Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Prozkoumáváme Windows 8.1 Preview

Vyhořelý jaderný odpad verze 8.1. MrkvoHnus.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

vezmi tabletku :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na vytvorenie lokalneho konta staci odpojit sietovy kabel

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to, pravda, intuitivnější než vypínat počítač tlačítkem Start, ale ta snaha nahnat lidi do vlastního cloudu a zatajit jim jiné možnosti se tam nezapře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"možnost vytvořit si lokální účet a navázat na něj účet Microsoft až později"
Je tam nejaké časové obmedzenie dokedy si mám lokálny účet naviazať na účet Microsoft? Resp. sú tam nejaké bublinové hlášky typu "ešte ste si neprepojili váš lokálny účet na účet Microsoft" a ak áno s akou periodicitou sa opakujú?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Za tu krátkou dobu jsem na žádné nenarazil a počítám, že tam ani žádné takové bublinové tlaky nejsou (vyjma některých nastavení, která říkají, že bez Microsoft účtu to či ono nefunguje). Ostatně bez MS účtu nenakoupíte ve Store ani aplikaci zdarma. Ale že by tam byl limit, dokdy je potřeba udělat účet u MS, toho si nejsem vědom, nic takového tam neočekávám. Možná ve Windows 9 ;).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mno a kdyz se zada ten cloud ucet, nedovoli pak zadat jeste lokalni? Ten ucet potrebujes pro metro aplikace, takze je to celkem logicke, ze to chce (u jinych systemu je to podobne).

"A když už Microsoft neudělal tlačítko Start tím, zač jej chtěli mít uživatelé" ..... presne tohle uzivatele chteli, proste tam mit nejakou ikonu, ted uz nemuze nikdo nic namitat. Jinak jak jsem psal drive, podle me slo o genialni krok microsoftu ... nejdriv vyhazet par celkem zbytecnych funkci, ktere nemaji moc vliv na pouzivani a pak je s velkou slavou navratit a udelat z W8.1 jakoze service pack "dodelane", jakoze druhe windows, ktere budou prijaty lepe .... proste pro lidi, co se nechali ovlivnit medialni masazi toho, jak jsou W8 spatne, kdyz prinasi neco noveho (vse ostatni zustalo pri starem, ale lidi se novych veci zrejme boji:) .... neco podobneho jak visty (taky byly nove, nejely tam ovladace z XP a podobne .... W7 byly uplne stejne, akorat ve vychozim nastaveni snizili level zabezpeceni UAC a jak byly dobre prijaty oproti vistam:o) Lidi jsou proste jednodusi a MS na tohle proste (podle me) vsadil. Ted nemuze nikdo W8.1 oproti W8 vytknout ... vsude bude plno kecu o start tlacitku/ikone a o tom, ze jsou to dodelane W8 a dalsi ptakoviny ... zkratka bude to stejne, neprinese to nic realne noveho nebo uzitecneho, ale svete div se, viral ohledne start tlacitka a "dodelaneho service packu" udela sve a uz vidim ty hromady lidi, jak se muzou utlouct (stejne jak po W7:) Lidi jsou v posledni dobe cim dal vic, bezmyslenkovite wowce, je holt treba najit nejaky novy zpusob jak se jim zavdecit a proniknout do jejich mysleni:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Re: A když už Microsoft neudělal tlačítko Start tím, zač jej chtěli mít uživatelé" ..... presne tohle uzivatele chteli, proste tam mit nejakou ikonu, ted uz nemuze nikdo nic namitat.

Ale kulový. Jak ty to můžeš vědět, co uživatelé chtěli? Já bych třeba chtěl Windows postavené na Windows 8, ale bez veškerých těch Metro-RT zbytečností. Klidně i s tím hranatým vzhledem na desktopu (ten mi třeba nevadí, v pohodě použitelné).

A že Windows 8.1 nepůjde oproti 8 nic vytknout? Boha jeho, ty jsi tak zapálený pro Microsoft, až to mlátí dveřma.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. MS tam nedal tlacidlo Start ale tlacidlo na prechod do Start obrazovky(Metra) a to uzivatelia necheli (napr. aj ja).
Stale musim prist do kontaktu s metrom aj ked nechcem a nepotrebujem.

Viem si predstavit uzitocnost metra ale otravovat s tym kazdeho fakt nemuseli.

Ja chcem aj ten hranaty vzhlad.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Wow, neni to metro neco jako nemoc? Ktere se par jedincu vylozene stiti? Neni to nakonec jeste nejaky virus?:o)))))))
Kdyz metro nechces, tak jej kuwa nepouzivej!!!!!! Pouzivej jenom nabidku start nebo se ji proste nauc pouzivat, ja fakt nevim .... zkus nejaky pocitacovy kurz, tam te nauci zaklady prace s pocitacem:o)

Nechybi ti nahodou i ten priserny XP vzhled? Ten tam taky neni, jaka skoda:o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Metro je mor, který, jak doufám, se podaří časem vyléčit a z něhož, jak doufám, se časem vyléčí i v Microsoftu, protože jinak jsou ty osmičky v zásadě dobrý OS.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Inu WIFTe, asi ti pořád nedochází, že tohle MS prostě udělat musel, pokud nechtěl přijít jenom s dalším blbým tabletovým OS bez šance nějak zaujmout a zůstat na pozici, jakou má například Chrome OS (nebo Windows RT).

Já ti řeknu, kdy Metro z Windows zmizí: Až zmizí tablety a smartfouny z běžného používání bez náhrady a všichni budou dělat jen na desktopech a noťasech bez dotykových obrazovek.

Můžeš si tipnout, kdy to asi tak bude.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Do tabletu at si to daji, ale at to necpou do klasickyho desktop PC. Ja teda nevim ale na desktopu s 82" zobrazovadlem nepotrebuju mit metro ikony o velikosti pivniho tacku.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

JVC: Zapomínáš na konvertibilní stroje. Tam se to velice hodí - a je to nový trh, který se docela hezky rozjíždí a MS je v něm suverénní dodavatel OS - díky Windows 8. Dosavadní pokusy s XP nebo sedmičkami prostě nevyšly, dotykové prostředí tam chybělo.

Je opravdu dojemné, kolik lidí si myslí, že Microsoft kvůli tomu, aby oni nemuseli přijmout sem tam něco nového, ochotně zkrachuje. Tůůůdle!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To, co Microsoft udělal, bylo, že spáchal operační systém pro tablety (proti tomu žádná) a nějakou zkratózní myšlenkou tímhle operačním systémem zaviroval i klasické Windows (proti tomu vše).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne, co ti vadi? Jako doopravdy. Vadi ti, ze je tam RT subsystem pro dotykove aplikace nebo JENOM nova nabidka start?
Predpokladam, ze nejsi uplny ignorant, takze RT susbystem ti urcite nevadi a beres ho jako novou a urcite dobrou vec (ona to pro tablety dobra, dokonce vyborna, vec bezesporu je), protoze jinak by ti musel silene vadit i obskurni OS/2 nebo POSIX subsystem, ktery snad stale jeste ve W8 je, spolu s WIN32 (a nove RT) subsystemem ....
Proc sve recenze neomezis na to, ze se ti nelibi nabidka start a hotovo, pripadne jeste lepe, nejakou povedenou free alternativu na jeden klik, ktera tam starou nabidku start vrati. Jako nic osobne proti tobe, ale dnesni doba je tabletova/dotykova a proste dotykovy subsystem ve windows ma zcela jiste sve opodstatneni a ja to beru jako naprostou bombu, protoze je to vlastne jediny plnohodnotny operacni system, ktery lze ovladat a konfigurovat I (!!!) dotykem. Takze by se nemelo v solidni recenzi vyskytovat to, ze je to vlastne uplne k nicemu, ba co vic, je to spatne, ze to tam vubec je. Zkus si predstavit, ze je tu spousta lidi, co by chtelo tablet a na nem mit skutecny operacni system a ne jen nejakou trapnou parodii, tak co si vyberes? Vyberes si W7? Asi tezko, prstem by to ovladat neslo. Vyberes si ubuntu linux s unity, ktere se tak nejak snazi dotykovemu systemu (ala metro) priblizit ... (tady si dovolim zminit, ze tam je to teprve to prave PEKLO, kdy se snazi neco nasilne vnutit uzivatelum, holt ani zkopirovat to poradne neumeli:o) .... nebo IOS? Co jsem naposled videl macbook air, tak si nejsem vedom, ze by to slo nejak ovladat dotykem. Samozrejme, ze si vyberes W8, kde budes jeste za metro rad a v konfiguraci se pripojis v pendolinu k wifine pohodlne i prstem ..... ve W7 by ti to trvalo celou cestu nez bys to tim prstem nakonfiguroval (zapnout nejakou SW klavesnici, trefit se do pixelu a podobne:o) ...
Pominu-li, ze jsem samozrejme zatvrzely desktopar, co musi mit svych 20TB dat u sebe a na dvou mistech ve vlastnim cloudu a zadne nesmysly jako vsechno v cloudu a jen tenke klienty .... ale, co se tyce tenkych klientu na cesty a na prenaseni, tak nejsem proti. Osobne vidim budoucnost v zarizeni formfactoru jako W510 a podobne. Plnohodnotny notas, i7 atd .... ale oddelavaci dotykovy monitor s atomem ... potrebuju neco delat, OK, mam supernabuseny 3kg notas ... ale chci se mrknout ve vlaku na film, odcvaknu monitor/tablet a mam pul kiloveho milacka na sledovani filmu, prohlizeni mailu a webu ..... jdu na nudny miting, zas vemu jen tabletek, v aute jako navigaci - tabletek ..... a pri kazdem pouzivani jako tabletu bude dotykove "metro" prostredi k nezaplaceni!
Muzes byt vysazeny na tablety jak chces, ale vsadim se, ze si ho driv nebo pozdej taky poridis a budes pouzivat:) Bud jako samostatne tezitko/nesmysl a nebo jako soucast notebooku ... a jeste budes rad za to, ze si muzes nastavit veci v metru, ze mas metro hry, ze si budes moct zapnout metro nabidku start a metro verze nekterych aplikaci (minimalne browser a prehravac videa, pdf a podobne:) .... to se klidne vsadim. Predpokladam, ze takhle pouzivas svuj (nejspis android) smartphone uz dneska, akorat je to prtave a dost na houby a krom toho dotykoveho tam nic poradneho nepustis.

