolovnaté pájky:
Autor: zdeněk Datum: 11.7.2008 1:03

tak je otázka kdo z bastlířů by si tu bezolovnatou kupoval co? Navíc když je méně smáčivá a studeňák jen tak okem snadno nezjistíte.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A080710_113411_p...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na pajeni IHS se pouziva Indium, ktere jako jedine prilne ke kremiku.
Cin ani olovo tam nehledejte.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no nechci rejpat ale neni mi moc jasny jak se da z vety.. '' stim delivers a desired benefit to the overclocking community '' vyvodit, jaky konkretni modely nebo rady budou nebo nebudou mit pajku.. neni trochu predcasny mluvit pausalne o devaty generaci nebo kackovy serii, kdyz to v ty prezentacce nema opodstatneni..? zacatkem roku muze intel klidne vydat i3-9350k bez pajky a vubec to nebude v rozporu s tou prezentaci..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Intel sa zrazu tvári že zákazníkom robí veľkú láskavosť. Podla mňa ale IHS začal pájkovať len preto že ich nová rada cpu už nešla s pastou normálne uchladiť.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

„stejně jako to bylo u druhé generace Sandy Bridge"

Sandy Bridge měla víc generací? Docela by se hodilo shrnutí co vše bylo pájené a co ne. Když se pak někomu dostane pod ruku přehřívající PC a chladič je ok, tak aby věděl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.