Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k K představení Vegy dojde již ve čtvrtek

Dobrej nadpis, 31.8 se jen prepise predstaveni na vydani a bude hotovo.

Minulej rok jsem situaci chapal, NVidia finisovala s GTX1080/1070 a posleze nasadila sprint s GTX1060 a AMD potrebovala uklidnovat fanousky, ze taky neco bude. Navic oba vyrobci chteli dosahnout marketingoveho efektu, kolik novych karet prodali a tudiz jim v podstate nevadilo, ze odrazujou hrace od koupe rady R9 3xx GTX9xx a ti cekaji na nove karty.

Momentalne je to spis flustrujici, NVidia ma sve GTX1080 davno prodane a AMD nahazuje udicku na Vegu, na kterou ale nikdo neceka a ani nema duvod cekat. Jedinna sance pro Vegu, pokud bude vyrazne prevysovat vykon GTX1080, protoze NVidia nema ve vyvoji pred dokoncenim nic a v podstate ceka na realne uvedeni Vegy na trh, aby mohla zpenezit i GTX1080Ti. Predstavenim Vegy dlouho predlouho pred naskladnenim obchodu ale AMD jen dava moznost NVidii k vybrani strategie, aby podle vykonu Vegy bud natahovala vydani GTX1080Ti, pokud bude vykonejsi nebo aby ji NVidia vydala driv, pokud bude mene vykonna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tady si nekdo mysli ze prodeje probihaji cca 1-2 mesice po uvedeni a chvili pred vanocemi :) navic nejlip kontrovala NV prave GTX 1060 to byl od ni (ne)pekny a smysluplny tah (snad nejsem paranoik ) :)
>> ale uznavam ze jsou i taci kteri museli mit nakoupenou v predprodeji FE edici i kdyz predtim meli 980 ti :)

ja osobne treba na VEGU cekam :) jestli me presvedci parametry i cenou pujde ma GTX 980 o PC dal a jestli nepresvedci zustavam u WUXGA@60 a s kartou vydrzim co to da :)

chybu u AMD spis vidim ze s novou generaci absolutne nezvladli pokryt vykonnostni segment kolem GTX 1070

btw taky mam pocit ze NV uz ma Ti pripravene na skladech jen cekaji jak dopadne VEGA ...a do mesice tu mame Ti verzi se spravnym vykonem i cenou tak akorat ;) a nebo to AMD podela karty zalozene na VEGA cipech jeste odlozi u NV to samozrejme nevydrzi (proc se pripravovat o zisk) a lopnou ji na trh hned jak to bude mozne :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Amd sa moze na koncoveho zakaznika vykaslat, cela ich strategia je len honenie ceny akcii a zatraktivnovanie amd ako investiciu do buducna. Kukajte aha kolko toho mame, urcite sa oplati nas kupit lebo toho mame vela pripraveneho.
A tak ako zen tak aj vega bude v prvom rade sustredena na enterprise, serverove procaky a vypocetne karty. Naky hracikovia co si kupuju karty za 500€ + je mizive percento.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zasadni problem je v tom, ze ani GTX 1070 ani 1080 nejsou karty, na kterych stoji byznys - nejprodavanejsi graficke karty jsou ty do 5-7 tisic Kc, kde Nvidia tezce zaspala. Vysledek je ten, ze na jednu GTX 1080 pripada 30 prodanych Radeonu.

V tuhle chvili ma AMD znovu 30% na trhu s grafikami a jeji podil stale roste, do konce roku by chteli mit 40%. Radeony 460/470 a 480 se prodavaji jak housky na krame zkratka proto, ze jsou v nejprodavanejsi cenove tride grafickych karet. Stejne tak Geforce 1050/1060.

Je skvele mit nejvykonnejsi graficke karty na trhu, ty maji ale zasadni nevyhodu, ze je skoro nikdo nekupuje protoze jsou prilis drahe.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte že trh v ČR je nějak pro firmu AMD strategický?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Akorat je to cele jinak, karty od NVidie drahe nejsou, maji v dolarech normalni cenu, ze ma CR silenej kurs koruna - dolar, za to NVidia fakt nemuze.

Ve skutecnosti je GTX1070 velmi dobre prodavana karta a navic na ni ma NVidia peknou marzi, coz u levnych karet ani jeden vyrobce nema. Je zajimave, ze AMD navysuje podil na trhu, kdyz NVidia ma nejvetsi zisky v historii.

NVidia ma i v nizsich cenovych relacich konkurencni karty a spousta hracu jim dava prednost, mluvim o GTX 1050 Ti a GTX 1060 6G.
Dobre se prodava i GTX 1060 3G, ale v tomto jedinem pripade je to spis sila marketingu NVidie, protoze tahle jedina karta z cele rady je opravdu spatna a kdyby zajemci trochu mysleli, tak si musi poridit vyhodnejsi a jednoznacne lepsi RX470. Duvod je na snade 3GB pameti jsou pro vetsinu dnesnich her malo a NVidia v tomhle pripade nemela setrit a mela tam mit stejne jako konkurence 4GB. Je skoda, ze to tak NVidia podelala, ale znovu opakuji, je to jedna jedina karta z cele rady, kde vitezi AMD!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ale není vůbec pravda, GTX 1070 je aktuálně nejprodávanější karta, alespoň v USA.

Za den prodají okolo 1000 GTX 1070 a jen asi stovku RX 480.

Tj. zisk má NVIDIA úplně jinde. Nemluvě o tom, že vypálili rybník AMDčku za pomoci GTX 1060 3G i 6G. Ta karta má 120W oproti 225W RX 480 hučítku, navíc prostě funguje a má lehce vyšší výkon.

Nějaké bláboly o DX12 či Mantle si strčte za klobouk, nikde se to reálně nepoužívá, lidi prostě hrajou teď a nezajímá je, že za 5-10 let tu bude pár her na novém API, to ale bude mít NVIDIA úplně jiné karty a budeme vzpomínat, že kdysi existovala nějaká konkurence co dělala hrozně žravé a topící karty.

Ad 3GB verze GTX 1060 není zase takový problém, v kombinaci s Windows 10. Není to vlastně vůbec horší než třeba RX 480 4GB, protože Pascal má lepší kompresní algoritmus. Rozdíl 6 vs 8G může mít trochu smysl, ale u takhle slabých karet vlastně ani moc ne.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

At zije jednoduchost :)) hlavne kdyz je to rychle vyreseno :))
Od tebe bych si teda komp nechtel nechat stavet ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Doge ode mě máš plus, naprosto přesně.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Takze rikate ze nvidia proda 10 kusu GTX 1070 na jednu RX480 od AMD? Ok. Muzu se zeptat, kde potom AMD nabira ten po dlouhe dobe rostouci celkovy podil?
Odkud berete vase cisla? Zeby ze statistik obchodu, ktere prodejci tak radi pouzivaji jen jako marketingovy nastroj? To asi nebude moc vypovidajici statistika. Verit, ze se byt v tech nejbohatsich zemich prodava vice high endovych karet nez mainstreamovych, neni moc rozumne. Nebo si vazne myslite, ze ty prodejni kategorie pojmenovali tak jak je pojmenovali bezduvodne?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

problém je že jsi se zasekl v nějaké době před pěti lety. Možná za to může inflace, možná Kalousek, ale dneska je pro hráče 1070minimálně standart. RX470-80 kupujou rodiče děckám. pařani si našetří na 1070+. Na západ od nás mají jiné platy a pro ně nepředstavuje 1070 ani 1080 žádný problém. Pokud víme tak AMD stoupá ze dvou důvodů. Jedním je že čip dostali do konzolí. A druhou je že dodávají nějaké firmě FirePro. A co si budem nalhávat i socky si koupí 470.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jardo, Jardo....tím absintem sis připíjet neměl. Na některé jedince má i jiné účinky než normální alkohol. Hodně lidí hraje na integrovaných grafikách a rozhodně to není z důvodu finančních, ale třeba proto, že mají notebook či desktop do kterého koupí něco výkonnějšího jen když bude třeba. Pro takové je RX 470 dělo a ne nějaké minimum, jak trapně tvrdíž.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mate zajimave nazory... ja si koupil dve rx480 8GB a jsem absolutne spokojen. A to jsem paran hraju denne a nemam duvod vyhazovat penize za predrazene GTX 10xx grafiky, ktere nebudou mit dlouhou zivotnost.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale graficke karty nekupuji jenom hraci her a obzvlast v tech nizsich segmentech. Ja si jsem naopak pomerne jisty, ze hraci jsou v celkovem sumari prodanych karet jen (hlasitou) minoritou..
Ani tak ale nesouhlasim..nejrozsirenejsi jsou jednoznacne fullHD monitory a na ne je GTX1070 uz zbytecne vykonna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1070 se dobře prodává, ale to není pravda, protože 1070 je nejprodávanější. Dobrá schíza.
Masivní dx12 a Vulkan je hodně blízká budoucnost, už teď tu máme hry, kde z toho můžou majitelé AMD karet těžit a majitelé nových nVidií z toho nevytěží ani ň a majitelé starších nvidií se musí modlit, aby jim tam zůstala volba archaického API.
Windows 10 nezmůžou nic, když dojde grafická paměť, tak prostě zažiješ microstuttering a u 3GB pascalu ti dojde paměť dřív, než u 4GB polaris. Se stim smiř.
Spotřeba u desktopu nikoho nezajímá, jsou to jen marketingový plky. Zajistí ti ta nižší spotřeba chladnější kartu? Nezajistí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

o čem to mluvíš? 1070 je nejprodávanější o tom žádná. navíc má tolik výkonu, že nějaký dx12 as nebo vulkan nemusí vůbec řešit. Ano 3GB je malo ale to přece není karta na hraní nových počítačovýých her. Novým počítačovým hrám nestačí ani 4GB, viz DOmm4 ve FHD žere lehce přes 4GB, tak kde je teda ten potencial? mít za 7500,- kartu, která dobře dva roky vydrží díky asynchronům, nebo si připlatit těch pár tisíc 12-14.000 a mít kartu která vydrží i 3 a více let, hlavně bez toho aby ses zajímal o SW? pche... a jsou to jen tvoje keci když nevíš že AMD je o 10-20°C ve všem teplejší.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Řeknu ti novinku, většina majitelů 1070 a 1080 nehraje ve fullhd. :o)) Výkon 1070 by mi na 3440 x 1440 opravdu nestačil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak to ti nebude stačit ani Vega v crossfire.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní, když Vega zvládá o dost náročnější 4K. :o) https://www.youtube.com/watch?v=fkvj-uij42M
Pro srovnání: http://www.techspot.com/articles-info/1246/bench/Battlefront_02.png

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ty ji máš? Můžeš na ní hrát? Ajo za půl roku? napiš mi za půl roku jo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jak to s tím souvisí?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GTX 1060 3G je nejlevnější karta s dostatečně výkonným video enkodérem NVENC. Použitelná v nejširší řadě aplikací. Karty nejsou jen hry. Bohužel když jsem se rozhodoval mezi RX480 a 1060 3G k velké nelibosti jsem zjistil, že podpora NVENC a CUDA je rozšířenější. Takže videokarta a je tak dobrá jak je dobrá v aplikacích v kterých se bude provozovat. Což je pro každého zákazníka něco jiného. Generalizovat - ta je dobrá, ta je špatná je zavádějící.. :-).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když jsme se rozhodoval mezi RX480 za 10-tisíc a 1070 za 13tisíc, vyhrála 1080 za 17tisíc...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jestli na tobě něco oceňuji, tak je to odvaha přiznat se k hlouposti. Příště tě ta hloupost bude stát méně, ale jen když se poučíš ze svých chyb. Doufám, že nejpozději do roka vydá Nvidia novou architekturu pro DX12 a ty poznáš, žes přeplatil tak 8 litrů. Minimálně náznak uvidíš už po uvedení Vegy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A co když to bude naopak a já se budu veselit jak skvěle jsem nakoupil? Nezapomeň na ten hype okolo RX480, myslel jsem že jo že si ji koupím, ale pak mi spadla brada...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Není možné, aby to bylo naopak. V tom nejlepším případě (pro tebe) nepůjde výkon tvého frekvenčně vyhoněného a architektonicky podřadného crapu do háje tak rychle. Nvidia si je vědoma, že její výkon je z drtivé většiny dán jen frekvencí lehce vylepšené staré architektury, která se pro novou dobu (Vulkan+DX12) nehodí. Ale proč nepodojit oslíky, když to zatím výkon má a v šuplíku je už nová architektura, která pro velké nárůsty výkonu ani nebude muset zvedat frekvence, protože bude skutečně nová a s HBM2. RX 480 je dobrá karta (hype míjím). Vega nemůže být průser, protože.....ale to je jedno. Doufej, že to průser bude, protože ti nic jiného nezbývá. Ale co, peníze budou, my nebudem.
PS: Už kvůli dolaru to skvělý nákup nebyl/nebude:).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi nepochopil o čem mluvím. Já mám kartu na které můžu hrát, co máte vy? Vegu, která neexistuje.
Kolik her v DX12 je? Dvě? Tři? Stejně to budu hrát na Vulkánu, protože se budu Win10 bránit co nejdéle to půjde. A za dva roky... za dva roky tady bude Volta a možná že budou úplně jiné podmínky a fíčury a nesynchroní shadery. Navíc 1080 má tolik výkonu, že i kdyby ji hra na DX12 polovinu zabila, tak mám pořád luxusních 60FPS+... Prostě jen keci a keci a keci... jen tady pořád dokola omíláte ekonomickou stránku věci, přitom nedokážete pochopit že není problém ve VÝDAJÍCH, ale v příjmech, vašich příjmech.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mam GTX 980 a v druhem PC starickou sunku R9 270X a hraje se na obojim velmi dobre ....tak co to je za blabol ? nekdo proste kupuje to co dava smysl a neni to vubec o prijmech a vydajich ale ciste o zdravem rozumu a prioritach ;) nekdo si koupi predrazeny sportak aby s nim jezdil 50tkou po meste a nekdo si radeji na jezdeni koupi normalni motorku nebo auto ....:)

tady nekdo nevi ze Async shadery neni jedina "ficurka" DX12/Vulkan kterou NV proste neumi (je fakt ze se jen neaplikuje a je po problemu protoze ma dost hrubeho vykonu ..)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

