Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k PowerColor představil 24bit 192kHz zvukovku Devil HDX

Pripomina mi to Gravis Ultrasound.

Jak se majitele Gravisu tenkrat vytahovali, ze maji zvuk lepsi nez vsechny Sound Blastery.

Samozrejmne v tech nekolika hrach, ktere Gravis podporovaly, jenze tech bylo cim dal tim mene :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak gravisy byly celkem hodne oblibene na demoscene

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No dle rozboru součástek to nevypadá vůbec špatně, každopádně s cenovkou na nějakých 4,8tis. Kč nebude mít o konkurenci nouzi.
Jsem hodně zvědav na efektivitu jejich binaurálního algoritmu pro sluchátka, zatím to je jednoduše SBX Surround>CMSS-3D>Dolby Headphones. Xear3D v minulosti zrovna moc fanoušků nepobral, tak doufám, že jejich nová verze dopadla lépe.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jaké repráky byste doporučili ke zvukovkám této třídy?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

uz sem to tu psal pod uplne jinacim clankem ... doma mam audiotrack prodigy, stereo zvukovka, pres rca do zesaku denon pma-920, z neho d obeden heco victa 500, takze v normalnim panelakovem byte to hraje paradne, zadnej sum, lupani, atd jak z integrovane zvukovky ...
a nemyslim si, ze bych behem poslouchani nejake hudby uslysel nejaky rozdil oproti externimu dacu, ten si dokazu predstavit leda tak u sluchatkovyho zesilovace ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodne nic z komercnych sraciek ala "PC reproduktory". Chce to kvalitny zosik a slusne stlpy. Ja mam trebars zvukovku v podobnej triede, Sound Blaster ZxR + HD595 + HK AVR 5550 + Infinity Reference 61 MKII + 3x Behringer B2030P + 2x Behringer B2031P. Ak hudba, tak stereo: zvukovka(dac+sluchadlovy amp) --> HD595. Ak hlasity posluch, tak zvukovka(dac) --> stereo kvalitny cinch --> HK 5550(amp) --> Infinity. Ak filmy alebo hry, tak rezim 7.0 optikou, kedy DAC & AMP obstarava receiver. Tento rezim je o nieco malo menej kvalitny, nez vyssie opisany stereo rezim, pretoze DAC v inak vynikajucom receivery su iba priemernej kvality a o nieco horsie, ako tie na zvukovke. Ale rozdiel nie je velky a u filmov je to jedno. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Ak filmy alebo hry, tak rezim 7.0 optikou"
Filmy pres optiku do receiveru mi v rezimu AC3/DTS jedou v pohode, ale jak tam dostat vicekanalovy zvuk ze hry?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokial zvukovka nepodporuje kodovanie viackanalu do s/pdif (mimo AC3/DTS) a nie je mozne tahat viackanal analogom, tak ostava uz len vyuzit jednu zo schopnosti samotneho receiveru, napr. Dolby Pro Logic IIx.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

joj hlavně supr filmy jako: černí baroni, tankový prapor a pod. potřebují repro alespoň 10+5 ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Za sebe můžu doporučit některé z aktivních nearfieldů - např. M-Audio BX8. Samotnému se mi nechce obětovat příliš místa, které by zabraly větší repro + zesilovač, je to IMHO rozumný kompromis k PC.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prosim Vas, cokoliv ineho, len nie shity od M-Audio. Zvukovky maju mozna dobre, ale tu prisernost rady BX, to nemozete s doporucenim mysliet vazne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím to vážně ;)
Pokud ohrnujete nos, pořádně si přečtěte můj post, je tam napsáno "např.". Tzv. pokud M-Audio nevoní, pořád tu jsou Adamy, KRKy, Fostexy, Yamahy, Presonusy, Mackie ... blab bla bla hromada.

PS: Abych Vám udělal radost, tak zvažuji koupi M-Audio M3-8 - vzhledem k té ceně, to ale u toho "zvažování" i delší dobu zůstane ;) Jestli máte tip na jiné, šup sem s ním!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

BX rada su shity, videl som, pocul som, viem. Nie je z fyzikalnych zakonov mozne v tejto cene vyrobit kvalitne aktivne monitory. Sotva kupite jakz-takz pasivy. Sam mam Behringer B2030P i B2031P a k tomu poriadny zosik. Ono to za dany peniaz ponukne "viac muziky" jak osmelene aktivy. Keby som mal silou mocou kupovat aktivy, tak nieco v cene aspon 15k za 1 kus. Presne ako uvadzate, nejake KRKy ci Adamy. Kto sa chce vmestnat do 10k za par aktivneho systemu, tak doporucujem napr spomenute B2031P + kvalitnejsi stand-alone stereo amp.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dal jsem se do hledání a narazil na celkem podstatný problém, když se dám do hledání pasivních nearfiledů na českém trhu, najdu tak maximálně prdlačky a ne reproduktory :/
I třeba na celém Thommanu mají jen 13 kusů ... z čehož požadavky splňují ... žádnéééé.