Zkratka, nejspis ti vadi JEN ta nova nabidka start .... kdyz bys zapatral, tak jsem tu jako prvni rval a nadaval na ni nekde v diskuzi tak rok a pul nazpatek ..... nakonec jsem ji zkusil a je OK, je lepsi, vypada lip (cisteji, hranatej:), vypada podobne jak na WP, ovlada se cca stejne jak ta stara .... nicmene neni stejna, ani na prvni pohled moc podobna jako ta ve W7, coz je taky v poradku ... nicmene to, ze tu starou tam nedali jako volbu (ve W8 developer preview byla), je proste chyba (to tvrdim taky od zacatku) ..... evidentne velka chyba, ikdyz jejich pohnutky chapu, chteli to sjednotit, nechteli schizofrenii v ovladani, ale kdyby to dali v registrech, tak se da predpokladat, ze kdyz si to nekdo nastavi, tak to proste tak chce (taky nemam rad zmeny v ovladani - treba na ribbon si nezvyknu asi nikdy).
Nicmene, W8.1 oproti W8 opravdu neni co vytknout, za tim si stojim:) Da se vytknout W8.1 vuci W7 nemoznost nastavit starou nabidku start, to ANO, ale zas je to jen preview a ve finale treba ta nabidka nakonec bude, kdyz pribylo i to bootovani primo do desktopu .... kdo vi, treba tam je volitelna pres registry jako v developer preview, uz ted:o) Pokud jsou aspon trochu soudni, tak tam tu moznost vrati (nicmene o tom rozhoduje nejaky, kdovi jaky managor nahore, takze se nechame prekvapit), pokud ne, tak jsou to pitomci a neda se nic delat a budem odkazani na wifta az/jestli udela recenzi alternativnich nabidek start, misto neustaleho nadavani na tu stavajici:o) ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Namatkou treba tenhle nevypada spatne http://www.classicshell.net/

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale tuhle tapetu se vůbec nebudu obtěžovat číst.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě třeba vadí, že takový hypermoderní OS, nedokáže detekovat, že nemám dotykový displej a nevypne metro uplně.
Nevěřím tomu, že by nešel udělat Store pro normalni Windows. A mohl by to byt uplně stejny Store jako pro Metro.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, presne takovy store je:) Muzes tam prodavat aplikace jen pro win32.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem ti ro, WIFTe, psal: Kdyby spáchal MS jen OS pro tablety, neuspěl by. Jak se krásně ukazuje na příkladu Windows RT, což je upřímně řečeno zdechlina, přesto, že je k němu zadarmo MS Office.
A trh desktopů a notebooků jde pomalu, ale jistě k podstatně nižším prodejům.

Je mi šedesát, ale takhle zoufale konzervativní jako dnešní mlaďáci jsem opravdu nikdy nebyl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teď nevím, jak tomu mám rozumět. MS tedy nespáchal OS jen pro tablety, spáchal křížence desktopového a tabletového OS. Má s ním v tabletech nějaký významnější úspěch? Já myslím, že ne, takže celá půlka Windows 8 (de-facto klíčová část tohoto OS) je k ničemu. Aspoň tak to vidím já,

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nic ve zlém, ale kdy tady končíš?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, dočkáš se už brzo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak ted uz to chapu, proste jsi nepochopil, co W8 jsou ... tak jen pro tebe "vycuc", jak jsem psal v clanku, ktery jsi nechtel cist ..... RT cast je jen dalsi subsystem, nic vic ... zadny krizenec, zadna klicova cast, zadna pulka .... proste neco jak bluestacks, ale na systemove urovni ..... treba ted prijde prozreni???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RT část jen subsystém? OK, to by to mohlo jít nějak snadno vykopat, jako jde odtud vykopat třeba Messenger, ne?

Nejdřív jsem si myslel, že za tu „propagaci“ Microsoftu něco dostáváš, ale postupem času zjišťuji, že jsi opravdu jen tak hloupý. Kromě toho Windowsům svou „propagací“ děláš medvědí službu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc by to jako mel nekdo vykopavat? OMFG, proc? Nenapada me ani jeden teoreticky duvod (krom par mega usetrenych na miste) Hele debata s tebou je jak hluchy s nemym ..... mel bys prenechat recenze nekomu, kdo neni zaujaty vuci necemu, co nepouziva a hlavne pouzivat nemusi a nepostavi na svem ignoranstvi celou recenzi ......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba jeden jediný důvod: protože uživatel chce? To ovšem vaše omezenosti nejste schopen pochopit. Měl jsem tu rozepsaných pár příkladů, na nichž jsem se to pokoušel vysvětlovat, ale smazal jsem to, ve tvém případě to prostě nemá smysl.

Nicméně asi jsem díky tobě trošku prozřel. Celou dobu se mi snažíš naznačit, že to a to nemusím používat, když mi to nevyhovuje … a já pochopil, že mi tím vlastně říkáš, že je pro mě skutečně lepší OS Windows 7. A já musím říci, že se snad ještě nikdy v historii MS nestalo, že by uvedl dvakrát po sobě operační systém, který by byl horší než jeho předchůdce. OK, vlastně se to nestalo, Windows 8.1 jsou v podstatě jen Service Pack, akorát se mu tak už neříká. Stejně tak jako Metro a vešekeré všechno, co s tím souvisí, je klíčová vlastnost Windows 8, akorát někteří to zlehčují a říkají tomu subsystém.

Upřímně: já bych byl docela rád, kdyby třeba Windows 9 už měly jen WinRT a neměly klasickou plochu a nešlo v nich pouštět klasické aplikace. Definitivně a nezvratně by mě to přimělo Windows opustit a byl by klid.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ktery uzivatel to chce? Fakt je nekdo, kdo by tam to rozhrani pro dotykove ovladani nechtel? PROBOHA! PROBER SE! To myslis, ze Microsoft bude delat specialni verzi pro WIFTa bez dotykoveho RT subsystemu???? Proc by to kuwa delal? To by jako mel delat specialni verzi bez kalkulacky, protoze ji tam asi tak pet lidi na svete nechce??????????
Celou dobu se snazim lidem jako ty vysvetlit, ze W8 jsou o tri roky novejsi W7 + specialni mod/subsystem/whatever pro moznost pousteni dotykovych aplikaci! NIC VIC NIC MIN ..... plus je tam jina nabidka start, tot vse, OMFG!@@@
METRO NENI ZADNA KLICOVA COSI, JE TO JEN ROZHRANI, NOVE API, ktere je pridano ke stavajicimu ..... chapu, ze nejsi programator, tak ten propastny rozdil mezi tim, co pises a jak to ve skutecnosti je, nechapes, tak si o tom proste neco precti, je to jen NOVE API, se starym neni v podstate nijak provazane, WIN32 subsystem tam vzdy byl, je a vzdy (v dohledne dobe rekneme 10-20 let) taky 100% bude!!!!
Je smutne vysvetlovat sefredaktorovi IT magazinu, aby UTFG!!! a neco si o tom vlastne precetl, kdyz ABSOLUTNE nevi wocogo .... zacal bych u wikipedie http://cs.wikipedia.org/wiki/Windows_Runtime

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tvá chorobná láska k Microsoftu a až chronická potřeba obhajovat téměř (ne-li) vše, co kdy Microsoft udělal, mě začíná dojímat. Ve své zaslepenosti sis nevšiml jedné věci: pro Windows 8 se vyrojila spousta nástrojů vracejících nabídku Start tam, kde vždycky byla. Proč asi? Protože jsem jediný, kdo Metro v systému nechce? Měl by ses léčit, srovnávat Metro s kalkulačkou, co se týče klíčových funkcí OS, to už je na diagnózu.

