Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Připravte se na klíčenky pro Vistu

"Maximální kapacita pro ReadyBoost je 4 GB (tj. s kompresí cca 8 GB), minimální je 240 MB. Maximální limit vyplývá z omezení pro jeden soubor na FAT32 na 4 GB.". Jelikož se píše obecná pravda (4GB na FAT32), tak z toho vyplývá že to s NTFS nebude fungovat?? Teda ne že bych potřeboval soubor o velikosti 1TB a klíčenku 1TB měl.. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Readyboost jsem zkoušel v interní čtečce karet s SD kartou. Na PC s 512MB RAM to hodně pomohlo v MediaCentru. Bez readyboost skoro npoužitelný, pořád swapuje, hodně pomalý, s readyboost nastavený na 450MB po chvilce šlapalo jak víno. V tomto případě je výhodnější koupit třeba 1GB flash než přidat dalších 512MB RAM, navíc je to levnější a třeba SD karta se dá na dovolenou vzít do foťáku.
Readyboost ve čtečce fungovala s čispety I945, I915, ale ta samá čtečka už nefungovala s AMD (nforce4, ati x200).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celkem příjemná funkce ... myslím si, že bude hojně využívána u notebooků (teda ... "hojně" v porovnání se stolníma PC :) ). Běžněbudete mít notebook s 1024 MB RAM - když pojede na baterky, alespoň nebude tolik "žrát" (ikdyž to neni asi tak horké) a když ho doma zadokujete a budete na něm provádět nějaké (leckdy "nestandardní") náročné operace, tak připíchnete 2GB Flash a hned na tom budete líp :) ... U stolních mašin ... ehm ... souhlasim s autorem :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Na základě testů bylo ověřeno, že životnost disků použitých pro ReadyBoost nebude problém, měla by dosahovat desítky let."
hehehe, zdá se, že na Vistách dělají déle než se zdálo :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

RE xmaster: Sqely, takze radeji "novou" technologii nez zapracovat na programu. BTW, co je tak uzasnyho na tom media centru, ze RAM mu nepomuze a 512 se systemem mu nestaci? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam ze Vesta bude mit lepsi spravu operacni pameti nez XP a starsi, nebo se pletu a tyto klicenky jsou dukazem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky doufam ze Visty se budou pri sprave pameti chovat logicky a ne jako xpcka ktery jsou schopny minimalizovanou aplikaci presunout na swap prestoze je jeste pul giga fyzicky pameti volny.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Zařízení vhodné pro ReadyBoost musí zvládnout 2,5 MB/s při čtení náhodných 4kB bloků"."Čtení náhodného 4kB bloku dat z flash paměti je cca 10× rychlejší než z pevného disku."
To akoze disk ma radom read ~250 kB/s? Niekde je nejaka haluz, nie?
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mumak: pokud by byl opravdu kazdy 4kb nekde jinde (hahaha ale dejme tomu), tak napr pri 2MiB: 2048/4=512 cteni. Zanedbame rychlost cteni disku, ale pocitejme seek v prumeru 5ms. 5*512 = 2500 ms (a nejake drobne). Tedy disk nam precetl 2MiB (absolutne rozstrilenych 4kb bloku) za 2.5 sekundy, takze vykon nic moc ze? [nepocitame NCQ nebo SCSI optimalizaci command queue].

Zajimalo by me jak je to s latenci -- nechce se mi to merit, jsem liny. Za kolik ms (us) je k dispozici 4kb blok z usb a za kolik z disku? Nebude dost velky rozdil prave v tom?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Latence - z vlastní zkušenosti (program DiskSpeed32) vím, že latence se u flashdisků značně liší!
Nekteré mají 0.4 ms, některé i přes 10 ms, zejména mp3 přehrávače hlásící se jako flash disk (MSD). Takže bacha na to..

Jinak se už prodávají flashdisky s rychlostmi přesahující 20 MB/s, takže nějaké zlepšení je možné (díky krátkým latencím), ale moc tomu tedy nefandím..

Viděl jsem u WinXP s 512MB RAM nastavený soubor SWAPu na flashce 256 MB, 9 MB/s, 0.4 ms a nějaký efekt v praxi prakticky nepozorovatelný..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvažujeme-li, že největším problémem NTFS je fragmentace, pak průměrný disk s average seek 10ms je schopen při totálním náhodném čtení nejmenších bloků (512B) číst (512/0,01)B/s=51,2kB/s. Pak rozumím tomu, že Flash s náhodným čtením 2,5MB/s skutečně čtení z disku zrychlí.

I když mám dojem, že těch 2,5MB/s u Flash platí také pro čtení větších bloků, než je 512B. Tj. Flash s 2,5MB/s je při fragmentovaném čtení pomalejší než udávaná rychlost. Ale zase ty Visty mohou potřebná data uložit sekvenčně. Ale proč je tedy raději sekvenčně neuloží přímo na disk, který umí přes 50MB/s?

