Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pozor na falešné Verbatimy!

A nejedou ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pozor..uz jsou na trhu i u nas..koupil jsem pred 14 dny u sveho staleho dodavatele 2 packy po 25 a jsou to tyhle mrchy..vypalovacka je bud vyplivne ze nema medium,nebo vypali,ale je to tragedie..bacha

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo ale ted prichazi otazka "co prodejce vyreklamujeto??" podle me by mel protoze on prodal neco co pod tou znackou nebylo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo taky se mi poštěstilo je koupit u Czechcomputer.cz před dvěma týdny, když do té doby byli nedostatkové :-(((( Takže pozor na Czechcomputer.cz a jejich dodavatele a jejich zboží !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar všichni . Mám dotaz na WIFT . Koupil jsem Verbatim DVD-R 8x 25Ks spindl s podobným obalem . Doma asi 70Km od místa nákupu jsem je otevřel a to jesm koukal . Vložil sem je do mechaniky a otestoval v DVD info 4.22 - (Media code/Manufacturer ID  -  CMC MAG. AE1) . Jsou to Verbatimi nebo ne ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm.. on jeste dneska nekdo kupuje 8x media..? Na tuhle zpravu muzu rict jen.. "hmm" .)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

maxtor: ano, já třeba teď sháněl cíleně média 4x, bo víéc mně kopie za letu stejně nedá. Jinak 8x je celkem slušná rychlost, 16x ti ušetří jen asi 3 minuty a to někomu nestojí za to a někdo má třeba jen osmirychlostní mechaniku... takže tvé IQ mně nestojí ani za to hmm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem Verbatim DVD-R 8x 25Ks spindl a vypadaji jako original, az na to malinke zelene logo Greenpoint, jinak vypadaji jako prave, a maji vsechny znaky pravych i s ser. cislem ve stredu media. Jsou prave?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> zochma:
CMC MAG není Verbatim, to je CMC Magnetics (nebo jak se to přesně jmenuje). U originál Verbatimu bych čekal spíše MKM něco... :-).

>> Maxtor:
Mno, budeš se divit, ale já třeba pro svou palírnu nepotřebuji ani ta 8rychlostní. Mám GSA-4040B a ta pálí jen 4× ;-). Do rychlejší palírny půjdu, až bude umět DVD-RAM 16× a LightScribe (LS není podmínkou, ale mám rád kravinky ;-), zato DVD-RAM 16× podmínka je, protože to je v mém případě jednoznačně nejpoužívanější typ DVD médií).

>> Potkan:
Mno, vypadá to, že ano, těžko říci, takhle na dálku. Já osobně jsem ty falešný neviděl, snad pomůže někdo, kdo je skutečně měl v ruce.

