Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přehled grafických karet s GPU Vega

no hej, no, len kedy ...
"The latest news now is that it might take a couple of more months before we see the actual product in stores."
http://www.guru3d.com/news-story/radeon-rx-vega-for-consumers-might-stil...

aby to nebolo ako vravel crha, na jesen

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

si staci dohledat puvodni citaci.. ceo amd rekla neco ve smyslu ''behem par mesicu vydame grafiky pro vsechny segmenty co jsem o nich prave mluvila'' a kdosi z toho vyrobil famu ze rx vega nebude driv nez za nekolik mesicu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cus,
premyslim o jedny veci. Mam pocitac s i7-950 (mirne pretaktovany), 12GB RAM, SSD a grafiky jsou dve GeForce GTX570 a GeForce GTS450. Ona totiz ta GTX570 umela pripojit jen dva monitory, kdezto ja mam pripojenou jeste TV, takze jsem musel dat druhou kartu.

Protoze nechci upgradovat procesor, casem premyslim o RyZen refresh, tak nevim, jestli ma cenu upgrade grafiky. Nechci do toho davat nejak moc penez a nespecham na to, ale zajimali by me dve veci, jakou myslite, ze by ten procesor dal asi nejvic grafiku, aby se neflakala?

Nebo jestli nepockat a na podzim do toho koupit nejakou slabsi Vegu s tim, ze az za dva roky budu menit procesor, ze bych uz mel grafiku a nemusel ji pak kupovat najednou? Co myslite?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přidám se také z dotazem, mám i7 4820, RAM 32GB (ale můžu ještě přidat) SSD je jasné, grafiku 5870 a tu bych chtěl vyměnit, jelikož už prakticky nehraji mám v oku radeon 560 nebo 1050ti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ti mohu odpovedet jen tak, ze obe karty vyhovi jak GTX1050Ti, tak RX560 jsou pro obcasne hrani bez velkych naroku dobre karty. Zalezi, jestli pro to nemas jeste nejake jine vyuziti, NVidia - 3D Vision, NVENC, CUDA, u AMD OpenCL.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA má navíc ještě Ansel, Shadowplay a G-Sync, SLI, AMD nemá skoro nic, nebo to nefunguje a nikdo to nepodporuje. Jo NVIDIA má ještě funkční drivery pro linux, je stabilnější, výkonnější a méně zastarává. Není tedy důvod kupovat slabou kartu jakou je RX 560, kupte si raději GTX 1070 nebo lepší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Až za cca 2,5 roku budeš měnit to CPU, tak ta grafika už bude zenitem, pokud to nebude ten aktuálně nejvyšší dostupný hi-end. Podle mě jsou to vyhozené peníze za ty etapy, co píšeš. Výkon procesoru vystačí na mnohem déle než grafika, protože ta, dle mého, zastarává mnohem rychleji. Samozřejmě tedy pokud jsi hráč. Na normální použití už snad stačí i integrovaná, zajímavé bude počkat na vydání Raven Ridge, osobně bych se rozhodoval až po jeho vydání, třeba zjistíš, že ti to řešení bude zcela dostačovat. Ale opravdu záleží na tom, co si PC požaduješ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli uvažuješ o Ryzenu, tak začni šetřit na kompletní novou platformu a do tohoto už prachy necpi...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To máš pravdu pro Vegu za dvacet tyček, ale u normálních grafik bych se nebál to hodit na starý CPU. Tady se v poslední době poněkud mylně vytváří dojem, že pokud nemá člověk 1080Ti a i7-7700K, tak v podstatě nemá ani cenu instalovat Steam. To ale není pravda, krásně se dá zapařit i na grafikách za čtyři - pět tyček, v FHD to utáhne všechno. Teď tady Redmax orodoval za 1050Ti. No, dejme tomu, proč ne. Já mám zkušenost s RX570, ta je o fous dražší než 1050Ti a popařeníčko je to moc pěkné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dik za rozumnej nazor.
Ja bych potreboval, kdyby nekdo vzal i7-950 a ozkousel by u modernich her nejruznejsi graficke karty a videlo by se, kdy uz to procesor nestaci zivit a kdy to jeste ma smysl. Je mi jasny, ze to je zastaralej procak a ze to nikdo delat nebude, tak premejslim nad tim, jak to v nejakych benchmarcich otestovat sam a porovnat, ale prave nevim, kdy by byl muj nizkej vykon zpusobenej tou starou GTX570 a kdy by to bylo tim procesorem. :-/
Treba me napada, kdyz byste porovnali tu GTX570 s dnesnima kartama NVidie a AMD, tak na jake vykonove urovni moderni karty by byla?
Dalo by se rici, ze vykonove GTX570 = GTX1050Ti, nebo je lepsi(horsi)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obecně jsou výpočty přesouvány na GPU jak jen to jde. Ale to neplatí pro staré engine. Optimální by bylo zjistit, jaký tituly chceš pařit. Další věc souvisí s využíváním nových instrukcí CPU v nových engines. Např. Cloth od nVidie je počítán pomocí AVX a je tedy jasné, že tam kde nejsou to bude stát procesor větší úsilí.
GPU kupuju a) podle rozlišení monitoru b) podle technologií (PhysX, freesync apod.) c) s výhledem na morální stárnutí, které je rychlejší, než u CPU
CPU kupuju a) podle druhu práce (paření, multimedia, office) b) jsem zastáncem vysoké frekvence s méně jádry, než naopak. Přeci jen vysoká frekvence občas zaskočí za nedostatek jader, obráceně to často není možné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, v tom případě bych se zamyslel jakej nárůst výkonu (případně jiný benefity) mi vůči GTX 570 ta 1050Ti za její cenu přinese. A pokud nepaří 12-18 hod denně, pak spotřebu neberu v potaz...
Vzhledem ke stávajícímu CPU bych volil max 1060, příp RX 570/580. 1070 a výš nemá cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otazka, na kterou se tezce odpovida, cemuz rozumim, je zda-li ten procak bude vubec schopen vyuzit 1060/RX570 tak, aby se ta karta nenudila. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mýho hrubýho a nezávaznýho odhadu asi jo... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na aké rozlíšenie to je? Na FHD a 2K by som už ani ja nešiel do výkonnejšej grafiky ako je niečo na úrovni GTX 1060 či RX 570. Na to proste nemáš CPU a bolo by to zbytočné. Preto sú to z môjho pohľadu najrozumnejšie alternatívy vzhľadom na to, že aktuálne máš GTX 570tku. Tak aby si z upgrade-u aj niečo mal. Ak by si neskôr zistil, že aj tieto karty sú overkill, tak môžeš využiť DSR (resp. jeho alternatívu u AMD). Je to fajn na to ako sa zbaviť antialiasingu vzhľadom na to, že sa v poslednej dobe rozšírili kadejaké postprocesingové rozmazávacie metódy, ktoré ja osobne nepoužívam. A na DSR využiješ aj 1060tku úplne v pohode. Takto by som nad tým rozmýšľal ja.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prosim te, co to je DSR?