Ale nebylo by lepší opravit NTFS tak, aby tolik nefragmentovalo? Nebo uspořádat data na disku tak, aby čtení při startu počítače bylo více sekvenční, což dělají různé Speedisky od Nortona a podobně? A nebo registry upravit tak, aby používaly indexy, optimalizaci (podobně jako SQL databáze) nebo jen prostě uměly klíče používané při startu sekvenčně načíst do RAM (tj. diskové cache v RAM) ještě před tím, než se v nich začnou startující procesy rýpat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mylan: Na NTFS je ale standardně nastavená velikost clusteru na 4k, i když změnit se to dá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechapem, ako uz len mozu usb-kluce zrychlit windows, ked aj najrychlejsie maju rychlost prenosu tak ~20MB/s, co je ovela menej ako dokaze sucasny priemerny disk. Uz vidim tych hlupakov, ktori v reklamnom opojeni rusia swap na disku, a pouzivaju miesto neho usb. A vytesuju sa ako "mohutne" sa im windowsy zrychlili. A o mesiac budu zas nadavat, ze ten ich skvely super-turbo-hyper usb-kluc je pokazeny...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jedna vec: kdyby to bylo docela pouzitelne, prisel by s tim nekdo davno, treba jako freeware nebo opensource ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lehce OT. V souvislosti s USB klíčenkami bych silně uvítal možnost přenosu licencí mezi jednotlivými PC. Mám tři PC, v jednu chvíli je v provozu vždy jen jeden, přesto musím vlastnit tři licence windows. Něco na způsob "node-locked" hw klíčů k CAD programům - kde je klíč, tam je provozovatelný klíčem licencovaný sw, který může být instalován neomezeněkrát. Pochopitelně by to muselo být zajištěno speciální USB klíčenkou aby nešla jen tak lehce duplikovat, ale měla také funkce standardní USB klíčenky s flash pamětí. Nějaký licenční soubor na USB disku to samozřejmě neřeší. Takováto již zaktivovaná klíčenka by se do krabicové verze windows pohodlně vešla. To, že koumáci to obejdou, není zase až tak podstatné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mylan: a nechtel bys aby ti WIN vytvarely jednolity SWAP i HIBERFILE a ne dost casto fragmentovany, ikdyz je disk vicemene prazdny ??? :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

4 PepaZDepa: USB HW kluc sa k tak lacnemu SW akym je WinXp, Vista (OEM 3000Sk a 5500Sk Retail) Microsoftu neoplati. Takyto chraneny Windows by stal via aspon o 1000Sk. A samozrejme by HW kluc musel byt dodavany ku kazdej verzii(aj OEM), inak by si ludia kupovali napr. len OEM kde nemusis strkat HW kluc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Se systémem, který potřebuje takové berličky asi není všechno jak by mělo být, jinak si to neumím představit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

lol to je hovadina, na co mam asi 2 GB ram , asi na to, abych ten swap blbej uplne vypnul a jeste, abych  si v ram vytvoril cache 512MB disku a zadny usb blbosti mi rychlost 4GB/s ram neprekona(ani ten blbej ramdisk --udajne jen 150 az 200MB/s), stejnak to porad ma hacek, - do ty cache i do toho usb klice se to nejak musi nahrat z disku :)))))) a ten bude furt pomalej a navic aplikaci, ktera neumi vyuzit cache disku ci swap je jak nasrano --skor vsechny, to nemluvim o strihu videa, a komprimaci , jen 1 z deseti ci mene umi vyuzit cache (pak osobne nemam problem strihat a komprimovat 2GB soubory rychlosti radove 150MB az 500MB za sekundu) misto komprimace 1 hodiny se to se zaplou cache na 1GB v RAM(2GB) udela asi za 10 minut.
 
a nejvic mne dokaze vytocit idiot, co udela aplikaci, ktera vyzaduje swap(viz. idioti co programovali Company of Heroes) :)))))) zabit idioty $MS(swapovani IE,office a podobnych MS hovadin je naprosto normalni , ale nenormalni pro usera :))))  )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Julda
jestli ono to nebude tím, že ještě tak před rokem na to flashky prostě rychlostně neměly.
Řekl bych že zatím to nemá moc velký význam, ale když se podíváme na tempo jakým se zlepšují rychlosti flash pamětí, tak si bez této technologie nebudeme umět za pár let počítač vůbec představit.
Ale můžu se mýlit...
 
2Corwin78
Tobě musel Microsoft asi hodně ublížit, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

azazel
 
co si myslíš, že za takový prachy budem chtít ti jejich srač*y, ať se nejdřív naučí programovat, když neumí využít cache a Ram
 
?????????????????????????????????????????

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

creep:
1, nikdo nikoho nenutí to používat, pokud nechceš, nemusíš
2, mohl bys mě prosím naučit, jak se naprogramuje RAM, aby udržela data i bez napětí a jak se naprogramuje disk, aby byl 10x rychlejší ?
 
programuji "celý život", ale tohle ještě neumím
 
děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> azazel:
Re: "nikdo nikoho nenutí to používat, pokud nechceš, nemusíš"
S tímhle bludem můžeš jít tak maximálně do parlamentu, sám dobře víš, že realita je trošku jiná než tenhle přibarvený žvást.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Wift:
tak pardón, já nevěděl, že je to povinný, tak to si hned ráno běžím koupit flashku (doufám, že už není pozdě)
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

azazel
 
neber to ve zlem , ale jestli jim tak fandis , tak si vyndej Ramku z complu a dej si tam jen ten tvuj usb shit,
wift chtel jen asi naznacit --- kdyby radsi udelali poradne ten system a spravu ramky a ne nejaky dalsi nesmyslny fce,,,to zas bude chyb ,zaplat a atd.., uz vidim jak se zhrouti cely system , kdyz nahodou stara vynda usb , ze si neco nekam na nem prenese :)))))))
kdyz uz sme u toho, tak si udelej swap hned i na xp , kdyz se ti to libi, jen bych pak nechtel videt ty nasledky az ho omylem za provozu vyndas  (sam sem zkousel, s rychlou usb 2.0 flash je zrychleni trosku poznat, ale neni to zas tak moc, na druhou stranu sem zas pozmal znatelny zpomaleny pri jinych operacich nez pri nahodnych pristupech a to pak byla flaska asi tak 4*pomalejsi nez me raid0 pole, takze jedine velkou ram :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Azazel :: mohl bys mě prosím naučit, jak se naprogramuje RAM, aby udržela data i bez napětí a jak se naprogramuje disk, aby byl 10x rychlejší ?
 
