Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Právě vyšlo LibreOffice 4.0, podívejte se na 11 skvělých novinek

Super, už stahuji. Jen jsem se těšil na x64 verzi a ra asi nebude.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ty používáš wokenice nebo co? mě to normálně nabízí x64 rpm balík.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ja pozeram, ze na Macu je tie pre intel len 32 bit build
https://www.libreoffice.org/download/?nodetect

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Njn, 32/64bit je pouze u Linuxu. My ostatni si musime vystacit s 32bit.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

tak to pak jo. se klidně přiznám, že to jsem nevěděl (aneb v wxp32 jsem to neřešil, v linuxu taky ne)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Byl by mezi tím nějaký rozdíl? U programů pracujících se velkým objemem grafických dat nebo databází bych rozdíl pochopil, ale u kancelářského programu? Nedávno jsem narazil na úlet u Accesu/ Excelu kdy jsem si převáděl data do FileMakeru a ten chobot odmítal exportovat větší záznamy než 64k položek. Dobrá sranda při souboru s >860.000 záznamy a 64-bit aplikaci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jj, v kanclu máme jen wokna a už jenom na jednom starem PC jsou XP, takže x64 build by se hodil. uvidim s čím vyleze oracle ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

proč oracle? ten nemá s LO nic společného.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

oni vlastně už dali OOo pod apache foundation. zapomínám.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

By som bol rad keby to malo moznost nastavit UI ako ribborn, copycat 1:1 vsetky tlacidla a funkcie, ale ms to ma zrejme kruto zapatentovane....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jo a proto to muze na Win pouzivat kazdy a bez omezeni :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

už je to sice dávno, ale ta informace byla o tom že ribon mají aptentovaný a patent budou vymáhat jen po "office" aplikacích. Takže v autocadu aj. je to bezproblémové, kdežto AOO, LO atd. by mohly mít problém.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím. Na prvním screenu je latinský text označený jako maďarský. Každý ví, že maďarština vypadá přibližně takto: Ereš pikloš némeči, huňár sczépeň kámoš!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Proc jsou vsechny tyhle aplikace tak neuveritelne osklive? Nevim, jestli je to tema hnusnyma ikonama nebo fontem .... proste je to des. Pripomina mi to wingide nebo sqldeveloper, nevim v jake graficke knihovne je to napsane, ale je to silene pomale, neresponsivni gui (treba ty horni nabidky jak se pomalu prekreslujou). Koukl jsem se na youtube na tu novou verzi libre office a je to mozna o neco lepsi nez to wingide, ale taky je videt, ze je to jenom nejaka pomala emulace neceho (asi xserveru, co ja vim).
Firefox do ktereho ted pisu je taky multiplatformni, ale vypada a ovlada se normalne. Ty gimpy a openofficy a vlastne skoro vsechny linuxove programy jsou jak kdyby je designovalo petilete decko ...
Jestli je to tim, jak je pulka gui nahodne hranata a pulka zakulacena, fakt nevim, ale evokuje to ve me vzdycky to, ze se to musi kousnout ... coz se taky vzdy, kdyz jsem gimp nebo OO zkousel, stalo (jako je to uz par let no).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja nerikam, ze to neni pouzitelne, myslim, ze je to pouzitelna alternativa na psani jednoduchych dopisu, ale co je moc, to je prilis, dyt to vypada jak kidpix:o) http://i46.tinypic.com/2w4l647.jpg To se fakt v cele komunite nenajde nikdo, kdo by mel trosku estetickeho ducha? Proc to teda neoprali komplet i s gui od MS?:o) Kdyz uz se MS officem "tak trosku inspirovali", tak se mohli inspirovat jeste o trosicku vic:)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mě u toho screenu co jste poslal zaráží, jak vývojáři strašně plýtvají místem. To samé je problém GIMPu, dokonce i multiplatformní aplikace jako Firefox mají by default zbytečně velké okraje okolo ovládacích prvků na Linuxu (no flame, please) než na Win.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... vám se nelíbí to jak ten program vypadá v jednom grafickém rozhraní s jedním tématem a jednou sadou ikon. Na druhou stranu se to uživateli který to používá se to nejspíš líbí. Víte ... to není jako u MS, tady si můžete vybrat i grafické rozhraní, i jeho téma i tu sadu ikon a může to vypadat úplně jinak.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda. Může to být hnusné v úplně jiném provedení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