NVENC je vtip pro srandu kralikum, kdysi jsem tu furt otravoval s tim, aby se v clancich zminovali i vyhodu enkoderu na grafikach, ale prisel jsem na to, ze je to k nicemu. Vsechno pocitam pres procesor, zkousel jsem si hrat s NVENC i s Intel QuickSync, ale oboji je naprosto nepouzitelne a to co z toho leze je naprosta tragedie. Jedinej pouzitelnej enkoder ma na grafice AMD, ale ten zase neni podporovanej vetsinou aplikaci, jak sam pises.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

s VCE se to pomalu lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatím hodně pomalu. Poslední verze STAXRIP 1.4 jede zatím pouze VCE 2.0. Dneska jsem kontroloval sestavení. Takže bez H265. Kdyby se to lepšilo i s OPENCL tak bych se na zelenou za ty peníze vyprd. Pod Adobe je AMD dokonce lepší (odkazy testů ze zahraničních blogů jsem už líný dneska dohledávat), jenže kdo má na na jejich drahou licenci, že? :-(.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že NVENC v prvních vezích stálo za starou belu je notoricky známo. A koneckonců otestováno. Jste si jistý, že jste osobně testoval novou verzi na kartách založených na architektuře Pascal? Navíc pokud vím nikdo ani nezveřejnil test kvality na Pascalech.

--cqp 18:21:23 --codec h265 --ref 5 --gop-len 240 --aq --level 4.1 --cabac --lookahead 32

Nvenc 3.02 používá techniky, které nebyly v předchozích generacích dostupné. V mém konfiguračním řádku můžete vidět třeba parametr lookahead. Domácnost mám postavenou na centrálním serveru a do koncových zařízení je video streamováno. Jaký by jsi musel používat CPU aby dokázal softwarově transkódovat paralelně více streamů v H265? řešení by vždy mělo být průnikem kvality a nákladů řešení. Tím nebude rozhodně Xeon za desítky tisíc, spíš tahle karta za relativně pár šupů. To se za chvíli můžeme dostat do situace jak na audiofilských stránkách kde je hromada diskutujících s netopíříma ušima. Rozhodně by mne pobavilo dívat se na někoho jak na statickém! obrazu bude lupou hledat náznak artefaktu u stramu 265 s tokem např 21Mbs. Jak jsem napsal v jiném příspěvku. Kartu nechť si každý pořídí dle SW, který na něm bude provozovat. Trolení za zelenou nebo rudou barvu je pro mne jen znakem jisté nezralosti. (to nebylo nutně na Vás).
Bohužel speciálně ve videu nejde jen o NVENC, ale i obecnou podporu CUDA. Existují extrémně drahá a extrémně výkonná řešení běžící na CUDA, za které by kupci těžko zaplatili horentní sumy, pokud by se na to nedalo dívat. Například neco levnějšího zde i s pluginem do Adobe za 3.000 EUR singl licence:-)
http://www.cinemartin.com/cinec/

Výše uvedeným také netvrdím, že OPENCL není progresivnější než CUDA. Je to stejné jako s DX12. Je vyspělejší, modernější.. Ale ti vývojáři a praktická dostupnost.:-) Prostě to chvíli potrvá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já ti dám za příspěvek plusko. Bohužel pro nás smrtelníky řešení na OPENCL existují, umí rychlost i kvalitu o které se videoblokům - rozuměj encoderům v kartách pro koncové klienty - ani nezdá. . Běží to jak na Firepro tak na Quadro. Jenže je to jiný trh, jiný marketinkový segment z kterého se dojí úplně jiné peníze. V podstatě se tu můžeme dohadovat jak chceme, ale technologicky nám obě firmy prodají takovou tu spotřebku.. mno. Ať si plebs mají s čím hrát. Proto milion umělých omezení v návrhu čipu, v licencování a jiných pí...in.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo jak si přišel na to ze se RX prodávají jak housky :))) zbožné praní ale budiž :)
Karty za 5-7k jsou možná nejprodávanější u nás ale my jsme malý trh který hraje jen malou roli v ziscích obou firem :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Také mi to přijde jako zbožné přání.

Dneska to funguje asi takto:

Kancelářské PC = Intel s Intel GPU
Workstation = Intel + NVIDIA
Server = Intel
Ultrabook = Intel
Notebook = Intel + NVIDIA
Herní notebook = Intel + NVIDIA
Herní tablet = NVIDIA
Streaming her = NVIDIA
Herní PC = Intel + NVIDIA

Všimněte si, že ve všech kategoriích nefiguruje žádné AMD, prostě proto, že nemají konkurenceschopné produkty. Mají jen nějaké prezentace v powerpointu, to je asi tak vše.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hezky trolis :))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mě už začíná nudit. On i Ládik se časem no abych tak řekl přejedl.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Intel + Firepro a bohužel do této kalkulace se nepočítají kamarádi, kteří pořizovali před svátky RX470 a RX480 pro svá, "letilá", Core i5. Něco je špatně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

On akorat troli...to je vsechno... ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Trolí jo? Tak se zeptejte v grafických firmách kde mají FirePro... :D :D :D všude ti řeknou Quadro...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A ty ted trolis taky :)) Podivej se, co napsal za prispevek pred tim.. akorat to nebavi..zapleveluje to diskuse..
A k te Tve FirePro vs Quadro... tohle mam celkem na haku, jelikoz v tehle oblasti nedelam :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A kdo teď trolí ? "tehle oblasti nedelam" neznamená že ta oblast neexistuje a že je minoritní.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zase ty :)) Nejak ti nedochazi smysl tech prispevku...
Radsi to nechame :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Za spojením "grafická firma" ukrýváte něco zcela konkrétního, nebo se jedná o další z řady vysoce flexibilních výkladů aktuální potřeby?

Víte, jednoho takového znám přes 20 let a pokud byste zpětně zapátral v článku na téma "zářivá budoucnost odpadní roury", jak tomu sám říká, tedy budoucnost Apple Mac Pro, musel byste zaregistrovat přítomnost čipů od AMD. Vlastně jsou u grafiků čipy AMD poměrně oblíbené a značně univerzální. Nesmím zapomínat na kamarádku, se kterou brázdíme zapadlé kouty naší planety, jen tak s krosnou a foťákem, profesí fotografka a grafička.

Jistě uznáte, že zapadají do výkladu "grafická firma". Silně nabývám podezření, že přesně tak jste to nemyslel a chcete otočit ke CAD, tedy konstrukci. To asi bude pravda, protože Quadro se hodí právě k obecnému CAD použití. Ve zbytku jsou válcovány levnější a výkonnější alternativou Geforce/Radeon, kterým k dokonalosti chybí jen 10bit (12bit šedé) výstup, kterého se opravdu hojně nevyužívá.

Prozatím se nenaskytla potřeba vyměnit kartu. Při konstrukci trupu a komponentů pro závodní RC model se uplatní OpenGL, grafické editory milují procesor a OpenCL, stejně jako videoeditor-konvertor a neztratí se ani Visual Studio. A protože před lety přišel do cesty, za hubičku, nový 27" Nec SpectraView, najde se uplatnění i pro 10bit výstup. Jestli Radeon Pro Wx, nebo Quadro ... je mi to jedno, rozhodnu se podle potřeb a ceny. Vážným kandidát WX 5100, protože na WX 4100 bude problém dostat tichý chladič, když už jsem si dal tu práci s odhlučněním stále dostatečného i7-4930k :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nebudu tady omílat stále dokola to platné, že nVidia Quadro má navíc podporu, stálou SW podporu. Pokud jste to za celou dobu diskuzí tady na diit nepochytil já nemohu. Pravda je jenom jedna i kdyby jste napsal kilometry textu a dělal rozbor každého slova co jsem napsal do kořenu a původu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Crho si xxxx, který kdáká o věcech o kterých ví hovno. Quadro má navíc podporu? Navíc proti komu? Proti firepro ne, protože firepro ji má také. On by si bez ní kartu za desetitisíce nikdo nekoupil.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale pitomost, mají to, co lépe funguje v používaných programech. Paradoxně, i každý různé produkty od Adobe si rozumí různě s AMD, tu s nVidia lépe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, kartu je třeba podřídit konkrétnímu SW co na ní poběží. Na nové hry zvážím AMD, na streaming videa (pokud má daný soft jen HW podporu Intel Quicksync a NVENC) zase Nvidii. V profi sféře to platí 10x tolik, bez diskuse. Ostatně proto ty recenze karet jsou. Taky by recenzenty neubylo, kdyby aspon občas zařadili nějaký test jiné doma použitelné úlohy než jen hry.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen podráždím vlka.- ) Kolikpak uživatelů má doma licencované produkty od Adobe - aby jim běžela ve slušném prostření akcelerace pod AMD? A že zrovna ty části kódu, kde je zpracovaná HW akcelerace zrovna jak na potvoru potřebují dost často aktualizace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přihlásím se dobrovolně. Jsem jeden z těch "hloupých", co zaplatili za krabicové edice CS1 a CS3 plnou cenu, později přikoupili ještě nástavbu Photoshop Extended a postupným rvaním peněz povýšil až na verzi CS6, s rozšířenou podporou OpenCL. Ještě 2 měsíce mi zbývají do konce předplacené podpory aktuálního plánu Fotografie s ročním poplatkem 144€ (Lightroom, Photoshop CC a mobilní apps). Pokračovat už nebudu, protože existují lepší nástroje. Neříkám, levnější, ale sofistikovanější. Corel, Nik, ale také Autopano, které skládá panoramata bez výrazných chyb.

Total Commander, WinRAR, The Bat! ... je toho dost a někde se neplatí, jen kliká na donate :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já si nemyslím, že jste hloupý, naopak. Každému podle jeho peněženky.-). Když není.. (Děkuji předem každému uhrovitému puberťákovi, který na toto plivne jedovatou slinou o nějaké socce) nezbyde než se dívat po OPENSOURCE. Dá se říci, že na určité specifické úlohy je někdy opensouce lepší než komeční software. Tady chci osobně zmínit DVDFAB, který ač licencovaný je pro transkodování do H265 s CUDA momentálně nepoužitelný protože soudruzi v Číně kde hostuje nějak zapoměli dát uživatelům možnost ovlivňovat parametry výsledného streamu. Lidově a stručně. Výsledek jejich práce hromada Armů (telefony, TV boxy) nepřehraje protože vytrvale používají level 5 místo 4.1. Komunikace s nimi je na jiné a dlouhé povídání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl byl v podpoře a komunitě, protože Adobe bylo a stále zůstává hojně zastoupeným - standardem. V začátcích takové návody a tipy výrazně pomohou. Někdy prostě rozhodují maličkosti a když si člověk postupně zvykne, tak se přechází velmi obtížně. Někomu nevadí zaplatit, druhý raději hledá a zkouší stovky alternativ s variabilní životností i zázemím okolo projektu.

Placený, nebo neplacený není důležité. Vlastně většinu filmů/seriálů, které mám uložené na disku prošlo přes Handbrake, neocenitelný open-source pomocník, který udělá ze zakoupeného DvD snesitelné médium a člověk si užije obsah. Nebýt ripování, musel bych měnit placku při každém přeskočení dílu, opakovaně poslouchat hlášení Federalně Buzerujících Idiotů a dosyta si vychutnat upoutávku o kačeně v neprůstřelných plavkách. DvD si ripnu i s titulkama (preferuji originál), pěkně uložím pro pozdější přehrání ve VLC, které s oblibou poslouchám, když bastlím atmel, nebo dodělávám fotky a Photoshopu. Možná jsou alternativy, možná placené, ale není důvod měnit to, o funguje, ačkoliv mouchy se najdou všude a ještě se naštvávat z nezažitých klávesových zkratek.