creep: ad 1 -- nikdo tady nemluvi o udrzeni dat bez napeti, asi nevis ze existuje UPS zdroje :)) pokud ti vadi vypadek proudu, za druhe to ze usb drzi pamet je ti k nicemu , kdyz ti vypadne proud data na tom usb jsou temer nepouzitelna , jelikoz stejne nevis, co se provadelo zrovna pred vypadkem a co se nedokoncilo (na HDD napriklad zustanou taky :)) )
          ad 2 --- jak se naprogramuje disk, aby byl 10x rychlejší ? -- nevim co tim sledujes, bud ho musis vyrobit dostatecne rychly a nebo musis pri tom programovani prëmyslet -to asi neumis, protoze jinak by si vedel ze nacist vsechna data najednou ci po velkych castech a pak zpracovat a zas po velkych castech ulozit bude vzdy aspon 10x az 100x  az 1000x rychlejsi nez neco neustale presouvat a kopirovat na disk z mista A do mista B pak do mista C , pak nahradit neco na stope D, atd...atd..., vsak uz to tu zminovali lidi si to spocti sam seek ber cca 10ms, pak mi odpovez jak tedy efektivne vyuzit ram, podle tebe ram asi nepouziju , soupnu to na pomaly usb se ctenim jen 2,5MB/s ale zato s 0,4ms seekem --- to by udelal jen naprostej magor, proc uz neni aspon ddr3 nebo ddr4 jako RAM , proc , protoze debilove programatori neumej vyuzit ani ddr1 ci dnes uz ddr2 a serou data na ruzny nesmyslny swapy a usb blbosti misto do RAM, dnes uz snadno koupis 2GB za male penize, tak proc delat takovyhle kraviny na ntou
 
prosim odepis s rozvahou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

creep:
add 1, jedním z důvodů téhle flash cache je rychlejší start OS(proto jsem psal o té RAM), jinými slovy, než se vůbec roztočí disk, tak může být OS naběhlý
 
add zbytek, pořád zapomínáš na to, že je to cache - tedy něco mezi diskem a pamětí - využívají se některé vlastnosti flash pamětí, které rychlostně vysoce převyšují disky, navíc je v nich velký potenciál - je docela pravděpodobné, že za dva roky budou flashky 10x rychlejší, zatímco u disků je jisté že se blíží hranici svých možností...
Narvat všechno do RAM je hezká teorie (já mám 2GB takže u mě skoro i praxe ;) ale je řada lidí, kteří nikdy nebudou mít tolik paměti aby to bylo "dost"... normální lidé totiž upgradují PC tak jednou za 3-4 roky (zatímco flešku každou chvíli)
 
smysl věty "protoze debilove programatori neumej vyuzit ani ddr1 ci dnes uz ddr2 a serou data na ruzny nesmyslny swapy" mi zcela uniká, nezlob se na mě, ale v tomhle opravdu nevíš o čem mluvíš...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a jakto ze ze dobre udelanej soft se neswapne ani za boha dokud je volna ram a kdejakej nesmysl od MS je swaplej hned jak kliknes na minimalizaci, to rika vetsina lidi, ram je mozna pro tebe malo, ale myslim, ze kdyz uz nekdo mluvi o nedostatku ram, tak at si ji dokoupi a at ma klidne treba 10GB ram
 
 
 
ano flash pameti mozna budou budoucnosti, ale kdo vi ??, ono udelat rychlej disk je asi mnohem lepsi a levnejsi na vyrobu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ono jestli chces mit jen zaply wokna rychlejc, no nevim, ale disk je disk a myslim, ze kdyz na nem nemas bordel, nema zatim zadna flash sanci :))
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a normalni clovek si koupi spis dalsi ramku nez aby stridal flash
 
za dva roky, buhvi kde taky mohou byt pevne disky, ono stejnak ty flash nebudou velke (zatim)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

creep: Co to je za výkřiky do tmy? DDR2, 3 a 4 jsou jen technologie pamětí, ale o tom, jak jsou používány OS to nic neříká... A pokud ti vadí stránkování paměti na disk, dej si do kompu 4 Gbyte RAM, vypni virtuální paměť a je to..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

azazel:: add zbytek, pořád zapomínáš na to, že je to cache - tedy něco mezi diskem a pamětí
 
creep:: porad zapominas ty a priste si radsi poradne cti co ti pisu , protoze odepisujes naprosty nesmysly, nehlede na tom ze se v tom celkem dobre vyznam a mam to odzkouseno z praxe a co ty ??? , ze ja pisu at si tydle nesmysly nechaj, kdyz cache , tak si koupim radsi o 512 ci 1024MB vetsi RAM, vyjde to levnejc a je to daleko ale daleko vykonnejsi nez kdejaka flash a vyjde to i skor levnejc - se podivej jak jsou flash drahy(myslim ty opravdu kvalitni a rychly)
 
pokud chces opravdu rychly nabeh os a beh celeho systemu --- raid pole z raptoru ci lepsi rychlejsich disku- ale to uz je zas o cene na vic - normalnimu cloveku staci raid 0 z obycejnych disku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kanady     
jeje dalsi chytrak na ntou, precti si laskave celou diskuzi, o co se snazim, snazim se rict -- sam mam 2 GB ram a sem spokojenej , vypnutej swap mam, dal mam v Ram nastaveno od 512 do 1024 MB cache pevneho disku- kterou podle potreby zvetsuju ci zmensuju, chci jen rict, ze nejaky nesmyslny boost fce pres usb nemaj smysl, jen to bude delat bordel a neplechu a nedej buh , kdyz ti to pak stara vynda z usb, a wokna spadnou ???
 
