Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Práce na Windows 8 pokračují, stále se čeká na první leak instalačky

Takové okínko jde vykouzlit as pár minut ve visual studiu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukni na ten thread ve fórech MyDigitalLife, tam už by bylo vymýšlení informací poněkud náročnější :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně Zuko važně nemá potřebu kouzlit nějaké podvodné okna v VS. Okakovaně prokázal, že je dostatečně inside MS a to co zveřejnil sedělo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me vzdy prekvapi takovehle "zpravicky" nic to nerika...informacni hodnota nula :) o OS ma cenu psat az kdyz budou prvni testovaci verze ke stazeni... driv je to jako strilet slepyma :) jen takova "reklama" :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lepsi zprava by byla ze se zadna osmicka ani dalsi uz nechysta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tomu říkám příspěvek dne :). +1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proc?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pretoze uz Windows 7 je bezchybna... to nie je Linux, aby tam bolo stale co opravovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto porad vychazeji nove a nove tuny marastu co se jim rika aktualizace, ktere porad dokola neco nabaluji na jiz tak dokonaly system, az pak prijde SP1,2,3 a pak nove Win, protoze by pod tihou techto aktualizaci system uz ani nenabehl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Linux a MacOS jsou aktualizací-prosti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud na OS prestavaji vychazet aktualizace tak to neni tim ze je dokonaly ale ze konci. Minimalne se musi pridavat ovladace noveho HW ... a moment, ja zapomel ze u windows se na tohle aktualizace nepouzivaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že stejně MS vymýšlí blbosti. Kdyby raději dopiloval započatou práci :
1) Instalace software bez restartu
2) Instalace ovladačů bez restartu
3) Aktualizace bez restartu (prostě přepsat binárky, spustit zaktualizovaný sw a předat mu instrukce toho starého a následně starý ukončit, nebo tak nějak)
4) Zlepšit úroveň ovládání systému (čím novější verze, tím hůř se administrátorsky spravuje)
5) Dopilovat/optimalizovat systém a služby aj. věci, aby se snížila HW náročnost
6) Zavést nějaké rozumné přidělování zdrojů, které si může člověk sám spravovat
7) Konečně udělat gui, které si aspoň umí zapamtovat velikosti oken, popř. pozice a jejich nastavení a né ten děs, co je nyní tvořen pomocí mmc konzole apod. věcí.
A takto by se dalo pokračovat.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celej problem je v tom, ze se z PC stalo neco tak samozrejmyho, ze ho pouziva uplne kazdej. Vsechny ty uvedeny uzitecny veci by ocenil jen zlomek uzivatelu. Vetsina ulitava na radobylibivym UI, ktery je barevnejsi, pruhlednejsi, animovanejsi, ale po prakticky strance uplne na nic. Ale nic proti tomu, nakonec to porad jeste jde vypnout. Horsi je, ze to "priblizeni systemu beznymu uzivateli" pokracuje nezadrzitelne dal. Kde bylo driv jedno nadupany okno s nastavenim, tam je dneska jeste minimalne jedna extra vrstva "uzivatelsky privetivosti", ktera uz bohuzel vypnout nejde. A jestli hodlaji pokracovat primarne v tomhle smeru, tak to fakt at radsi zadnou dalsi verzi nedelaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Člověče a nechceš požádat o místo u programátorského týmu Microsoftu? Myslím že by byli nadšení, přesně takové odborníky tam potřebují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft takové lidi nechce, on chce být "cool" pro hloupé stádo ovcí, kteří zbytečně vyhazují prachy za "omalovánky".
Proč je každá verze nového WIN pomalejší a pomalejší? Základ přece tvoří jádro OS a to snad půjde nějak optimalizovat. Ktomu ještě zrychlit dot framework.
Ale zespodu na ně tlačí tablety s ARMy tak se snad probudí a trochu windowsy zrychlí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Proč je každá verze nového WIN pomalejší a pomalejší?"