Licenci na WinRAR jsem si koupil v době počátku vzniku 7zip a nějak mi zůstal. Asi není dost cool, možná neumí tolik věcí, ale funguje a svůj účel plní. Licenci už jednou mám, zahazovat jí nemusím. Kapitolou bylo zlobení se s Thunderbirdem (v několika verzích a časovým odstupem v dobách The Bat! Pro v3). Základní věci, jako tagy, šablony, ... neuměl. Respektive uměl, ale stačilo přeskočit mezi účty a všechny tagy pryč. Někdy otagoval, někdy neotagoval ani po ručním zapnutím filtru a někdy crashnul při indexaci z Windows. Ostatně problém nebyl vyřešený ani ve verzi 45.5.1 - jednou ano, po druhé ne, po třetí ano a tak to jde neustále dokola (pro informaci, pravidla filtru a tagy se nezměnily). Hledání v aktuální 45.6.0 dle klíčových slov zabere 45 sekund bez jakýkoliv pluginů. Pochopil bych poškozený profil i nevýkonný HW, ale Intel 750 800GB, I7-4930k a nový čistý profil chápat odmítám. The Bat! se od počátku lišil rychlostí, přehledností s bohatým individuálním nastavením. Tak ho používám celé roky a neřeším trend, protože u něj ještě dlouho zůstanu. Zaplacené splnění očekávání, požadavků, přizpůsobivosti a rychlosti. Někdy člověk přejde na placený, někdy zase na open-source, jako v případě Trilian Pro - kecálek, který nezvládal základy a byl nahrazen Pidginem.

Někdy je prostě člověk neochotný hledat alternativu a zvyky se velmi obtížně formulují a přeučují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Crha,
třeba u nás zrovna používáme Intel + FirePro od HP a jsou to stovky kusů měsíčně... (elektronová mikroskopie). 40% našich obratu dělá Intel, TSMC, Samsung, GF, Hynix, Micron a podobní
Tak by mě zajímalo, jak se z těch lží "vylížeš" :oDDD

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

no vidíš, vyjímka potvrzující pravidlo, já zas znám 8 firem kde mají quadro.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Amen!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sahnete si s Much Dodge do svedomi a prestante trolit a lhat fakt to zbytecne zasira diskuze a dela je to neprehledne .....nebo jste opravdu lide s tak omezenym intelektem ze verite te sve "pravde" ?

btw uplne bezne se montuji WS s AMD i NV kartami ale to by chtelo mit aspon minimalni prehled a necucat si ty kraviny z prstu ....btw i do kancelarskych desktopu a mini PC se zacina zvedat pomer Intel iGPU vs AMD APU (vc. SoC reseni) a hadam ze se to vyrazne zmeni az vyjde cela produktova rada pro AM4

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, takové řešení se občas nabízí, ale Dell často nabízí jen NVIDIA karty a to i do serverů, s AMD to skoro často pořídit nejde a nikdo to nekupuje, protože AMD.

Prostě i blbá GT 210 má větší prodeje než profi karty od AMD.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

a stejne neprestane lhat :D to uz neni o troleni ale o uplnem odrzeni od reality ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Musím Vám dát plus, když jsme ve firmě poptávali nové CAD stanice, tak od všech firem byla nabídka na Intel + Nvidia, žádné AMD...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak AutoCAD celkem preferuje, nebo alespoň dříve tomu tak bylo nVidia. To je logické.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono je tomu i tak pořád. Teď nedávno jsme řešili mračna bodů a jejich zpracování, nikdo z řad odborníků ani firmy dodávající SW nemluvil o ničem jiném než o quadru. Možná to je jen lepší marketing, takže ať je to tak či tak, další FAIL pro amd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O Vánocích si kamarád stěžoval že si koupil Just Cause 3 a že prej mu to na HD5850 a Phenom II x4 moc nejede (15-30fps na nejnižší). Moc jsem tomu nevěřil, ale pujčil jsem mu RX480 (tu co měla blbě zadanou cenu na Alfě - MSI Gaming 4GB). Předtím byl už dost nalomený pořídit celý nový PC. No po instalaci RX se FPS zvedli na 30-70FPS. Na takovym starym krámu :). Docela mě to samotnýho překvapilo, přotože i s tou 5850 měl často jedno CPU jádro vytížený na 100% a nečekal jsem že modernější grafika tak odlehčí procesoru. No, docela je možný že si jí taky nechá. Navíc pro nahrávání záznamu her se u Relive nemusí člověk nikde registrovat jako to zavedla nVidia u GFE.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

problém je v tom, že jste mu sice dal grafickou kartu, která odlehčila CPU a zvýšila výkon počítače, ale v příkonu na zdroji se téměř nic nezměnilo. Kdyby jste mu dal 1060, tak mu spotřeba klesne o 100W.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A jak jsi na takovou pitomost přišel?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

protoze CRHA :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

TDP HD5850 150W,
TDP RX480 225W
TDP 1060 75W... :D prej vyrábět energii... a od takových lidí mám poslouchat závistivý keci o gtx1080... looolll

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Crha ty si fakt pako, ukaž mi tabulku, kde je rozdíl spotřeby mezi 480 x 1060 celých 150W

Jo, ty si vlastně myslel 1060 = spotřeba jen grafiky, 480 = spotřeba celého PC, to pak jo
Jinak v různých testech bývá v průměru 480 o 50W žravější, ale 150W ??? To si četl u Obrmajera?
A nechci papírový údaje, chci reál testy

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?
+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Určitě žere 1060ka 75W Jaroušku? :o)) Kua ti inženýři z Nvidie, to jsou ale borci!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ano, puvodni verze refrencni karty brala za vyjimecnych okolnosti pres pcie o 5-10W vice nez stanovuje standart. Opraveno to bylo behem jednotek dni a nereferencnich karet se to netykalo vubec.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vis, kdyz by jsi mene hloupe trolil, tak by si z tebe delali mene legraci.. Zkus pochopit, ze tady chodi lidi, co si ty compy staveji 10-20 let a neco trochu zazili. Narozdil od tebe :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, je třeba dodat... v tom článku se píše, že 480 může lehce překročit 150W, tak kde máš těch 225W ???

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Crha, ale GTX1060 má oficiální TDP 120W. Sám za sebe můžu říct, že při hraní jedné hry (MWO) ve 1440p@75Hz se rozdíl ve spotřebě 1060 vs RX480 konal. Asi 20-30W, tedy cca 150-190W. Obě karty nejely na plno.
Pokud totiž někdo hraje s VSYNC nebo má cap na FPS, rozdíly ve spotřebě už tak výrazný nejsou. Dokonce si představ, že při stejném grafickém nastavení jsem měl v Kerbal Space Program téměř identickou spotřebu s Fury X (28nm) jako s GTX1060(16nm), ale Fury si ssebou táhne vodní čerpadlo.
Co se týče tolik vyhypované spotřeby grafik. Nejsem extrémista, stačí mi, když je na rozumné úrovni (aby se to dalo dostat z case) a nejsem ochoten připlácet za úspornější grafiku, protože vím, že rozdíl v ceně nevykompenzuje propálenou energii. Už u toho nesedím od rána do večera.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Oficiální TDP 1060 je 120 W, RX 480 150W. ANo, RX reálně je na hranici, 1060 většinou pod tím, ale ten rozdíl v loadu je tak 50 W. Neměl bys lhát tak průhledně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj ale když si RX480 přetaktuješ abys dosáhl výkonu 1060 tak prudce roste spotřeba až na 225W... čtu ty články tady na diit jenom já?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jarousku, jenze RX480 musis podtaktovat aby si se spadnul na vykon 1060...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

:D :D :D to máš pravdu, protože žere víc jak 1080 ve full loadu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fascinujici... jak dokazes psat cim dal vetsi blbosti. Skoda ze ti nemuzu premalovat obrazek.. protoze Le Idiot by sedelo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takze v mnoha situacich mi bude NV karta dokonce energii vyrabet >>> super lepsi jak perpetum mobile :D

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

jj, výhoda nižšího vytížení CPU, kterou měla nVidia před rokem už padla.
Dřív se ke slabýmu CPU hodila víp nVidie, teď je to obráceně, AMD ovladače tomu hodně pomohly a teď je v této "disciplíně" o dost lepší AMD
www.youtube.com/watch?v=NMM5UFFSrSk

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nic nového neukazou pokud vůbec něco.
Jediné co amd teď bude několik měsíců dělat je jen lákat lidi aby čekali na to vydání, které bude nejspíš až na konci Q2 ne-li později.
Čekat čekat a zase jen čekat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proč konec Q2? Ta situace přece není totožná, nyní jsme ve fázi zlepšování 14nm procesu, nikoli jeho prvotní implementace, jako v případě Polaris. Jediný problém nyní může být výtěžnost (ekonomika) výroby, kdy se vyplatí prodávat "Fire" karty, ale už ne herní Radeony, i to si ale myslím, že bude jen velmi dočasné.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proč konec Q2. ? Tak samozřejmě to co píšu je jen spekulace na druhou stranu to vidíme u ženu.prvni ukázka v létě ,další teď v zimě a vyjde možná na konci q1.
Vegu ukázali poprvé až teď a i kdybych ten největší optimista tak nevěřím v dřívější termín jak konec q1 tzn. Reálné v obchodech možná květen.
Buďme realisti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, ja osobne to vidim tak, ze na skladech v obchode bude Vega na zacatku Q3. Soucasna predstavovacka je jenom o tom nasrat i tech malo fanousku co jeste zustalo. Fakt AMD marketing neumi. RyZen je urcite bliz ke skutecnemu vydani, tak by bylo zadouci se na nej zamerit, ovsem AMD bude otravovat se schematy neexistujici Vegy. :-/

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, buďme realisti. Výroba CPU a GPU je zcela nesrovnatelná. Zatím co u GPU se (velmi aproximativně) jedná o repetitivní "nasázení" tisíců mikrojednotek vedle sebe a zásadní problém je v tom, aby se to dalo vyrobit (samotná architektura GCN se jeví jako velmi stálá, maximálně se optimalizuje, mění řadič pamětí a aktualizují kodekové jednotky VCE a UVD), tak u CPU je to téměř opačně: plocha bývá menší, a to ještě velkou část zabírají cache a problém tkví ve funkčním odladění celého procesoru a jeho zprovoznění na násobně vyšších frekvencích, než má GPU.

Takže usuzovat na vývoj Vegy ze Zenu není moc logické, protože to jsou úplně jiné kousky křemíku. Jediné, co je spojuje (a to ještě velmi volně) je použitá výrobní technologie.

Naopak platí, že vývoj 14nm výroby dosáhl pravědpodobně takového stavu, že je možné nasadit výrobu Vegy i pro užití s HBM2 v relativně velkých výrobních sériích (což je ten zásadní rozdíl od nvidie).

Tím nechci říct, že Vega přijde v únoru, ale ani to, že bude až v červnu. Říkám jen to, že okamžik launche a komerční dostupnosti velmi pravděpodobně nebude mít technologicky zapříčiněné zpoždění.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Proč konec Q2. ? Tak samozřejmě to co píšu je jen spekulace na druhou stranu to vidíme u ženu.prvni ukázka v létě ,další teď v zimě a vyjde možná na konci q1.
Vegu ukázali poprvé až teď a i kdybych ten největší optimista tak nevěřím v dřívější termín jak konec q1 tzn. Reálné v obchodech možná květen.
Buďme realisti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Q2/2018 (:

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Spousta bubnů... Vysvětlení optimisty: "Mají spoustu vyrobených karet na skladě." Pesimista: "Karty mají spoustu chyb a jsou hlučné." Realista: "Poloprázdné (poloplné) skladiště znamená, že mají jen plno keců a reklam."
Promiňte ale je to tak, nikoho ani mou 1080 výkon Vegy nezajímá, každý se už jenom zajímá jestli to vůbec vydají...
PS: Vážení trollové, několikrát jste zde byli upozorněni, že když nevíte výkon Vegy nemůžete jí srovnávat s již existujícími kartami. AMD nasadila trolení královskou korunu a pustila se do ultra-hardcore-trolení tím, že srovnává nexistující kartu řady Volta s neexistující kartou Vega. :D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Skutecnost je takova, ze temer nikoho nezajima ani ta Geforce 1080, maximalne tak o ni pokecat ve foru.

Nejprodavanejsi graficke karty jsou v jine cenove relaci - tam, kde AMD vloni predbehlo Nvidii o hezkych par mesicu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ukaz graf,statistiky proste něco o co můžeš tohle tvrzení opřít.
Ano ti co si kupuji/staví komory tak za 20k a těch bude asi většina, kupuji karty za tebou uvedenou cenu, ale víš jak na západ od nás mají kupující trosku jiné finanční možnosti:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jiné finanční možnosti, no zas tak extrémní rozdíl to není. Ovšem herní karty se nejvíce prodávají ve značkových herních počítačích, a tam 1070, natož 1080 najde člověk málokdy, a když, tak nechutně přestřelené, více než mainstreamové sestavy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Na západě" možná opravdu pořídíte více elektroniky, ale musíte uvážit další výdaje na život, které jsou ve srovnání s ČR, daleko vyšší. Opravdu někdy musíte zajet "na západ", nebo "na sever" a zkusit žít. Budete se divit, kolik zaplatíte za bydlení, jídlo, pojištění, léky, ... abyste pochopil, že v ČR není život drahý, ačkoliv měrná jednotka iPhone a GTX1080 vypadá možná jinak.

Stačila by večeře ve Švajcu a měnil byste názor v okamžiku pohledu na účet.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to, co pises je pravda, z pohladu vychodniara, ktory ide zit na zapad.
ale na zapade tak vela ludi nepremysla. beru si vyhodne uvery, kreditne karty, a pod. - ziju na dlh

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám sebe pokládám za pragmatika, který odmítá konzumní život na dluh. Dostalo se mi dobré výchovy, která už zařídila, abych si šel koupit věc v okamžiku, kdy jsou peníze připravené a nikdy nesáhnout do rezerv, které si odkládám pravidelně každý měsíc. Život umí být vrtošivá potvora, tak proč vytvářet dalšího strašáka - hypotéku, leasing, ... a zbytečné závazky. Nic pozitivního na tom nevidím a jestli tak žijí ostatní, tak ať, ale to neznamená, že tak musím žít i já.