Ale jednu pozitivní věc to přecijen přineslo ... aktivní Behringer B3031A nevypadají špatně a půjdou na seznam kandidátů k průzkumu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja som ich sam objednaval z thomann.de, vychadzali najvyhodnejsie a nad 5k bolo postovne v cene. Oni ich tam uz nemaju? Aktiv mam inak doma tiez, bohuzial iba 1ks - mono. Kazdopadne za tych 9k ci kolko stoja aktivy, by som radsej zohnal pasivy a k tomu zosik. Ten integrac v aktivoch neni nic moc a to je to o com tu pisem. aktiv, ktory stoji zato, stoji v nasobkoch. Sam som toto riesil pred casom. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alesis Monitor One Mk II a neni co resit ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No to fakt není co řešit, vzhledem k tomu, že se už několik let nevyrábí ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nie su najhorsie, ale dal by som si bacha na mozne problemy bassreflexov smerovanych dozadu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já mám toto: http://www.repromania.net/projekty-hifi/sloup-tvm-arn-312-00-4-arp-150-0...
Chodí opravdu hluboko (taky ty ARN 312 maj specifikaci od 22Hz!) a přitom neduní platovým dutým zvukem :-) jak počítačové subvůfry - většinou zadunící sice hluboko, ale jen kolem jedné - své rezonanční..., frekvence :-(

Zkoušel jsem různé profi repráky i 15" a dokonce i 18", ale tak nízko chodit neumí... Ty profi jsou často i mnohem méně citlivé a je k nim třeba opravdu silný zesilovač, minimálně 2x500w - 2x1000w!, aby se trochu rozhejbaly ;-) Na toto stačí cca 2x100w -2x 120w.

Pár beden je sice "jen" STEREO, ale nic nebrání koupit 4-5 kousků ;-) Já tedy prostor dotvářím levněji - v kobinaci se čtyřmi satelity z počítačových Creativů, ale už bez subvůfru!, které mám ve všech čtyřech horních rozích obýváku s předklonem k zemi.

Kámoši rockoví muzikanti říkávaj, při každé poslechové pijatice u mě, nadšeně, že mám doma nejlepší zvuk, jaký kdy u koho v bytě slyšeli :-) Hlavně basmani nechápali, že hluboké basy i z tak malých jen 120W bedýnek i cítili (dle nahrávky samo, některé, hlavně z YT..., je to děs komprimovanej ořezanej nejen o výšky) :-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uzitocnost tycho zariadeni sa blizi nule, kupte si rozumny Dac a vykaslite sa na teto hadie oleje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už poměrně dlouho mi v PC vrní Asus Xonar DX. Nejedná se o žádný high-end, a u počítače využívám především sluchátka, ale ten rozdíl, oproti integrovaným zvukovým řešením je hodně slyšet i na průměrných sluchátkách a to se nepovažuju za znalce. Myslím, že zvukové karty zde mají stále své místo a jsou a budou potřeba/ nenahraditelné. Ono rozumný zvuk by základní desku asi dost prodražil a málokdo ho ocení....

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Suhlas :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Audigy2 ZS už ani nevím kolik let. Díky driverům od Danieala_K ji mohu používat bez potíží i ve win7. Bohužel integrovaná zvukovka je sice 7.1 a já nevim co všechno, ale kvality moc nepobrala a používá via chipset, na který jsou poslední ovladače z doby krále klacka, ovládací panel je taky hrůza. Fakt netuším, kdo koho na asusu tehdy uplatil, že v daném období (deska cca z 2009) používali tyhle "zvukovky" často a ne klasické realteky jako předtím i potom. A to se nejedná o lowendovou desku, naopak z dané řady skoro nejvyšší (P7P55D Pro).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Některým diskutujícím se to líbit nebude, ale i tak doporučuji přečíst.. alespoň závěr :))
http://www.tomshardware.com/reviews/high-end-pc-audio,3733.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hele, toto trolololololololovani sem tu uz videl nekolikrat, nebylo to od tebe?? :))
hele, chces integrovanou zvukovku?? tak ju proste mej, a uzivej si sumeni, poslouchani disku kdyz pracuje atd atd ... ja mam proste audiotracka a su spokojenej :)

jo a btw hodne premejslim nad oppo ha-1 plus sennheiser hd800 ... mmt, nemam si radeji koupit hamy za 200kc?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Většinou do inetových diskuzí nepřispívám, jelikož to nemá smysl :) (=ne, nebylo to ode mne).
Chtěl jsem jen demonstrovat, že člověk nemusí utratit obrovské množství peněz, aby měl kvalitní zvuk.
Šum, disk, praskání nebo podobné defekty jsem u integrovaných zvukovek nezažil. Neříkám však, že jsou lepší řešení. Každý má jiné potřeby, že..
Zrovna sluchátka mám kvalitnější, než běžné Hamy, Geniusy, Trusty a jim podobné z hypersupermarketů :)
Můj známý je audiofil, který do toho cpe mnou nepochopitelné částky peněz a není schopen uznat (pokud by měl pravdu, tak mu nezávidím jeho uši, které má asi 0,00..1 % lidí), že na mém běžném desktopu to hraje stejně jako na jeho super sestavě (ani nevím, co tam vlastně má).
Takže: nikde netvrdím, abyste si kupoval nekvalitní sluchátka. Jsem jen toho názoru, že užitná hodnota pokulhává (mějte na mysli, že tato hodnota je subjektivní; (joke)pokud totiž hodláte utratit 30k za sluchátka, tak na tom asi nejste nejhůř a rád Vám pošlu č. mého účtu, abyste mi mohl přispět (nejen) na lepší sluchátka(/joke)).
(joke):ostré závorky to tu nebere :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Šum, disk, praskání nebo podobné defekty jsem u integrovaných zvukovek nezažil."