Lebo pri výmene Windowsov zabudneš vymeniť počítač? :-)
Ja totiž mám od čias Windows 2000 opačnú skúsenosť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozlisuj rychlost HW (instrukce za sekundu) a rychlost SW (pocet instrukci ke splneni ulohy). Rychlost SW se pomeruje vzdy na stejnem HW :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, tebe třebe neirituje takové okno se službami, které se pokaždé spustí malý v tom rozšířeném režimu a člověk ho musí pokaždé zvětšovat a překlikávat?
Neirituje tě třeba regedit, nebo jakákoliv práce s registry - minimálně něco jako indexování asi neexistuje (opravte mně, jestli se mýlím).
Tebe třeba neštve absence nějaké modulárnosti? Nevadí ti, že si musíš instalovat milion věcí, které nevyužiješ?
Tebe neštve, že když instaluješ nový PC, že musíš instalovat aktualizace akrualizací a tak dokola? Nebylo by třeba jednodušší udělat to po vzoru linuxových systémů? Nainstaluji a update trvá při rychlý lajně 5min a né jako x hodin u win :-/.
Dělám několik let admina, převážně ve win síti, a musím říci, že MS někdy nesmyslně stěžuje administrátorům práci.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak pokud narážíš na tu zmínku s předáváním instrukcí. Ano, hodil jsem do placu obecný plk. Když už je na této cestě linux a blíží se k tomu, že takovou věc dokáže (vyměnit si pod nohama jádro za běhu systému a bez výpadku - zaím to nedokáže, ale blíží se), tak nevidím důvod, proč by to MS nemohl ukutat také.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona spousta z toho co pises mela uz byt ve Viste.Vcetne noveho souboroveho systemu kterej uz asi nebude nikdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky by v Redmondu namisto hovadin typu Media Centeru a podobnych prasaren, mohly wokna umet aspon namountovat image a par dalsich beznych veci, kvvuli kterym si musi clovek instalovat programy tretich stran.Namisto toho MS vzdycky doda tunu balstu k nicemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, mě včera dost překvapilo, že widle umí ISO image aspoň vypálit ;-), i když teda ne že by to třeba ukazovalo zbývající čas nebo rychlost vypalování a tak. Jinak musím říct, že jsem si o W7 mylně myslel, že už budou použitelné, ale opak je pravdou, bohužel. UI mi nepřijde nic moc, nemluvě o tom, čím vším je třeba se proklikat při nastavování (administraci) systému, často mi to přijde dost nepřehledně uspořádané... další kapitolou je nefunkčnost některých starších programů a třešničkou na dortu pak jsou radostně strávené hodiny nad rozcházením hardwaru, který v pohodě fungoval na win XP, ale na W7 už se poněkud s podporou nepočítalo... Hlavně, že jsou "pretty and shiny", ZOMG.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporuč mi lepší OS a já do něj hned půjdu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cokoli Vam nekdo doporuci, tak budete hned hanit, neni-liz pravda. Ja bych Vam doporucil MacOS. Po vice nez 10ti letech u windows mi stacilo par tydnu abych zjistil, ze Win uz nikdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je-liž pravda, prokouknul jste mě:)
Vaše doporučení beru, rád bych si Leoparda na svůj PC nainstaloval, ale můžu vlastně vůbec?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, nejspis nemuzete, ja k nemu prisel spolu s laptopem, coz povazuju spolu se super system za perfektni kup. Ale samozrejme kazdemu (nastesti) vyhovuje neco jineho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Linux. Ano, taky jsou s ním různé problémy, ale aspoň je zadarmo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za typ. Jen mi přijde divné, že když je lepší a navíc zdarma, tak proč všichni kupují ty hrozné windows?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo je prosim vas kupuje? Nejsou nam nahodou nuceny pomoci OEM? Firmy si nemuzou dovolit neotevrit dokument od obchodnich partneru a tak se windows pouzivaji vyrazne vic nez by musely. Opravdu to neni kvuli kvalite windowsu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, někdo je asi kupovat musí, když je poměr instalací 90:1 ve prospěch hrozných widows. Pokud vím, tak OEM neznamená zdarma. Že si na Linuxu nezamastím hry je jasné, ale že bych si tam ani neotevřel "dokument od obchodního partnera", tomu nevěřím, tak špatně na tom Linux být nemůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, zkus třeba koupit libovolný notebook bez OS. Nemožné (a případně tvrdit, že si můžu vybrat nějaký jiný bez OS, není zrovna na místě, když mi jde primárně o to železo). A třeba s tím dokumentem je to tak nějak začarovaný kruh (nikdo nepřejde na OOO, protože třeba OOO nejsou prostě plně kompatibilní s MS Office, které ovšem teď prakticky všichni využívají), další věc je, že si MS protlačil svoji ISO specifikaci pro dokumenty (OpenXML), přestože již předtím byl standardizován OpenDocument, atd. MS těží z marketingu, z ohýbání trhu svým potřebám a z toho, že všichni BFU mezi počítač a windows tak nějak staví rovnítko :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jaký "libovolný" notebook máš na mysli? Libovolných notebooků bez OS je spousta. Dříve se prodávaly netbooky i s Linuxem, ale skončilo tak trochu fiaskem.
Pokud se nemýlím ISO OOXML nepodporuje snad nikdo, ale LibreOffice snad nemá podporu pro MOX?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Notebooku bez OS je malo. Minimalne by tu mela byt moznost vratit nevyuzitou Direct OEM licenci nebo ji dale preprodat (coz pry kvuli "svazanosti" s HW nejde)