dale zduraznuju nesmyslnost a neserioznost programatoru, vubec neumej ohlidat data, vubec je nezajima jakou ma clovek velikost ram atd. --- tedy vlastne vubec nejsou ty vytvory samomodifikacni dle aktualni sestavy a nedej boze , kdyz ty kreteni si jeste vynuti mit zapnuty strankovaci soubor
 
jestli tedy mas nejakou pripominku , ale k veci tak ji napis, ale precti si nejdrive diskuzi a nepis sem nesmysly co s tim nesouvisi
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kanady
 
DDR2, 3 a 4  ??????   sem dement nato sem ti zapomel napsat,
 
chces rychlej komp voe, tak si nech sestavit ram drr3 nebo 4,ale o tom se tu nebavime
 koho to zajima ze tam bude treba 256 bitova sbernice do pameti a treba quad pristup do 4 modulu, kdo by nechtel mit prutok ramkou treba krasnejch 86 GB/s misto 4GB/s,    urcite vy  co si vsude daj flash disk s prutokem 10MB/s
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

creep napsal:
::: ol to je hovadina, na co mam asi 2 GB ram , asi na to, abych ten swap blbej uplne vypnul a jeste, abych si v ram vytvoril cache 512MB disku a zadny usb blbosti mi rychlost 4GB/s ram neprekona(ani ten blbej ramdisk --udajne jen 150 az 200MB/s), stejnak to porad ma hacek, - do ty cache i do toho usb klice se to nejak musi nahrat z disku :)))))) a ten bude furt pomalej a navic aplikaci, ktera neumi vyuzit cache disku ci swap je jak nasrano --skor vsechny, to nemluvim o strihu videa, a komprimaci , jen 1 z deseti ci mene umi vyuzit cache (pak osobne nemam problem strihat a komprimovat 2GB soubory rychlosti radove 150MB az 500MB za sekundu) misto komprimace 1 hodiny se to se zaplou cache na 1GB v RAM(2GB) udela asi za 10 minut.

1. Žádná aplikace apriori nemusí umět swapovat sama od sebe - udělá to za ní operační systém. Z tvých přípsěvků evidentně nadšeného kutila amatéra - stahovače - rádoby střihače amatéra jasně vyplývá, že nemáš sebemenší představu o tom,co je to ve skutečnosti virtuální paměť.
2. Ty osobně nemáš problémy stříhat jakési 2 Gbyte soubory rychlostí 150 MB za sekundu - jak jsi přišel na termín "rychlost stříhání"?
3. I kdybys mluvil nakrásně o komprimaci (zapomínáš ovšem uvést, z jakého formáu do kterého), pak při nejnižší tebou udávané rychlosti 150 MB/s (poněkud zvláštní údaj, všechny enkodéry co jen znám udávají rychlost ve snímcích za sekundu, případně ve vztahu k reálnému času) by se 2 Gbyte soubor komprimoval 13 sekund, ne deset minut. Navíc, není-li uveden formát, nic to nevypovídá ( 2 GB soubor při DV kodeku bude cca 10 minut filmu v plném PALu, tedy ho bude na slušném stroji (třeba s Athlonem X2 64 4800+) převádět Cinemacraft SP do mpg2 při dobrém dvouprůchodovém kódování cca 6 minut, a bude úplně jedno, jestli vůbec a jak velkou cache si uděláš, rychlost bude v tomhle případě limitovat stejně CPU a ne disk; pokud to bude něco v mp4, může to být podle datového toku klidně i tříhodinový film, a jeho kódování do jinéhoformátu potrvá výrazně déle než deset minut). I kdybych vycházel z tvých údajů a připustil "nějaké" desetiminutové zpracování dvougigabajtového souboru, pak ale zpracování probíhá rychlostí něco přes 3 Mbyte za sekundu, což je tok, který zvládá dnes každý disk a pak je vytváření cache disku v RAM naprosto zbytečné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu nevíš, o čem mluvíš - právě stránkování (swapování) na disk je adaptace OS na to, že má uživatel různou velikost RAM. Mimochodem, kolik jsi napsal operačních systémů, že jen tak mimochodem hodnotíš programátory? Jediné, čím tady operuješ, jsou někde na netu vyčtená čísla o propustnostech pamětí, která ovšem interpretujes chybne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

když tak zpětně pročítám creepovy věty, tak si uvědomuji, jak bylo pošetilé na ně vůbec reagovat (holt byla hluboká noc ;)
tímto se všem omlouvám :o)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak - je to paskvil - stejná nouzovka jako dát pagefile na flash. Ačkoliv mají W paměti že nevědí co s ní, stále potřebují pagefile. Kdo si myslí že prosté vypnutí pagefile (když máte GB a víc a poštíte jen office) pomůže ke zrychlení se mylí. Nicméně pokud dáte pagefile na ramdisk, najednou to začne běhat jak blesk. Jak říkám Windows=Paskvil. HAHAHA

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kanady> prave sprava virtualnej pmate je vo Win otrasna... FIFO hodinovy algoritmus je tragedia, stacilo by ho zmenit na LRU a windows by sa zrychlili o 200% v stave , ked pouzivas viac virtualnej pamate ako mas fyzickej RAM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

momo1
swap na ramdisk? mam 1,5GB ram, stoji to za to? jaky software na to pouzivas?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

sprava pameti je v XP vskutku srasna, staci kdyz kopirujete velky soubor a z vaseho jakkoliv rychleho compu se stava 386ka..
 
A mam pocit ze Vista na tom neni o moc lepe?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že 32 GB RAM do Windows to jistí :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Hmm - to je právě ten problém - umí to superspeed ramdisk plus. Jiné ramdisky jsem pro pagefile nerozchodil. (vlastně i superspeed mi chodil jen po dobu trialu :(     jsou na něj sice keygeny ale když máš 2 procesory tak nefungují. 