Co se ti naopak snažím vysvětlit já (a mám chuť si za toto házení hrachu na zeď nafackovat), je, že Metro je na desktopu prostě pitomost. Má to smysl tam, kde je dotykové rozhraní (pokud se budeme bavit o tom, že tam mají být Windows), ale na desktopu bez dotykového rozhraní je to kokotina, která si zaslouží být vypnuta, nebo lépe odstraněna. Jenže to se Microsoftu zcela logicky nehodí do krámu, proto nejde Metro v podstatě vypnout. Lze ho jen ignorovat, a to ještě s hodně velkou dávkou sebezapření při používání Windows 8. I ta blbá kalkulačka, když to řeknu jednoduše, jde z OS vyhodit. Zkus vyhodit Metro. Jó, pardón, já zapomněl na kolovrátkové „proč by to kdo proboha vyhazoval…“.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

musim napisat, ze strasne kokotiny pises.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Musím napísat, že za tvé vyjadřování a volbu nicku jsi byl právě zabanován.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano je to kolovratkove, ale je to zcela na miste ..... jak jsi rekl, mas moznost tam svoji milovanou starou nabidku vratit .... OK, takze jeste neco krom nove nabidky start ti vadi? .... aha, vadi ti i ta moznost poustet WinRT aplikace, nejradsi bys tuhle moznost vubec nemel a nebo uplne nejlip, kdyby MS udelal sestnact verzi W8, aby si mohl skoro kazdy vybrat tu svou, kde nebude to, ci ono:o) A ano, presne tohle uz je na diagnosticky ustav ....
Nemam zadnou chorobnou lasku k microsoftu, spousta jejich rozhodnuti me sere, ale jako sorry, kdyz vidim ty hromady clanku o tom, jak jsou ty W8 spatne diky RT/Metru/nebojaktonazvat, tak z toho na me rostou kozaci. Chapu, ze Paul Thurrett je kreten, ktery vypustil do sveta ten nesmysl, ze W8 jsou primarne RT a bylo do nich jen mimodek pridano win32, pro zpetnou kompatibilitu .... ano, je to american, nejaky novinar, pocitacum moc nerozumi, svym zpusobem to chapu .... napsal jeste dalsi, kde to rozvadi a uz vi, ze to proste v prvni fazi nepochopil ..... udivuje me, ze na ceskem IT serveri, celkem slusne odbornosti se Pauluv clanek objevil a stale jeste spousta jeho redaktoru zije tim, co tam bylo napsane:o)
Ano, sere me to, neni to nejaka laska k microsoftu, ale kdyz vidim, jak tu pises blaboly, tak me to zveda fakt ze zidle ...... stejne jako me zvedalo ze zidle, kdyz jista sorta "redaktoru" (nebyl jsi tenkrat mezi nima?) dokonce snad i tu na cdr psala blaboly o XP, ze to budou omalovanky, ze to bude mit DRM a nepujdou prehravat filmy a podobne, dnes uz totalne, usmevne kraviny .... taky dlouho trvalo jistym lidem pochopit, co je DRM .... ze to je jen pridana funkce, ale nic (presna analogie metra - nemusis pouzivat, ale pokud chces program, co to vyzaduje, tak se to proste pouzije nebo si ten program nepustis), co by musel nekdo z nich pouzivat a jake kolem toho byly vyblitky kazdy dryhy den v kazdem druhem platku ....
Skutecne nevim, co je tu horsi .... jestli tvoje ignorace faktu nebo neschopnost si o necem neco zjistit, driv nez na to napises clanek a budes to kritizovat, pripadne paranoidni obava ze sledovani zachrannym systemem (LOL) a na druhe strane obhajoba smirovani v podobe gugl glass .... nebo Jezkovy rozvijeni teorii (jako u toho applu, ktery bude nabizet android, jsme se vsichni zasmali, aspon to bylo vtipne) .....
A ano, po desate, MS udelal chybu, stara nabidka mela byt volitelna, to je jedina vada na krase celeho RT/metra ...... jinak je to skvela myslenka, protoze dovoli ovladat pocitac jak mysi, tak dotykem ..... o tom svedci i to, ze ubuntu se uz taky o neco podobneho snazi .....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, takhle hovořit o Thurrottovi, který má s počítači a s Windows nejspíš víc zkušeností než tvá maličkost … dovol, abych se od srdce zasmál :). Ano, WinRT je z technického hlediska v desktopových Windows „něco navíc“ k Win32, ale fakticky je to klíčová vlastnost Windows 8, bez které by osmičky nebyly osmičkami. Osmičky primárně staví právě na RT, bez ohledu na to, jak je to RT do osmiček vpácháno.

Kdyby neměly osmičky těch pár dobrých vlastností, které oproti sedmičkám mají (nehovořím o ničem, co souvisí s Metrem), tak jsou pro mě opravdu zcela zbytečným OS a stačilo zůstat u Windows 7. Když vynechám Metro, jsou osmičky ve skutečnosti jen takovým Service Packem sedmiček. Je to taková malá evoluce a teprve Metro z toho má udělat revoluci. Je to smutný, ale je to tak, Metro je klíčová vlastnost osmiček, bez ohledu na to, co si myslí BTJ.

Obvious troll is obvious.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

......."nehodí do krámu, proto nejde Metro v podstatě vypnout" .... kdyz si to znova ctu, mam vaznou obavu o tve dusevni zdravi, ty roky v IT se asi podepsaly .... jako sorry, ale rozvadet az konspiracni teorie na to, proc MS dal do windows dotykovy subsystem a proc nejde odinstalovat, tak to uz je vazne na psychiatra .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom konspiračního? To je holá realita. MS potřeboval do světa tabletů a jediná možnost, jak to udělat, byla právě tvorba hybridních Windows 8. To ví i Petyy - cituji: „…tohle MS prostě udělat musel, pokud nechtěl přijít jenom s dalším blbým tabletovým OS bez šance nějak zaujmout…“, což byla reakce na mou větu „Metro je mor, který, jak doufám, se podaří časem vyléčit…“ (myslel jsem ze světa desktopů, v tabletech je mi to putna, tablety nepoužívám, nevím, k čemu by mi takové zařízení bylo dobré).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak uz vim, ze si te mam dat do krabicky lidi, kterym vadi pridane funkce:o) Proc by mela byt Metro-RT zbytecnost? Myslis, ze MS bude kvuli par individuim, kterym vadi pridana hodnota, delat specialni verzi bez toho? Jedna verze bez metra, druha bez kidpixu, treti bez kalkulacky, ctvrta bez directx, pata bez tlacitka start, milionta bez solitairu a notepadu ..... je to zkratka NESMYSL! Je to nova ficura, je tam, je to tak proste spravne! Navic, NIKDO te nenuti ji pouzivat. Cili si troufnu tvrdit, ze ti ani nevadi .... vlastne ani nemuze, kdyz ji nepouzivas, cili je to jen nejaky nesmyslny zapal proti necemu pridanemu, necemu navic, pridane hodnote, zkratka zapal az to mlati dverma:) Nebo ti snad vadi, ze to kvuli tomu zabira na disku o neco vic mista? Takze zase, jedna verze bez ...., druha bez .... = nesmysl.

Vsude se psalo o tom, ze tam chybi ikona start .... strasna hruza:) Ted tam je, tak budou vsichni happy. Nova nabidka start, ala metro start screen ... to je toho:o) Funkcnost ma uplne, naprosto stejnou + samozrejme veci navic ... kliknes na ikonu/klavesu windows, zacnes psat nazev programu = funguje stejne ... kliknes na ikonu/klavesu windows, vyberes program co sis tam prilepil = funguje stejne ..... kliknes na ikonu/klavesu windows, vyberes vsechny programy = funguje stejne .... akorat je na celou obrazovku a tim padem se tam vejde vic veci + jsou tu zive dlazdice = bomba, konecne pouzitelne narozdil od gadgetu na desktopu, ktere byly vecne prekryte nejakym oknem = pokud nechces, tak si tam zadne aktivni dlazdice nedavej .....
Produktivni clovek (nemysoklikaci individuum) vubec zmenu nabidky start nepostrehne ..... mysoklikac to sice pozna, ale je z toho uchvacen, protoze to proste vypada lip a wotomudepredevsim .... a mezi nima je jen par jedincu, kterym to strasne vadi ......

"A že Windows 8.1 nepůjde oproti 8 nic vytknout?" ... OK, co bys W8.1 oproti W8 vytknul??? V cem jsou horsi nez W8.1, to jsem se z clanku jaksi nedozvedel. A to, ze to po tobe chce ucet do cloudu pri instalaci na jinem miste nez doposud? Stejne jako android, mac, WP .......?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale daj win8 a napr. winXP (alebo hocijaky OS s ponuko start) cloveku, ktory nepouzival PC.
S ktorym OS dokaze skor pracovat? S win XP? Tipni si preco? Lebo ma ponuku Start. Je to jednoduche a logicke.
Nazvy programov vela ludi nepozna a vlastne preco by si ch malo pametat, ked si ho vie najst v Start menu. V textovom editore tiez nevypiujes prikazy alevyberas si z menu? Clovek si dokaze efektivne pametat len obmedzene mnozstvo prikazov. Preco si myslis, ze druhy boom PC prisiel s win95 a novsimi?Nemuseli nic studovat,vypisovat, stacilo im to,co potrebuju najst v menu.
Najlepsie na koniec, daj tomu cloveku vypnut PC. S win8 bude mat vazne problemy a cast ludi to nezvladne. Vo winXP Strat->Vypnut a ma to. Bez trapenia, studovania, googlovania, jasne a logicky.
Plus ta schyzofrenia dvoch verzii aplikacii. To sa ti zda normalne?

Ja a wift niesme vynimky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pocitam, ze pro uplne neznaleho bude W8 prijatelnejsi, je to pres celou obrazovku, vidi tam krasne cely seznam aplikaci nez v nejake nabidce na dve dalsi submenu.
Chapes, ze ta tvoje ponuka start, ve W8 taky je? Akorat vypada trosicku odlisne, ale ovlada se uplne stejne .....
Tak W8 se vypinaji vetsinou nejakym tlacitkem na notebooku nebo PC, zkratka se uspi, nebo to jeste dnes nekdo natvrdo vypina pocitac?:o) Jinak swipe zprava na dotykaci nebo WIN+I nebo ALT+F4 ....