Fiasko mohlo byt na svete, kdyby MS nesnizil cenu licence za XP na nejakych 15$ a pak nenabizel levne osekane Starter.

OOXML by jako referencni implementaci mel podporovat predevsim MS v Office. Ten si ale bastli Transitional verzi a na ISO organizaci udrzovanou a vylepsovanou Strict nebere ohled. Transitional je navic ruzna pro Office 2007 a 2010. Proste si tvori nejaky svuj "fork" vzdalujici se od Strict.

Co je zac to MOX?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zkousel jste se nekdy podivat kolik notesu se da koupit bez OS, mozna se budete divit nad tou spoustou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MOX má být MS OpenXML? Já to do detailu nestudoval a nejsem vývojář, ale pokud něco bastlí MS, tak to vždycky bude tak nějak podle něj, navzdory specifikacím (které jsou, pokud vím, nekompletní a nepřehledné - ale toť co vím z doslechu, jak říkám, vývojář nejsem).

Libovolným notebookem jsem myslel zkrátka a dobře - libovolný notebook. Prostě si vyberu železo, co mi sedí (procesor, paměť, disk, ..., design, úhlopříčka displeje, dílenské zpracování etc.) a budu ho chtít koupit bez OS. A těžce narazím - bez OS sice něco seženu, ale už to zdaleka nemusí (a asi sotva bude) odpovídat mým požadavkům na konfiguraci, kvalitu a další vlastnosti. A jaksi není důvod k železu vázat software, když to železo může krásně fungovat i s něčím jiným než s windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale je důvod, a dobrý. Zákazníci to chtějí a kupují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak proč není windows účtován zvlášť?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože je OEM. Tedy levnější, ale nepřenositelný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak mi ale chybí volba
a/OEM win
b/krabicová (přenositelná) win
c/jiný OS, případně bez OS
Ale proč dávat možnost volby, když by stejně zákazníci chtěli a kupovali za a/. Prostě dokud se nemůže zákazník sám rozhodnout je to pouze dohad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo ti nebrání si koupit hardware bez OS a doinstalovat co je ti libo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave ze kolikrat brani. Vyber notebooku bez OS je mnohem mensi nez s windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě nepoměrněji více je uživatelů Windows než uživatelů Linuxu. Tahle debata se točí stéle dokola. Já za to nemůžu, že instalací Linuxu je tak málo a všichni jeho příznivci hledají příčiny někde jinde než v samotném OS.
Vydejte takovou distribuci, která Windowsům zakroutí krkem, tak jak je dnes kroutí Android, a budete mít notebooků bez windows plné pulty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem vlastnikem FPP (retail) verze Windows 7. Kvuli Direct OEM si nemuzu vybirat z takoveho mnozstvi ntb jako zakaznici, co chteji kupovat vcetne OS. Jedine ze bych platil licenci vicekrat (Direct OEM preprodat nelze). Uz je ta absurdita zrejma?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO pokud se ti nechce hledat "čistý" notebook, nebo se dohodnout z prodejcem, krabicovou verzi prodej a kup si notebook dle svých snů s OEM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hledal jsem, ale nenasel nic vhodneho bez OS. S obchodnickem se dohodnout neda, protoze on jen preprodava co dostal.