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja porat nechapu co je to za bejkarnu, kdyz dela problem cteni malych souboru ruzne rozhazenych po hdd proc se do win neprida sluzba co je pospojuje do nejakeho hroznoveho souboru (struktura viz hroznove vino) a pri cteni nenakesuje do RAM , zvlada to kdejaka blba hra, treba takova HALO pouziva desetitisice malych souboru (kdyby s nema pracovala stejne stupidne jak to dela win asi by se jeden level nahraval pul dne), tato bejkarna s FLASH je fakt ubohost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Já jsem to dělal i pro 1GB i pro 2GB a stálo to za to. Samozřejmě musíš mít dost paměti. Typicky když jedeš jen office a běžný aplikace (nemyslím hry a střih videa) tak dáš z 1GB třeba 300 - 500 na ramdisk a tam dáš pagefile. Rychlost se výrazně zvýší. Pokud jedeš hry tak si zjisti recomended RAM např. 30% jako rezervu + přidej  + 100MB na OS a zbytek přiděl ramdisku (toto je jen hrubý výpočet ale dá se použít a dodatečně odladit).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kanady
 
ano samotny strih trva 10 i mene sekund, vetsinou kolem 30 sekund, komprimuju do mpeg2 a do vzdy nej divxu. ale vzdy to trva zhruba 10 minut, ono totiz ty obrovske soubory musis taky nacist z disku a taky pak ulozit
 
jak mas rychlej disk ??? a kdyz ti to jeste debil programator zpomaly neustalym nacitanim, kopirovanim a prepisovanim dat na disku , tak to pak opravdu komprimujes i 2 hodiny, a jak pises zkomprimovat film treba 3hodiny dlouhy do divxu pak opravdu trva jen asi 15 minut, protoze se nacte napriklad 1GB do ram do cache(radove asi minuta) pak to cpu komprimuje --opravdu fofr kolem treba 150 az i 500MB/s, a pak se cely velky segment ulozi z cachce teprve na disk a pak se zas naplny cache a cele se to opakuje, 
 
hold ale tuto vec podporuje asi 1 z 10 enkoderuju, jine jsou fakt sme a shit programatoru, protoze oni jsou lini pouzit vice ram ci cache a radsi nechaj neustale hrabat disk :))
 
je to pravda , je to odskousene,
 
jak nekdo prede mnou zminuje, pouzivam supercache od superspeed,a je to fakt o necem jinym nez o blbosti pres usb
 
asi vy nevite jak jsou vykony cpu, to ze ty pri komprimaci ukazuje 100 procentni zatez neznamena ze na tech 100 procent vali,  ono totiz skoro na 100procent furt ceka na data a pokud je jeste dodavas z pomaleho disku :)))
 
mam odzkouseno ze pusteni treba mp3, HD videa , a strih na jednou, ma jen nepatrny vliv na zpomaleni strihani a komprimace do kodeku, vice to ovsem zpomaluje diskove operace, samotnou komprimaci to ovsem temer nespomaly
 
ted je zas otazka pro tebe, ja mam P4 s pres 3.12GHz a s HT, co mas ty ???, jestli mas 64 bit jen 2GHz a divis se ze je skor pomalejsi nez ten muj cpu tak se nediv, 64bity krome core dua jsou fakt vykonove ubohy