>> Ostatním:
Reklamace těchto médií u prodejce je věc vskutku sporná. Teoreticky by mělo být takové médium reklamovatelné určitě v případě, že s ním budou nějaké problémy s funkčností (nečitelnost dat, viditelné vady ještě před použitím apod.). Ideální stav by byl, kdyby taková média skutečně šla reklamovat rovnou (koncový zákazník reklamuje u prodejce, kde to koupil, ten to reklamuje tam, kde ot koupil, atd..., problémem však je hned ten druhý a další krok, protože tam je legislativa nechutně benevolentní a chudák prodejce pro konc. zákazníka může být nahraný, on v podstatě nemohl tušit, že ten a ten produkt je padělek). IMHO (ale opravdu jen IMHO) by se tím asi měla zabývat ČOIka a dostat se tak až k prapůvodnímu prodejci (což je (zase IMHO) nereálné). Takže je to dost začarovaný kruh, ze kterého ani Verbatim jako firma nevyjde úplně v klidu. Sice nemá odpovědnost za padělek (není to jeho produkt, tudíž na něj neposkytuje garanci), ale zase to na něj hází dost špatné světlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: podle mě je to jednodužší. Já jakožto zákazník kupuju něco, co má na sobě nápis Verbatim. Pokud zjistím, že to Verbatim není, můžu to vrátit. Horší je, jak by někdo v hypermarketu dokazoval, že to je padělek, to by asi muselo jít přes ČOI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zochma : precetl jsis cely clanek ? A co ta posledni veta , ta ti unikla ? "Srovnávat můžete s originálem v naší databázi."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taxem je asi koupil taky :-( Prazdny spindl jsem vyhodil, ale medim se identifikuje takto: 
 Typ disku:           : DVD-R Book Type            : DVD-R Výrobce:             : CMC MID                  : CMC MAG. AE1 Write speeds:        : 2 X - 4 X - 6 X - 8 X Blank Capacity       : 4.38 GB                      : 4489 MB                      : 4707321856 bytesExtended Information Layers               : 1 Usage                : General Copyright protection : n/a Recorder information Disc Status          : EmptyRaw DataPhysical Format Information (00h)0000 - 25 0F 02 00 00 03 00 00 00 26 12 7F 00 00 00 00 - %........&......0010 - 00 30 00 10 20 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 - .0..............0020 - 00 02 FE 10 00 02 FF A0 00 00 00 00 00 00 00 00 - ................0030 - 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 - ................
A napis DVD-R u stredu neni, seriove cislo ano. Popiska je jen na leve strane viz foto
http://vylety.kvalitne.cz/verb.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky WIFT . Tak že padělek . Přesně ty co uvádí DaGu .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj.mam doma 25cake Verbatim ale 16x a jsou Made in Taiwan". a ty jsou jako jaky?hmm.ale dvd-r tam vevnitr neni napsane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenom aby z toho humbuku nakonec nevylezlo ze je to jina serka udelana pro verbatim v jine tovarne protoze treba nemeli dostatek vyrobnich kapacit nebo tak neco. Madarsky neumim abych si to tam vycetl, takze nevim jestli konktaktovali Verbatim o vyjadreni k situaci - ale dokud nekdo z verbatimu neprohlasi ze je to padelek protoze to nema presne ten a ten identifikacni znak, tak do te doby je to jen spekulace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zochma: to co mas ty neni padelek, pravdepodobne jsi koupil Verbatim s oznacenim Pearl White (vyrabi CMC), je to neco jako u CD-R rozdil DL a DL+

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vlask: Ty zacinas cist clanky az od druhe vety? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neználku četl ale pro Verbatim vyrábí více fi. ( Mitsubishi Chemicals Corp. , Taiyo Yuden Company Ltd. ) . V databázi je medium stejného výrobce ale jiným názevem  -> ( XIDEX XDVD-R4X10B.0703  ->  CMC Magnetics Corp. )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nema smysl se s tim nejak stresovat jak jsem videl obrazky poznat nekvalitni provedeni vyrobku je velice jednoduche a seriozni prodejce by je mel bez reci vymenit a narokovat tak vymenu i u dodavatele.Co se tyce poznamky ze media Verbatim vyrobena Made in Taiwan je padelek je lez.Nemyslim ze u nas u vetsich prodejcu by se tato varka vyskytla jelikoz zbozi nakupujeme pouze u vyhradnich distributoru.Vratny Softcom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Snoopy
OOPS :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

STEVE72: Jenze i vyhradni distributori ti prodaji podvrh. Prave mam v ruce (samozrejme nebudou v prodeji) Verbatim Reorder-43475 (coz by mel bejt DVD-R Verbatim DataLifePlus 8x 25-cake). Ale na horejsim stitku uz DataLifePlus neni napsany a obal je trochu designove jinej. Z boku maji napsano Mitsubishi Kagaku Media, ale po vlozeni do mechaniky zjistis ze to jsou Taiyo Yuden. Medium samotny ma desing skoro stejnej, jenom napis 4,7GB 120min 8x Certified je na 2 radkach misto na jedne jako u tech pravych.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste dodam, ze jsou Made In Japan a Packaged in China.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prečítal som si článok na maďarskom webe:
1. zdá sa mi, že najjednoduchšie sa pri nákupe dá rozoznať falzifikát tak, že si pozrieme potlač na bočnom papieri. Je totiž skenovaný na dvakrát a pri spojení skenu je grafika posunutá (http://www.cdgrab.hu/_cikk/hamis_verbatim/hamis_verbatim_08_1024x.jpg).
2. o stanovisku Verbatimu tam nepíšu nič, článok je len o tom, ako rozpoznať originál od falzifikátu (čiže sa podla nich nejedná o vadnú sériu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja mam problemy s Verbatim DVD+R 4x "Made in India" po vypaleni se film prvnich 80% prehrava bez problemu, ale ke konci se vzdy zacne zadrhavat a konec nejde prehrat vubec! oproti tomu naprosto stejna media kopena drive ale "made in Taiwan" byli naprosto perfektni! (LG 4160)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

