Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k PowerColor Radeon RX Vega 56 Nano rozbalen a změřen [video]

Tak to vypadá na fail přesně jak jsem říkal. Než mě odsoudíte jako AMD hatera, tak čtěte prosím dál.
Jsem majitel původní Fiji Nano (té jediné nejlepší nereferenční White edice od Asusu). Jak jistě víte, původní Nano byla postavená na full spec Fiji jádře, tedy 4096SP. Díky tomu si mohla dovolit být efektivnější a na nižších taktech, než ořezaná Fury a dosahovat 90-95% jejího výkonu při menší spotřebě, díky silovým parametrům (SP).

Co vidíme zde? Ořezanou Vegu 56 (nikoliv 64) a k tomu ještě přiškrcenou. K tomu všemu připočtěme fakt, že Vega oproti Fiji není ve hrách prakticky vůbec výkonnější - veškerý výkonnostní benefit dosahuje pouze vyššími takty. Jenže tady Powakolórek se díky menšímu TDP a menšímu chladiči není schopen vyhrabat s takty příliš vysoko a k tomu má méně funkčních bloků než 2+ roky starý předchůdce! Takovou kartu přece nelze považovat za nástupce! A pokud by to nestačilo podívejte se na video - Witcher ve 4K - 28fps. Tady Witcher též ve 4K na původní Fiji Nano 32fps! https://www.youtube.com/watch?v=ojFMO0EsRF4&t=200s Připomínám, že je to 3 roky stará karta a svého času stála 12 tisíc nová! Vega 56 stojí 17 - 18 tisíc. A máme zde další apekty - Moje Fiji Nano má 15 cm, Nano powercolor 17cm. Mám case na přesně 17cm karty, takže těch 15 znamená nějaké místo navíc.
Absolutně nechápu tenhle powerkolórek, není to vůbec žádná náhrada, z toho co jsem viděl bych ho nevyměnil za své Fiji Nano ani zadarmo

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vega je fail a vzdycky byl od predstaveni ve vsech variantach. Je to proti konkurenci vyrobne hrozne drahy a ma to jeste navic mensi vykon. Nano verze to fakt nezmeni, neni se moc cemu divit. Powercolor asi mysli, ze se nejaky zakaznici, ktery o mini kartu od AMD stoji, asi najdou, ale lepsi by bylo, kdyby AMD co nejdriv predstavilo neco, co by dalo na Vegu zapomenout. /Mysleno, ze by to bylo vyrazne lepsi, ne ze by to byl jeste vetsi fail. ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

@Machina: je to bohužel pravda. Možná si to někdo pořídí do mini ITX sestavy, ale penetrace toho modelu na trhu bude mizivá. Ze stejného důvodu zřejmě AMD zrušilo originální planované NANO Vega. Protože tohle je solitérní počin Powercoloru a nemá to s NANO kromě názvu nic společného .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona existuje Vega Nano? Je to jen zmenšená Vega 56 nikoli další model vegy do portfolia AMD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.