Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dejte si pozor na malé grafiky s velkou pamětí

Podle mě v tom má bordel hlavně AMD a nVidia. Kdyby řekli, že 7750 s GDDR5 bude 7750 a pokud k tomu stejnému čipu někdo přilepí DDR3, tak to bude automaticky 7730, tak tento problém vůbec neexistuje. Na jednu stranu vydávají přes desítku modelů v každé řadě, na druhou tady ty zásadní věci nechají pod stejným modelovým číslem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, že to AMD mohla uvést pod jiným názvem. Jenže sama AMD DDR3 verzi ani nevydala, na webu sice zmiňuje "až 2 GB", ale výslovně "4,5GHz GDDR5". http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/7000/7750/Pages/radeon-7...

Skoro to vypadá, jakoby výrobci pustili na retail trhy nějaký speciální model, který měl být původně určen pro nějaké specifické trhy (Asie, OEMs atp.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Áha, tímto bych se chtěl omluvit AMD u modelu 7750 a hnůj vysypat na Gigabyte, který si staví vlastní hybridy. Ale teď zpět k AMD u jiných modelů, kde tady tu schizofrenii připouští - u "stolních" karet se to ještě snese, většina shopů uvádí typ a často i frekvenci paměti, ale hodně nepříjemné mi to přijde spíš u notebooků, kde tyto údaje často nejsou ani na stránce výrobce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve takova HD6570 se 4GB RAM DDR3 a jejich "rychlosti" 1334 MHz, neboli na 2/3 doporucene rychlosti. :-)

http://www.atcomp.cz/zbozi/amd-sapphire-hd6570-4gb-128-aktiv-d-h-ds-d3/d...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen doplnim, ze ta karta ma 8x vice RAM, nez je ve specifikacich AMD. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je taky pěkný, jako produkt je to úplně mimo, ale nevidím v tom průšvih. Paměti jsou pomalejší, ale je to minulá generace a cena není úplně mimo (byť je samozřejmě vysoká s ohledem na výkon). HD 7750 DDR3 považuju za větší průšvih kvůli výkonu a GT 640 4GB kvůli ceně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je o 50% drazsi nez HD6570 1GB.

Je drazsi nez HD6670 1GB GDDR5.

Je drazsi nez GT440 1GB GDDR5.

Cena je naprosto mimo.

BTW - pokud AMD nema pod 7750 zadnou grafiku z rady 7000, tak je uplne fuk, jestli je to minula nebo 5 let stara generace, stale se jedna o aktualni grafiky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tato low-endová karta je dražší než modely low-endových karet, které mají méně paměti. Stále je však za cenu low-endu. Low-endová GeForce GT 640 4GB je dražší než mainstreamový(!) Radeon HD 7850, který je zároveň zhruba 3× rychlejší. Vážně v tom nevidíš rozdíl?

AMD nemá pod HD 7750 žádný model z jednoho prostého důvodu - je to zbytečné. HD 7750 vychází na dva tisíce, což je velice nízká cenová relace. Trh s modely kolem tisícovky je mrtvý - absolutní low-end se nikdy neprodával jako upgrade, točil se hlavně v OEM sestavách. Od chvíle, co přišla integrovaná řešení jako Llano a Sandy Bridge, už o ně nemají zájem ani OEMs. Řešit minulou generaci low-endu v okamžiku, kdy Trinity nabízí vyšší výkon i nižší cenu, je skutečně mimo mísu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ta GT640 je naprosty ulet, to je fakt. :-)

S tim druhym az tak nesouhlasim - v posledni dobe jsem stavel nekolika znamym HTPC s pozadavkem na bezproblemovy chod 3D Blu-ray. Coz v pripade APUs od AMD splnuji az modely A8 a A10, ktere jsou vsak v takovych cenovych relacich, ze jsem si mohl dovolit koupit kombinace G550 + GT440 (pripadne GT430 nebo nizsi, pokud jim slo jen o multimedia). Vim, ze je to minoritni skupina, ale i tak se najdou pripady, kdy se mala dedikovana grafika vyplati.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

já před těmito dreky varuji, kde můžu. Co nepochopím je to, že to vůbec někdo z obchodníků naskladní. Vždyť je to neprodejný drek, na kterém nakonec spíše prodělá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jde ty frekvence pameti nejak overit pro pripad, ze se ani vyrobce neprizna?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen se zeptám, existují nějaké výsledky nějakých alespoň syntetických testů výkonů těchto grafik a srovnání mezi nimi? Nebo je to jen odhad pisatele článku, protože tam nejsou ty "správné" paměti? Ono totiž není problém "pomalé" paměti zapojit a načasovat tak, že dají na prdel i o "dost rychlejším" GDDR5.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

... z druheho konce .... mysleno vazne; koupim HD 6450 s GDDR5 ci odmenim za uspesny tip kde tuhle raritu sehnat

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.