Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Preview OKI MC332dn: Tisknete hodně? Zkuste místo laseru LED tiskárnu

Oki tiskárnu, doporučují jen ten kdo je nikdy nemusel řešit ve firmě, kterou spravuje a pod. a nebo je zná a dostal za jejich recenzi zaplaceno. Neříkám že je to hrozná tiskárná, ale řadí se mezi horší polovinu co je na trhu, nehledě na problém toner vs. fotoválec. Prostě ne těmhle tiskárnám jsem na chuť nepřišel.
Vysvětlete zákazníkovi že jste sice před týdnem dali tonery za 15 tisíc nové, ale ted odešli fotoválce a když měníte fotoválce za 15 tisíc, tak jim musíte dát i nové tonery, protože ty staré jsou vysypané v nefunkčních fotoválcích :-D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Prostě buď musí být velké levné tonery s fotoválcem jako u HP, anebo pak velké ale ještě mnohem levnější tonery bez fotoválce a fotoválec extra. Čili něco jako 3000+ stran za 500 bez FV a za pár let intenzivního tisku nový fotoválec do 10k, nebo pak 6k+ stran za 2000 i s FV. Všechno mezitím je žrout peněz ve spotřebním materiálu.

LED technologie je slibná v tom, že tiskárna je jednodušší, má méně částí, které se můžou pos*, takže je i levnější na výrobu a jednodušší na servis, plus méně poruchová. Ale pak se to nesmí zabít takovým bordelem jako multifunkční bůhvíco se samostatným FV s PC 9000. Snad mám solidní skener a solidní tiskárnu, proč pořád tyhle složité bůhvíconesmysly?

Naposled mě v jedné firmě dostala taková obří multifunkce od HP, bůhví kolik to stálo a pak inkoust! Samozřejěm jsem jim ji měnil, protože byla vadná, tak koupili novou. Vono to mělo už taky kódovaný náplně a nechtělo to žrát ty startovací z té staré! Kolik na tom museli měsíčně protisknout? Inkoust se domů vyplatí leda když někdo tiskne fotky, barevné výkresy apod. a tiskne jich hodně. Pak něco, kde se dají rozumně dolívat inkousty (ne měnit krabičky s inkoustem). Na všechno ostatní laser z druhé ruky a pokud si člověk vystačí s ČB, tak něco jako HP LJ 5-2420 z Aukra za pár stovek, kde tiskne skoro za papír. I kdyby si měl kvůli tomu koupit paralelní řadič tak je to lepší jak tohleto, za 2-5k tiskárna co má tonery zpravidla na 500-1500 stran a stojí tak litr jeden.

Není divu, že jde Evropa do análu, všechno předraženej šrot s výrobou pár korunv prodeji za tisíce, pak se musí účtovat všude 1000 bez DPH za samotné otevření dveří, aby bylo na minimální plat zaměstnancům (a 120 % toho odevzdat režimu na daních) atd.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No barevny laser... mame canon 8040cn a po roce je soutisk barev marny... co s tim?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Řeknu vám to takhle, v životě bych nehrábnul na Canon, což je snad ještě horší, jak OKI, natož na takovou podezřelou (a už je to tad zase) multifunkci. Nezlobte se, ale co čekáte od takovýho křápu? Jasně jsem říkal, solidní tiskárnu A solidní skener. Ne jeden křáp co nakonec očekávatelně nezvládne pořádně ani jedno.

Reklamujte, máte to ještě v záruce…pokud zakoupeno ještě podle starého OZ, tak reklamutje dvakrát a pak prachy zpátky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja len tak tichúúčko poznamenám. Canon laserovky nevyrába, pokial viem tak všekty canon laserovky im vyrába HP... ;)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To je možné, nicméně OEM vždycky dodá to, co si zákazník objedná, zvlášť pokud si dělají vlastní vývoj, tak problém je jasný ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pri tlaciarni z clanku ale 1500 stranovy toner stoji 75€. Ja mam napr. samsung 4828FN, 6000 stran za 90€, samozrejme pouzivam repasovane za polovicu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