Jaka schizofrenii dvou verzi aplikaci? Tam jsou nejake dve verze aplikaci?:o) Jako myslis aplikace pro dotykove ovladani? V cem je ta schizofrenie? To je asi jako nadavat na bluestacks, ze ti daji moznost poustet na win aplikace z androidu:o))))

Tuhle debatu bych cekal nekde na zena.cz a ne na IT foru:o) Proste "metro" a jeho slavne aplikace neni nic jineho nez dotykove rozhrani! Abych to prirovnal k necemu, co snad vsichni znaji:) Auto bez a s klimatizaci .... pro 99.9% je auto s klimatizaci proste lepsi .... nikdo je nenuti ji pouzivat, ale kdyz je horko, tak se hodi .... auto bez klimatizace je proste stejne auto, ale bez klimatizace a v dnesni dobe je uz klimatizace v cene, takze holt lepsi uz auto bez klimatizace nekoupis .... bez klimy je auto mozna o 20kg lehci, ale to je asi tak vsechno .... a ano i tady se najde to 0.01% "lidi", kteri by nikdy do auta klimatizaci nechteli, protoze proto ..... nemaji sice na to zadny nazor, vlastne jim ta klimatizace nevadi, zkratka ji nepouzivaji, ale budou na ni furt nadavat:o))))) To je to same s metrem ..... nikdo nikoho nenuti instalovat byt jedinou metro aplikaci, ale porad se najde nekdo, komu bude metro vadit:o)

Jeste s tou schizofrenii, prave nova nabidka start (rikejme ji treba naprosto nepresne metro nabidka) je onim protischizofrennim resenim, kdy zustaly zachovany kvality stare nabidky, znacne ji vylepsili a navic se chova logicky podle toho, jestli pouzivas mys nebo prst .... dokonce bych si dovolil tvrdit, ze to je nejhezci ukazka toho, jak muze fungovat dotykove a zaroven klasicke ovladani v jedine aplikaci ....

Zkratka po tom vsem, jedine co zbude, je par (temer doslova) lidi, kterym vadi nova nabidka start ...... jinak jsou W8 uplne stejne jak W7 s tim rozdilem, ze jsou daleko novejsi a maji hromadu novych veci NAVIC (nic min). A nejspis tem samym lidem vadi i vistacka nabidka start a nedaji dopustit na starou W95/XP, ktera je proste na hovno! Ale proste budou to cpat ostatnim, vetsine uplne obycejnych wowci se nova nabidka libi ... jsou to symetricke dlazdice, je to pekne .... pochopil to i (sony nebo kdo), ktery uz dlazdice ala WP rve i do androidu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přirovnávat metro ke klimatizaci je dobrý vtip. Možná kdybys to prostředí přirovnal k autu, které je upravené na ovládání na volantu (tedy pro vozíčkáře). Řidit by to mohl taky každý, viď? A těm 0.01% uživatelů (resp. "doslova pár lidí, kterým vadí nová start nabídka") můžeš věřit jedině ty jakožto PR zaměstnanec Microsoftu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu musím reagovat na tvpje zanícení, jak je super pro neznalé.
Cenová nabídka upgradu Win8 byla fakt dobrá, že jsem to mamce pořídil na notebook. Mamka špatně vidí, ale přesto nový systém Metra snášela velmi špatně až jsme skončili u third party aplikaxce, která tam nabídku start a menu vrátila je spokojená. Má věci, tam kde je měla. A všechny věci Metra a aplikací RT vypnuté a odintalované, aby jí to nepletlo. Já na svém počítači to samé. Tohle je realita. Tudíž Metro je jen pro nové = mladé uživatele. Na zbytek Mrcvosoft kaká a to mě kaká dost. A to samé Ribbon, dodnes ho nemám rád, dodnes používám third party aplikaci, která tam dodá menu. Nemám čas a náladu hledat řešení, které mi vyhovuje, tohle je přeci nejvíce vytýkáno linuxu.
Poslední věc k Windows 8 - z naprosto mne nejasných důvodů nejedou 32 bit aplikace, které v 32bit windows 7 jedou, pokud je to kvůli RT, tak ať jdou do pekel a musím koupit krabicové windows 7 32bit. Nebudu kvůli blbosti nakupovat hardware za statisíce korun.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jake RT?:o) Na RT ti samozrejme WIN32 aplikace nepojedou:)
Cele metro je jen o nabidce start (krome wifta a jeste dvou dalsich lidi na tehle zemi, kterym vadi to, ze tam nejaky dotykove engine vubec je:) ..... a ta nabidka je porad vlastne stejna, akorat je na fullscreenu a OVLADA SE UPLNE STEJNE! Chapal bych to u lidi, kteri .... ja nevim ..... ale u cloveka, co spatne vidi, to je vazne nepochopitelne:o) Dyt jsou tam ikony jak krava, je to vetsi po vsech strankach, tak by lidi, co spatne vidi, meli slintat blahem:o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Řěkl Vám někdo, aby jste odpovídal věcně a jasně. Na win 8 32 bit nejedou aplikace, které jedou na Win 7 32 bit. Proč, mi není jasné, jediné v čem se win 7 a win 8 zásadně liší je Metro a RT. Ani jedno nepotřebuji, ale ty aplikace potřebuji. Kecy o tom, že si můžu používat Win 7 jak chci, jsou jen kecy. Znamená to např. koupit hardware s windows 8 a downgradovat = práce navíc. Nebo vybrat hardware s win 7 který nechci. Nebo koupit krabicové 7. Vždy čas, práce, nebo penize navíc. A o zachování zpětné kompatibility pro 64 bitové verze není řeč, jde o 32 bit verzi, když už jí dělají a prodávají, tak ať funguje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ak to nie je tajne, mohol by som poprosit mena aplikacii, ktore bezia na W7 a na W8 32bit maju problemy? Idealne s aspon hrubym opisom chyb.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Klid, pán si plete Windows 8 a Windows RT, to je u BFU běžné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to snad ne, kdyz rika, ze mu nejedou jen nektere .... osobne by me zajimalo jake mu nejedou, jako doopravdy. Ja jsem treba nerozjel svoji starou aplikacku pro zmenu hlasitosti (zmenili API, aby se naprimo k volbe nastaveni globalni hlasitosti nedostal kazdy program, takze se to musi resit pres system) a jeste jsem se nedostal k tomu, abych to opravil:) Proste nefungujou nektere veci, co sukaji se systemem (antiviry, firewally a podobne .... ), coz se da pochopit. Zajimalo by me, jestli mu nejede nejaky jiny program, protoze ja se s takovym snad jeste nesetkal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ještě jednou. Když klimatizaci v autě nezapneš, tak nejede (většina případů). Metro implicitně jede a nějakou práci, aby nebylo. Pro BFU relativně velkou práci. To není user friendly a mrcvosoft hřeší na dominaci trhu. Jen ta cena upgradu mne přesvědčila, jinak tam mohl skončit android a bylo by. Mamka by nepoznala rozdíl zda je to blbé Metro, nebo blbý Android.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Me by zajimalo jak tu nabidku start ovladate ..... myslim lidi obecne, mozna by to chtelo nejakou anketu ....
Me napadaji tyhle zpusoby:
1) klavesnici: zmacknu 'win' a pisu, pak sipkama na program a enter
1a) velmi vyjimecne kdyz neznam nazev programu, najedu do vsech programu a vyberu ho
2) mysi: kliknu na klavesu start, kliknu na oblibeny program, ktery tam mam pripnuty
2a) najedu do vsech programu a hledam to mysi nejak
3) nabidku start nepouzivam: mam bordel na plose, pripadne v quick launchi

Uzivatele pocitace od rekneme levelu, pocitacove znali, pouzivaji vyhradne prvni zpusob a ti si nejake nove nabidky ani nevsimnou, takze pro lidi, co trochu umi s pocitacem a profesionaly, pro ty OK.

Uzivatele od lam po pocitacove znale, pouzivaji druhy zpusob, kdy vybiraji mysi. Pro tyhle mohlo byt trochu podivne, ze tam nevidi tu ikonu a musi tam najet mysi a kliknout "naslepo" .... a dalsi "divnost", ze musi kliknout pravym, aby se dostali do nabidky vsech programu, ktera je ted minimalne o 5 levelu prehlednejsi ..... lol, vzpomnel jsem si na snad W95 nebo XP, kdy to bylo v te male nabidce start a muselo se to tam skrolovat, to byl fakt des:o) Nebo to byl ten vista/w7? Mno, tam ten vyber programu byl fakt nepouzitelny, to by mel nad novou nabidkou kazdy takovy clovek zajasat.