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Creepe,mam soukromy odhad,potvrd mi ho ci vyvrat pls...ze ti je tak 14-15 let?Docela bych byl ochotny se vsadit....Tak a ted neco konstruktivniho do debaty:-)) Ne kazdy ma 1 GB ram...dokonce ne kazdy ma 512 MB ram a HLAVNE ne kazdy ma PC,do ktereho muze lezt,kdy se mu zachce a delat si v nem zmeny.Nekdo koupi PC z obchodu a ma ho zapeceteny,takovych Pc je VETSINA,bavime se napriklad o PODNIKOVE sfere....v takovem podniku proste NEMOHOU vzit PC,rozdelat ho,dat tam vic pameti a zadelat ho.Takze oni tam maji nejake desktopy s 256 RAM a z topho je jeste 64 zdilene pro grafioku a co ted? No tak ted tam narvem flashky s je to OK,Visty pobezej.Je jasne,ze domaci nadsenes do PC bude celou situaci resit JINAK,totiz koupi si vice RAM,koupi si nejaky RAMdisk a podobne.Takze pls mene emoci a vice rozumu...To,ze windows neumi dobre spravu pameti,to je imho DAN za to,ze RUZNA PC maji RUZNE mnozstvi RAM a NEJDE udelat nejaky universalni system,ktery by to idealne zohlednil,vezmeme si,ze XP funguji od 64MB po 4GB RAM!!! Jak to jako maji programatorsky zvladnout,aby ten system chodil i na 64 MB?? Mozna i na 32MB??? A zaroven aby umel 100% vyuzivat 4GB? Je potreba udelat nejaky kompromis.Mimochodem se mi strasne libi a dost me rozesmiva,jak kazdy "odbornik" naprosto jasne vidi,ze v tom Microsoftu jsou DEMENTI,kteri NEUMI programovat.Obavam se,ze kdyby to skutecne byla banda dementu,nebude to nejuspesnejsi firma na trhu OS.Osobne si myslim,ze naprogramovat takovy OS je tak komplikovana a slozita zalezitost,ze bezny smrtelnik si vubec nemuze umet predstavit,jak to cele funguje a obavam se,ze to detailne nevi nikdo poradne ani v MS,proste ruzne casti tymu dela na ruznych vecech a pak se to splaca dohromady,ale nikdo nevi do detailu o tom systemu.....Je to docela logicke a stejne se postupuje i v jinych lidskych cinnostech takove slozitosti.Zaver:Budu rad,kdyz Visty budou mit lepsi spravu pameti,a i kdyby ne,tak me to zas az tak trapit nebude,protoze chapu,ze nejde takova vec udelat dokonale...A neni problem dnes mit 2-4GB ram,pokud to potrebuju....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojza Suchanek - jen bych te trochu opravil - pokud je PC zapecetene a vztahuje se na nej zakonna zaruka, tak ho klidne odpecetit muzes. Nevyhodne to je pouze v pripade ze na PC jako celek je zaruka delsi nez 24 mesicu. Zakon toto umoznuje, jelikoz prodejce v pripade odpeceteni a reklamace neceho uvnitr musi prokazat, ze si zavadu zpusobil jen tim, ze si sejmul pecet (coz je dobry nesmysl). To same plati u CD-ROM / Combo /DVD mechanik, u kterych je pecet (z vlastni zkusenosti vim, ze seskrabnout tu pecet pri zandavani do case neni zadny problem) - opet pokud je pecet porusena, MUSI DODAVATEL / VYROBCE PROKAZAT, ze ta CD-ROM/Combo/DVD nefunguje z duvodu, ze ses v ni hrabal a ze si ji poskodil ty. Dokazat, ze si strhnul pecet ty nestaci. No flame ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to creep: jsi uplne mimo chlapce.. netere tve hlasky jsou vskutku usmevne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jimmy-> jasne,ale beru priklad podniku,kde koupi zapecetene PC a maji prikaz neotevirat,at uz opravneny nebo ne...takovi lide se proste minimalne boji,boji se i spravcove site a jini lide...a je pro ne mnohem jednodussi tam strcit usb flash diks nez se klepat,ze si rozsiri pamet a neco se podela a bude to na ne....Fakt no flame,nejsme nijak ve sporu:-)
A obecne - nejlepsi jsou reakce lidi,kdy se prida nejaka finkce navic,a vsichni rvou,jak je to na hovno atd atd...a pritom to ale nikdo nenuti nikoho pouzivat:-) Je tu ta moznost,ne podminka...a jako moznost to je hezke,trebas to nekomu pomuze,a komu ne,ted to nebude delat,to je podle me docela logicke...Neco jako kdyby nekdo rval,ze soucasna auta mohou jezdit 240km/hod,kdyz u nas je povolene jen 130,proc teda vubec ty auta to umoznujou?No proste umoznujou,nemusi to nikdo vyuzivat,ale nekdy se to muze hodit(v nemecku na dalnici napriklad) prijde mi to dost podobne...kazdy nadava na internet explorer,tak ho nepouzivejte a delejte to jinak,ne? kdo nechce usb flashku ve Viste,tak si ji tam proste neda,ne?:-))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Lojza: to jsem si také původně myslel, žel asi jsem se mýlil :)
 
viz WIFT - 6. listopadu 2006, 23:02Re: "nikdo nikoho nenutí to používat, pokud nechceš, nemusíš"S tímhle bludem můžeš jít tak maximálně do parlamentu, sám dobře víš, že realita je trošku jiná než tenhle přibarvený žvást.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Boha jeho, jaký "USB klíč", "USB klíčenka", "klíčenka"?
To, že některé flash disky mají dírku a jde je nosit na vašich klíčích ještě přece neznamená, že to tak budete označovat jako celek? (A já mám USB flashek několik a na klíčích nejde nosit a nechci nosit ani jednu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mimo ste vy, usb flash muzes mit jako swap i u Xp, ale porad musis zmenit nastaveni
 
imho to ze firmy skudli kazdy halir je jen k placi(stejne si todle muzou odepsat) a k pc ktere ma jen 256MB bych vzivote nezasedl k praci- leda ze bych musel a musel bych naprosto vse orezat
 
to ze MS je banda idiotu je pravda, ono to totiz ani jinak nejde, kdyz to dela tym 1000lidi a ani jeden tomu nerozumi jako celku, ono je taky pravdou ze nejlepsi programatori jsou docela jeste deti a nejsou zkazeni programovanim tipu - potrebuju nacist soubor- s tim se nebudu psat -- necham to na OS a pak si jen dopisu to co potrebuji, nebudu ztracet cas, OS to udela za mne, ze to pak trva x krat dele je jedno
 
serioznich programatoru je malo

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

creep:
s tebou je čím dál větší sranda :)
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Creep: k pláči jsi ty. Mám rád takové co řeknou, že si to firma odepíše. Na ten odpis si musí firma nejdříve vydělat!! Z nuly nebo mínusu si neodepíše nic. A aby byl výdělek, tak se škudlit musí. Náš sociální stát totiž firmu na různých daních a nařízených minimech oškube tak, že se holt škudlit musí. A tlak trhu a konkurence nedovolí nastavit si cenu prostě tak, aby firma vydělala za všech okolností.
 