www.tonera.cz kvalitni stranka na nakupovani toneru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela by to užilo tabulku s parametry, rozpočítanou cenu spotřebního materiálu na stránku (i včetně PC a předpokládané životnosti), údaje o životnosti komponent (FV) atd. Nebo to bude v recenzi?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A3 okina kterou mam v kancelari ma takovou neprijemnou vlastnost ze kdyz ji dojde papir v jednom zasobniku tak si ho zacne brat z druheho. Na prvni pohled sikovna funkce ale jen do okamziku kdy v kazdem zasobniku matd jiny druh papiru. To tiskafne je jaksi jdedno. Uz se mi nekolikrat stalo ze mi pulku tisku poslala na kancelarskej papir. Takze pekne nastvanej. No a po cca 4500 vytiscich menene dva fotovalce ze 4 protoze zacaly pruhovat. Deklarovana zivotnost urcite nekolik desitek tisic. Soutisk barev na konci A3 uz je hodne spatny - vlastnost technologie barevneho tisku bez prenosoveho pasu. No ja bych si ji nekoupil. Sam mam nekolik produkcnich barevek od Canonu koupene jako ze 5 let stare, neco dost najeto a tisk super. Porizovaci cena par tisic plus servis v radu treba 30-40 tis ale az v okamziku kdy vydelam treba 100.000 nez do toho musim vrazit korunu. Zadne leasingy nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V čem proboha děláte, že vám přijde OK dát 50-60 % výdělku jen za náklady na tisk? To snad pak musíte být vcelku ve ztrátě…

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, možná bych na to přesměrování věděl radu: tato vlastnost se totiž dá vypnout nebo zapnout, každému vyhovuje něco jiného. Konkrétně ve Vlastnostech tiskárny - Předvolby tisku - Volby podávání papíru - Automatická změna zásobníku (zaškrtnout, nebo ne). Je tam taky zaškrtávací políčko Kontrola papíru, které ošetří ten tisk na jiný formát. Jinými slovy, stačí ji správně nastavit...
Co se soutisku týká, tak ten je lepší pod ovladačem PostScript, který je pro OKI taky k dispozici.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já kupuji tonery jedině ty renovované, někdy i originální ale všechno pouze z www.tonera.cz nejlepší stránka pro odběr těchto věcí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaplatim 50.000 Kc ze zisku 100.000 Kc. V tom okamziku mam zaplacenou tiskarnu jejiz porizovaci hodnota nove pred 5ti lety byla 500.000 Kc. Pokud bych dnes chtel koupit novy stroj se stejnou uzitnou hodnotou zaplatil bych 350.000 Kc. Ovsem abych mohl zacit tisknout musim nejdrive zaplatit 350.000. V mem pripade zaplatim cca 15.000 - 20.000 Kc. Okamzite mohu tisknout a ze zisku ktery vytvorim postupne zafinancuju vymenu klicovych dilu coz je nekde mezi 30.000 az 50.000 Kc. Pak se dostanu v podstate na stav noveho stroje. Prijemnym bonusem je ze zpravidla dostanu k tiskarne treba 10 krabic toneru, kalibracni sondu nebo nejaky jiny bonus. Da se teda rici ze tiskarnu jako takovou mam vlastne zadarmo - musim jen zaplaatit repas coz ale zafinancuju az za provozu ze zisku. Mohu tedy tisknout na profesionalni urovni na stroji za nejz muj jediny primy vydaj bylo treba 20.000. Starsi stroje maji take vyhodu ze existuji vyladene neoriginalni tonery a fotovalce - takze naklady na tisk pak padaji dramaticky dolu. Kdyz budu chtit koupit novou slusnou tiskarnu vytopim hned na startu 350.000 a jeste jsem nevydelal ani korunu. Ja si mohu koupit za tretinu ceny 5 starsich tiskaren stejne tridy ktere budou dohromady 3x rychlejsi a kdyz se jedna rozbije ani si toho nevsimnu. Delam to takto uz hooodne let a stejnym zpusobem jsem prosel mnoho profi řad ktere canon postupne produkoval. Vzdy si poridim tiskarny z rady kterou zrovna prestali prodavat ale jeste ji podporuji. Vetsinou se daji koupit za 5% porizovacky stroje 3-4 roky stare kterym nic neni ale firmy je jiz maji ucetne odepsane a servisaci jim radi ze je cas koupit novy stroj. Aby ne kdyz provize :-) profi stroje klidne vydrzi 7-10 let nebo 3-5 milionu vytisku. Bezne se za 5% porizovacky daji koupit stroje kgere maji najeto treba jen 60.000 prujezdu. Prumerne to je ale okolo 200.000prujezdu. To je ale porad jen nejakych 5-10% konstrukcni zivotnosti. No a za tri roky pouzivani tiskarnu prodam v podstate za stejnou cenu jako jsem ji koupil ve stejnem stavu jen ma najeto o par set tisic prujezdu vice. Takze tak