jinak dekuji vsem za odpovedi, budu o tom premyslet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rendrování ve vyšším rozlišení než jaké má monitor. Chová se to jako antialiasing. Moc jsem tomu na chuť nepřišel. Výkonu to bere jako když rendruješ v tom vyšším rozlišení a neumí to tak dobře maskovat zuby. Nasadit FullHD s nějakou nižší formu antialiasingu většinou vyjde výkonnostně líp, než tam dát třeba 1440p přes DSR(umí to nvidia i amd, ale jmenuje se to jinak) a rozdíl v obrazu je v něčem lepší, v něčem horší. Na testování je to ale docela užitečný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som práveže bol s DSR spokojný čo sa týka antialiasingu. Podľa mňa lepšia metóda na toto ani nie je. Jej mínus je, že ide o brute force a stojí väčšiu časť výkonu kvôli renderovaniu vo vyššom rozlíšení. Našťastie momentálne to už riešiť nemusím. 27'' 4K monitor v natívnom rozlíšení aliasing moc nevykazuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že výměna GTX570 za RX570 by byla taková pěkná symbolika. :-) A šel bych do toho, ten procesor střední třídu grafik utáhne. Možná tam budou nějaké ojedinělé výpadky framerate nebo nebude tak vysoká, jako by byla s něčím novějším, ale to je celkem úplně jedno, protože to bude fungovat celkově dobře a stejně to nemáš doma s čím srovnat, tak tě to nebude mrzet. :-)

Pokud si k tomu ještě pořídíš freesync monitor, tak to umí kouzla, já ještě okolo těch 45 - 50 FPS moc nerozeznám, že se něco děje, protože je to furt mnohem plynulejší, než když vypdávají snímky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako takový zkušební monitor aby sis ošahal FreeSync je v současný době Samsung S24F350. Stojí cca 3400,- FHD, 24" PLS panel. Bohužel je rozsah frekvencí jen 48-60Hz, což není moc. Když ti spadnou FPS pod 48, budeš mít obraz jako s vypnutým VSYNC. Myslím že je to ale super kombinace pro méně náročné hráče a v daném rozlišení s nějakou RX570/580 a celkem slušným PLS (Samsungova obdoba IPS) panelem je to levná a kvalitní(na tu cenu a vlastnosti) alternativa.
P.S: I monitor jde "přetaktovat" a 48-72Hz není na tak levný monitor vůbec špatné (http://www.overclock.net/t/1613642/increasing-freesync-range-advice)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kup si rx570 alebo rx580, pripadne gtx1070 od ruky za 8k a zapriahni grafarnu do tazby (nicehash miner). Pri sucasnom kurze mas grafiku za 4 mesiace zaplatenu, cili upgrade zadarmo. ;)