Krabicovou verzi muzu prodat, ale notebook mych snu je s jinym Windows systemem nez chci. Co mam delat? Jit se poradit na lamparnu? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OOXML je momentálně standard bez reálné implementace. Nejdřív vyšlo MS Office, pak to teprve dali standardizovat, během standardizace došlo ve specifikaci ke změnám a ty se zpětně neprojevily v MS Office. Ani Office 2010 nereflektovaly změny v OOXML a jsou kompatibilní s nestandardizovanou 2007.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Alza.cz aktualne vidim v nabidce 63 notebooku bez OS, pripadne s Linuxem. Navic penize za licenci za predinstalovana Windows lze vratit - je to na dlouhe lokte, ale jde to - viz http://notebooky.idnes.cz/koupil-notebook-odmitl-licenci-a-dostal-penize..., pripadne potom hledejte clanek na abclinuxu.cz

Predpokladam, ze nabidka notebooku s predinstalovanymi Windows se ridi poptavkou zakazniku, tvrdi to i samotni vyrobci a prodejci, takze o notebooky bez OS/s Linuxem zrejme neni v masovem meritku zajem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na alze je 63 notebooku z 688 -> mene nez 10%. Jejich cenove rozpeti je 7199-20279Kc.

Vratit licenci se uz od te doby nikomu nepodarilo. Muze to byt zpusobeno zmenou EULA u Windows 7, kde se zmenila vyzva k odevzdani licence a prijmuti nahrady na odevzdani celeho notebooku.

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_refund#License_refund_policy

Pokud bychom se bavili o noteboocich, prodavaji se s licencema Direct OEM, ktere jsou nejspis levnejsi nez bezne v obchodech prodavane Commercial OEM. Maji asi i jine individualni podminky kladene Microsoftem na vyrobce ntb. Neodhaduju si urcit kolik zakazniku by kupovalo ntb bez OS, ale samotnym vyrobcum bych az tolik neveril. Dokonce jsem videl ntb bez OS stat vic nez stejny s Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pokud spektrum zakazniku, pozadujici notebook bez OS je 10 nebo mene %, tak to odpovida. Predpokladam, ze pokud se po podobnych strojich zvedne poptavka, zlepsi se i nabidka

Pro bezneho zakaznika je rozhodne pohodlnejsi, koupit notebook s jiz predinstalovanym systemem, nez aby museli jeste neco dalsiho instalovat. To ze existuje par % jedincu, kterym tohle nesedi, trh proste neresi - je to smutne, ale je to tak

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviditelna ruka trhu se da dobre usmernovat. Neda se spolehat na to, ze nabidka a poptavka vsechno sama vyresi. Pokud nebude nabidka ntb s a bez OS ekvivalentni, nedaji se skupiny zakazniku pomerovat. Nabizet bez OS jen low-end notebooky a poukazovat, ze je zakaznici nechteji, je nefer.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja se domnivam, ze trh se ridi pomerem poptavka-nabidka. Pokud vyrobci/prodejci zjisti vetsi tlak na poptavku notebooku bez OS, tak by byli sami proti sobe, aby tyto vyrobky nedelali. Bez OS se nabizi nejen low-endove notebooky, v Alze jich je pomerne dost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V alze jich je zhruba 10% a jsou to same low-endy. Ty nejdrazsi dva maji k sobe 12 mesicu mobilniho pripojeni od Vodafonu. Nejdrazsi holy ntb je za 16999Kc. Ostatni jsou o dalsi tisice levnejsi a tvori lowend trhu s ntb. Z toho se opravdu neda moc vybirat.

