Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přepínatelná grafika v podání nVidie?

konecne je to napadlo pouzit. takovouhle myslenku musi prece kazdej se svym selskym rozumem odvodit hnedka. jooo, kdyby to takhle udelali se vsim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase to komplikuju... Radseje keby sa 1 vykonna vedela sama prepnut na ultra low mode kde by mala spotrebu ako integrovana.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proc jen prepinat a nespojovat vykon?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"řekněte sami, nebylo by hezké doma na desktopu ?surfovat? na integrované grafice a až cca. 150W GeForce 7900 GTX/7950 GX2 zapínat jen pro hraní her?"
to máš recht... já bych jen dodal, že 3Dfx to mělo už před deseti lety a nazývalo se to 3D akcelerátor :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší by bylo, kdyby se grafické jádro skládalo z několika obvodů (2d grafika, přehrávání videa, 3d grafika, atd.), které by se podle potřeby zapínaly a vypínaly. Obvody by také mohly měnit svojí frekvenci v závislosti na potřebném výkonů. Jednoduchým hrám by mohlo stačit 100 MHz, Doom3 by běžel při max. frekvenci. Podobné principy využívá už nějakou dobu Intel v mobilních procesorech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je tptáůně přiblbý řešení. Jsem zvědavej jak se bude při přepínání deformovat obraz, přece každý monitor či display se musí grafické kartě přizpůsobit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to bylo bezva, obvlášť v těchto měsících kdy každý Watt zbytečně přeměněný v teplo zmaná ještě vyšší teplotu v místnosti. Už jen zbývá dožešit spotřebu dalších (resp. všech) komponentů konče samotným CRT monitorem. Což je pjekná utopie že? Takže zpátky k notebookům a počítač zapínat jen v zimně na hraní jako 400 W přímotop. Howgh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.