Nevzal jsem si leasing ani na nové auto, jednak to není nikdy výhodnější a za druhé, mám klid. Vybral, objednal, zaplatil zálohovou fakturu v plné výši a nějaký ten měsíc počkal, než mi Scouta vyrobí a dodají.
Nemusím se zabývat otázkou "co když?".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Konam podobne, ale s tou hypotekou nemas pravdu. Je lepsie si pri dnesnych cenach najmov, radsej platit hypoteku a splacat tym "svoje", ako to platit prenajimatelovi a ani za 20 rokov nemat nic. V najhorsom pripade sa nemovistost odpreda a clovek ostane bez bytu/domu co je rovnaky pripad, akoby hypoteku nikdy nemal. Neviem aky mas prijem ty, ja ho nemam uplne spatny na CR pomery, ale opravdu si nedokazem 50k mesacne odkladat, aby som si za 6 rokov kupil nejaky slusny byt za hotove.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trosku OT ale kte hypotece je plno lidi kteri nedosahnou na normalni hypoteku s normalnim urokem aby mohli jeste normalne zit >>> navic aktualne je nemozne ziskat hypoteku na 100% z odhadni ceny nemovitosti ....proste bezny prumerny clovek uz za bezne situace nema sanci dosahnout na vlastni bydleni aniz by se nezadluzil az na "krev" ...jasne muze treba dedit nebo mit uvedomele rodice kteri cely zivot sporili apod. ale kolik takovych je ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ked si vezmem, kolko sa plati za pekny byt po rekonstrukcii v Brne, v nejakej prijemnej lokalite, tak je to uz fakt prast jak uhod. Ja platim teraz 17 tisic za 3 pokojac bez netu a TV. Za to mam uz slusnu hypo... Ale inak mas pravdu, su pripady, kedy to tak lahko neide. Koniec koncov ani v mojom pripade este, stale cakam na zmluvu na dobu neurcitu, inak by som uz davno byval vo vlastnom. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesoudím, pouze konstatuji osobní pohled. Bydlím ve svém 17 let, kdy cena nemovitostí nebyla zdaleka ještě tak vysoká a získal jsem byt 2+1 po rodičích, kteří si důchod v Praze nechtěli představit. Máma toužila zdrhnout ze špitálu a otevřít si vlastní praxi v poklidném městě, táta měl po svých předcích pozemky a dům na Moravě. Odchod z Prahy a vyměnit laboratoř za vysedávání u ryb a kapkou vlastního všeléku nebyla nepříjemná představa. Mohl jsem opustit koleje, nastěhovat si tři spolubydlící a vybírat zlaťáky. Od 2. semestru na ČVUT přišel velmi slušný pravidelný příjem a nějaká zlatka byla dostupná ze stavebního spoření. Oficiálně jsem se stal majitelem až po vyplacení, avšak nepopírám své výhody. Pouze konstatuji, že jsem nic zadarmo nebylo a musel se ohánět. Příležitost se musí využít, nebo si poradit jinak a bez závazků. Pochopím hypotéku, jistě, může být dobrým řešením (nebo dříve byla), ale dělat si zbytečné závazky nemusím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vaše názory jsou tak infantilní, a jste o svém názoru natolik přesvědčen, že se už jedná o náboženství.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

tak kdyz si clovek odpusti koureni/chlast a chozeni po restauracich tak se tam da velmi obstojne vyzit i z mrzkych 50-80 tisic mesicne :) preci jen rozdil v porovnani s mistni mzdou kdy mnoho lidi ma prijmy tak do 15-20 tisic hrubeho .... kdysi prekdysi jsem zacinal v Anglii v prepoctu na 40k a vypracoval jsem se az na zaklad 140k >> diky tomu ze jsem abstinent a nekurak jsem zaroven dokazal hodne usetrit ( ale tady jsem hodne klesl ale diky tomu ze uz mam vybudovane zazemi a vseobecne nizsim nakladum za sluzby to ani nepotrebuji... )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokial clovek berie 140k v hrubom mesacne, opravdu nejake 2 tisice mesacne za cigara a 3k za chlast nehraje rolu... ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

...tak na takovou cenu bych se nedostal ani kdyby clovek kouril ten nejvetsi humus ..no mozna stridmy kurak ano :)

...a chlastat by clovek taky musel jen obcas a nakupovat alkholol jen v obchodaku a nelezt za zabavou do hospod staci drobna panakova smrst a mesicni rozpocet na chlast je v pr****li :) (mozna je to dnes uz jinak to netusim do Anglie jezdim jen parkrat do roka za prateli a ceny tabaku a alkoholu v hospodach nesleduji ...)

rikam diky bohu ze temto nerestem neholduji usetrilo mi to znacne vydaje a hlavne i zdravi:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ajoo, tak v Anglii to je ina... :) Tam to je bohuzial vsetko drahe, to je fakt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, presne tak, je skoro fascinujici pozorovat, jak NVidia prodava karty, zatimco AMD je predstavuje. :-D

Jako pozor, nenavazim se ale do AMD, ale do jejich fanatickych fanousku. Ja chapu, ze pro tak malou firmu byla zatez uz vydani Polarisu, nakonec jsem to vsichni videli na vlastni oci, jak se vydani RX480 respektive naskladneni karet do obchodu neskutecne tahlo. Do toho AMD pripravuje novou radu procesoru RyZen a to jim zabere veskery cas a sily na vydani Vega uz proste nejsou. Ja tomu rozumim, ale radeji kdyby teda AMD mlcela a ne ze chce bavit lidi Vegou dalsiho pul roku a buh vi, jestli je stihnou naskladnit do leta. :-/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak se třeba v létě 2018 dočkáme. Mezitím NVIDIA vydá GTX 2048 a GTX 3072 na 10 a 7nm procesech.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ono je mozna i maly zazrak, ze tady AMD jeste porad je. Kdyz si clovek uvedomi, ze nemeli vice mene zadne zadne "nove" produkty ve 2015 krome Fury. V CPU taky "nic", co by prodavali stejne dobre jako Intel a do toho velke investice do novych veci, ktere, ale prijdou (prisli) nejdrive 2016/2017..tudiz navratnost investic 0 v danem case. Atd. TO cekani na Vegu se Zenem je fakt dlouhe.....
Kazdopadne drzim palce at se povede.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Drtivá většina mých zákošů chce pc bez monitoru do ceny jedné GTX1080. Chtějí na tom převážně hrát. Takhle prakticky vnímám zájem o 1080ku. Připouštím, že 1080 se líbí, hezky si o ní pokecáme a pochválíme nVidii.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě jim tam dáte GTX 1060 3G/6G, nevidím problém. Dokonce by se do toho dala vecpat i GTX 1070.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

1060 3GB je podle mého kravina s ohledem na budoucnost (ačkoli Desítky jsou v práci s RAM a videoRAM báječné), dnešní tituly v nejvyšší kvalitě i ve fullhd si vezmou více jak 4GB (Doom 2016 nightmare), navíc moji zákazníci neupgradují každý rok, ale až je bída (low fps) přižene.
1070 neumím natlačit tak, abych si vydělal. 1060 a 480 je oblíbena, ano.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

taky je to karta pro lidi co ultra nepožadují - a tam je to lepší než dvougigovka. 3GB karty s Tahiti čipy slouží taky dobře. No a ohled na budoucnost - až bude taková kde 3GB vážně nestačí, tak zase nebude stačit výkon GPU v nich obsažený. Možná by ji NV uvedla jako 4GB, ale po aféře s GTX970 si to netroufnou aby tam byl gigabajt "pomalé paměti".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano požadují ultra ve fullhd. Na to stačí 480 i 1060, pokud má dost VRAM. Proč by někdo kupoval kartu sa 7K, kdyby mu vše nejelo na ultra ??? Na střední detaily stačí 1050 nebo 470, někdy 460.
3GB vážně všude nestačí na ultra už dneska. Za pět let si stále zahraješ i se třema GB VRAM. Prostě to voholíš až na kost a můžeš hrát. Ale to sis nemusel pořizovat 1060, už teď ti bude stačit levnější 1050.

Pravda je, že lidi maj džíforcky rádi. Ale 1060 s 3GB rozmlouvám. Buď ať si koupí 1050 nebo RX470 anebo 1060 s 6GB. Obvykle to dopadne tím, že chtějí ušetřit.

4GB ala 970 je stejná blbost jako 1060 3GB.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak za něco málo přes 25k s DPH jsem s jednou z nejlevnějších 1060(6GB) a žádný luxus to není. K čemu by jsi chtěl dát tu 1070 teda nevim.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taky tak podobně. 20-25k s DPH bez mon.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

hele chci se zeptat, když to tak skládáte, nesetkali jste se s tím, že při přechodu z normálního windows okna prohlížeče palmoon třeba při přehrávání stream.cz zčerná na vteřinu-dvě celá obrazovka? U té integrované mi to nedělalo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na PC vybavených grafikami Radeon se to neděje. :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zčernat může, rozsvítit se musí :) Sorry, nesetkal jsem se.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle mi GTX970 dělala taky (i u Firefoxu). Měl jsem za to že se přepíná řežim HW akcelerace, trochu to otravovalo ale už ani nevím, jestli to třeba nevyřešil nějaký update ovladačů. U HD7950, FuryX ani RX480 se to neděje.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To bych měl strach používat takovej prohlížeč.... ale asi lenost a pohodlí vítězí. Spíš by mě zajímalo, jestli vám celej den jak mně vyskakuje za.ičenej průzkum GEMIUS NetMonitor....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ne, adblock + noscript.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi to spadlo do těch "hodných" reklam. Ale fakt už jsem chtěl volat na jejich tel. číslo, že jestli mi to bude skákat i dál poté, co jsem jim to 5x zakázal, že jim tam zítra taky ráno něco vyskočí na vrátnici )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nu podle předešlého protahování ve stylu "když nic nemáme tak alespoň bude šou" to počítám s neref. edicemi tak na začátek prázdnin. A hlavně aby to vyšlo líp jak Polaris - a taky aby Vega dopadl lépe jak jmenovec v novém Doom .-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ono je sranda, ze
jubilejny 50. CES bude prave teraz

CES 2017
Las Vegas, NV
JANUARY 5-8, 2017
https://www.ces.tech/

clanok pise

"Na adrese ve.ga se totiž objevil odpočet do Vega preview (tedy jakéhosi ohlášení či představení nové architektury), které se bude konat ve čtvrtek v 15 hodin."

Stvrtok je 5.1.2017...

Kedze je to vo Vegas nemala by byt predstavena jedna Vega, ale viaqcere Vegy (anglicky Vegas).
Ale Nevada ma skratku NV, tedfa ako nVidia...

Bolo by celkom divne, keby media pisalin "Vegas not present in Vegas"

T he CES 2017 show floor will be open during the following times:

Thursday, Jan. 5: 10 AM-6 PM
https://www.ces.tech/Show-Floor/Exhibit-Hours

Otazka je kedy to je tych 15:00

ak by to bolo CET je to o 8:00 rano, teda dve hodiny pred otvorenim CESu (tym padom by islo o akciu len pre odbornu verejnost, ktore zacionaju uz 4.1.2017)

ak je to 17:00 miestneho casu vo Vegas, tak je to hodinu pred uzatvorenim vystaviska, a tym, padom sa to dostane do sprav z prveho dna CES a tam by sa hodili karty na testovanie pre novinarov, po prichode na hotel ich vytiahnu ako prve z tasiek/vakov a zacnu ich testovat, ako prve..

Lenze v Tom pripade to musi byt launch kariet resp. na CEs musia byt karty s Vega od viacerych vyrobcov...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na HBM2 jsem hodně zvědavý. Já blbec kdysi v jedné skříni odvrtal přinýtovanou klec pro HDD, aby se mi tam vešly dlouhé karty jako např. HD5970. IMHO se ale delší multigpu karty můžou zase prosadit až se zjistí, že pro VR s tím není problém (naopak nabídne nejlepší poměr cena-výkon-spotřeba) a na 7nm nepůjde vyrobit žádné větší GPU. Hlavně ať AMD co nejdřív vydá Zen, highend GPU nejsou tak žádané - mezi normálními lidmi.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

AMD by i mělo kartu proti 1070... a to sice Fury bez X za 9770,- Ještě před rokem se o ní normálně uvažovalo za dvojnásobek ceny. Stálo by to za zamyšlení, vzhledem ke Crimson ReLive. Rozhodně lepší než nějaká předražená 1060ka... Někdo sice může přidat 3 tisíce, ale to je 30 % že...
http://tinyurl.com/gvlnjl4
http://tinyurl.com/z4l6rk7

Ten čas mají nějakej rozbitej, teď to vychází na 6:00am Las Vegas time (jsem si přidal další hodiny).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V USA seženete Fury X za 8k cca v přepočtu, mnohem lepší poměr cena/výkon než RX 480 8GB za 8k :)

Nicméně GTX 1070 má furt cca 20% navrch, nižší spotřebu a více VRAM.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

AMD ma uz tradicne plnu hubu kecov o tom ako chce urvat 50% trhu. Ale ked sa pozrieme na ich predchadzajuce pokusy, tak je problem najst nieco pozitivne.
V poslednej dobe sa zmohli len na Fury ci Nano s drahymi HBM ktore kvoli cene nikto nekupuje, 3xx radu s mega spotrebou, oneskoreny launch Polaris s opat vyssou spotrebou a az prilis lowedovu RX460.
Jediny tromf malo AMD v async shaderoch ale pre mna nepochopitelne pochovali Mantle, co bolo jedine API ktore fungovalo na Win7,8,10. Pritom Mantle uz fungovalo v Unreal, CryEngine i Frostbite a namiesto toho tu dnes mame len DX12 ktory ma len 40% hracov a Vulkan ktory pouzivaju asi 2 hry.