verbatimy (mcc) "made in taiwan" vyrábí buďto cmc magnetics nebo prodisc, "made in india" vyrábí moser baer - obojí za užítí technologií od mitsubishi chemicals. jediný, a více méně ojedinělý, "made in japan/singapour" jsou vyrobený přímo mitsubishi chemicals

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tom: v čem to pálíš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim pani ja som zo slovenska z Trnavy a mam tu dodla toho mad. webu padelky su oznacene reorder 43475 su made in taiwan z vnutra je to viditelne sedy karton ani tam neni logo greenpoint je to balene po 25 kusoch z vnutra mam seriove cislo dvd-r m-803 dokonca aj co je na tom dvd taka zvisla ciara vedla loga verbatim ale ked to vlozim do mechaniky tak sa mi hlasi normalne ako MCC02rg20
Takze neviem co teda su to falsi alebo nie ? a inac funguju velmi dobre aj pri napalovni 8x

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

problém je v tom, že oni se hlásej jako MCC 02RG20, zkus to porovnat s tímhle (3 post)
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=144263

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si minulý týden také koupil cakebox 25 ks Verbatim 8x v Plzni. Podle článku to vypadá také na falešné Verbatimy, ale zaráží mě, že DVD Identifier detekuje jako výrobce Mitsubishi Chemicals a přitom je na obalu Made in Taiwan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ved hej ako som pisal presne tak to vyzera ale hovorim s kvalitou ich mozem kludne zrovnat s "originalmi"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem doma nasel 3 ty hnede papirove prouzky 6x DVD Verbatim. Ale nenasel jsem ani jedno medium (teoreticky bych jich mel mit 75) s popiskou DVD-R u stredu disku dle obrazku. Vypaluji na ne filmy pro vlastni potrebu (dle naseho autorskeho zakona naprosto legalni cinost).

MCC - Mitsibishi Chemicals Corp. - s temito medii jsem obecne spokojen. Piratske medium jsem nenasel.
CMC - CMC Magnetics - s temito medii jsem velmi nespokojen a nedoporucuji nakupovat Pearl verzi, ktera se ted prodava...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevim  jak vy..ale ja sahnu po tech levnejsich..pac mi je fuk jestli jsou z indije nemo s tajlandu..hlavne jak se na ne da palit... jestli sou falesne nebo prave s toho me hlava nebere..ono uz tak je verbatim nejvetsi shit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

qwon: a hned za nima jsou yudeny :))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Par postrehov:
 
Zatial som na trhu videl nasledovne:
DVD-R cakebox (10x,25x) - Made in India
DVD+R cakebox (10x,25x) - Made in Taiwan
Dalej som este videl
DVD-RW jewel case - Made in Singapore
DVD+RW jewel case - Made in Taiwan.
 
Kedze mam od isteho okamziku averziu voci vsetkemu s "Made in India", tak kupujem zasadne Verbatimy DVD+R (z Taiwanu); pri DVD+-RW mi je to viacmenej jedno. (DVD-RW pouzivam na video kvoli lahkemu strihu v mode -VR, DVD+RW zasa na prenos udajov medzi PC).
Potom su este lahodky typu Verbatim DVD s potlacou ako video kotuc; tam zasa DVD-R robi Taiwan a DVD+R India.
A ked chcem Taiyo Yuden, tak si ich kupim priamo u distributora (a neberem ziadne Verbatimy Pastel - tie totiz dostat velmi tazko; takisto neberem humbug typu "Sunny", "Redstar" a pod).
 
