Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dostane přehrávač VLC podporu bittorrentu?

Bez urazky autora, ale toto umi jiz napr. uTorrent a vuze plus (pravda, vuze plus neni free). Osobne nadseni autora nesdilim. 1. v pripade ze by vlc jen streamovalo, je to proti filizofii torentu, jelikoz vam pribude hromada pijavic. Pokud bude vlc i seedovat, je to dalsi sitovy balast na pozadi. 2. opravdu budou filmova studia nadsenim bez sebe, ze si nejaky film stahnou stovky klientu, kteri budou nadesene seedovat dalsim masam ? Aby to nedopadlo jako skype, ktery se po zkoupeni microsoftem vydal do tvrdeho komercionalizmu. Mimo jine aby sluzba jakz takz fungovala tak provozuji farmu na ptp spojeni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně uTorrentu: jestli „umí“ je to, s čím mám zkušenost, tak si rád počkám na implementaci od VLC :).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V tej zaplave open source torrent klientov by sand mohli najst najvhodnejsie a zamontovat ho do VLC. Ci uz to bude len stahovat alebo aj seedovat je vedlajsie. Co keby tak jednotlive torrenty mali nejak nastavene ci sa smu dalej seedovat alebo nie ? Nech je ucinene za dost aj tym autorskym pravam... Ak sa nemylim tak vela platenych SW/hier uz funguje na p2p systeme distribucie a nikomu to nevadi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bittorrent ze své podstaty funguje tak, že tahá a zároveň sdílí víceméně náhodně vybrané části souboru. Implementace pro popsaný účel by chtěla po peerech soubor od začátku, což by pěkně mršilo funkci příslušného torrentu. Navíc minimum nebo žádný seed; jak už to tady padlo, byla by to jen pijavice.
Pokud by se něco takového rozšířilo, dá se čekat, že autoři bittorrentových klientů honem přidají možnost blokovat VLC peery. Proč by měli uživatelé torrentových sítí něco takového podporovat svojí draze placenou výpočetní a síťovou kapacitou?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak - to je přesně to první, co mě napadlo - že to řádně zamíchá s normálním BT protokolem ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

- změna pořadí (bude se začínat od začátku) mi přijde jako ne-až-tak-komplikovaná - prostě se bude mezi všemi peery šířit nejdřív první, pak druhý, ... kus.

- šíření - mělo by být zapnuté, nevidím důvod je vypínat

no a reakce na téma Holywood - KDYBY si někdo vyndal hlavu z místa kam slunce nesvítí, dovedu si představit, že sdílený soubor se dešifruje jen těm, co mají zaplacenou licenci a jestli se to šířilo torrentem nebo přímo je z pohledu "dostanu / nedostanu zaplaceno" úplně buřt.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Změnit to není problém, ale totálně to pobíjí pricip fungování torrentů, kde celý soubor se právě záměrně nepřenáší mezi všemi peery lineárně od konce do začátku aby v kterémkoliv okamžiku (samozřejmě za předpokladu dostatešného počtu kvalitních seedů) byly vždy dostupné všechny (pro danného klienta ještě chybějící) části.

Takto si to každý spustí přehrávání, po pár minutách zjistí, jaká to je vlastně sr*čka, stopne přehrávání (tudíž i stahování a seedování) a nikdo to nikdo celé nestáhne, páč každý bude mít akorát těch pár kousků ze začátku (což by na druhou stranu u drtivé většiny současných audio vizuálních "děl" nebylo zas tak moc na škodu).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lenze tu ide hlavne o pozeranie toho videa a to sa deje linearne.
Podobne ako Sopcast p2p TV . Ak je dany titul sra*ky tak naco bby to niekto stahoval do konca ? Nema zmysel lokalne si archivovat mainstream produkciu. S vynimkou maniakov co maju cas pozerat viac krat to iste...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S těmi náhodnými kousky to není až tak pravda - klient si může požádat o kousky ze začátku. V praxi si normálně žádá o kousky, jejichž výskyt je nejnižší u všech peerů (plus náhoda), ale brát to od začátku není problém.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.