Podla mna Vega bude opat draha kvoli HBM, pride zase neskoro a spotreba tiez nebude nic extra. Neverim ze AMD s Vegou trhne velky podiel na trhu. Vedenie AMD je dlhodobo neschopne a nepoucitelne a pre dobro AMD by bolo lepsie tu firmu predat niekomu potentnejsiemu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Už kvůli HBM2 snad může být highend-vyšší mainstream drahý. Nvidia prodává highend co je technologicky SHIT (minimální nadčasovost architektury pro DX12, normální VRAM) za nehorázné peníze a AMD má přispěchat s HBM2, vylepšenou (už tak dost dobrou GCN architekturou) za 10 tisíc? To by se jim hodně vyplatilo. Říkám Vám. Historie se opakuje, jen se to ještě zesílí. Ještě donedávna jsem pařil na dokonale nadčasové HD7970, zatímco kolega s GTX680 měnil už cca před 3 roky. Hlavně že mu méně žrala:). Nová architektura nvidie pod DX12 ukáže shitovost současných nvidií naprosto dokonale.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Presne proto jsem presel z nVidia na AMD. Technologie GCN arch. ukazuje ze i karta stara nekolik let ma stale vykon. A myslim si ze VEGA bude hodne zajimava a polozi GTX 10xx. Kdzy predvadeli DOOM na VEGA karte ve 4K kde FPS neslo pod 60 me to zaujalo hodne. GTX1080 to nikdy nedokaze a z toho maji kupci techto karet strach. Strach z toho ze vyhodili +20tis za GTX1080 a ted prijde levnejsi karta ktera bude mit mnohem vyssi vykon.. Proto tolik hateru...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

no má výkon, jenže je třeba víc optimalizovat. A tam kde to AMD nezasponzoruje, tak má jejich ultrapokročilé GPU peška. Taková je realita. Pokud by měli prostředky jako NV, tak by ten zápas vypadal jinak. Zatím takhle stačí na vyrovnaný boj ze strany NV konstrukčně mainstreamové grafiky.
A k haterům - ti mají k dispozici reálné grafiky, ne jako fanoušci AMD co mají akorát sliby. Zatím NV hw vydrtil vše od AMD, takže víc nepotřebuje. A až bude tak už mají připravenou odpověď - a ne půl roku potom....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja nerikam ze HW od nVidia je ted spatny a ze nema vykon. Ja napsal ze brzo tomu HW dojde dech stejne jako u predchozich. A co jsem se dival na testy tak crossfire RX480 ma vyssi vykon nez GTX1080 a za nizsi cenu. Nemam zajem tady delat nejake haty na nVidia a ani nejak nasazovat AMD. V mem veku to uz nemam zapotrebi :-). Taky jsem cekal na VEGA grafiky ale moje 3x r9 290 umreli (minig+hry) takze jsem potreboval aspo neco na hry.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hele jako výkon v doomu je sice pěkný, ale ta hra jako taková má velice malé na dnešní dobu hw nároky na hardware to je fakt.
Mě zajímá výkon v náročných hrách jako deus ex,wd2 atp. A ostatní by taky mělo.

A jako nadčasová architektura no nevím.hd7870 po 3ch letech mi ukázala ve Witcherovi docela jasné kam patří.Witcher 2 na ultra fullhd.Witcher 3 sotva low/medium.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No vidis to a 7950 po OC dava vo Witcher3 i 60fps na high vo fullHD az znizis vegetaciu na medium a vypnes hbao. Podla mna slusne na 5 rokov staru kartu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo vypne s tohle a pak zase tamhleto a když se budeš snažit dostaneš dokonce i 60fps.
7950 každopádně nebyla mainstreamova karta :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

7950 stala v 2012 cca 7 tisic Kc. Je otazne ci to bol hi-end, ale podla mna nebol, ten stal 10 tisic. Dnes za 7 tisic dostanes len o 50% rychlejsiu RX480/1060 co je fakt bieda. A to mame 14nm.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Lepší než 7950 byla akorát 7970 a po nějaké době přišla GHz edition, pokud se nepletu. Ty stály už přes deset.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne hraju Battlefield 1 nastaveni AUTO = ULTRA bez jakehokoliv zasahu do nastaveni. Omlouvam se, nastaveni bylo z DX11 na DX12 a pak ve zvuku ze stereo na surround tod vse. Pouzivam fps counter primo ve hre spusteno v konzoli pres tildu. Pri narocnych scenach mi to padne k 52FPS. A to mluvim jen o jedne RX480, nepisu ted o dvou. Mam dve ale zkousel jsem i jednu obe jsou XFX RX 480 RS 8GB. Ja opravdu netvrdim a nesnazim se nejak shazovat nVidii jen chci poukazat na to, ze na FHD staci i jedna RX480 a ze AMD ma potencial k tomu aby se dostalo zase na konkurence schoopnou linii. Kdysi jsem tady psal ze jsem mel 2xGTX 670 pak 2x GTX980, pak 3x R9 290 (hlavne mining) a ted RX480 a ted jsem koupil druhou RX480.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1080 = 60FPS+ = 180W
RX480 = 52FPS- = 225W

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jste si podobní s Much Doge... jen je tam jeden zásadní rozdíl.. On jen trolluje, ale ty tomu opravdu věříš. :o))

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Achjo... presne jsem cekal ze nekdo prijde stimto... me vubec ale vubec netankuje kolim mi komp spotrebuje energie, a myslim si ze lidi jako ja je vic. A BTW!!! toto neni stale jen tak pro informaci. Ohanite se tim ze v maximalnim loadu karty to zere tolik a tolik W. Nikdo ale nikdo nepozna tuto spotrebu na penezence, vubec nechapu proc to porad nekdo vytahuje.
A kdyz uz jsme u tech vzorcu, dejte tam jeste cenu ;-) Nedokazete nijak obhajit to ze vase GTX 1080 je drazssi a vy nevyuzivate vubec plny pontecial te karty, dle meho nazoru jsem si tu kartu koupil jen proto aby jste mohl na ruznych diskuzich jen nadavat na AMD a dokazovat ze VY mate GTX 1080. Az si koupite aspon dalsi dva monitory nebo rovnou 4K tak se muzeme bavit. Tim ze mate XY FPS ve fullHD kde i RX 480 dava ty same FPS za absolutne nizsi cenu. A mimochodem tech 52FPS bylo minimum ;-) kouknete na nejake testy ;-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak on hlavně asi mluví o OC Nitro+. Porovnat lze jen referenčky. Ono taková MSI 1080 Gaming X žere ve Furmarku taky 250W.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem si ji aby jste mohli závidět, protože koupí TitanX bych si už nijak nepomohl. Vlastně by ta závist byla už tak velká, že i kdybych napsal čárku, tak bych i za tu čárku dostal hromadu mínusů :D :D :D Mám z Vás všechny srandu... poslouchat takový keci o tom že za elektriku neplatím... zkusím si váš příspěvek vyfotit a pošlu to na E.On že chci odečíst 250W z mé GeForce GTX 1080, že jste říkal že ta energie zadarmo. A vůbec, já jsi jdu zahrát... to vy si s tou vaší vegou nemůžete... :D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jen jim dej co proto ))) Ještě v diskuzích existoval jeden, jmenoval, se, Ládik, a psal, za, každým slovem, čárku )))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Le Trolliku... vis on je takovej drobnej problem. S tim co z tebe pada na nasmysly ti to vlastnictvi 1080 stejne nikdo neveri.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A fotka nejaky msi s cervenocernym chladicem ma byt dukaz ? Takovy davaj na kde co, pocinaje 1050.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nevěřící tomáš, zkusím něco vymyslet abys věřil.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takove silacke reci a takova lowend zostava? :D To si sa velmi nepredviedol. :P

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak co bys chtěl do začátku? Abych rovnou delidoval 24c/48t ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Keby si nebol hlupucky a nevzdelany, koniec koncov ako to zakazdym v diskusiach dokazujes, tak by si vedel, ze Xeony (A opravdu nie Xenony, jak si sa strapnil na PCT :D) su ku IHS pajene rovnako, ako u platformy lga2011 ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jsi se nikdy nepřepsal co pane dokonalej? Jak píše pan Napoleonský syndrom na DDwebě: "jen hlupak napadne autora".
Tak to je super, dík, ušetřil jsi mi hledání. Nicméně to nemění nic na mém předchozím příspěvku o tom že by i5 byla nějak low.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je rozdiel sa obcas prepsat a denne napisat 10 nezmyslov do diskusii k teme o ktorej vies hovno, kde iba varis z Jardovej hlavy.. :) A zmier sa s tym, ze mas v kompe proste predrazeny lowend so sockarskou pastou pre chudych. :P A zaujimave je aj to, ze na DIIT ti pry staci na vsetko s rezervou a nikdy ho nevytazis na 100 percent. Na PCT uz vsak vypisujes, jak si ides kupovat menej sockarsku i7 pripadne, citujem, "Xenon". :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) čteš to a reaguješ na to, protože já píšu pravdu, která se ti příčí a nechápeš, že mám pravdu. Ve všem mám pravdu a ukazuji tak jak špatně informovaní a zničení jste z marketingu, který z Vás dělá ovce.
2) už jen to jak společně bečíte proti Crhovi. Ani sis nevšiml že na diit jsou články ke kterým vůbec nic nepíšu, ale to tvůj zaslepený názor, který říká že nadávat na Crhu je cool nemá šanci pobrat.
3) Víš, cítil bych se trapně napsat o tekutém kovu, který je jako jediný u nás běžně k dostání ve formě 3ml za 273,-Kč jako o sockařské pastě. Možná že jen ty si myslíš že tvoje MX2 je něco víc.
4) závidíš že jsem si udělal DELID na procáku za 7000,-Kč co? Nebuď závistivý, jdi a vydělej si a udělej si delid třeba na ZENu.
5) nevytížím, to máš pravdu, ale jaksi mi v poslední době všichni nadávají, že mám jen ubohou i5 a ubohou 1080.. sakra co si mám koupit lepšího aby ti spadla brada a už jsi mi přestal psát žvásty?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To si ma ale s niekym pleties. Ja nebrecim, nemam preco. Ja iba poukazujem na to, jakeho hlupeho saska zo seba na internete robis. :) A jak si napriec diskusiami protirecis. Nedavno si si obhajoval ten lowendovy procesor, jak staci na vsetko a jake rezervy k tomu este ma. No a 2 dni nato vypisujes pod clankom na PCT, jak uvazujes nad kupou i7 pripadne Xeonu. :D Pricom ani nevies, ako sa ten procesor spravne vola. To je prave na tebe to najkomickejsie, ako ukazkovo si sam dokazes nasrat do huby. :)) Vies, ono je mnohokrat vzacnejsie mlcat, nez vypustit z ust totalny nezmysel. Uz bolo v tvojom pripade asi 100x poukazane nato, ze prachobycajne dezinformujes, pises nezmysly a vyjadrujes sa aj o veciach, ktorym rozumie lepsie moja 88 rocna babka. Ale v pohode, pokracuj, mnohych nas bavis.. :)) P.S.: Kedy bude novy procesor?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Právě na takové potrefené huse jde nejvíc vidět ta zapšklost, závist, nenávist, nevyzrálost a fanatické fandovství, které nemá s objektivním pohledem a kritičností nic společného. Vy máte u postele totem jménem AMD, ráno, v poledne i večer se u něj modlíte jak kdyby to byl víc než víc bůh. Právě dělám přesný opak toho co děláte vy všichni a náramně se bavím u toho jak tady brečíte, stěžujete si, mínuskujete... "Nejdřív tě budou ignorovat. Pak se ti budou smát. Pak proti tobě budou bojovat. Potom zvítězíš." Fajn už jsme někde mezi smát a bojovat. Znovu opakuji, co si mám koupit abych už všechny jednou pro vždy zazdil a přestali mi psát, že mám low procesor?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty tajtrliku, ja mam v kompe 1070 napriek tomu, ze uz hry moc nehrajem a komp v celkovej hodnote 3-nasobku toho tvojho mainstreamu, tak mi ver, ze ja ti fakt zavidiet nemam co. :) skor obdivujem tvoju blbost, ze si kupujes HW kvoli diskusiam na nete a aby si si mohol postovat fotky ltorymi si nahanas ego. A potom musis kradnut hry, lebo tie si nedokazes odpisat z dani. :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele nehecuj ho, nebo Jarda zavolá do Homecreditu, vezme si úvěr a koupí Titana X aby nám to všem natřel. :o)) A budeš ho pak mít na svědomí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1070... :D :D :D šušeň s 1070 mě bude o 1080 poučovat. LOOOLLLL!!!! Prej 3x násobku mýho mainstremu.... ty voe tak tohle je opravdu diskuzní vrchol.
1) AMD funboys oficiálně přiznává že má nVidiu! Akorát nemá na Titana X ani na 1080, tak si koupí 1070 a na hry už mu nezbývá tak je krade.
2) prej že i5 na Z170 s 1080 je mainstream.... fajn, takže pokud to je pravda a každej si kupuje i5 a 1080, tak v tom příapdě je RX480 těžkej lowlowend, který nikdo nekupuje. Hezky ses prořekl a jsi důkaz toho že mainstream 1070 je.
3) Já se jen ptal co mi doporučíš za procesor... a stále to z tebe nemůžu vypáčit, protože sám nevíš ty Xenone. Nedokážeš uznat chybu, nedokážeš se za svá slova omluvit. Já se neomlouvám protože mám pravdu a sám mi potvrzuješ pravdu, už jen tím že 1070 si kupuje každej a RX480 si kupují jen AMDfunboys a chudáci. Já se přiznám že jsem se u názvu procáku přepsal. Ale neobstojí proti mě fakt že mi nedokážeš nabídnout lepší procesor. Protože ve skutečnosti jsem ti chtěl ukázat, že ať mi doporučíš jakejkoliv procák tak bude taky špatnej, protože co má Crha, to je automaticky špatné. A o tom to tady celé je, jsi jen další co závidí, co mu rodiče nekoupí. A jestli si posiluju ego? Nevím, třeba ho zkusím trošičku přenest z klávesnice do realného světa protože tvrdý nekompromisní postoj přináší v týhle době čím dál tím víc ovoce.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

smejes se vlastni hlouposti a omezenosti ? :D budu k tobe hodny vysvetlim ti v cem jsi nepochopil jeho slova ...