A treti skupina jsou hypermegalamy, ktere maji plochu zasvinenou ikonama a pousteji to z tama a tech se netyka zadna nabidka start:o)

Jinak, pokud tvoje mati pouziva jen browser, je rada sledovana a dokazala by prezit chromy browser, tak to jsi tam mohl dat rovnou chromy OS a byl by si v tom zadarmo:o) Pak mi ale prijde zvlastni, ze ji vadila nejaka nova nabidka start .... to by indikovalo, ze s tim pocitacem chtela delat vic nez facebook, cili androidy, chrome osy a podobne nesmysly, ne ne:)

Vsechno je to jenom o nepochopeni, lidi taky nadavali na vistackou nabidku start a dneska by ji za tu XP nikdo nevymenil, protoze je to nebe a dudy. Ja byl mezi tema, co nadavali nejvice na tu novou nabidku start a nebyt W7, kde uz ta zkriplena sto let za opicema z XP nesla dat, tak jsem na ni ani nikdy neprisel ... ted si muzu sypat popel na hlavu, jak jsem byl malicherny a nadaval na neco, co jsem vlastne nevyzkousel ... vistacka nabidka oproti XP byla skutecne revoluce v pravem slova smyslu .... vistacka a W8 je jen mirna evoluce, kdy se tam daly aktivni dlazdice (to lze bez nadsazku povazovat za malou revoluci) a je na cele obrazovce, coz je daleko prehlednejsi (zvlaste kdyz si nekdo rozbali seznam vsech aplikaci), nehledne na to, ze je daleko rychlejsi, je nakesovana v pameti a neceka se az se zobrazi, jak bylo zvykem jeste nekde na W7 s HDD:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je hezké, si myslet, že když si zvyknu já, tak si zvyknou i jiní. Ale když je někdo zvyklý od 45 do 63 mít start a kompletní nabídku, tak už to jde opravdu ztuha změnit na menu jenž je ve win 7 natvrdo, natož METRO. Jak jsou starší, tak jsou konzervativnější ALE hlavně, pro ne není žádný důvod to měnit. Oni nepotřebují o 10% rychlejší přístup, jim to stačí a už s tím klidně dožijou. Když to vydrželo 15 let, tak ty počítače za 15 let nebudou diametrálně jinačí. Takže nová nabídka Start OK - to snesou, Metro to je moc velký skok. To už opravdu můžou skákat do jiného systému. A já Win 8 instaloval jen s tím vědomím, že jsem schopen de facto Metro deaktivovat a Menu vrátit. Ale tohle není pro všechny dostupné - prostě to neumí. Smailíky, jak se bavíte nad neznalostí Lam sice poukazují na znalost problematiky, ale hluboké nepochopení pro potřeby širšího okruhu lidí, než jen tam, kde se pohybujete

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak jo no .... uznavam, ze to, ze tu starou natvrdo vyprali byla bota jak cyp. Stejne jsem nadaval u W7, kdyz nesla zapnout ta XPckova, ale jak jsem to jednou okusil, uz jenom skripu zubama, kdyz se dostanu na nejaky prehistoricky stroj s XP:)
A metro nabidka je to same ... proste je lepsi, proste JE! .... ale meli tam nechat moznost i te stare, jak byla v prvnim developer preview .... to byla fakt blbost. Mozna chteli, aby se to ovladalo jednotne a nebylo to schizofrenni, ale nekam tajne to strcit do registru to fakt mohli:) Jako ja taky nepouzivam v officech ribbon a mam stare nabidky, taky to nechapu, proc to vyhodili a prejit se mi nechce, ikdyz ze vsech stran slysim, ze je to daleko intuitivnejsi ...... takze ano, svym zpusobem chapu i tu nabidku start, ale z objektivniho hlediska se zas tak moc (oproti vistam/w7) nezmenilo .... treba ribbon, to je zmena jako krava, u nabidky start jde jen o kosmeticky vzhled.
A kdo vi? Treba to do 8.1ek zase vrati aspon jako volbu v registrech:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Robim vo firme,kde robime aj support pre uzivatelov desktop PC. Daj tym ludom win8,metro, novy start a ani sa nepohnu.
Toto je realita.
Metro sa da ovladat a jevhodne pre urcitenasadenieale nie ako jedinamoznost. Problem je prepinanie medzi desktopom a metrom. Toto odrovna kopu BFU. Preto je klasicka ponuka start dobra. Stlacat klavesy alebo behat po rohoch fakt nieje pre beznych ludi. Toto je realita.
Vypinanie bude pre kopu ludi neprekonatelna vec. Hovor,co chces ale je to tak. Win8 bez moznosti vyberu a natlaku vo firemnej sfere neprerazi. Toto je cisty experimnet. Ak by win7 nemal takuto poziciu, tak by dotoho nesli. Takto vedia, ze firemna sfera ostane pri win7 a oni mozu experimentovat.

Pozri si,kde to taha Canonical so svojim Unity a prevratnymi zmenami. Pri takom tempe zachvilu skonci.

K tej schyzofrenii. Win8 obsahuje niektore aplikacie 2x, napr IE pre desktop a pre metro. Toto je dalsia vec, co odrovna BFU.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale myslím, že lidem chyběla nabídka Start (ta vobyčejná, vysouvací na desktopu), čert vem tlačítko. Stačí nahlédnout do Gůgla. Jinak ti nebudu rušit orgasumus z W8.1. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Je to nova ficura, je tam, je to tak proste spravne!" - Tak uz vim, ze si te mam dat do krabicky lidi bez mozku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nechapem tie anti MS reakcie za kazdu cenu. Trochu triezveho uvazovania by neskodilo. Nezabudajte, ze toto je testovacia verzia, nikto ju nikomu nevnucuje, kazdy si ju stiahne a nainstaluje z vlastnej vole. Ako sa maju otestovat funkcie metro aplikacii, ak budu vsetci testeri pouzivat lokalne ucty? Dostali ste system zadarmo na otestovanie. Tak je logicke, ak od vas nieco chcu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jak se chvástali, že Win 8.1 budou mít lépe konfigurovatelný vzhled, tak se to zjevně týká jen Metra - naivně jsem si myslel, že tam vrátí "Pokročilé nastavení vzhledu" desktopu, aby konečně šlo třeba zase nastavit jiné než černé písmo v Title Baru, tak jak to všechny předchozí verze Windows uměly už cca 20 let!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Super, takže mohu dál v poklidu zůstat u Win7.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1. A já jim tak věřil, že s tím něco udělají. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem za pridane tlacitko Start rad. Protoze lovit tech par pixelu ve win8 na vzdalene plose, ktera neni na fullscreen bylo za trest.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasím. Myslím, že to nebylo za trest, ale vyloženě nepoužitelné. Hlavně pokud pro připojení ke vzdálené ploše člověk používá aplikaci třetí strany, kde nefungují klávesové zkratky.

Celkově bych se z konceptu uživatelského rozhraní ve WIN8 doblil...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já se bez něj obejdu, vždycky mi stačilo zmáčknout klávesu Win :). Je to vždy rychlejší než lovit i to tlačítko. A že by nějaká aplikace, která jde provozovat na vzdálené ploše, zakázala tlačítko Win? To bych rád věděl, která to je a jaký pro to má důvod.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

treba v Remote Desktop Connection Manageru jde nastavit, ze se win tlacitko nema mapovat na vzdaleny pocitac. Ale zalezi, jak to komu vyhovuje :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To vím, ale nastavuju to tak, aby vše fungovalo ve vzdáleném, jako by to byl lokální. Tak to vyhovuje mně ;) (samozřejmě Ctrl+Alt+Del nepřemapuju, ale Ctrl+Alt+End v případě nouze postačí).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, ze tohle me taky obcas stve, ale to je tim mysoklikacstvim:) Staci pouzit win+x:) Pripadne si tam dat na to ikonu, ktera muze mimochodem vypadat stejne jak ta nova z W8.1. Nebo zvetsit tu oblast senzitivity vlevo dole.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ortodoxní Woknař kritizuje myšoklikačství :-))))))

Možná, snad, jednou v daleké budoucnosti ... uzná, že i v textové konzoli se občas dá něco udělat mnohem efektivněji než v grafickém UI.

Samozřejmě, že hojně používám klávesové zkratky (ve všech OS), ale tohle jsem přesto od BTJ nečekal :-) Jen doufám, že jsem se hrubě nemýlil a kritika myšoklikačství skrytě nesměřovala k matlání prstem po obrázcích :-/ To bych byl zklamán :-P

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak... To, ze nastavenia su spristupnene v grafickom rezime vytvorilo pred dekadou (takmer dvoma) dementnu famu o "click only OS". Kopirovat / vlozit sa da aj pomocou kontextoveho menu ale to hadam nikto "normalny" nerobi...

Co robia ludia s rukou v ktorej nemaju mysku pocas navigacie?
Napr. Ctrl+N v Exploreri (file exploreri) je snad ako poznat alt+ctrl+del.
V pracovnom prostredi Win+L pozna hadam aj sekretarka.
Pri praci na viacerych monitoroch (2+) niekto seriozne taha niekolko sekund okno z jedneho konca plochy na druhy mysou?
http://shortcutworld.com/en/win/Windows_8.html

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Mám takový naivní dotaz - když pozoruju všechny ty screenshoty různého nastavení v Metru, je možné pořád normálně pracovat i v Ovládacích panelech na desktopu (neboli je všechno nastavení dostupné prstem i myší)? Nebo už jsme odkázání jenom na Metro?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nastaveni je porad dostupne i v desktopu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je treba si uvedomit (a bylo by dobre, aby to udelali i zdejsi redaktori), ze W8 je stale primarne desktopovy operacni system ..... to, ze tam udelali i dotykove rozhrani je jen funkce navic, nic vic ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Funkcia naviac? Veď to je to na čom MS postavil celé rozhranie vrámci "ujednotenia ovládania"!