... mno jo ... pro některé to bude vždy hnusné - nezávisle na tom jak to bude vypadat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mno jo, některým věcem prostě změna barviček a ikonek nepomůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je vazne skvele, k MS Office je taky otevrene API a muzu si tam dat ikony jake chcu a menu jake chcu, obrazky, barvy a vsecko ..... ale kdo to dela? Nikdo!? Je mi jedno, ze mam zdrojaky a muzu si to zmenit, ja to proste jako uzivatel nikdy menit nebudu, ja to nainstaluju a kdyz to proste v defaultu vypada takto, tak to hned smazu a budu doufat, ze mi to nezasvinilo system:)
BTW, ted uz to klidne 1:1 oprat muzou, MS ma novy design prakticky vseho. Je cisty, hranaty, takovy cernobily, vychazi z metra, proste me se velmi libi a vypada velice profesionalne. Treba i okna ve W8 vypadaji daleko modernej nez zakulacene ve W7. Mi se treba hrozne libi visual studio 2012 (a office 2013 a nejspis vsechno ostatni ma stejny design). Je to ciste, minimalisticke, nehyri to barvama, ale i presto to vypada maximalne profesionalne. MS mel vzdycky designove velice povedene veci (kdyz nepocitam defaultni XP vzhled:), treba i aero se mi vcelku libilo, bylo decentni, celkem eyecandy, ale zas to nebylo megapreplacane jak demicka compizu, takze to bylo pouzitelne. Nerikam, ze open source komunita ma desitky milionu dolaru na spickove designery, ale ruku na srdce, to co predvadi, tak to by zvladlo mnohdy petilete decko lip. Jeden priklad za vsechny (http://www.abclinuxu.cz/images/clanky/smidjan/prostredi-unity-unity.png), jako kdyz uvidim tohle jako prvni pri instalaci linuxu (a linux je dneska ubuntu), tak jako prvni me napadne, ze se neco silene nepovedlo pri instalaci a zkusim to nainstalovat znova ......

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, na windows to skoro nikdo nedělá, všichni si zvykli že se musí smířit s tím co jim MS naservíruje. Na linuxu je to něco jiného, tam to dělají všichni - už jen výběrem distribuce dochází k jinému výběru prostředí, dekorace oken a sady ikonek. Vemte toto prosím jako fakt.