ma velmi slusnou GK aniz by ji poradne vyuzil ve svem PC o kterem tvrdi ze stoji 3x tolik nez tvuj mainstremovy PC >>> pro mene chapave on tvrdi ze jeho PC bez GK stoji 3x vice nez tva mainstremova sunka do ktere jsi si dal na dnesni pomery docela solidni a vykonnou kartu

1) nechapu tve vykriky do tmy ani nechapu jak jsi k takovym zaverum dosel :) ale kazda socka kdyz si po letech nasetri na neco draheho tak to nemuze dlouho rozdychat a vsude se tim musi chlubit jaky je to "king" :D ostatni kteri jsou zvyknuti na jisty nadstandard nepohnou ani brvou ..... my ti tu GTX 1080 opravdu prejeme a nezavidime ...ale kdyz ti to udela radost tak si posluz

2) viz vys oddelil PC a GK takze ano tva sestava s i5 je mainstream :) RX 480 jako GK je taktez mainstream >>> lowend v herni oblasti jsou ocividne karty typu RX 460 / GTX 1050

3) treba i7 si kup :) na vic stejne neusetris takze lepsi CPU ti ani doporucovat nebudu :)

ano CRHA ma vzdy pravdu akorat mezi tou tunou blabolu co tu posledni mesice plodis se tezko hleda :)

ale je fajn ze jsi se v zaveru priznal ze jsi jen tzv. internet warrior :) coz je v podstate velmi ubohe >>> a jestli ti v realnem svete prinasi ovoce delat ze sebe blbecka tak potes koste kam ten svet speje ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty hlupucky Crho. :)

1. Ano som fanusik AMD, ale nie tak, ako si to predstavujes. Mal som cez 20 roznych grafik a cca 12-13 ich bolo od AMD, nepocitam vsak mining rig, kde to boli z pochopitelnych dovodov vyhradne r9 290.. V kompe mam vzdy to, co v danu dobu potrebujem, pripadne zozeniem vyhodne. 1070 mam uz nejaky pol rok a mal som ju za 11k, co predstavovalo tenkrat vyborny pomer cena/vykon (zotac amp extreme, stale stoji 14+k). Pripominam, ze hry uz ani nehrajem. A ked uz si vynimocne nejaku zapnem, tak na 10bit widegamut monitore so 4K a nie crhovskom nizkorozpoctovom fullHD. :)

2. Tvoj komp je mainstream a zmier sa s tym. Ta tvoja sedivka na procaku, trapnych 20 pci-e liniek a studentske RAM to iba potvrdzuju. Viem, ze ti to rani EGO, ale zmier sa s tym

3. Zavidiet ti fakt nemam co. :) Prakticky vacsina mojich komponentov v PC je drahsia, nez ta tvoja 1080. :D Vratane SSD, monitora, procesoru. A zvukovy aparat ma stal viac, nez hodnota tvojho auta ked bolo nove a odpisoval si si ho z dani. Ak vobec nejakym jazdis. :D

4. Az sa nabuduce budes chciet pochlubit zostavou, tak prosim pridi aspon s 2011-V3, vodnikom, Intel SSD 750 a niecim podobnym a nie so studentskou zostavou s lacinou a osmelenou i5, RAMkami s LIDLu a zaprasenou case zdedenou po dedeckovi. :))) Ta 1080 ta z toho lowendu fakt nevytrhne :))

5. Narozdiel od teba nemam potrebu kradnut software, ja totiz nemusim pol roka odkladat do prasiatka na GPU, na ukor inych veci. Predstav si dokonca, ze si obcas kupujem hry na steame aj napriek tomu, ze sa k mnohym ani nedostanem a nikdy si ich nezahram. Ale to zlodej Crha s prazdnou penazenkou nikdy nepochopi. :))

6. Moj AMD mining rig vytazil tenkrat cca 14 bitcoinov, po zamene altcoinov za BTC. A vies kolko je dnesna hodnota 1 BTC? Ja ti pomozem, kedze googlit si sa nenaucil: https://bitcoinwisdom.com/markets/btce/btcusd
Jojo, pocitas spravne :) To je presne 20 tvojich gtx1080 :) Diky Radeon, diky AMD! Vydelali ste mi viac, nez Crha kedy v zivote uvidi. :D :P

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kdyz nekdo udela preklep nebo se upise tak vynecha nebo prehodi poradi pismenek ale napsat uplne jine slovo s jinym poctem nekterych pismenek ktere spolu na K/B: nesousedi je proste neznalost :) XEON /XENON >> chapal bych kdyby clovek napsal Xneo nebo jen Xon ci Xein atd. atd.

jestli ti jde o uzivani argumentacnich klamu v diskuzi tak si zamet pred vlastnim prahem :) navic jak jinak objektivne poukazat na Crhovu hrubou neznalost v oblasti IT nez konkretnimi dukazy :) btw takovy specialista jako CRHA musi koukat pri psani na klavesnici a necte co pise ? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je dkzoanáo, že mzeok čte cleá solva, a je sochepn solvo pečsřít i kydž je to tátonlí karinva. neon eon enon, i kdybych to napsal blbě, tak všichni z IT ví co jsem myslel...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jenze ty jsi to nenapsal blbe ty jsi napsal blbost a ano clovek co rozumi IT si to domysli ze tu pise nejaky prechytracely tydyt ktery o tom nema ani paru a v podstate se zaklady doucuje v diskuzich ...:)
..je ale fajn ze kdyz te nekdo opravi nebo ti nekdo neco vysvetli tak zmenis tu svou trolici retoriku a doplnis ji o nove poznatky :D :D nejaky vyvoj tam citit je ..
jeste par let se tu budes doucovat a trolit a bude s tebou diskuze mozna i pro ostatni prinosem....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hodina první: nepoučujte druhé když sami nic nevíte.
počet unikatních testů:
1070 - 45093
1060 6Gb- 24090
1080 - 21371
RX480 - 11126
1060 3Gb- 5154
RX470 - 3717
RX460 - 1907
______________
Co je to mainstream?
ZDROJ:
http://gpu.userbenchmark.com/Nvidia-GTX-1060-3GB/Rating/3646

i5 6600K - 3.místo nejlepšího CPU na světě:
ZDROJ:
http://cpu.userbenchmark.com/
počet unikátních testů:
i7-6700K - 71000
i5-6600K - 42359
AMD
FX-6300- 26900
FX-8350- 37230
ZDROJ: http://cpu.userbenchmark.com/

Tím bych ukončil veškeré tvé rádoby trolící keci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

aaa CRHA doucuje sam sebe akorat mu unikaji dost podstatne veci a to ze tyhle udaje nejsou smerodatne :)

tak se taky snaz pochopit ze pocet testu na nejake webove strance nic neznamena :) (btw jeste prezivaji na DX9/10 coz taky hodne vypovida ;) )

takze dalsi argument uplne mimo by nebyl ...
btw osobne jsem si na te strance neotestoval ani jedno GPU ani jedno CPU a ty ? stejne tam vetsinou chodi "honici" tricek a premerovaci bimbasku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle argument jsem přesně čekal. Jisto jistě teď nahodíš svůj ZDROJ ve kterém mi vyvrátíš čísla, ale to se nejspíš nestane. Povím ti to jinak, pokud vezmeme počet honičů triček, které mají oba dva tábory, a vynásobíme to koeficientem počtu lidí oproti této "tabulce" vyjde nám tak či tak že jediný technologický leader je intel a nvidia a ani kdyby celá ČR protestovala, tak se na tom nic nezmění.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

kamarade nechci ti kazit radost ale ty cisla v souctu daji tydenni produkci v prtave CR takze opravdu nejsou smerodatna a ze si zlomek "honicu" tricek nekde zaregistruje a udela si pochybny zastaraly test me vubec nezajima :) takze nepotrebuji ani svuj zdroj ale vystacim si se selskym rozumem a pokud vim neslo o souboj jednotlivych znacek ale o to co patri do mainstremu cenou i vykonem :)

s tim technologickym leadrem taky nemas pravdu NV i AMD jsou fabless navic opravdove zlomy ve vyvoji prinasi hlavne AMD pak Intel(ktery ma ale vychytanou vyrobu vlastnimi zdroji) a nekde na konci je NV ... ted neresime prodeje a vykon produktu ale ciste technologie a kdo s necim prisel prvni nebo donutil konkurenci ke zmene na poli HW i SW....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A pak kdo tady má velké EGO když si vystačíš se svým selským rozumem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

do da preci rozum kdyz mam pristup k realnym cislum a neberu v potaz nejakou pochybnou web stranku :) selsky rozum mi veli abych veril realite :D toliko k memu velkemu EGU >>> nekdo ma tak velke EGO ze obhajuje a vydava za jedinou pravdu na prvni pohled nepresne a v podstate irelevatni zdroje informaci :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

už svou namistrovanost neokecáš. 38 minut zbývá do odhalení Vegy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík za tip! Čtu ty Jardovy komentáře na PCT a to je tedy masakr. :o)) Ten borec prostě válí, já ho žeru! Na toho žádnej falešnej troll nemá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Doporucujem popcorn a chladenu 12ku :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže je šílenost koupit dle toho 1080. Rozdíl 11 000 se vrátí za jak dlouho? 44 000 hodin hraní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vysvětlím vám to ještě jednou, ta karta mě stála 17000,-Kč, tyto peníze bych stejně musel odevzdat státu... takže ve finále mě ta karta vlastně stála nic...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

:o)) A nechceš ty karty rozdávat na ulici v rámci dobročinnosti, když je máš zadarmo?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vydělej si

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už se stalo. :o))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a máš Titan X?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne... on neni hloupy jako ty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je multiúčet, že odpovídáš za někoho jiného?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja este stale ficim na legendarnej 7950, predtym som mal tiez skvelu 660Ti. To boli este karty ktore stali za to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

legendární byla až když se popohnala, na ref. 800Mhz to nebyla žádná sláva. A taky je to konstrukčně higend proto měla větší trvanlivost jak čistě mainstream grafiky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže jak AMD, tak Nvidia mají CES odpočty. Nvidia odpočet (1080Ti ?) končí dřív. Máme se na co těšit...
Zatím mě baví víc marketing AMD... viz to jejich nové video http://i.imgur.com/gH9dMvp.png
Poor Volta ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem chtěl napsat, že za tu dobu co mám 1080, jsem si parádně zahrál Doom4, teďka stahuju WatchDogs2, dopařil jsem nevím nějakýho alien vs predator... Všechno na ultra high FHD rozlišení s vertikální synchronizací na 60FPS, a příjemně jsem překvapen že nemám projektor G-sync a přesto se žádný tearing neobjevil.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Má to nějakou pointu? Nebo si tu teď budeme všichni psát co jsme dohráli a co stahujeme? :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A to stahovani je legalne ze Steam nebo nelegalne z warezu? a docela me teda udivuje ze mate kartu typu GTX1080 a hrajete jen na FHD... tech 60FPS daji i jine karty na toto nastaveni a myslim si ze jsou i levnejsi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jj, není nad to, koupit si kartu za 20 litrů a pak hrát na fullhd. A ještě k tomu tvrdit, že to jede bez škubání :oD No aby ne za takový prachy jen na FHD :oDDD To samé zvládne i 1070 (13 tisíc) nebo Fury (10 tisíc)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby si Jarin aspoň zapnul DSR, aby ten výkon ve fullhd využil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Fury, Fury X i R9 390X v pohodě stačí na 2560x1440, to samé platí i o GTX 980 Ti a tak podobně.

