Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přichází ARM Cortex-A76 cílené na laptopy

A jaky OS na tom jako pobezi?
Bral bych Linux, ale kde sezenu ovladace GPU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovladače napíše komunita.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2-3 roky a intel bude mit poradnej problem az apple zacne prechazet na vlastni ARM cipy a ukaze jeho moznosti svetu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky nechápu proč už se neskládájí supercomputery z iphonů. A proč servery nepoužívají skvěle vyladěný systém od Apflu. Je to spiknutí nehomosexuálních jedinců proti homosexuálnímu řediteli Apflu, jinak si to neumím vysvětlit. Bééééééé

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen se chechtej zaslepence :-D intel je pase a jen hlupaci to nevidi

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nauč se psát a chápat text.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komentář totálně mimo, nejde totiž primárně o Apple, ten může v této věci sehrát roli jako ten poslední kamínek strhující lavinu, ale obecně na rozšíření ARM do NB, desktopu či dokonce serverů dělá kdekdo. A výsledky nejsou bez zajímavosti, dovolím si tvrdit, že okamžitému přechodu brání jen fixace řady uživatelů na Windows/x86 platformu, kdy ne všechny aplikace mají třeba na ARM Linuxu alternativu. Ryze funkčně ale výsledky vůbec nejsou špatné, hrál jsem si tu například s Asus TinkerBoard (stejné pojetí jako Raspberry, ale o dost výkonnější) a dá se říct, že to jako domácí miniPC stačilo na až překvapivě hodně věcí. A to je přitom osazeno typem ARMu už vyloženě zastaralým a daleko výkonnější a úspornější typy jsou bez potíží dostupné...

Nechci prorokovat, ale také se kloním k názoru, že během pár let to může začít Intelu a nepřímo i Microsoftu začít dělat značné problémy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

aby dosahl stejnych vlastnosti jako x86 architektura tak by prisel o svou vyhodu i slabinu ale vzhledem k tomu ze je cim dal tim vice konzumentu a ubyva lidi co potrebuji slusny vykon pro ruznorodou praci je velmi pravdepodobne ze nas ceka velmi zajimavy souboj :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ARM je v oblasti PC-notebooků tragický. Stačí šest jader jeho nejmohutnější architektury na min. 2,3 GHz, microATX desku (nebo mini-ITX když bude levnější) s normálními DDR4, jedno linux distro se zaručenou funkčností a klidně jdu do toho i s menším příplatkem vůči srovnatelné x86 konkurencí. Spotřeba může být dokonce o něco vyšší než x86, nejsem strýček skrblík a mám rád rozmanitost. Jenže oni doteď nedokázali uspokojit ani člověka s tak skromnými nároky. Ty jejich „berry" kalkulačky mají menší výkon než většina mobilů a spoustu omezení - čistá tragédie.

Tak snad za 2 roky s Cortex-A76. Já jsem tak skromný...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ano srovnavat "berry" desku za $20 s i7 CPU za $400 je naprosto logicke :.D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak proč ji srovnáváš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ty jejich „berry" kalkulačky mají menší výkon než většina mobilů a spoustu omezení - čistá tragédie." <= V těch mobilech máš taky ARM, tak nechápu to srovnání a vysmívání se Raspberry.

Článek představuje první ARM APU vlaštovku, která by mohla x86 konečně konkurovat, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konkurovat X86 je zatim hodne silny pojem ;)
Zatim na to nejsou ani aplikace ani to nema vykon jako konkurence 'bezneho' notebooku.
Mozna pro nejake specificke nasazeni, ale jinak je to jeste daleko..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.