C.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj XboxMan: Media Verbatim made in taiwan uz jsem spozoroval asi pred sesti mesici, kdy muj dodavatel porad dodaval ze singapuru a najednou TAIWAN. A stali za prd sekali se a cteni z nich uplne naprd!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na cdgrab.hu je aj oficiálne stanovisko Verbatimu.
http://www.cdgrab.hu/_cikk/hamis_verbatim/letter-dvd-fakes.pdf

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to nějaký zmatený - mám DVD-R 8X v balení po 25, made in taiwan, šedý karton, ale u sériovýho čísla nemám DVD-R a v DVD info je výrobce MCC 02RG20, takže nevim jak na tom sem. Ale nemaj náhodou padělky všechny znaky najednou??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže podle prohlášení Verbatim mám padělanej obal, ale disky jsou pravý, protože nezačínají DVD-R :-) Zajímavý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak už snad jedine kupovat Emgeton HI-TECH, poněvadž jedině tam je na 100% super kvalita original Taiyo Yuden.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak jsou to oni. Bral jsem po 100 v jewel krabickach. PRINTABLE DVD+R 8x. Jasne identifikace sedi a taky TAIWAN. Takze z me skusenosti tak 6 mesicu bezej co vim. Nikdy me nenapadlo ze by to byli falesny placky, ale na kvalite to znat bylo, proto od te doby je neberu a beru Yudeny!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XboxMan: ty "made in taiwan/india" nejsou padělky. jenom je nedělá přímo mistubishi chemicals, dělaj je pro ně cmc magnetics, prodisc, moser baer - za užití stejný technologií a postupů. to máš jako tdk "made in taiwan" dělá cmc magnetics pro tdk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Páni,
dopručujem do pozornosti DVD  médiá značky Sony, primeraná cena, výborná kvalita a zatiaľ plná spokojnosť... (nie je to malá skrytá reklama, len názor užívateľa)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...no, taky doufam, ze Sony nezacnou padelat, protoze to jsou
zatim nejlepsi media pro mou palirnu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naše zpráva čerpala ze stejného PDF dokumentu, jako je na tom maďarským serveru (pstnul to sem "ifo"). Poslali nám ho přímo z německýho Veratimu.
A jak to chápu já, jde o to, že pokud jsou všechny vyjmenované vlastnosti falešných médií splněny, tak jsou to ta falešná. Samotné "Made in Taiwan" ještě neznamená falešné médium.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si u Jasamedia (prodávají téměř vše pod "značkou" Omega) vzal mimo jiné 10 DVD krabiček s inzerovanými Fuji médii, a byly tam Yudeny 8x. Radost trvala jen chvíli, než jsem po prvním výpalu zjistil, že jsou falešný. U DVD+R 8x což měly být dle inzerce Verbatimy, dodali shitózní Plasmony. Takže Jasamedia nikdy více, snad jen kvůli Ritekům DL 2,4x (overspeed 4x je možný např. s LiteOnem 1673)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam DVD-R 8x Verbatim Made in India a je to MCC 02RG20.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

(to len ako poznamku k prispevku od sonoluca)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla obalu mam asi falosne dvd-r (made in taiwan), ale spodny papier nie je sedy ale biely a hlavne nemam v strede ziadne dvd-r ale len dvr. Presnejsie nieco taketo ZD4136-DVR-147C. Podla toho by to mali byt originalne media. Identifier hlasi MCC 02RG20

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DVD-R Verbatim DL+ 50xPACK
PHOTO PRINTABLE
8x
ADVANCED AZO
---------------------------------------------------------------------------Unique Disc Identifier : [DVD-R:MCC 02RG20  ]---------------------------------------------------------------------------Disc & Book Type :       [DVD-R] - [DVD-R]Manufacturer Name :      [Mitsubishi Chemical Corp.]Manufacturer ID :        [MCC 02RG20  ]Blank Disc Capacity :    [2,298,496 Sectors = 4,489.3MB = 4.38GB (4.71GB)]
 