Nicméně pokud hraje na FullHD, tak ta GTX 1080 úplně v pohodě aspoň 5 let vydrží :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

HEJ PŘESNĚ TAK!!!! Jedinej kdo tady má mozek a celé to pochopil. Že s tím výkonem mi nějaké asynchroní shadery můžou být u zadele, že je odečtená z daní, tudíž mě nestála 21... atd...

V době kdy se mi hry začnou sekat a padat pod 60FPS bude i Vega zastaralá historie...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

bla, bla, bla, samý kraviny
A ještě argumentovat, že "1080 si odečetl z daní" - jo AMD odečíst asi nejde, že? :oDDD Bože, to je fakt slepičí mozek.
Navíc 5 let ti nVidia nevydrží, když budeš stále chtít vše na ultra (u AAA titulů, nějaký Indie hry co přidává "zadarmo" nVidia to se snad ani za hry považovat nedá :oP)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

bla bla bla nic nevíš a budeš někomu nadávat do slepičích mozků... no loolll vidíte to pane vedoucí? Kdybych to napsal já tak už to redakce smaže.
Přitom, než dohraju všechny AAA hry na ultra detaily bude i ta vaše zázračná hvězda jasná historie...mluví z tebe jen závist.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co je ti do toho jestli to je legálně nebo ne. Lezu ti já do počítače?
No pořad tady řešíte jak nvidia musí mít Gsync a AMD má freesync a kdesi cosi a přitom pohodička vůbec to nepotřebuju. Liché důvody.
Mě se líbí jak Vás všechny štve, že jste si mysleli že si ji nekoupím a von ju Crha fakt má... jahahaha a to bylo keců a teď socky si obhajují svoje vyhozený prachy... skoro polovinu peněz dali za kartu která jede skoro stejně jako 1080, ale už nepřiznají že místo ultra tam mají medium apod... a ještě se budou ohánět 4K rozlišením... fuj takové sprosté slovo. Koho zajímá 4K rozlišení? FHD bohatě stačí, nebo mi chcete namítat že je důležité jak hra vypadá a obsah hry vás nezajímá? Že příběh může být totální hovadina?
Pokud jsem alespoň jednoho z vás naštval tak že se rozhodnul se svým životem něco udlat a rozhodnul se vstáta jít si vydělat, tak jsem spokojený. Protože mám projektor za cenu za kterou vy nemáte ani FHD ani 4K monitor. A vyhazovat prachy za 4K projektor když na to není obsah? Kvůli pár hrám... pche... za dva tři roky až bude 4K běžné, tak možná.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se tady ohanite tim jak hra vypada a jaky ma obsah bylo by dobre kdyby jste za ty hry platil :-) nebo nezbyly penize po koupi predrazene GTX 1080? :-). Mimochodem jestli to nevite tak ted byly na steam a g2a docela obrovske slevy na vas WD2. Ja vubec nelituju penez ktere jsem za obe karty dal, ba naopak, dostal jsem presne to co jsem cekal. A porad jste neobhajil ze nevyuzivate plny potencial GTX 1080 :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

myslítě že si koupím kartu za 17 tisíc a nemám na hry... to je takové čecháčské...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mě by jenom zajímalo, kolik ms má ten tvůj reflektor, pardon, projektor, čárka, zpoždění....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mě taky, nějakej nápad jak to změřit?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nevedel som, ze aj hry idu odcitat z dani ;D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:D Trhám se smíchy... :o)) Kluku ušatá, ty jsi měl být komediantem.
Jen připomínám, že jsi nám tu sliboval, že koupíš Titana X.
Realita je taková, že ti půl roku trvalo, než jsi našetřil pár litrů na 1080ku a neustále ses vymlouval, že čekáš, až ti někdo zaplatí faktury. Takže finančně na tom jsi opravdu výborně. :o))
Teď sis na truc koupil 1080, kterou ve fullhd ani nevyužiješ. Kabrňák..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jenom závist a té teď tady dostávám hektolitry... Ale víš co, vypracoval jsem se, fakutry se mi proplatili a je to motor makat zase o to víc. makenzi bite, čengele mengele, tintili mantili, ty kluku neušatá. Protože ten kdo je ušatej, má za ušima a uměl si to spočítat co se mu vyplatí. Titana X jsem si nekoupil protože by to spousta lidí tady nepobrala a nerozdýchala. A dostávám se do stavu že už vám chudším nerozumím. Stejně tak jak jste nadali PetruK za to že si koupil 1080 FE. Chudák, ale teď jeho nadšení sdílím! Kluk jeden ušatej, on věděl proč si ji kupoval!
A ještě v jednom máš pravdu, nejsem brňák, jsem kabrňáka jsem na to hrdej!

A úplně spadnu smíchy pod stůl až Vega bude v českých obchodech za 25.000,-Kč... po roce a půl co tady je 1080...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Obcas kdy tu trolis, tak je to docela sranda, ale kdyz tu predvadis, jakej jses blbec, tak uz to tak vtipny neni.
Gsync a FreeSync souvisi s tearingem a ne s vykonem karty. Jde o to, ze za normalnich okolnosti mas vykonnou grafiku, ktera jede na 60FPS a k tomu monitor, ktery jede na 60FPS. Kdyz si zapnes Vsync, tak dojde k synchronizaci FPS grafiky a monitoru a zadny tearing se projevit nemuze, coz sam popisujes u tebe. Jenze obcas muze dojit ke kratkodobemu propadu FPS a rozhozeni synchronizace, co uz vyresit jinak nez bez Gsync nebo FreeSync nelze, ty dve technologie se totiz postaraji o to, aby k rozhozeni synchronizace nikdy nedoslo. A samozrejme to neznamena, ze u tebe bez te technologie jen s obycejnym Vsyncem k tomu dojde, obzvlast u silne grafiky jako je GTX1080 je to nepravdepodobne, ale neda se to vyloucit uplne. U tech kdo maji Gsync (FreeSync) se to ale vyloucit da, takze to evidentne neni spatna vec.

Tvuj problem je jinde, koupils sice GTX1080, kterou na fullHD ani nedokazes vyuzit a ta karta se flaka a uz nemas penize ani na Gsync monitor ani na 4K, takze tu jen prskas a pritom jsi na tom uplne stejne jako ti, kteri maji RX480, akorat ze oni maji vyvazene sestavy, za to ty mas uzke hrdlo v nedostatecnem monitoru a tvou GTX1080 nedokazes ani vytizit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

on je projektor s G sync?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

watchdog 2 neviem, to nieje moja salka kavy ale DOOM na 1440p s rx480 som daval na 70-90fps, takze tvoja gtx1080 sa musi citit ako ferarri na dedinskej ceste :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jeste kdyz jsem mel jen jednu RX480 tak jsem mel prumerne 110FPS u crossfire neni narust zas tak markatni ale je tam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj sestava malé elektrárny 600W+... v nějakém tom MSI programu ke grafické kartě ukazovala TDP při Doom4 celé sestavy 350W... a to po OC DELIDované i5 6600K na 4,4GHz...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nepouzivam zadne OC jen standartni takty a od MSI nic nemam :-) A jinak pokud nemate na elektrinu tak si nekupujte HW :-D. Jak jsem psal v jinem prizpevku, me spotreba energie vubec nejak neznervoznuje :-) Vas mozna ano.
Porad nedokazete nijak obhajit to ze nevyuzivate potencial GTX1080. A nemluvim o tom ze je predrazena. Kdyby cenovka byla niz byla by to opravdu velmi dobra karta.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

účel karty? naštvat Vás a už jen to abych měl v PC jen JEDNU kartu :D :D :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

DELID a jen 4,4 GHZ ? Trapné. Mám stock a jedu na 4,5 GHz. Ale to jen proto, že mám 480ku a té to, dle měření stačí.

Mimochodem "taktování" bylo na 3x klik. Dobré, už mě to nebaví, tak jak za mlada.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jj až se mi bude chtít zkusím z toho vyždímat co se dá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tu i5 nema cenu ani taktovat, ta ma tak mizerny vykon, ze jej to ani nepomoze. :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jo to máš pravdu, už v základě je tak výkoná že prakticky neexistuje nic co by jí zahltilo na 100%.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mas pravdu, na word a excel celkom staci

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uz pred 6 rokmi som hral na vyssom rozliseni, nez to tvoje podpriemerne fullHD ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

před 6ti roky sis hrál s malým jo?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to docela vtipné s tou voltou vzhledem k faktu, že teď nic resp. za nedlouho 3/4 roku nemají nic co by postavili proti pascalu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jarin Crhů je oběť diskuzí Vy amorální zmrdi!!!!
„Mě se líbí jak Vás všechny štve, že jste si mysleli že si ji nekoupím a von ju Crha fakt má... jahahaha a to bylo keců". (Jarda vlastní klávesnicí)

Prosím Vás, už ho nijak nehecujte! Co když to příště bude na exekutora, protože nvidia posune cenu na 80k?! To ho budete mít na svědomí?

Ty vole Jardo, hraj si klidně na bazarové GTX460. Se ti nebudu smát ani když přiznáš, že teď musíš jíst jen chleba s máslem a salámek junior bude až od jara. Znal jsem pár chudších (většinou dočasně) lidí, kterým jsem záviděl jejich mozek (uvažování), protože jsem věděl, že situace s prachama se může změnit, ale uvažování-schopnosti mozku se mění hůř, takže debil co vyhrál v loterii je na tom pořád hůř než oni, protože už nemá potenciál a většinou ty prachy ani „neunese" a život se mu zhroutí. Kolik příběhů totálních zkrachovalců, co měli bohatý rodiče nebo vyhráli, jsem už v životě slyšel a nedokázal pochopit. Proto mám ten konzervativní názor, že méně blbé je dítě ničit přísností než ho rozmazlovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hele už končím, pěkně jsme to tady od klikarbaitovali, já jsem ukojenej vaší závistí, dojedl jsem vepřové koleno a pomelo a teď jdu pařit na existující kartě. Mějte se krásně a nebuďte naštvanej že na to nemáte, vstaňte od počítače a běžte udělat něco aby jste se měl lépe.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zavisti? Ja Vam vubec nezavidim. Videlal jste si na ni, budis. Nemate na dalsi hardware (monitor) na kterem by tato graficka ukazala svuj vykon. Je mi Vas lito kdyz musite psat tyto prizpevky a dokazovat neco co ani neni zapotrebi. Ukazuje to presne na Vasi nizkou inteligenci. Ale je Vam prano. Pokud chcete svou 1080 nudit FHD rozlisenim je to Vase volba. Myslim si, ze by jste se ale nemel navazet do ostatnich stim co si koupili. Nekdo pouziva mozek a a premysli, prete si recenze, podiva se na cenove srovnani a v neposledni rade se podiva jak je to s grafikami daneho vyrobce do budoucna. Napriklad 1060 vs 480 po pul roce. V nekolika redakcich v zahranici to vyzkouseli a nestacili se divit jak ten vykon u 480 stoupnul. Mejte hezky vecer s vasi piratenou hrou ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Abych se přiznal, taky by mi nevadila GTX 1080 pro fullHD, ale pouze za předpokladu že by stála podobně jako v USA, jenže této ceně se u nás blíží GTX 1070 což se mi silně zajídá, raději také pomlčím o použitých, nebo rozbalených kusech. A tak si budu muset vystačit s jetou GTX 970 která s tím co hraji nějaký čas ještě vystačí, a výkonový skok z GTX 660 bude taky pěkný.

PS: Pokud se bavíš s Crhou, platí tři pravidla.
Za prvé, Crha má vždy pravdu!
Za druhé, pokud se omylem osudu a vlivem časových fluktuací stane že se Crha zmýlí, stejně má pravdu.
Za třetí, Crha má stejně pravdu protože to co píše může být v alternativním vesmíru faktem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No GTX970 zrovna neni zadna hitparada, ta karta se NVidii opravdu nepovedla. Jestli ji jeste nemas, tak radeji GTX1060/6, mnohem lepsi karta, ikdyz za vic penez, ale nema cenu az tak moc setrit.

Ta GTX1080 je pro fullHD vazne nesmysl. Nakonec i GTX1070 se bude na fullHD nudit, ale u ni je aspon nejaky predpoklad, ze nekdy v budoucnu treba bude akorat, pro ty kdo upgraduji grafiky jednou za 5 let. Jinak GTX1060/6 a RX480 je na dnesni hry ve fullHD ideal.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, není to hitparáda, ale za 4-5 tisíc se zárukou, proč ne, zvlášť když mi výkonem stačí. Když jsem pomáhal skládat sestavy tak jsem si očuchal rx 470/480 a GTX 1060 6G, 1070 a i 1080(vč. GTX 9XX řady).
Bohužel u RX480 a GTX 1060 není až takový výkonnostní posun proti GTX 970 aby to odůvodnilo příplatek cca 4000 korun. Navíc za ty 4000 si raději s příplatkem koupím nové gumy na auto, nebo 4x2TB hitachi enterprise disky, případně 32GB ram.