A s těmi dětmi nemáš zas tak úplně pravdu. Opravdu dobrý programátor musí mít přehled o programu od návrhu až po realizaci. Jinak je jen dobrý v programování, nebo v dané aplikaci. A tento přehled ( včetně přínosu celého řešené atd.) děti už jen z principu věku a chybějících zkušeností nemohou mít.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

lidi neplette sem monopol, to ze ho vlastne ma MS nema nic spolecnyho s tim , ze ani neumi udelat aplikce, ktera se neswapne hned jak kliknes na minimalizaci,, druha ves  tym MS co dela hry jako AOE, ty zas opravdu ví a umi, ono taky hry delaji lepsi machri v mensi skupine (radove desitka lidi) co maj naprostej prehled o celku a hlavne co dokazi vyuzit systemove prostredku tipu podminek (zjednodusene if MAX RAM,,, IF MAX AVAIBLE RAM, IF VIRTUAL RAM, .. atd, staci par podminek a hned  mi preci OS odpovi a ja mohu nastavit parametry programu)
 
ihmo 14 mi opravdu neni
 
a nejvic opravdu rvou lidi, co nechtej fce navic, kdyz ani ty zakladni fce nefungujou, tak jak maj a je to jen sama zaplata a sama chyba at....
 
proc se teprve po cca 2letech zrychli divx o 250procent,  ihmo protoze 2 roky trvalo "zkusenym programatorum",ze je lepsi zdrojovej soubor rozdelit na pocet jader cpu a at kazdy jadro komprimuje svou cast a ne se srat a programovat s X vlaknama, pracne je synchronizovat a podobne nesmysly, kdyz to jde lehce a navic 1 plus 1 je 2 takze co k tomu vice dodat,
 
ano OS nebude nikdy dokonaly, ale programator se s tim musi vyporadat a ne psat zverstva typu call windows file load ci dalsi nesmyslny fce, kdyz uz ani neumi udelat cache souboru a nacist si data dopredu, tak si ani nevydela na slanou vodu
 
MS je bohuzel jen obrovsky moloch, na ktery budem neustale nadavat , ze neco nejde, ale za spoustou problemu  ale nestoji MS , ale vy programatori co si ulehcujete praci pri psani kodu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To CREEP>
"imho to ze firmy skudli kazdy halir je jen k placi(stejne si todle muzou odepsat) a k pc ktere ma jen 256MB bych vzivote nezasedl k praci- leda ze bych musel a musel bych naprosto vse orezat"

Loool! Nejakej rozmazlenej, ne? :) To ja rok zpatky delal v olomouckem TescoSw na P120 se 128MB ram a vsem to tam prislo normalni. Hold "prestizni" firma, ktera vyhrava statni zakazky za X milionu mesicne jak na bezicim pasu, nepotrebuje kupovat hardware, obcas prohrabnou popelnice, znate to... .))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to CREEP: "...kdyz cache , tak si koupim radsi o 512 ci 1024MB vetsi RAM, vyjde to levnejc a je to daleko ale daleko vykonnejsi nez kdejaka flash a vyjde to i skor levnejc - se podivej jak jsou flash drahy(myslim ty opravdu kvalitni a rychly)"
Tak to si ma pobavil. Rýchly PQI U339Pro 2GB za 1500 Sk (zápis 17 MB/s)a rozmýšľam, za koľko asi kúpim 2 GB RAM ? Ty vole, cenník jedného predajcu hovorí asi toto: DDRAM 1024MB PC400 CL3 Kingston Cena s DPH: 4120,- SK. (teda nijako extra rýchla)
dajme tomu, že si frajer a ukecáš predajcu vo veľkosklade, tak to budeš mať za 3 tisíc. Takže 2 GB za 6000 Sk. Dobre prižmúrim oko a ber ich za 5000 Sk.
Tak a teraz mi povedz, či bude pre normálneho Frantu lacnejšie dokúpiť k svojmu 1 GB počítaču s Vistou 2 GB ram, alebo flash pre zrýchlenie toho OS. Namietneš, že lepšie je ram, lebo viacej zrýchli. Možno pravda, ale realita ťa prinúti zmeniť názor, keď zistíš, že ľudia nemajú 5000 Sk na vyhodenie, ale 1500 Sk na flash disk, ktorý ale môžu použiť aj na prenos dát skôr obetujú.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten Creep je uplne mimo.Pominuli preklep,snazi se mi zdelit,ze dle jeho skromneho nazoru mu neni 14 let,to je docela drsna definice veku:-)) Dle meho neskromneho nazoru si zacinam myslet,ze tech 14 let jsem jeste prestrelil.Je to klasicke dite typu vsechno vim vsechno znam a ostatni jsou blbci.Micha tu jablka s hruskama,nejdriv swapovani,pak kopirovani...Uzavrel bych to tak-windows obecne nemaji moc stastne vyresenou spravu pameti,ale je to trosku pochopitelne tim,ze se ten system snazi byt silene universalni pro kazdou prilezitost,a tak holt jsou limitovani tim,ze to musi chodit i na PC s drasticky malo RAM.Skutecne pokud nekdo povazuje programatory od MS za idioty,tak sorry,ale je idiot sam...Programatori tam jsou imho jedni z nejlepsich na svete,uz proto,ze kdyby nekde byli lepsi,tak je MS koupi....Oni delaji na zadani,ktere je nejake,a snazi se mu vyhovet,neni to tak,ze by si pepa rekl"naprogramuju windows vista" a sel do toho:-)) to je fakt hodne zkreslena predstava.Oni maji pomerne jasno,co maji delat a jak to maji delat, a i kdyby s tim nekdo nesouhlasil,neudela s tim nic,protoze funkce a jine veci jsou predem dane z marketingoveho oddeleni,v tomhle oboru se planuje na hodne let dopredu...A mimochodem,skuste si nekdy nekdo naprogramovat OS bez chyb,az to udelate a pobezi vam na tom alespon 10% veskereho svetoveho SW,tak potom se muzeme bavit,kdo je blbec a kdo ne.
Aby nedoslo k mylce,ja sam nemam spolecnost microsoft rad z mnoha ruznych duvodu,ale to jsou duvody objektivni,a da se o tom bavit a jednat do budoucna,ale urcite si nemyslim,ze oni to vsechno delaj schvalne jen proto,aby nasrali lidi...pokud by to delali,nebyl by Bill nejbohatsi clovek na svete...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem chtel by jsem videt Creepa jak v XP/Viste programuje veci jako otevri soubor a podobne - a to samozrejme tak aby zustal kompatibilni s temi stovkami dalsich procesu a programu co tam bezi zaroven... Je videt ze je to skutecne "pan programator" :)
Tihle hosici by si to meli nejdriv zkusit sami nez zacnou rvat ve sve snaze zachranit svet. Jeste ze nezacal s prosazovani linuxovyho jadra ci neco podobnyho...

