Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Přijde Nvidia Kepler v dubnu, stejně jako Ivy Bridge?

Nvidia Kepler logo
Po delší době se mezi falešnými slajdy a spekulacemi objevila zdánlivě věrohodná informace o vydání 28nm grafických čipů postavených na dlouho očekávané architektuře Nvidia Kepler…

Před týdnem proletěla internetem zpráva, podle které měly čipy GK106 a GK107 přijít minimálně v mobilním provedení ještě během ledna. Tato možnost se nám nejevila jako nejpravděpodobnější - hlavně kvůli zdrojům informace, které sahaly až ke spekulacím z loňského roku.

Nyní se ukazuje, že v lednu s těmito novinkami počítat nemůžeme - servery Fudzilla a VR-Zone se totiž podezřele vzácně shodly na tom, že mobilní i desktopové grafické čipy chystá Nvidia až na druhý kvartál, konkrétně na duben, kdy by se měl objevit i nový procesor Ivy Bridge od Intelu. VR-Zone připouští, že by k vydání mohlo dojít i na konci března. Nikoli však dřív než Nvidia přichystá dostatečnou zásobu čipů, aby předešla papírovému vydání.

Fudzilla předpokládá, že Kepler výkonnostně překoná stávající Radeon HD 7970 od AMD. Na druhou stranu věří, že v tu dobu již AMD bude mít přichystaný New Zealand - duální kartu postavenou na dvojici čipů Tahiti.

Tyto vize ale zatím budeme brát s rezervou, už si zvykáme, že sled událostí často nebývá takový, jak se zpočátku očekává :-).

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Přijde Nvidia Kepler v dubnu, stejně jako Ivy Bridge?

Žádné komentáře.