Práve že už nie je jasné či to je primárne desktopový OS. Kebyže MS tak vehementne nepretláča myšlienku jednotného ovládania všade bez ohľadu na vhodnosť, tak tu nevedieme diskusie že prečo pchajú ovládanie vhodné len pre matlacie zariadenia na svoj hlavný desktopový OS. Takto je z toho kočkopes na všetkých zariadeniach a ľudia sa stavajú odmietavo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jen lez .... zkus si to prosim nainstalovat .... ber to tak, ze W7 jsou W7 a W8 jsou W7 + dotykove API .... nic vic! Uz fakt nevim, jak to mam lip vysvetlit .... skoda, ze recenze pisou lidi, co tomu absolutne nerozumi a napisou clanek na zaklade toho, ze jejich znamy, zna nekoho, kdo rikal, ze to pry stoji za hovno ....... misto, aby si to proste nainstalovali a vyzkouseli!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mohu tě tedy jako odborníka na slovo vzatého, co tomu dokonale rozumí, poprosit o recenzi Windows 8? Myslím, že takovou si nikdo nikde nepřečte.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To ano, protoze nemam takovyhle portal:o) ..... nicmene, chtelo by se to zamyslet nad tim, ze jednim z hlavnich parametru recenze, by mela byt nestrannost a ne veci typu, "bytostne nesnasim cloud", "metro jsem si odinstaloval do te podoby, ze jsem odinstaloval i ty dodane aplikace, protoze metro stoji za hovno" ...... a podobne. To, ze recenzi na system, jehoz soucasti je moznost! (ani ne nutnost) behu dotykovych aplikaci, dela autor, ktery dotykove ovladani neuznava a porad na nej negativne referencuje, tak tu recenzi dost znevazuje .... ale to je jen muj skromny pohled .....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Portál není problém. Sepiš, pošli, vydáme pod tvým účtem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A ticho po pesine.
Ja osobne bych win 8 zkousnul byt moznosti to rozhrani pro patlaci displeje uplne vypnout abych na ne nikde porad nenarazel. Animovana ikona ve win7 mi taky chybi, proto pouzivam network activity indicator. Nabidku start ve win 7 (na kterou BTJ taky nadaval jak je malinka a musi se skrolovat a vzapeti ji vychvaloval jak je pokrokova oproti nabidce win xp) mam taky zmenenou aby nebyla tak prtava. Reseni je jednoduchy, pokud M$ nedostane v tomto rozum a neudela moznost VOLBY tak spousta lidi system od M$ opusti a zvoli konkurenci kde je moznost volby.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prozatím si myslím, že je ještě možnost volby i u MS. Windows 7 budou mít podporu ještě hodně dlouho. Windows XP už moc ne, zhruba 3/4 roku, ty bych na nový počítač už nedával.
Ale jo, začínám slýchat od některých svých známých otázky typu „Co je to ten Linux“. Až si lidi uvědomí, že prohlížeč má každý průměrně blbý OS, a že s dokumenty se dají základní operace dělat i v tom blbém webovém prohlížeči, tak si tihle lidé začnou uvědomovat, že Windows nepotřebují.
Dneska si jeden můj velmi dobrý známý (mimochodem počítačově úplný BFU, dokonce moc ty počítače rád nemá a pracuje s nimi s odporem) pořídil tablet (s Androidem). Prý že notebook je moc těžký a že na cestách vlastně víc než ten internet a přístup do pošty nepotřebuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosim, spravte anketu z akeho pohladu (API/nastavovanie OS/vstavane funkcie/rychlost ovladania/zmeny vs. W7) maju citatelia portalu zaujem o clanok. V zavislosti na vybere oblasti verim, ze by sa nasli citatelia tohto portalu, ktori by boli schopni vo vzajomnej spolupraci vazne pripravit kvalitny clanok, ktory si na CZ/SK mediach vazne nikde nemate moznost precitat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Animace na ploše ruší od práce, to ano.
Ale na Startu se nepracuje, tam ať se hýbe co chce jak chce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se, že se mi na nových instalacích W8(.1), než vypnu všechny ty aktivní dlaždice, velice snadno stávalo, že jejich aktivita mě natolik vyrušila ze soustředění, že jsem zapomněl, co jsem to vlastně chtěl. Takže aktivita dlaždic je jedna z prvních věcí, co ve Win8(.1) vypínám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pojmenovávat skupiny "Metro" aplikací jde i ve Windows 8. Pravda - mnohem složitěji. Je nutné kliknout do pravého dolního rohu na takové mínus. Tím se oddálí dlaždice, následně lze na vybranou skupinu kliknout pravým tlačítkem myši - dole se objeví položka Pojmenovat skupinu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No, s tím lokálním uživatelským účtem je to masakr.

Je zajímavé, že třeba u Androidího telefonu mi to nevadí. Jednak je mi z nějakého důvodu Google trochu sympatičtější než Microsoft, ale u desktopu furt vyžaduju maximální kontrolu nad tím, co to dělá, což u telefonu z principu nelze.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Safra, a jak tedy admin ve firmě? To jako v každý instalaci musí párovat wokna se svým soukromým live účtem? Nebo profi edice tenhle vopruz přeskakuje?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsem si dobře všiml, tak tohle je Pro edice, nebo ne?

Klidně bych předpokládal, že když instalátor najde v síti MS doménu, prostě půjde jinudy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nijak jsem nad tím zatím nebádal, ale předpokládám, že ve velkých firmách žádné "Live" nebude, protože je to spjaté s možným únikem firemních dat skrze Skydrive a přičinění zaměstnance. Takže se budou vytvářet pouze lokální účty. Metro aplikace se vyháží a MetroUI zůstane pouze jako launcher firemních aplikací.
V naší malé "jako rodinné" firmě prozatím všem WIN8 uživatelům zakládám Live účet vázaný na firemní email. Nicméně počítače s W8 má pouze vedení a já. Ostatní drtí ještě XPčka. A nějakou dobu jim to ještě bude muset stačit.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vo firmach sa pouzivaju domenove ucty. S trochou nadsazky je to ako privatny cloud v porovnani s nasadenim Live acc.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ta rybička samozřejmě v ostré verzi nebude. Je to představitel rodu Betta a MS ji používá k označení betaverzí Windows.

Tvářit se zděšeně nad tím, že se nevrátilo menu Start, WIFTe, kde jsi byl poslední půlrok?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Stříhal jsem Microsoftu metr ;).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A za tohle chtěl M$ platit? Ale co se divím, za Visty chtěl vlastně taky.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Určitě, ale W8 jsou horší než Vista a Sedmičky dohromady - apropo ve Vistách alespoň nebylo proti sedmičkám nutné pracně zapínat quick launch panel - uměly ho od začátku. Osmičky pak už ani to.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba Quick Launch panel u mě ztratil s připínáním ikon na taskbar zcela smysl. V XPčkách u mě hrál Quick Launch panel roli skoro druhé nabídky Start ;).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

U mě ani ne, protože připnutých ikon se nevejde zdaleka tolik a jsou moc velké. Ale každému podle chuti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lol a proc mam vlevo dole panel nastroju, ktery ma nazev Quick Launch?:o) Mozna chyba mezi klavesnici a zidli ne????

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Visty do toho nepleťte. Visty doplatily na to, že šlo o scela nový systém, nové jádro a za drtivou většinou problémů s Visty stáli nekvalitní rané ovladače.
V tomto případě na jednu stranu nutno Win8 chválit, že jde o vyladěný stabilní systém, je orientován i na slabší PC, po stránce funkčnosti jde o podařený systém. Celý problém je ale právě v tom uživatelském prostředí jasně orientované na tablety a podobné zařízení, které je ale pro pracovní využití jeden velký průser.
Absolutně nechápu, proč MS neudělají "pracovní" win8, tedy jen desktop verzi bez metra, klidně jen se starým dobrým prostředím "klasik" známý z win98. Prostě z toho ořezat všechny zbytečné cukrlátka. Asi těžko si MS napraví reputaci tím, že umožní změnu velikosti dlaždic v Metru (jedna z nejčastěji uváděných novinek). Tohle je výsměch.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proc by z toho metro vysekavali? Jako proc? Neni duvod. Nikdo te metro nenuti pouzivat ... co se tyce gui, tak ve W7 slo normalne naimportovat themes z XP, pocitam, ze u W8 to pujde stejne ... dlouho jsem pouzival svoji oblibenou XP svestka (high color) .... ale pak jsem se na to vybodl, protoze to nebylo aero a nebezelo to akcelerovane pres DX s vertikalni synchronizaci.

"A že Windows 8.1 nepůjde oproti 8 nic vytknout?" .... samozrejme, ze neni. Jsou to stare dobre windows s novym, naprosto oddelenym subsystemem pro ovladani dotykem, nic vic ... nemas dotykovy displej? Tak to nepouzivej:o) Co se tyce nabidky start, tak ta se ovlada uplne stejne, akorat je vylepsena a genialni na ni je ta dvojakost, kdy ji lze ovladat pohodlne klavesnici a mysi a na dotykovem tabletu se prepne do modu ovladani dotykem ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pod slovem "normálně" bych si představoval, že někde něco zaškrtnu a mám klasické téma. Jenže u Win7 člověk musel externím programem nejdříve získat klasickou nabídku start a pak úpravama registrů dostat do lišty panel rychlé spuštění. To za normální, elegantní řešení nepovažuju.
Přestal používat Xp theme, protože to není aero akcelerované přes DX? Vždyť v tom je přece ta výhoda, že to prostředí je jednoduché bez přiblblých cukrlátek, které potřebují akcelerovat a vytěžovat tak ještě i grafiku.
Jinak ono se řekne nelíbí - nepoužívej, když každý nový PC/notebook má předinstalované Win8 a nejsem si teda jistý zda je ve všech případech možný downgrade na win7. Tak či tak dřív, nebo později se tomu člověk nevyhne. V současné době jsou udělané win8 prostě tak, že se nelze metru vyhnout.
Já chci PC jako pracovní nástroj, ne jako animovanou hračku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den, musim Vas poopravit, quick launch sa dal do w7 pridat pomocou volby noveho toolbaru na taskbare a quicklaunch priecinok sa dal najst v appdata/microsoft/...(neviem uz presne ale da sa dohladat za par sekund). Uznavam ze to nie je elegantne riesenie, ale je to otazka 1-2 minut.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ve Win8 jde kulovy. Je jeden vychozi vzhled a tim to hasne. Uzivateli je milostive dovoleno prebarvit si akorat okraje oken. Semtam neco malo jde nastesti jeste ovlivnit v registrech, ale neni to zadna slava. Pak uz jedine uxtheme patch a narvat tam neco od treti strany, ale najit neco jednoduchyho a nepreplacanyho je umeni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pridam svuj komentar k pohledu na DX11.2

z pohledu vyvojaru totalni paskvil la Windows Vista

k cemu je mu resit nejake funkce co ma jen Windows 8.1 coz je 0.01% uzivatelu ?