Nabidka a poptavka jsou teoreticke pojmy a modeluji jak mnozstvi zavisi na cene. Je to zjednoduseny model zabivajici se jednim predmetem obchodu (zbozi). Popisovat cim vsim je nakup ntb ovlivnen je na nekolik stran textu. Nabidka a poptavka nefunguje tak jednoduse jak by se z jednoho grafu mohlo zdat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trebas ja si koupil :-)
win7 ve vyprodeji v Electroworldu za 1300 krabice :-) Teda je to upgrade, ale funguje to i jako bezna cista instalace...a pripadne mam na bedne jeste nalepeny stitek z XPcek, takze no problem :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pri upgrade zanika moznost legalne pouzivat system puvodni, takze COA stitek z XP uz je jen jako dukaz o nabyti puvodni verze. Jinak doufam, ze jste upgrade nepouzil na OEM, protoze po odpochodovani zakladni desky o vsechny licence prichazite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není pravda. Licence je ke konkrétnímu stroji, ne ke konkrétnímu motherboardu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Direct OEM je ke konkretnimu stroji (notebooku), se kterym se prodava. Commercial OEM je vazana k zakladni desce stroje, se kterym se poprve aktivuje. Pak staci aby ta deska po zaruce odesla a zanika i licence. Takze upgradovat stare OEM na starem HW, ktery co nevidet odejde nebo prestane vyhovovat, je hloupost a mrhani penezi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, ja osobne znam jednoho cloveka co si windows koupil, od te doby (odjakziva) co MS zalozil svuj obchodni model na mmj. "lepsi aby si ten nas system ukradli nez aby pouzivali cizi" to tak jaksi je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten HW není chyba MS, ale jeho výrobce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím naprosto souhlasím, ale je to problém, který se k tomu systému bohužel váže jako "jeho" vlastnost (tzn. chci přejít na W7 nebo koupím počítač s W7 a musím to řešit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozhraní je přece dobré. Přechod na W7 mi nedělal vůbec problém. Některé věci jsem sice hledal, ale nebylo to nic zásadního.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o (ne)podporu HW tak to je ovšem máslo výrobců HW, ne Microsoftu.
Já osobně jsem přesedlal na Win7 z XP a jsem docela spokojený. Navíc mám zkušenost že na aspoň trochu slušném železe (Core2Duo 3GHz, 4GB RAM ale viděno i na pracovním 6-ti jádře) je Win7 *svižnější* než XP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bych se prosím zeptat, proč je podle Vás Windows Media Centrum "prasárna" ? Já si naopak myslím, že jde o kvalitní produkt, sám ho používám a jsem s ním spokojen. http://goo.gl/xODlh

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zeptat se můžete, ale nikdo vám neodpoví. Tyhle bláboly píší většinou lidé, kteří sami nikdy MCE nevyzkoušeli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Fakt nechápu, proč neudělaj něco pro lidi. Jak na smilování čekám na FS, kterej mě přestane nutit organizovat soubory do složek, ale prostě si k folderu definuju haldu Tagů a ty soubor zdědí... Pak konečně search bude fakt search....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tuhle funkcnost by FS asi nemel mit. To bych spis vytvoril dalsi vrstvu nad. FS bych nechal na organizaci dat a udrzovani konzistentnosti. Na opacne strane bych do FS zase uz nedaval algoritmy pro wear leveling. Jedine na hloupych flashkach by to mohlo mit duvod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budiž, ale rozhodně to nechci tak, jak se to implementuje nyní - zápisem do souboru. Takhle jsem závislý na kontejneru daného formátu a např. TXT soubory neotagujete. Takže jedině zápis do struktury FS - tedy jeho podpora - řeší tento problém. Jako to maj japkaři, škoda, že tento OS nelze provozovat na jiném železe...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že to konečně bude OPRAVDU modulární a budu z toho moct vykopat IE, centrum zabezpečení, UAC a tuny dalšího bordelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows budou modularni az je nekdo tak od zakladu predela. Jo a jeste musi byt vule coz vidim jako nejvetsi problem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sou modulární, jenže musíš k tomu koupit vývojové prostředí za 1000$ a pak licence. A ten vývoj není žádná sranda, dělal jsem to 7 roků. Jo a jmenujete se to Windows XP embedded / Windows Embedded Standard 7

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.