Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Předobjednávky iPhone X nekonečné, BestBuy vás posune ve frontě za 100 USD navíc

1000 USD telefón a ďalších 100 USD za to že ho dostanete. Amíci sa už definitívne zbláznili.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Když jsou to na příjmové straně 2 hodiny práce, tak je jedno kolik stojí.
Pak existuje nemalá skupina lidí na této planetě která řekne, to chci, a platí to někdo jiný (firma).
Takže je jedno kolik za něj chtějí nebo za výměnu displeje :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Není to tak trochu ironie? Možná jste nezažil dobu před rokem 1989. Podobná kombinace nedostatku žádaného zboží a zákazníci s plnými kapsami. Banány, boty, oblečení, barevné televize, telefonní linky ... všude se uplácelo. Například si dobře vzpomínám, jak se čekalo v pořadníku a pokud jste nechtěl být připojený až v poslední možný termín, musel jste pustit chlup navíc. V Mototechně to nebylo o nic lepší, právě naopak, ani tu barvu jste si nemohl vybrat. Byl jste vděčný, za první volné auto, které jste byl schopný uplatit (někoho). Škoda 120 GLS stála něco okolo 92 000Kčs ... kdo chtěl dříve, platil i 50 000Kčs navíc, aby trochu poposkočil v nekonečném pořadníku. Kdo chtěl lepší auto, jako Ford Sierra za 40 000TK (psal se rok 1985), ten musel uplácet dvakrát tolik a vyřešit bony = TK (Tuzexová Koruna). Na černém trhu, protože většina lidí neměla přístup k valutám a 1Kčs != 1TK, většinou 6 - 8x tolik. Plus tučný úplatek, závist a ještě popotahování. Část této doby jsem zažil, takže mi to zase tak převratné nepřijde. Lidé vydělávají na mnohem větších kravinách.

Trh reaguje na nabídku a poptávku. Co je na tom zvláštního k nepochopení?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

By me zajimalo: kdyz za 100 tolaru me posunou dopredu, a pak dalsi milion lidi udela totez, pak budu vlastne tam kde jsem byl na zacatku, nebo ne ? :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Presne to iste napadlo aj mne. Ak to chceli fakt vyriesit ako priplatok za posun v poradovniku, tak jedina aplikovatelna forma je nieco ako drazba, kto viac priplati, ten sa posunie relativne vyssie v poradovniku. Akurat, ze ti "najchudobnejsi jedinci" by sa nacakali pekne dlho, ak by neboli ochotni priplacat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Posuniete sa, ale neviete kam. Takže príplatok vám nezaručí, že ho dostanete v konkrétnom termíne. Ak by dali záväzný termín doručenia, tak by to malo zmysel. Takto absolútne nie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musíte přihodit více než ostatní tak jako na aukci. Tady bestbuy bude těžit těžký prachy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalších 100 dolarů, easy. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

<doublepost>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych jen nesouhlasil s tím, že by se jednalo o korupci, protože korupce je záležitost politiky, státní moci a byrokracie. Tam se mají řídit podle zákonů a ne podle toho jestli jim někdo něco šoupne (teoreticky).

Na druhou stranu prodávat místo v pořadníku je naprosto legitimní, je to v kapitalismu bizarní, ale není to nezákonné, podobá se to tak trochu aukci, kde si také pořádně zaplatíme za první místo.

Já bych za to 100 babek nedal, tuplem za první sérii u které horzí nějaká ta dětská bolístka. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna pojem korupce je nesmysl, ale úplně legální to být nemusí. Jednak není jasné, zda tyto podmínky platily stejně od začátku, pokud ne, tak zavedení příplatku fakticky poškozuje ty, kdo již měli objednáno dříve, zrovna v USA by to klidně mohlo být žalovatelné.
Pokud by toto měli ošetřeno, tak pak přichází ten v diskusi zmíněný moment, že pokud si připlatí všichni, tak jsme zase na začátku a v extrému by se to mohlo hodnotit i jako podvod - chci peníze za něco, co nemohu splnit. Zmíněná aukce by byla něco jiného (nejvyšší nabídka "vyhraje"), tady jde o jednotný příplatek.
Tohle může být zajímavé sledovat, vůbec by mne nepřekvapilo, kdyby jim to v USA někdo dal sežrat...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to určitě, ale předpokládám, že zase tak hloupí nejsou a prodiskutovali to s právníkem. Osobně předpokládám, že zaplacená priorita neposouvá hejla někam úplně dopředu, ale z míst kde se čeká dlouho na místo kde se čelá méně. Takže ti co objednali opravdu jako první jsou pořád první a to jsou asi jediní, kteří by křičeli. Ostatní přepokládám netuší jaké mají pořadí, jen ví že budou čekat dlouho. :-)).

Nemám představu kolik šopaholiků je schopno si připlatit 100 babek za o pár týdnů úkrácené čekání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OMG, co je spatneho na tom, ze iphone x dodani 27.11.2017 999$, iphone x dodani 7.11.2017 1099$, stejne jako si muzete u posty zaplatit doruceni ten samy den, tak si zaplatite i za iphone x, ze ho dostanete driv, absolutne nechapu, ze se nad tim vubec nekdo dokaze pozastavit.

EDIT: Tak sorry, ted jsem se dival a ne 27.11., ale predpoklad je uz 15.12.2017:o) Coz je dost dobre mozne, ze se posune a ze jej nedostanete do Vanoc, takze pokud jej nekdo chce pred Vanocema a navic hned, tak se tech 100$ navic urcite vyplati.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Applu se každopádně zatím daří držet ese na vlně ...
----
tato věta mě hodně zmátla, myslel jsem, že jde o nějaký latinský výraz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"iPhone X přináší de facto z 90 % novinky, které Androidí svět zná už měsíce či roky". To mate asi jak s tim Mercedesem, taky prinesl z 90% to, co Trabant (4 kola, volant, sedacky, stahovatelne okynka, motor vpredu, benzinovou nadrz, zapalovaci svicky ...), ale prinesl i tech "10%" neceho navic ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vsak apple pomalu dohani i kvalitni provedeni a funkce ktere tu jsou uz po mnoho let ;) z trabanta se stava pomalu mercedes :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejen Amíci, takových znám víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.