1080Ti - https://www.nicehash.com/index.jsp?utm_source=NHM&p=miners&addr=1MuuDVbn...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To měl dělat přes zimu, takhle přes léto je neefektivní, leda že by připojil vodníka na bojler ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, to není vůbec marný... sluneční kolektory mizí v propadlišti dějin... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze v zime sa to vyplatilo viac, ale netvrd nezmysly, ze sa to v lete nevyplati. 1080Ti mi dava tedka 6-8 dolarov denne. Naklady na elektrinu su $1/den. Zrataj si mesacny zisk.. Nehovoriac o tom, ze rx580 ci 1070 su natom co sa tyka efektivity lepsie, nez obludny pascal 1080ti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jakube a není to jen díky růstu bitcoinu v poslední době kvůli Japonsku? Resp. očekáváš, že ta výhodnost zůstane? Taky není to jen další měna která vylétla zazáří a prd? ... Každopádně zajímavý - to by teda asi byla nejlepší Fury ne? A pak FPGA či? Nikdy se mi tomu těžení nechce věřit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z dlhodobeho hladiska BTC porastie. Verim tomu a nie som zdaleka sam. :) Ak pride docasny pokles - korekcia, bude to normalny jav a nebudem sa tomu divit. Samozrejme, ze vyhodnost tezby suvisi s neustalym rastom BTC (ale vlastne veskerych altcoinov vobec), kazdopadne s vyhodnostou rastie pocet ludi, ktori sa odhodlaju tazit, takze sa to z dlhodobejsieho hladiska tymto kompenzuje. Inak super, momentalne dava 1080Ti 9-11 dolarov denne. :)

https://www.nicehash.com/index.jsp?utm_source=NHM&p=miners&addr=1MuuDVbn...

Projected monthly income 0.12960000 BTC / 296.7840 USD

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vyhodnost kariet si mozes orientacne porovnat tu: https://www.nicehash.com/?p=calc

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kurnik a to citam az potom, co som doniesol 1080Ti :( Momentalne mi fici jedna HD7950 zarobila 6,23USD za 3 dni... Elektrika je free... Kazdopadne dakujem Jakub P ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak uz valia oboje :) http://i.imgur.com/BkILWa5.png

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K přetaktovanýmu Nehalemu se doclea dobře hodí Polaris nebo GTX1060 6GB, více už moc ne (samo sebou záleží na rozlišení, ve 4K by nebyla dost ani 1080TI.

Tazatel níže s 4820K, tak tam o třídu vejš, tzn tak 1070tka. Pokud by nešlo primárně o hry, tak opět 1060 6GB nebo Radeon 470/570, cokoliv pod 470/570 se nevyplácí protože tam se zhoršuje poměr cena/výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

diky (i ostatnim), ja o tom popremyslim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prostě by voko (přihodím svůj názor) se pohybuješ ve sférách i3-6100 jak já. Taky máš ale jen PCIe 2.0, z toho důvodu bych ti doporučil nějakou 8 GB kartičku, aby nezatěžovala sběrnici. Některý hry ti holt budou padat na 40 FPS i kdyby ses na hlavu stavěl /Mafia, Star Wars, .../, ale zase můžeš naložit kartě antialiasing atd. - na freesync to není, ale vizuálně na tom budeš pořád o dost lépe než PS 4 nePro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukejte vydat Nano2 vy hovada. Mám Nano1 a čím si to mám jako nahradit, když do skříně se mě vejdou maximálně 17cm karty a monitor mám s freesyncem?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Při čem ti Nano nestíhá?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co si koupit novou vetsi skrinku? :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, co se vam zase nelibi, ale pokud chci grafiku na hry, tak minimalne chci co nejlepsi airflow ve skrini, coz souvisi i s velikosti skrinky. To je dulezite, aby se grafika neprehrivala, pripadne se vetraky tocily pomaleji a bylo to celkove tissi.
Chapu, ze nedo potrebuje kvuli necemu malou skrinku, ale pokud to neni nutne, tak opravdu se divat hlavne na airflow a az potom resit velikost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby si znal Machinu, tak ten staví zásadně na ITX platformě.
Někdo má rád velký věci a někdo malý... je to o vkusu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, to jsem nevedel.