Tmavy karton
Chybi GREEN POINT
REORDER 43469
Made in Taiwan
 
 
Nemel by byt ten GreenPoint na vsech produktech ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to že je na obalu napsáno "made in taiwan" ještě neznamená, že jsou to padělky. jenom malý % médií (mcc) je vyrobeno v sinpuru nebo v japonsku přímo mistubishi chemicals.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se na to divam tato informace zpusobila paniku a neduverivost zakaznika a patrani a jestli nahodou nema falesna media muzu zodpovedne rict ze dene mi nekdo zavola ze ma urcite padelana media ale jeste jsem to falesne medium nevidel.Chtel bych jenom upozornit na zpracovani padelku na kterych je videt o jakou kvalitu jde a nehledat problem v obalu ktery je co se tyce padelku asi to nejednodusi a nemusi byt vzdy pravda o tom ze dane medium je padelek.Vratny Softcom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co tak padelky Verbatim DVD-R 16x? Onehda jsem koupil tusim 10ks v 25ks dortiku (v te prodejne je prodavaji i jako "kusovky" a tech 10ks bylo poslednich :-), no hruza, nahodny kup, uz nikdy vice .. Oznaceni na obalu dortiku: Verbatim 16x certified Advanced AZO+, Made in Taiwan, Reorder 43522, Verbatim Corporation 2004, bily karton, potisk vypada nejak podezrele - nekvalitne .. Oznaceni na mediu: vypada normalne "verbatimovsky", cislo ve stredu v barve je "ZD3148-DVR-J47C1", v pruhlednem plastu je "MAP633JB07191171 2". DVD Identifier vystup: Unique Disc Identifier : [DVD-R:MCC 03RG20 ], Disc & Book Type : [DVD-R] - [DVD-R], Manufacturer Name : [Mitsubishi Chemical Corp.], Manufacturer ID : [MCC 03RG20 ], Blank Disc Capacity : 2,298,496 Sectors = 4.71 GB (4.38 GiB)]
Rika to nekomu neco? Dik za informaci!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a na obalu neni logo "Greenpoint" .. to jsem zapomnel uvest :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A posledni dodatek .. snad uz posledni , doufam :-) Na tyto media mi slo vypalovat pouze rychlostmi 4x a 2x .. Testovano na vypalovackach LG GSA-4120B [FW A112 az 117] , GSA-4160B [FW A302 a A303] a GSA-4163B [FW A103].

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snappy: To nejsou falešná média.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: OK . .diky za informaci .. ale zarazi me vazne ten subjektivne nekvalitni potisk kartonu a nemoznost paleni vetsi nez 4x rychlosti .. Ale verim ti :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja som na ne prišiel hneď keď som si dal cez nero zistiť kvalitu záznamu. Doteraz mi na verbatimky pálil s 98 % kvalitou a zrazu kvalita klesla na 35 % !!!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koupil jsem 4 kousky Verbatim DVD-R 8x a DVD Identifier mi oznamil Manufacturer Name CMC Magnetic Corp!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co takhle uvést odkaz na oficilní zprávu od Verbatimu? Do té doby to budu brát jako docela blbý žertík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bahara: A jak to mám udělat, když to poslali mailem? Dyť sme to tam kurňa i napsali. Si myslíš, že si vymejšlíme?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a čo v prípade ked som v obchode našiel na  balení znaky aj falošných aj pravých verbatimov?
potom mám v tom už úplný mižmaž. Ak sú falošné Made in taiwan. kde robia tie pravé? he?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano říká.Jsem prodejce DVD. Tento týden jsem koupil od distribuční firmy
Verbatimy v balení po 100 Ks které popisujete a po 50 kusech verbatimy rychlost 8 / CMC MAG.AE1.Jak si zákazníci začli stěžovat, tak jsem sám toto vyskoušel,každé medium 10x a muhu říct, že je to hrůza. Kvalita u všech je mizerná. Pokusím se zboží vrátit a budu hledat jinou značku pro své zákazníky. Uvítám radu na opravdu kvalitní značky. Děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mates: Pak se podívej na naše testy!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim preve mi dosiel 25 ks spindel s timito mediami a maju znaky aj falosnych aj normalnych , pruzok okolo spindlu je z kartonu ale horna etiketa je z tenkeho papiera , na boku je Reorder 43475 , Made in Taiwan, testol som ich v dvd identifieri ; Mitsubishi Chemicals Corp. Tak teraz neviem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hrso: Podívej se na čísla u středu a porovnej s těmi v naší databázi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spousta blbosti v článku, pokud někdo máte falešné medium Verbatim 16x nebo 8x tak ho koupim dám za něj 100kč. Přebírat kde co, už název článku je jak článek v blesku. Půlka lidí po přečtení hned zpanikaří a když si neaktualizuje FW tak bude tvrdit, ze jsou falešny. Rok starej článek by se měl mazat. Nabídka na medium platí /chci jedno falešný medium Verbatim - dám 100 na ruku. Volejte 267311592-3 asistentka přepojí. A prosim Vás, podivejte se kdo delá u nás distribuci, kolik je to firem a co by to znamenalo za pruser pro prodejce vozit do CR nejaky takovy nesmysly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uzivatel: Vážený uživateli, to si piš, že jsme si tyto informace ověřovali u Verbatim přímo.
P.S. Proč si myslíš, že Verbatim tady prodávají jen ti oficiální? Zde jde totiž především o ty "neoficiální" prodejce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíš zajímalo ,proč Verbatim DVD-R 16xcertified azo+ vypaluje video 4x.16x se mi to nepovedlo u žádného disku 8x u pár kusů jinak 4x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