68% ma Windows 7 s DirectX 11.0+castecna berlicka s casti 11.1
14% ma Windows 8 s DirectX 11.1
0.01% ma Windows 8.1 s DirectX 11.2
08% ma Windows Vista s DirectX 11.0
10% ma XPcka se starym DirectX 9

takze i kdyz budu optimista a tech 18% Vista/XP koupi nove PC s Windows 8.1

a budu jeste vetsi optimista, ze 100% vlastniku Winodws 8 updatne na 8.1

tak tu stale bude jen 32% uzivatelu s DX 11.2 ...

smutne ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a za rok to bude ako? a za 2 roky?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ta situace s tem 32 procenty bude tak nejdrive za rok , za 2 roky mozna 40% ...

MS by se musel hodne snazit, aby za 2 roky mely 8.1 polovinu trhu ...

mimochodem, ta statistika vychazi z hernich PC

pokud by slo o veskara PC, tak to zkrouhni na polovinu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Túto fragmentáciu bude musieť MS riešiť inak na to doplatia vývojári

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Aky problem? Projekt ktory sa dnes zacina sa zvysoka vy*** na WXP (ak to nie je point&click adventura). Urobi sa baseline na DX10 (DX11 feature level 10.0) a teselacia / direct compute / tiled resources budu ako bonus features.
Ako vzdy - bude na nich stat 80% marketingu a budu poskytovat 5% realneho prinosu.

Co je podstatne - netreba pisat 2 rozne renderery ako v pripade DX9 a DX10.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Osobně se domnívám, že v posledních letech došlo v Microsoftu k overbastardingu a zájmová skupina, která prosazuje současné Modern UI/Metro/W8 debilní čtverce získala nějak navrch a nemůže ustoupit aniž by ztratili tvář, potažmo dobře placený flek v korporaci.

Jako NEuživatel Windows to sleduji se zájmem a z povzdálí ... resp. malého povzdálí, protože občas se o to peklo musím postarat někomu dalšímu.

Ale svým způsobem je facinující sledovat, jaké negativní nálady se tvoří okolo ekosystému Microsoftu a přesto své pozice opouští jen velice pomalu.

A i když Applu nijak nefandím (MACOSX v heterogenní síti má své potíže), tak pořád vidím veliký potenciál ... spousta uživatelů z malých firem (max. desítky lidí) se po zkušenostech s iPhone, iPad, iBook (iBlbinaSFíčuramaProFrikulíny) etc... pomaličku osměluje a jestli je začne Microsoft srát příliš, tak jsou připraveni to překlopit na Apple kompletně, protože se Applích strojů, narozdíl od Linuxu nebojí (i když to v konečném důsledku je jen nepatrný rozdíl) a pro MACOSX existuje víc komerčních aplikací než pro Linux. Jak lavina, shora tlak roste, spodní vrstvy pomaličku povolují a pak hup, jede to dolů.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Oh, já hlupák naivní ... ono je to u Apple taky! Že on to Microsoft obšlehnul? Zase.

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1215292
https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_ID
http://www.gcflearnfree.org/macosxmountainlion/extra/92
http://apple.stackexchange.com/questions/70625/reinstall-mac-os-x-mounta...

Tak tohle jsem z poklidného života na Linuxu fakt neznal. To si jako vážně tohle uživatelé nechají líbit?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Bez ID to jde, ale v diskusích je zmíněn jeden zajímavý problém. Mac se prodává s nainstalovaným systémem a tam jde zadání ID ignorovat. Existuje trik jak si udělat záložní bootovací flashku s plnou instalací a pak není problémem ani čistá instalace (i když většina Mac userů to nikdy nedělala - fakt, obvykle to není nutné).

Pokud někdo provádí reinstalaci pomocí bootu ze servisního oddílu, pak se instalačka MacOSX musí stáhnout z Apple store.... a to jaksi bez ID nejde navíc to na pomalejším netu trvá (asi 4GB). Od Mountain Liona výše...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To s bootovacou flashkou resp. DVD nie je trik. Len na stiahnutie DVD imidžu potrebuješ Apple ID aby si sa dostal do Appstore ... :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Však jo. Jak je potřeba vlézt do AppStoru, je potřeba ID. :-) Ale je to jiná situace než prosté používání užúčtu na desktopu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to je uplne stejne jako u MS, jenze MS to proste znednodusil, proc zadavat 10 hesel kdyz je mozne pouzit jen jedno. Co myslis ze to prihlaseni do Windows dela a proc tam je.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je bohužel obvyklá současná taktika - budeme se tvářít, že to bez přihlášení nejde a ono se jich většina přihlásí. Možnost to obejít (zatím) necháme, ale poněkud komplikovanou, aby to BFU jednoduše a přirozeně nenapadlo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Me to prihlasovani pres MS ucet nevadi, protoze je to smysluplne. Co smysluplne neni ze se mi prihlasuje do cloudu pri kazdem spusteni PC ovladac mysi !!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já si nemyslím, že je smysluplné. Určitě ne tam, kam půjde většina licencí - do práce. A i doma si chci rozhodnout, kam se přihlásím a kam ne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mozno by nebolo odveci sa na tlacenie dopredu Live uctu v PREVIEW verzii pozriet trochu triezvo. K akej casti softveru nastala velka cast zmien? T.j. na co potrebuju primarne feedback od "neplatenych testerov"?
Modern UI... Co treba na pouzivanie apliakcii v modern UI?
...

Neplette do reakcii na tento komentar svoje sposoby pouzivania PC. Skuste sa trochu odosobnit a zaujat postoj nezaujiatej osoby, ktora nema ziadne emocie a kazde rozhodnutie riesi "strojovo" logicky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pořád je to primárně desktopový systém, takže kolik % uživatelů Metro a jeho aplikace zajímají?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ak vo vynovenom modeli vozidla vymenis prevodovku tak ta primarne zaujima feedback od testerov na zmenu jazdnych vlastnosti a nie, ako (rovnako) dobre/zle sa sedi v sedadle.

Ja som to pochopil tak, ze zo strany MS je zaujem preniest konzumnu cinnost (resp. jej cast) vykonavanu na PC z desktopoveho rozhrania do Modern UI. Nie ze je to vyhradne dotykove rozhranie nalepene na desktopovy OS ako to radi redaktori koli burlivym diskusiam = vyssia sledovanost v znacnej casti magazinov na internete prezentuju.

Ludia, ktori programuju pre mobilne platformy alebo uz co-to skusili aj s Windows Store Apps (Modern Apps / whatever) si su (verim) plne vedomi, ze WinRT nie je "navrat k dosu bez multitaskingu", ale ze je to iny pristup k izolacii aplikacii, kedze win32 je dzungla, ktoru neznici ani kobercovy nalet s napalmom. Kedze poslednych 10-15 rokov sa PC a internet rozsirili medzi najma technicky nevzdelanych ludi, tak privilegia, ktore maju aplikacie musia byt uplne ine ako v dobe DOS-u. Treba spomenut, ze ak sa s tou izolaciou prezenie, tak je do placu aj vyvojarom (WP - z riesenia implementacie niektorych, inak trivialnych, veci ostava rozum stat)