Ja jsem taky spis ty maly, z bigtoweru jsem presel na middle a miditower. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-) minitower není malý. Můj PC má 9,5 litrů s Nano, i7, 2 disky i optickou mechanikou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co máš za case? Já nacpal microATX do 15l, příště to ještě zmenším. Přišlo mi, že ITX už není proti tomu takový rozdíl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Airflow je hlavně o návrhu a konstrukci skříně, ne o velikosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, v 9,5 litrech mám hned 4 ventilátory - ve zdroji, na grafice + 2x120mm. Teplo je ok s 35W procesorem obstojně se chladil cca 67 stupňů i jen s pasivem Scythe big Shurikenu, se 120kou je však teplota podstatně lepší :-). Pozor samotný CPU tolik nehřeje, ale v mini ITX vše ohřívá vše - tedy i grafika ohřívá procesor, proto bylo potřeba lépe chladit okolí CPU protože "schytával" od grafiky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Si si istý, že s 35W CPU uživíš Nano 2, na ktorú čakáš? Či sa chystáš vymeniť celý základ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je otázka. Mám i7 6700T, který je stejným kusem křemíku jako 6700K. Nechybí cache ani thready atd. Frekvence je slušných 2.8 a turbo až 3.6. Ten CPU je stejný/lepší než mnohem výše taktované mainstream i5, které na většinu her stále stačí. Největší brzdou bude CPU ve špatně napsaných hrách. V těch nových DX12 titulech je naopak vliv CPU menší, protože největší přínos těch nových API mantle/DX12/Vulkan je právě redukce CPU overheadu a využití více vláken, kterých má i tahle low power i7ka stále slušných 8. Bohužel nic lepšího na trhu 35W CPU není. Existuje jen Kabylake 7700T se 100mhz větší frekvencí, který mi za upgrade nestojí.
Na trhu se už však objevila první mini ITX X370 deska pro Ryzen od Biostaru. Bohužel pro to AMD nemá stále vhodný CPU - ideálně si představuju něco na způsob podtaktovaného Ryzenu 7 (8C/16T). Pokud se AMD dostalo s Ryzenem 7 1700 na 65W, jistě by se mohli dostat podtaktováním níže, alespoň na 45W. To už by byl pro mne vhodný upgrade a smysluplný parťák k Nano2. Do té doby nezbyde nic jiného než setrvávat na Intelu.
Taky doufám že spotřeba Nano2 zůstane přinejhorším stejná jako u Nano1, ideálně však lepší. Hned pod kartu jsem strčil 120mm ventilátor s kterým je to ok, ale takových 200W by už byl problém. Naopak pokles na 150 nebo 120-130W by byl vítán, jelikož bych mohl odstranit ventilátor pod GPU a snížit dále spotřebu. Aktuálně se pohybuje spotřeba celého PC ve hrách typicky na 145-147W (zásuvkový wattmetr), zdroj je goldový chieftec 500W SFX. Možná by to chtělo ještě 300W platinum zdroj

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím, že to máš pekne premyslené. Čo sa týka CPU, tak som nevedel, že sú také aj i7čky. Myslel som, si, že máš nejakú podtaktovanú i5. S touto i7 by to malo byť stále pohoda. Okrem toho máš aj vyššie rozlíšenie (> FHD), ktoré treba renderovať. Na tom sa Nano 2 podľa mňa v pohode uživý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie sú 4 karty málo?
Aj keď asi nebude použitých všetkých 9 PCI ID.

Two More Device IDs Added For Radeon Vega 10
Written by Michael Larabel in Radeon on 10 May 2017

Nine device IDs for Vega 10 is less than the 12 IDs present for Polaris 10 albeit more than the one Fiji ID and the same number as Polaris 11. Keep in mind this doesn't translate to the number of Vega graphics cards we'll necessarily see as some are reserved in case of future revisions, used for pre-production / engineering hardware, etc.
https://phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Vega-10-Two-More-IDs

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konec května se kvapem blíží a info zatím tedy pořád nic moc... Doufám že to aspoň toho 31. bude představeno všechno a se vším všudy. Už čekám tak nějak od loňského léta s nákupem GPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na vánoce prý AMD spustí předobjednávky s datem dodání příští rok!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tak tomu bych se vůbec nedivil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je nějaký přehled na rok 2021 kdy to bude vydáno? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.