S tím že je GTX 1080 na fullHD nesmysl souhlasím, ale mít grafiku na x let by byl taky pěkný pocit. Na druhou stranu, kdo ví jak se bude ubírat vývoj her.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stando jde vidět že jsi rozumný tak ti odpovím detailněji:
1) jediný kdy mluví o pirátěné hře jsou diskutující v diskuzi. Dneska je normální koupit si hru na internetu a pak si ji stáhnout. Fyzicky doma žádnej kotouč nemáte.
2) znova opakuji že projektor je pro mě splněný dětský sen a zvolil jsem vlajkovou loď. Děkuji že mi to přejete.
3) znovu zopakuji že 4K rozlišení nemusím minimálně ani další 3 roky řešit, co bude pak? nikdo neví, hraji teď, mám kartu teď, nezajímají mě karty které se vždycky v nejdůležitějších momentech začli sekat. Nenáviděl jsem když Doom3 jel kdysi obstojně, otevřeli se vrata, tam stála postavička a střílečka se změnila v tahovou strategii. Proto jsem šel do něčeho ultra výkoného, prostě nechci prožívat propady fps ani zpomalování času. Je to něco jako vykompenzování si historie kdy se mi všechno sekalo.
4) celou dobu narážím na fakt jak AMDfunboys obhajují do ruda AMD přitom tady jen maže med kolem pusy a naprosto se zajídam nesmysly o RX480. AMD je mrtvá, ať žije AMD. ATi měla potenciál, AMD ne. Všichni kdo mohli utekli k nVidii. Místo toho aby fanoušci řekli AMD jasně NE! Takhle my to nechceme se tady pořád opakuje jak je to úžasné, jak cleaver firma to je. Ne není a chybí mi ten kritický pohled na věc. Možná se redaktoři bojí aby příště vůbec dostali něco na otestování a to mi nejvíc vadí. Podívej se na Bočka, před ním se kdejakej výrobce a dovozce zdrojů třese. takhle by se měli třepat i grafické firmy před redakcemi.
5) Modla všech AMDfunboys se modlila k Polárce, jak to dopadlo všichni kromě zaslepenců víme. Myslet si a modlit se k Veze je prostě holý nesmysl a vážně se budu smát až AMD nasadí cenovku podle výkonu a Vega bude za půl roku při vydání stát 25.000,-Kč... se budu smát všem co na ni čekali, protože do té doby budu mít všechny stávající hry OpenGL DX11 dohrané, a klidně střelím 1080 za zajímavou cenu a pořídím si vegu, nebo 1080Ti a nebo třeba už bude Volta... mě je to jedno, jen ať se to proboha neseká. U toho Doomu to je 150-200FPS...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jasne Jardo a na tu GTX1080 jsis vydelal jako pilot Gripenu, a ted tu o Karkulce.

Inteligentnejsi diskutujici asi chapou, ze na pilota stihacky narazim proto, ze tito lide jsou velmi casto jedni z mala lidi na svete, kteri dokazou postrehnout zablesk v 200FPS.

Takze Jarda a zkuseni armadni piloti potrebojou na Dooma GTX1080, aby si mohli zahrat na 200FPS. Proto cele to nepochopeni, my ostatni normalni, kteri mame problem rozeznat i 60FPS muzeme na fullHD v pohode hrat na GTX1070, na GTX1060/6 i na RX480, protoze nam to plynuly obraz poskytne take a usetrime. Nebo si poridime k te GTX1080 4K monitory, coz Jarda nemuze, bo potrebuje projektor a na projektory 4K finance nema.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jsi trapnej jak sáňky v lese. Jen závidíš a ani neumíš číst. Zavistivče neraguj na mě, jen pouštíš síru a nic... Jsi tak omezenej, že ani neudržíš v paměti, že to byla reakce k tomu že RX480 jede 70-110FPS. Takže jsem na tom líp. Projektor není 4K, ale protože ty ani nevíš co je to FHD projektor a krčíš se u 21" 1278x768 panelu z Tesca máš plnou hubu mýho projektoru... moje ségra kdysi říkávala: "skoč do zdi!"

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Rikal jsem si ze uz vam nebudu odpovidat ale udelam to...

ad1) Ja treba ty kotouce doma mam uz z nostalgie a take kupuju u nekterych her specialni edice
ad2) ohledne projektoru je to Vase volba kdyz se Vam to libi
ad3) Ja osobne pouzivam uz od 2x GTX980 tri monitory s FullHD rozlisenim a nemuzu si to vynachvalit a aspon vyuzivam potencial tech karet. To same i u 3x R9 290 a nyni jiz i na 2x RX480. A ty doby kdy se mi neco sekalo je uz hodne davno to jsem jeste nechodil do prace ani na brigadu.
ad4) Tady se musim zastat spolecnosti AMD a take vsech co kupuji graficky hardware. KDyby se stalo co tady pisete a AMD by s GPU skoncila byla by to ta nejhorsi nocni mura ktera by se mohla stat. Uvedomte si, ze prave AMD muze jeste tak nejak drzet ceny GPU u nVidie na uzde. Kdyz si srovnate stridni tridu karet kde je GTX1060 a RX480 tam je to celkove vyrovnane. Ale podivete se na vyssi performance tridu. AMD nic nevydalo a nVidia mela volne pole a co se stalo? Nastrelila ceny extremne vysoko protoze nebyla konkurence. A ted si zkuste predstavit kolik by ty karty staly kdyby AMD nebylo vubec. Fuj... hnusna predstava. A take AMD prichazi s nejvetsimi inovacemi na poli GPU diky AMD mame DX12 a Vulkan a dalsi veci. Neni zapotrebi se navazet do ostatnich diskutujicich, kdyz si to vemete z opacne strany tak v ocich muzete vypadat jako hnup kdyz porad nadavate a hatujete atd...
ad5) Polaris, tam me opravdu sklamalo jen to ze AMD prosazovalo referencni karty a nedodavali GPU pro nereferencni karty. Sice jsem nemel v planu kupovat prave Polaris ale z duvodu "smrti" mych skvelych R9 jsem musel. Pc nevyuzivam jen na hrani ale taky na praci. Polaris se opravdu povedla byla namirena presne na to misto kde je a vede se ji dobre. Souhlasim ze start nebyl moc podle ohlaseni ale opet spatne ovladace ale to same se muze stat i nVidii. Ohledne VEGA grafik zatim muzeme spekulovat nevime zatim nikdo nic. Ani opravdovy vykon jen ten ktery byl predveden na DOOM ve 4K ale jen to jen smitko toho co vsichni chceme vedet. Doufam ze v tomto prizpevku neni nic co Vas urazi, jen chci docilit toho aby nebyly takove hadky mezi AMD a nVidia fans... je to zbytecne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ad1) no a? To jako když si to koupím na steamu se všema updatama tak jsem pirát nebo co?
ad2) Víš vždycky jsem nad svejma vrstevníkama vynikal. Oni byli děti, ale já už řešil fylozofické otázky jako bych byl 90tiletej děda co už něco zažil. Oni to nedokázali, taky dneska kopou pro brněnskej magistrát díry na semafory. Tím chci říct, že spousta lidí je nějak zaseklá v té masovosti, která je jim předkládaná. Lidé prostě ještě nedospěli do stavu kdy by se odprostili od marketingu a jeli si svoje. Jsou ovládaní marketingem. Podívej se kolik lidí tady plácá nesmysli o 4K, jenom protože to je teď na vzestupu a cool. A kolik z nich má tkz. "chytrý" telefon. Mám "hloupou" tlačítkovou nokii, a mám toho víc než všichni ti co mají tenrádobychtrej telefon. Vidíš tu analogii? Necítím se být jakkoliv lapenej marketingem. Když vidím reklamu, beru to jako informaci, né jako povinnost jít a koupit to. Podívej se v německu, tam to žije, tam je trh s projektorama obrovskej, tam jde sehnat i šedé plátno, ale tady v čr? Tady v čr ti lidi řeknou že 4K lepší než FHD projektor, protože sežrali všechnu moudrost světa a melou tady "řitdkou stolici" otom jak žlutá není žlutá, jak 200FPS vidí na 60FPS projektoru apod... Takoví lidé jsou omezení čecháčci o kterých píšu.
ad3) tři monitory ve FHD? Fakt? A nemáš z toho šišaté oči? Protože mě v práci stačí jeden FHD+ 1284x1024 a i tak kroutím dost hlavou z jedné strany na druhou. Nedokážu si představit tři monitory vedle sebe jak na nich něco smysluplného dělám. A na hraní ty konce obrazovky vadí. Zkuste si někdy ze srandy půjčit projektor a někoho kdo vám to nastaví správně.
ad4) Ano, to je tady stále omíláno dokola, ale sám jste napsal že AMD vyklidilo trh. Jsou dvě možnosti proč to udělalo. Jedna je že je s nVidií a intelem všechno domluvené a je to kartel. Druhá možnost je že je prostě neschopná. A nebyla by to první firma která má ve svém řízení neschopné manažery. Takových firem jsou tisíce. Manažer co příjde dopoledne v superbu do práce, podívá se do sapu kolik se minulej den vydělalo a jde se na oběd. To že firma je díky němu ve mínusu, protože lidé místo toho aby pracovali vyplňují nesmyslné tabulky a pracují v nesmyslném sapu. A manažer v na obědě vymyslí další tabulku kteří zaměstnanci musí vyplnit. Takovým hloupým manažerů je potřeba říct: "dost!" a znova se opakuji když napíšu že to fanoušci AMD nedělají a sama AMD to nevnímá dokud se její produkty kupují a redakce sejim to formou článku bojí sdělit.
ad5) souhlas až na tu žravost a teplotu GPU, 84°C opravdu není normální. Jak říkám klidně 1080 prodám za nějakej menší peníz a koupím vegu. Těch pár tisíc ztráty mě nezabije kor když už jsou odepsané...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ked sa tvoji rovesnici ucili pravopis, tak ty si asi fylozofoval. :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

1. Ty specialni edice jsem napsal jen informativne a nenapsal jsem ze kdo stahuje hry ze Steam je pirat. Mluvil jsem na zacatku o warezu :-)

2. mel jsem doma 4K monitor a zkousel jsem to, a hodne moc premyslim ze ho koupim vypada to absolutne nadherne. Ale nikomu to nenutim jde o kazdeho zalezitost co mu vyhovuje
3. ano fakt -> http://tinypic.com/r/34fmcex/9 <- jde jen o zvyk ted uz si nedokazu predstavit hrat na jednom bylo by to moc male. A pracovat na jednom monitoru by bylo utrpeni.
4. toto je tema na dlouhou diskuzi. Ano napsal protoze to tak bylo, zamerili se na stredni segment kde AMD roste pomalu ale roste. To ze meli marketing na dve veci to bylo jasne dlouho, ted uz to napravuji. Nevidime do jejich planu a proc to vsechno udelali, mohlo to byt tim ze VEGA nebyla uplne ready a nechteli to uspechat nebo to mohlo byt proto ze VEGA jeste vubec nebyla. Ale toto jsou jen spekulace, ale proto preci nebudu hazet na tu firmu spinu. Za dlouholete pusobeni v IT moc dobre vim jak nektere firmy dopadnou a znam takove managery jak pisete.
5. S tou zravosti to opravdu neni tak horke, a GPU urcite ale urcite nikdy neslo pres 69°C a to mluvim z vlatni zkusenosti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na projektoru hraju jen výjmečně TPS typu Tomb Raider (v křesle a s gamepadem). Hrát fps střílečky na projektoru s myší a klávesnicí je totálně neergonomické, nemluvě o latenci, kterou projektory mají. Ale tak pokud máš nějaký starý shitózní monitor, tak možná je pro tebe projektor zázrak. :o) Nedovedu si představit, že bych hrál třeba BF1 online na projektoru. :o) Zlatý 34" ultrawide..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

on je rozdíl mezi kancelářskými projektory do 20 tisíc a kino projektory nad 20 tisíc... zkusím ti to natočit na foťák, ta latence tam trošku cítit je, ale není to vyloženě vada. U těch levnějších projektorů tam ta latence je vysoká, to přiznávám, že na tom se hrát nedá.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

netvrdil nekdo jeste nedavno ze tam nema zadnou latency ? :D :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

vždycky je latence, dokonce i grafická karta má latence, i ten kablík co vede z počítače do zobrazovadla má latence... bože co to je tady zas za rádoby-chytráka?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Koukám že i Tvé vedení má nějakou nezanedbatelnou latenci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

na ja netvrdil takovou 3,14 jako Crha ze jeho hyper super projektor ktery stal balik nema zadne zpozdeni ;) jo a jeste bych zapomel vsichni jsou narozdil od Crhy socky protoze on jel cele roky na suntove a slabe grafice a konecne kdyz si do sve sockoidni mainstremove masiny koupil za naskudlene penize GTX 1080 u ktere nedokaze vyuzit plne jeji potencial tak machruje kudy jen chodi :D :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je snad jasné ne?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Oni byli děti, ale já už řešil fylozofické otázky jako bych byl 90tiletej děda co už něco zažil."

tomu bych i veril tvuj mentalni vykon tomu odpovida ;) a kdyz uz jako maly jsi byl takto postizen tak ted mas mentalni vykon na urovni ...dejme tomu 120-130 leteteho starce ... tva detinskost zapsklost a sklony k vymysleni tomu odpovidaji :D :D ale EGO mas slusne to se musi nechat

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Crha ty by jsi mel hned rano jak otevres oci dostat preventivne po tlame za ty zvratky co ze sebe vyplodis.
Ze te radsi tata nevych*al do kopriv vemeno.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

:oDDD
Pěkně napsaný, směju se ještě teď :oDDD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale aspoň je tu sranda. A když vidíš, že je na světě někdo takovej, tak hned jsem klidnější, že do pomatení smyslů mám ještě daleko

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.