Samozrejme nove API bolo potrebne pre zavedenie samotneho Application Store na Windows platformu (o dolezitosti jednotlivych prinosov pre MS/vyvojara/pouzivatela mozme polemizovat donekonecna).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No, podle mě si většina lidí nějaké programy v Metru nechá. Já tam třeba mám Store, počasí a pár jednoduchých her.
Nic ale nikomu nebrání odinstalovat to všechno a mít ho opravdu jen jako startovací obrazovku k méně často používaným desktopovým aplikacím.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Počasí tam mám taky, je zábavné se koukat, jak se jednotlivé modely rozcházejí :-). Jen bych nečekal, že i v této pidiaplikaci se dá v nové verzi vygenerovat chybka - blbě umístěný scrollbar.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po par pokusoch vo virtualke som zhodnotil to iste co pri win 8... Ostavam pri Windows 7.
Windows 8.1 je brak. Pre mna nepouzitelne. :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pred hysterickymi vylevmi o live id by mozno bolo dobre si uvedomit, ze ide o beta verziu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No právě, ve finální verzi se to může ještě zhoršit :-) Stejně jako původní startmenu ve Win8 - ještě v první betě šlo zapnout aspoň přes registr.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

to startmenu si tam vie pridat hociaky chudak s iq simpanza.
urcite to zvladnes aj ty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trapná poznámka. Pokud by byli v MS normální, tak ho tam nechali a nemusel bych se spoléhat na někoho, kdo to dodělá za ně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ok. vratme sa naspat k win 3.11. urcite boli najlepsie.
strasna skoda, ze sa to vo win7 neda vratit naspat.
nie su normalni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Normální tu zjevně není někdo jiný....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja si teda nevzpominam, ze by nekdo pri prichodu Win95 tesknil po 3.11. Stejne tak u 98, 2k a XP (protesty proti "omalovankam" nepocitam, to slo vypnout na par kliknuti). I kdyz se treba dala semtam najit nejaka drobnost, kterou nekdo mohl v predchozi verzi povazovat za lepsi, porad to cely melo jednoznacne vzestupnou tendenci.
Pomalu zvrhavat se to zacalo az potom. Nejspis s hruzou zjistili, ze stabilni a spolehlivej system uz maji, a ze nic vic vlastne neni potreba. A tak zacali vymyslet kraviny. Nejakej pokrok se i tak vyskytne, ale celkove uz je to slabsi. Ribbon v Malovani proste diru do sveta neudela. A ten "radikalni rez" v Osmickach, aka "sebereme uzivatelum jejich oblibeny hracky, to je jiste zaujme", to je teda napad za vsechny prachy. :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

kto ti co zobral?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mne zatim nic, ja jsem a jeste chvili budu spokojenej uzivatel primarne Win7. Ale nestastny plac milovniku Start menu nebo pruhlednych okynek slysim kudy chodim. ;) Ti radikalnejsi z nich dokonce chteji Win8 bojkotovat, prave kvuli takovym v podstate blbostem. A tak si rikam, jestli to MS opravdu stalo za to. Tim samozrejme nemyslim, ze by nemeli vymyslet novy veci, jen at vymysli. Ale nic by jim neudelalo, kdyby volitelne nechali i stary.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Dokonce i kdyby někdo tesknil, tak nebyl problém si ve W95 to 3.11 rozhraní zapnout, stejně tak jako v XP a Vistě rozhraní W2k. Až teď se MS rozhodl, že všechno musí být jinak a volba se nepřipouští.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Povíme si, až vyjde ostrá :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takze priznavas, ze predbiehas.
ok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A půjde tam zapnout vzhled á la Win95?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten je na osmičky příliš moderní, v osmičkách je vzhled a la Windows 1.0 ;). Ne, že by mi vadil :).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Default mi trochu vadí. Neaktivní okna mají rámeček šedivý, jako mívá běžně menu. Při víc oknech přes sebe vše splývá dohromady. Lehce namodralý odstín používaný ve woknech už dlouho je přehlednější.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"A když už Microsoft neudělal tlačítko Start tím, zač jej chtěli mít uživatelé, částečně je možné aspoň simulovat starou nabídku Start zobrazením všech aplikací namísto obrazovky Start."

heh. hned nad tím máte screenshot "Taskbar and Navigation properties" kde je zaškrtávátko "Show the Apps view when I go to Start". hádejte co to asi tak dělá.... prostě haters gonna hate.
jděte si raději překompilovat jádra abyste si mohli pustit empétrojku, chytráci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná tě to překvapí, ale věta „částečně je možné aspoň simulovat starou nabídku Start zobrazením všech aplikací namísto obrazovky Start“ přesně o tom zaškrtávátku hovoří. Akorát pro někoho asi ne dost jasně.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimal by ma nazor nejakeho fanusika metra, ako obhaji jeho pritomnost v serverovej edicii Windows. Tu sa uz neda ohanat tym, ze to je na stavane na dotyky apd.

Co sa tyka WIN na desktop, tak uz len tisko v kute dufam, ze tam raz MS da na vyber, ci chceme METRO alebo klasicku start ponuku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem nějaký takový pokus o obhajobu viděl. Prý se v těch dlaždicích dá skvěle zobrazovat stav jednotlivých služeb :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jako u serveru je to trochu divne:) Ale tam na to normalni administrator nadavat ani nemuze, jelikoz s tim neprijde do styku .... chapu, ze pro BFU muze byt chvili metro nabidka podivna .... ale pokud nekdo spravuje winserver tak, ze klika na nejakou nabidku start a tam hleda programy, tak to si nezaslouzi snad ani komentar:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

pro WIFT a BTJ:

Tak pánové přečetl jsem si celou vaši neplodnou výměnu názorů a byla to fuška. Na Win8 mám svůj názor, který teď není podstatný. Ovšem potom, co jsem si přečetl, tu hromadu názorů o tom, jak by měla správně vypadat recenze na WIN8, co by v ní být nemělo a jak by měla být napsána nestraně, bych rád sdělil čtenáři BTJ toto:

Ukaž nám jak se to dělá správně, a tu "nestrannou" recenzi napiš sám. WIFT ji velmi rád uveřejní, jak Ti již nabídnul. Byl bych totiž velmi, velmi rád, aby si tu Tvou recenzi přečetlo mnoho zdejších čtenářů a oni Ti poté taky v diskusi vysvětlí, jak to máš špatně, co je nesmysl, že si zaujatý apod. Velmi rád si přečtu celý článek i s diskusí pod ním.

Znám ze svého okolí asi 30 lidí, co ví naprosto přesně a nejlíp, jak se dělá úplně všechno na světě. Budou do toho všem jenom kecat a kritizovat, ale nikdy nejsou schopni to udělat sami. Umí jenom kritizovat. Nic víc. Pokud jsi 31. v pořadí, tak mě to nepřekvapí. Naopak by jsi mne velmi překvapil, kdyby jsi opravdu tu recenzi zvládnul napsat. A pokud ji nenapíšeš, zdrž se příště laskavě té tuny kritiky. Ano nějakou poznámku k tématu má každý, ale tohle....

WIFTe, osobně doufám, že se BTJ moc brzo nedočká a budeš ještě dlouho plnit tyto stránky svými články. Určitě se s Tebou neshodnu vždy a na všem, ale rozhodně jsou Tvé články pro tento portál velkým přínosem (nebo možná pro mne, protože si je vždycky rád přečtu). Díky za to a vydrž.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

W8 konec !
Tak jsem je měl na kompu cca rok, od 8 preview, přes licencované Pro, nyní 8.1 a došla mi trpělivost.
Že si MS tlačí 2. GUI rozhraní jsem nějak přeskočil, ale abych přiznal z ničeho nic přepínané GUI z desktopu do metro například pro připojení Wifi, změnu režimu spotřeby a pod mě iritovalo, ale protože se počítači živím trávil jsem 99% v desktopu.
Katastrofa je ale přepracovaná síť, o připojování wifi jsem mluvil, ale třeba že nemůžu nativně spravovat uložené přístup k Wifi, které zrovna nevidím mě nas...alo.
Celá síť se dostala do naprosto chaotického stavu potom co si další adaptéry nainstalovali vmware wkst, cisco vpn , kerio vpn.
Proč jsou pro mě 8 minulostí ? Naistaloval jsem si 8.1, že to tedy moc upgrade není je jedna věc (všechno nacpat do Windows.old a udělat clean install na mě dojem neudělalo) ale co byla konečná bylo cisco VPN, jelikož pak přestal chodit adaptér LAN.... takže se nyní na HP6560b zpátky vrací W7 a nikdy více již W8.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pred instalaci cehokoliv od cisca by sis mel predtim udelat minimalne bod obnoveni .... cisco je totalni smejd a na muj pocitac uz nesmi (na firemnim mam jenom VOIP klienta a to je taky prisernost). Cisco VPN je vec, ktera by si zaslouzila ranu pesti. Pri instalaci a pusteni tehle VPN se defaultne odpina LAN od site (zalezi jeste, co je nastaveno na cisco serveru) .... to, ze uz to pak mozna nepripne, to je hold smula, osud, CISCO:o)
Pouzivej shrew.net a budes v klidu ... je to alternativni klient, je maly, jednoduchy, spolehlivy a to nejdulezitejsi, neni tak zkurveny, ze by sukal neco nestandardne s adapterama v systemu, aby dodrzel cisco policy a odstrihl te od ostatni site .... dela to nejake silenosti s hackovanim adapteru a pokud to ve W8.1 zmenili, tak to neni chyba windows, ale cisca, ze nepouziva nejake standardni reseni ......

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo.. koukám že fandowé MS jsou už stejně zaujatí jako jablíčkáři..
No ano nejsem nejchytřejší, ani nejmladší, nerad se přizpůsobuju a vrtám se ve všem okolo. Jako děcko jsem si musel vystačit s DOSEM.. Prostě na mě jako na non HIPE uživatele působí ten systém blbě, nemám chuť se vrtat v překopaném systému, ani se flákat po cloudech a ulehčovat někomu práci s analýzou mojich dat.. A Wifta chápu..
Asi jsem od Windows očekával systém, který má blíže k workstation než k tabletu. Protože klasická PC se blíží této definici čím dál víc.. S tou hromadou testosteronu výkonu.. Mládež a HIPE uživatelé o PC ani nezakopnou.. tak to s tímhle segmentem je.. Bude pro hard hráče, práci.. fandy.. Jsem zvědavý na implementaci W8 do firemního prostředí.. co z toho vlastně poběží? Jádro a ovladače plus základní služby? Zbytek personalizováno? Kdo ví.. Tak se neperte.. Občas vyhraje ten třetí vzadu:-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tiež som začínal s DOSom. A nevadí mi zmena vo Win8. Mládež dorastie a potom čo? Predsa začnú chodiť do práce...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.