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nojo ale to se pak bavíme o velkoformátovém zařízení pro skutečné tiskárny (jako ty co tisknou hodně a velké formáty), to je trochu někde jinde než tahle kancelářská laserovka, tam mi to bylo právě divný ;-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam jen renovovane tonery od tonera a jsem spokojeny jak s cenou tak kvalitou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle "recenze" si strcte za klobouk. Takovych je internet plnej.
Ja chci videt, jak to tiskne. Vytisknete kalibracni obrazec (pismenka, carky) a pak to naskenujete.
Naklady na stranu a predevsim, jestli do toho muzu sypat toner z kyble nebo jak kokot musim vymenovat cipy/hackovat firmware/kupovat original.
Idealne video jak z toho vyleti tech 20str/min. Jakou to ma spotrebu ve sleepu a celkovou...
Proste recenzi ne opis z katalogu.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. 2/3 textu mi přišlo jako PR text.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Co se da delat v dnesni dobe :D hlavni je ze se tu lidi podeli o sve nazory

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, spotřeba ve sleepu nebo při maximální zátěži se dá najít v produktovym listě nebo na stránkách OKI: (http://czech.oki.com/printers/multifunction-printers/a4-mfp/detail.aspx?...)
Konkrétně je to takto:
Běžně: 500 W; Maximálně: 1170 W; Pohotovostní stav: 100 W; Úsporný režim: <20 W; Režim spánku: <1,2 W; Automatické vypnutí: <0,5 W
Video s rychlostí tisku je na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=qQt0b3wX-ww
Stačí hledat...
Ty dva požadavky - na maximální kvalitu tisku a zároveň na "tonery z kýble" - mi nějak nejdou dohromady. Když má člověk slušný auto, taky do něj netankuje nejlevnější pančovaný benzin..
Jinak ale samozřejmě náklady na tisk nebudou úplně malé - je to nejnižší model z portfolia s barevnými tonery na 1500 stran. To bych raději koupil MC352dn (á 2000 stran, lepší poměr cena/kapacita, teď navíc s cashbackem 8200 Kč) nebo rovnou nejvyšší MC562dnw - tam jsou tonery na 5000 stran, černý na 7 tisíc. Provozní náklady pak spadnou na polovinu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodne nechci aby tu nekdo opisoval produktove listy vyrobcu, kde je spotreba a naklady. Ja chci realny cislo z provozu=recenzi.
Informaci o tom, jak tiskarny tisknou je zalostne malo a vzdy je to nakup na slepo. Nechci nejlepsi kvalitu, chci si sam rozhodnout jestli tiskarna tiskne podle mych predstav a potreb. Nekomu vadi soubeh barev, nekdo potrebuje ostre tenke cary atd.
Toner v kyblu (nebo v barelu) se nerovna pancovanemu benzinu.
Jestli nekdo plati za 50g orig toneru v plastovem obalu tisicovku tak prosim, ale ja pozaduji od tiskarny jen hlaseni "dosel toner" .. otevru, nasypu, zavru, tisku. Jestli ma jakoukoliv ochranu proti tomuhle pristupu, tak ji nekoupim i kdyby byla ze zlata a byla zadarmo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To bych se podíval po produktech např. Ricoh. Měl jsem asi 15 let starou kopírku s nájezdem přes milion a tam byl toner v takových bandaskách…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Epson L210, nadrzky na atrament vonku, vidim ze dochadza, z flasticky dolejem. 70ml flasticka 10€. Ano, je to atrametnka, ano ma nizke mesacne zatazenie, ano tlaci 1x farebna A4 asi 40 sekund, ale ta tlac je skoro zadarmo. Vedla mam samsung 6260FW, a tam ide toner za 50€ a vydrzi cca ako ta 70ml flaska. Ale ano, tlaci to 20xA4 za minutu a zvlada 10tky tisic stran mesacne. A ma duplex, ale zas stala 700€, epsonka 150€..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam taky epsonku, a kupuji tonery na www.tonera.cz a jsem spokojen