O to co se vam libí nebo ne s vámi diskutovat nebudu, je to váš názor a vaše věc. Ten mne zajímá asi stejně tak málo jako vás ten můj.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A není na tom něco špatně, když "to tam dělají všichni"? Nesvědčí to spíš o naprostém diletantství, kdy je default prostě nepoužitelný? Neberte mne prosím ve zlém, ale výše zmíňěná linuxová prostředí a UI programů vzešlých z Linuxu shledávám také jako výsledek "snažení" pětiletého dysgrafika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno nevím, nikdy se všichni lidi neshodli na jedné košili, jedněch kalhotách, jedněch ponožkách, jednom autě, jednom účesu ... a vy se divíte že používají rozdílná prostředí když chtějí? A chcete do toho narvat nepoužitelnost defaultu? Mimochodem, kterého defaultu - aplikace, grafického prostředí, téma, skinu, ikonek?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem grafik, grafice vubec nerozumim, ale poznam vyslovene hnusnou a odpudivou vec. A tahle vlastnost je spolecna pro vsechny linuxove distribuce a jejich programy. Kdyz je GUI nekonzistentni, tak to na cloveka pusobi nekonzistentnim dojmem a dojmem, ze je to proste a zkratka SPATNE, CHYBA, ERROR, FAIL! Ta aplikace muze byt sebelepsi a sebenabusenejsi, ale kdyz v cloveku primarne podvedomne evokuje CHYBU, tak ji hold nechce pouzivat. Takhle je clovek evolucne naprogramovany:) Kdyz ma muj zamestnavatel multilicenci na enterprise verzi Office a muzu si vybrat mezi Office a podobnyma graficky obskurnima silenostma, tak proste budu vzdy volit Office. Pominu-li fakt, ze je to profesionalni nastroj (at si rika kdo chce co chce), tak vypada mnohem lip. MS musi prodavat masam, proto tak musi mit uzpusoben design. To, ze se jednomu uchylakovi v linuxu libi defaultni skin treba toho OO a kazdy si to "muze zmenit", proto to tak udelal - neznamena, ze je to tak v poradku. Jako koncovy uzivatel hodnotim vetsinu linuxovych distribuci (v defaultnim nastaveni) a vetsinu linuxovych programu jako graficky nekonzistentnich, hnusnych, odpornych, evokuje to ve me to, ze ta aplikace kazdou chvili spadne, znici mi pocitac, vypusti akvarko, otravi psa! Pritom existuje spousta treba webovych stranek, velmi povedenych, takze jsou mezi nami lidi, co maji grafickeho ducha a nezatvrdly jim graficke schopnosti v peti letech:)
Jinak sam tu vidis, ze se nikomu nelibi tyhle aplikace, ani ty nerikas, ze jsou hezke, jen ze je mozne zmenit za jiny styl (nejspis podobne obskurni) .... tohle je na kompletni predelavku GUI, to se nezlob.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

... promiňte, ale už sem prosím nepište, asi bych se potrhal smíchy nad tím jak se mi bezmocně snažíte vnutit váš názor.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

BTW: "Mimochodem, kterého defaultu - aplikace, grafického prostředí, téma, skinu, ikonek?" - TO JE PRESNE ONO!
Nema to byt "aplikace, grafického prostředí, téma, skinu, ikonek", ale "aplikace=grafického prostředí=téma=skinu=ikonek", proste konzistentni v ramci celeho systemu a ne ze existuje 60 grafickych knihoven a pak kazda aplikace vypada uplne jinak (kdyby jenom to, ty aplikace jsou nekonzistetni i v ramci jednoho okna jak je videt). OMG, jeste si zive pamatuju na muj debian, kdyz jsem tam mel asi tri nebo 4 ruzne velikosti fontu v ramci systemu. Nekde jsem tam navolil velikost a nekde DPI a pak to bylo jak ve zlem snu. Nekde mam mozna jeste screenshot aplikace, ktera ma jednim fontem titulek okna, jinym neprectitelne malym menu, tretim zbytek gui a ctvrtym text v tom okne. Ani debian guru to nebyl schopne spravit a doporucil reinstal:o) Neuveritelne, neverim, ze to nekdo uz spravil, stejne jako jeste nebyli schopni spravit to, aby vzdy a za vsech okolnosti fungovala numericka klavesnice, vsecky klavesy, aby se 'mc' nerozhodilo ... je to proste zadarmo no, co dodat, darovanemu koni na zuby nehled, ale objektivne je to k zbliti:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, taky tomu nerozumím. Všechno to vypadá jak od disgrafika. U posledního KDE jsem se fakt zasmál. Na druhou stranu, je to zadarmo a jak se říká, darovanému koni na zuby nehleď :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Divné, zrovna z odkazovaného obrázku mi přijde hnusnější Word ... asi jinej kraj, jinej vkus (nemluvě o uspořádání voleb, nastavení, funkcí ... ale to z obrázku není poznat).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.