Tak jste asi měl štěstí. (Nebo ostatní smůlu.) Rušení vstupující do analogové části integrované zvukovky jsem zatím slyšel všude. Kolikrát se dá odhadnout, jen podle zvuku, co komp zrovna dělá (pokud už to máte naposlouchané a naučené).

Naštěstí se to dá vyřešit poměrně jednoduše, je dost levných USB DAC (žádná extra třída, jen stereo výstup, 48kHz, za pár stovek se to hodí, např Behringer je dělá, fakt se hodí mít jich pár prostě jen pro případ, kdy budete potřebovat mít další DAC, nikdy nevíte), které tímto netrpí a jde z nich čistý zvuk (na svou třídu ok). Pro poslech lze samozřejmě jít libovolně výš. (Mě aktuálně plně vyhovuje Dragon Fly DAC.)

Potom taky záleží na poslechovém zařízení. Repro (pokud to nejsou monitory) lecos odpustí. Horší kvalitu (komprimované zdroje) je tedy lepší si pustit na repro. Sluchátka už odpustí méně. Také záleží jaká. Mám Beyerdynamic DT 990 Pro pro běžný poslech (když nelze mít repro nahlas) a potom 2x dražší Beyerdynamic T 70. (Oboje 250 ohm).

Něco se nedá poslouchat ve sluchátkách vůbec, něco jen na těch 990 a jen to nejkvalitnější na tom T70. A to je teprve zážitek.

Sennheiser HD 800 pravidelně odmítám k poslechu, protože vím, že bych neodolal a nakonec bych je koupil. No, jenže, co do nich za signál, když už pro 2.5x levnější BD nemám skoro nic?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To už je starý článek, nad tím už jsme se snad dávno zasmáli, ne? ;)
Rozhodně taky doporučuji přečíst, protože je to ukázkový příklad toho, jak podobné články nedělat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že tahle zvukovka si své zákazníky najde, taky jsem kdysi snil o nějaké z vyšší třídy (ASUS Xonar), ale pak jsem to pojal jinak.

Vzhledem k tomu, že preferuji bitperfect přehrávání (WASAPI v foobar2000), tak mě SW a processing algoritmy vlastně už vůbec nezajímají.

Dále, vzhledem k zemnícím smyčkám a stále přítomnému PC rušení jsem přešel na TOSLINK a externí 24bit/192kHz DA převodník, který pak už krmí přímo studiové monitory Behrhinger.

Takhle popsáno to není nic famózního, spíš limitně minimalistického, ale účel to plní na výbornou. ;)

Jediné, co bych chtěl ještě zkusit, tak FPGA aktivní dynamická kompenzace hrajících reprobeden (mj. frekvenční odezva) a charakteristiky poslechové místnosti s pomocí kalibračních mikrofonů. Má tu s tím někdo zkušenosti?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

aky DAC pouzivate a co presne mate za behringerky?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zatím obyčejný DAC FiiO D03K Taihan a osvědčené Behringer B2031A.
Že to předčí integrovanou zvukovku, jakékoliv PC repro i řadu HiFi systémů pozná snad každý. ;)
Doporučil byste mi něco zajímavějšího?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne to zabili uz jenom tim ze tahle zvukovka vyzaduje pridavne napajeni v podobe externiho molexu pricem je nativne koncipovana pro PCI-Express slot ktery sam o sobe dokaze dodat 75W, jakoze tak bud tahle zvukova zere jako prase anebo ten co navrhoval jeji napajeci kaskadu a dalsi co navrhoval layout jejiho PCB proste nema rozum. Reci ze to napeti skrze zakladni desku by mohlo zkreslovat vysledni zvuk co povede z externi zvukovky sou dle meho nazoru proste mimo misu, nakolik dnes existuje tolika moznosti odfiltrovat napeti az beda. Zbytecne se tak musi tahat v dnesnych to casech jediny obstarozni molex, zbytecna kabelaz navic a skutek utek, tez jeste bude hodne zalezet na ovladacich a moznosti konfigurace v ovladacim centru, nevim ja osobne bych do toho proste nesel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pochybujem, ze PCIe x1 doda 75w. Tipujem skor tak PCIe x16 ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HDMI z grafiky rovnou do receiveru, takze multikanal ve hrach i multimediich. Odpadne potreba JAKEKOLI dedikovane zvukovky, at drahe nebo onboard.Tech 5k usetrenych na zvukovce se da pridat k castce na receiver, ktery clovek obvykle stejne potrebuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.