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

me to prislo jako PR text cely...
Z jakeho titulu autor hodnoti tiskarny? Ma s ruznymi modely od ruznych vyrobcu alespon nejake zkusenosti?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

me je to vcelku jedno, koupim tiskarnu jsem rad ze tisknu.. hlavni je toner.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máme v práci barevku C531DN a černou B431DN.Ta černá je v pohodě, žádnej problém.
Jen pár postřehů: jak někdo psal při výměně válce je potřeba vyměnit i toner, případně tonery. Naštěstí to jde celkem snadno vyresetovat, stačí 2 dráty a pojistka. Nevím jak počítá tisky, ale barevka měla válec na 30 tisíc a po 15 tisících už chtela výměnu, válec není drahý, ale při představě výměny i tonerů cca 2 tisíce jeden, už se to trošku prodraží. Zkoušel jsem sice neoriginální tonery, ale po častém zasekávání, jsem musel začít kupovat origo. Kdyby se to jen zaseklo tak v tom není problém, jenže to by nebyla OKI, která má snad 20 různých pojistek a po několika zásecích odpalí tu ve fixaci a chce ji vyměnit (tu fixaci, né pojistku). Jinak nikdy neresetujte NVRAM v servisním nastavení vymažou se síťové protokoly a tiskárna se pak tváří jen jako lokální i když je LAN povoleno.
Jinak ta 531 má spotřebu jak blázen, motoristicky řečeno - žere i trávu kolem silnice:-)))
Má někdo podobné zkušenosti?

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Jo tonera je kvalitni prodejce toneru do tiskaren. hodne od nich beru repasovane a je to pecka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koupil jsem 2 tiskárny oki dle podobných recenzí jako je tato (jedna barva A3 a jedna čb multifunkce A4).
Za rok používání bylo jasné že oki je volba vedle.
servisní technici katastrofa - nedokáží takový šmejdy uvést do provozu - vadný podavač zřejmě už výrobní vada
drahý provoz (originální tonery, nefunkčnost, čas strávený řešením problémů)
otázka je co koupit jiného. Po dvou zkušenostech s HP (plotr a A3) také nedoporučuji.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Já mám tiskarnu uz cca 2 roky, a pouzivam pouze renovovane tonery. kupuji na www.tonera.cz a jsem velice spokojeny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U nás se vystřídalo několik tiskáren :
Oki ML3410 (stále máme a stále jednou jak z praku)
Epson FX880, FX880+, FX890 (ještě na pár místech používáme)
HP2300 (hodně toho vydržela, ale drivery mizerný, občas záhadný problémy s tiskem)
HP2420 (shit, moc dlouho to nevydrželo)
HP3005 (stejně jako 2420, shit na entou ...)
HP3015 (po dlouhé době parádní tiskárna za rozumnou cenu, servis téměř není nutný, pickup rollery si měníme sami, nalítají přes 100 000 aniž by jsme si jich všimli, pak drobný servis podávacích koleček a pak to sviští dál ...)
Canon 1022i (nic moc, každých 20 000 stránek nutný servis, celkově moc nevydržela, občas problém s fw)
Canon 1024i (nic moc, každých 20 000 stránek nutný servis, celkově také moc nevydrží, také problémy s tiskem a ukládáním skenů vzdálený smb)
Canon3170 (shit, pomalý, drahý, nutné servisy také každých 20 000 stránek, občas odešel pevný disk, problémy s nahříváním, drahé náhradní díly ..., všechny tiskárny (asi 7ks) šly do šrotu po 7 letech a asi 180 000 - 300 000 vytištěných stránkách - totálka), ale ovládání mgmt apod. nebyl nejzlejší
Canon2025 a Canon2225 (je to nástupce 3170, taktéž nutný pravidelní servis, taktéž občas odejde něco, co by ještě odejít nemělo, ale zatím to vypadá ok)

U HP je vše součástí toneru (tzn. toner i válec), takže tam se mění vše výměnou toneru.
Canon argumentuje úsporou, že není třeba měnit válec pokaždé, když dojde toner. Válce mívají životnost 20 000 - 25000 stránek. Takže pak většinou musí naklusat servisák (až si uživatel začne stěžovat, že tiskárna tiskne pruhy), vyměnit válec, vysypat odpadní nádobu, vyčistit tiskárnu, protože odpadní toner se bryndá všude kolem a když zapadá do těch plastových ozubených koleček, tak tiskárna začne rachotit a kolečka se vyštípou.