wrc: No asi to chce upgradovat firmware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad CMC magnetics: jo americky verbatimy jsou opravdu spatna media pali mi to na ne dvojkou kdyz to jsou 16, nic jinyho nez japonce nebrat ovsem to primo nesouvisi s clankem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jsem si přivezl 5 CD verbatim, že potřebuju zálohovat nějaká data. Verbatim kupuju už několik let a jsem maximálně zpokojen, až doteď. Hned na první pohled, hrana CD nebyla klasická jako ostatní verbatym ale zubatá (opticky), po vložení do notebooku se chovalo cd normálně ale klepal se celej notebook, ale pálení trvalo dlouho (šlo o 9MB soubor!) a pak na cd nic nebylo, tak jsem nažhavil staré pc kde mě mechanika ještě nikdy nezklamala, a v neru mi to hned napsalo že je to špatné cd, poté v clone cd, asi po 15 minutách vypalování (zase 9mb souboru), mi to napsalo že nelze na cd vypálit, nakonec přes windows se mi ho podařilo vypálit za 3 minuty 9mb! a při vložení do mechaniky než cd naběhne je to cca 1,5 minuty. U všech pěti cd byly slyšet z mechaniky divný zvuky, a páté cd, to řvalo extrémně, nešla cd mechanika vysounout, nic... poté to cd v mechanice uvízlo a muzel jsem ho poté dostat zněj násilim...

no, vim že to bude asi ta kopie, a verbatim za to nemuže, ale rači se teď nějakou chvíly verbatimkách budu vyhejbat :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak by mě zajímalo, když se stále častějc objevují(i mohou nadále stále objevovat) falešná DVD,zda se tomu společnosti nějak brání..tzn, jestli existuje nějaký LOW LEVEL program od výrobce na kontrolu pravosti médií(no fuj..tyhle předposlední dvě slova dost smrdí Microsoftem :-)).Materiály na výrobu originál/neoriginál médií se přece musí v něčem lišit,tzn že musí mít jinou kvalitu a vykazovat jiné vlastnosti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Horze: No pro vás tu je CD-server a jeho databáze médií, kde si to můžete jednoduše ověřit, máme tam totiž nejen základní popis, ale i údaje co jsou vylisované přímo na médiu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A je ta databáze stále aktuální? ;-)
Třeba REORDER: 43512 jsem zde neobjevil.
Viz:
http://lukas-novotny.cdr.cz/a/hardware/media/dvd/74

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.