Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přijde 28nm mobilní GPU AMD „Wimbledon“ o půl roku dříve?

Jak je to vlastně s GCN? měl jsem za to že se má objevit 2012 v nové generaci karet/APU, ale z toho mě vyvedl článek který od anandtechu přebrali na shw... a podle toho článku GCN nemáme čekat dříve než za 2 roky....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Několik osob z AMD oficiálně potvrdilo, že GCN bude vydaná na konci letošního roku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak to na anandtechu/shw trochu nevychytali ;-)) sem si říkal že mi to nějak nesedí do všech těch informací co jsem chytl ještě před tím článkem...
no, jsem zvědav jestli to ale nebude u konkurence oblíbený "paperlaunch" :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedám za to ruku do ohně, ale mám dojem, že poznámku o dvou letech utrousil Eric Demers v tom smyslu, že ne všechny prvky architektury, které v prezentaci zmiňoval, budou implementovány hned, ale některé se do křemíku dostanou až v horizontu 2 let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to je možné. na anandtechu k těm dvěma letům nevím jak přišli, ale zdůvodňovali to např. nutností s architekturou seznámit vývojáře tak aby už při vydání byla dobrá SW podpora, protože GCN by dle všech těch informací co tam bylo měl být přechod od grafiky ke GPGPU podobně jako fermi, jen asi trochu chytřejší cestou ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přímo Demers zdůrazňoval letošek po konferenci, když mluvil s několika zahraničními novináři (proto to už není na záznamu). Ale před samotnou konferncí tam svítilo: "We'll be back at 7pm ET / 4pm PT with another live blog that focuses on the Radeon GPU architecture of 2012." - takže GCN skutečně není nic dva roky vzdáleného :-) Anandtech má m.j. ve článku dvě další nepřesnosti: jednak nutnost použití VLIW-4 GPU pro CrossFire s Trinity (což už AMD vyvrátila), a pak schémata fungování VLIW-4 oproti vec16 na straně 4, která jsou špatně (pokud mají odrážet fungování hardwaru AMD).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tak to se těším jak si GCN povede ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.