Většinou teď jedeme na pobočkách Canon1024 jako skenovací a kopírovací stanici a pro tisk jako takový používáme HP3015, což se osvědčuje, ale pořád nejsme z těch Canonek nějak happy.
Zkusili jsme teď jako náhradu za Canon1024 (resp. teď už je Canon1730, kterou také máme) ekvivalent v podobě Oki, jen o 50% levnější, a když mají akci CachBack (což třeba teď mají), tak je to za hubičku.
Koupili jsme tedy na testování asi 8ks Oki MC352dn a MC562dn + jsme teď zkusili nahradit barevné laserové HP za Oki C531dn.
Se servisem Oki nemáme problém a navíc má proti HP a Canonu záruku 3roky, což je také parádní.
Jsme tedy v testovacím režimu a uvidíme, kam se s Oki dostaneme.
Zdar Max
PS: ano, naše firma cílý na tiskárna kolem 10kkč pro uživatele, co natočí na jedné tiskárně 100 - 300kk listů ročně + nějaké multifce sloužící primárně jako skenovací a kopírovací stanoviště

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem rad se svoji epsonkou a nemenil bych ji.. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má tu někdo zkušenosti s laserovkama Brother?
V diskuzi o nich nepadlo ani slovo a po zkušenostech s HP, Canon, Lexmark, Samsung a OKI už fakt nevím kam jít. Zajímá mě hlavně kvalita driverů, bloatware, náklady na tisk, dosypávání toneru a rozumná kvalita tisku.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zlaty eshop tonera. to je pecka mezi obchody s tonery.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, lidi chtela bych se podelit o svoje zkusenosti.. koupila jsem si na www.tonera.cz repasovane tonery a lidi vsude psali jak budou spatny atd ale ja uplne v pohode a v kancelari nam tisknou krasne zadne ztracene barvy nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty tonery tam ale vyjdou docela draho, na to že jsou repasované (přes 1000kč/ks). Na heurece jsem našel kompatibilní tonery od 300kč/ks. Samozřejmě kvalita se může lišit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koukni na tonera. ja kupuji za super cenu hlavne ta kvalita je nesrovnatelna s ostatnimi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tonera je kvalitni prodejce, renovovane maji kvalitni a navic za dobrou cenu. Tisknu s nimi mnoho papírů a navíc kvalita oproti jiným je neskutečná

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Renovovane tonery maji nejlepsi na trhu, jsem s nimi velmi spokojeny, pouzivam je i na firme a super.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnes je v Alze za 4150,- s DPH.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja kupuji pouze repasovane, obcas mam i originilani ale vetsinou ty repasy. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita je uplne nekde jinde, neco za 300 a 1000 se neda srovnat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No :D zalezi na kvalite prodejce a ne na cene. ja mam oblibenou tonera.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z mých zkušeností s tonery http://www.kvalitni-tonery.cz/kompatibilni-tonery-hp/c-47/ vyplývá, neoriginální klidně doporučím. Dneska jsou už na vysoké úrovni, a je znát jestli dám za toner 1000 nebo 300,-.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi na kvalite ale i na cene, ja kupuji nejlepsi veci v pomeru kvality a ceny a jsem spokojeny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja tisknu hodne, pouzivam kvalitni renovovane tonery a jsem nadmiru spokojeny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo používat neoriginální tonery. :D vyjde to ještě levněji než nová tiskárna :D Já používám tonery Piranha https://www.comps.cz/tonery-do-tiskaren a jsem naprosto spokojený.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja pouzivam renovovane a to je teprve pecka. jsem s nimi velmi nadseny :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakoby co se tyce toneru ja kupuju tu https://www.cdrmarket.cz/ a spokojenost
do neoriginalnich bych nesel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě tedy přijde mnohem lepší mít laser. Hlavně pokud tisknete hodně a potřebujete to mít kvalitní. Navíc náplně do LED tiskáren jsou extrémně špatně dostupné, nikdo vám je nevykoupí a nedají se sehnat třeba renovované. Narozdíl od Laseru, kde vám třeba na http://www.prodejtoner.cz/ dají za prázdnou náplň i 50 Kč..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.