A nez budou nejake zbytecne dohady o kvalifikaci ci zkusenostech - ja osobne jsem si jeste za casu osmibitu a prvnich PC svuj vlastni operacni system napsal. Dokonce se mi povedlo aplikovat i par funkci DOSu svym zpusobem ktery byl i efektivnejsi ci rychlejsi? Ale psat to cele nad tim by jsem stravil roky. A to samozrejme bylo bez prace s extended ram, takze jenom cisty osmibit kod v assembleru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

windows universalni ? co je to za blbost, jede na x86 platforme co je windows windowsama, na tom zda je v systemu 64 MB RAM nebo giga taky nesejde, kde je chyba ? no ta je ta ze na tech 64MB system spustim ale to je tak vsechno. win nejsou vubec universalni, maji pevne rozhrani a kvuli nemu musi vyrobce cehokoliv udelat ovladace.
ad programatori v MS, az nekam prijdete programovat dojde vam ze i kdyz jde neco udelat lip proste se na to sere, udela se to tak aby to nejak fungovalo a jde se dal, ze pak nekoho napadne jak to vylepsit...to uz nikdo nezaplati a zadarmo aby programator neco delal ? tomu se kolikrat nechce ani za penize :-)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jeste k tematu: pri praci s USB FLASH pameti je znatelne zatezovan vlastni CPU coz pri cteni/zapisu RAM odpada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ariael: jo az bude nekdo pouzivat Vista funkce "otevri ten a ten soubor" tak OS nejprve overi prava, autentifikaci, vsechna jeho sifrovani a zabezpeceni a nez potrebna data prolezou radicem disku, sbernicemi, pak vsemi vrstvami SW.... to se nacekame. Co kdyby nahodou ten otvirany soubor mel chraneny obsah :o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ariael -> nehral jsi nahodou WoW a nemel jsi tam stejny nick?:-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz vasne utichly, tak nejaky konstruktivni prispevek:
1) Zkousel jsem cca 5 ruznych flashdisku, 512-1GB, znackovych i noname. Readyboost jsem rozjel pouze s 1 (kupodivu noname 1GB), ostatni Vista oznacily za pomale.
2) Zrychleni mi prijde slabe az neznatelne, zkouseno s 512 MB RAM. Vista je na tehle RAM tak  pomala, ze asi zrychleni nacitani z disku nejde poznat.
3) Hlavni pouziti vidim u notebooku, tam i nove stroje maji obvykle 2 sloty a v nich 2x512 MB - cili upgrade RAM by vysel draho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo az budu programovat hru a nahodou pouziju 10000 souboru , jako ruzny programatori bez pouziti vetsich archivu a zavolam na kazdy soubor hlasku call win fce open load a buffer ci podobne , tak nejspis ten system spadne a bude tak pomalej, ze kdybych byl programator lepsi , napisu si vlatni nacitani a budu nacitat do predu a do RAM
 
MS nechci oznacit za uplne idioty, ano jsou to borci , prosadili se, atd.. ale ze nekdo napise IE a neumi ani si predem nacachesovat data jako oblibeny polozky a temp data , tak to nevim, podivejte se jak je rychla mozila a pak mluvte o necem
 
WIN tvori xxxx lidi a ani jeden ,co tomu rozumi jako celku , to je ten problem,
 
ad cena RAM  -- vzdy musis koupit aspon 512 ci lepe 1024, takze hlasky typu 2GB RAM na to ty vole nemam , ale mam na 1024MB a koupim si radsi k tomu flash za 1500 mne neberou , (nejdrazsi a nejrychlejsi flash maj cca 30MB/s)  :)))  cha ram ma 4GB/s,  cha ale taky je to co od toho chci a ocekavam, to ze zatizim usb sbernici pak ma dalsi nasledky v komunikaci, nestabilite atd,chudak procesor
ono uz tech 1GB je az moc na praci i na horsi hry, pokud nejste grafik :))
 
ad odpisy ---  spousta firem resi -- dokud to funguje neni co menit, at hlavne jde fakturace a sklad a ne ze ti dame do kanclu lepsi delo , a ty budes lezt po netu jako pulka ctenaru tady, co sem leze z prace a pak nic nedelaj, cumet na bednu a na porno a nemakat , to je normalni prace lidi, pak tuny spamu ,adweru,viru a ono je najednou 256MB RAM malo na system , kde potrebuji jen sklad, fakturaci a nejaky ten office,
 
ad pecete na fir. pc ---  nevim o co slo tomu tipovi co to psal
1.- PC muze byt na splatky ci zapujcen v pronajmu a pak neni majetkem jako takovym firmy a tudiz zasah do nej neprijatelny
2.- PC neztraci zaruku pokud zmenime hardware (nesmime jen montazi neco mechanicky znicit)
3.- PC je treba take hlidat pred chmatakama mezi zamestnancema, kteri by si neco chteli vzit domu
4.- PC ,ktere uz tak ma dost omezene lokalni ucty adminem, tak stejne tento usb boost bude uplne blokovan a fce uzivateli nepujde - to by si jen admin sypal popel na hlavu , jak by neustale resil problemy padu systemu v dusledku nechtenem vysunuti usb

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ano ono lidi nemaj penize , tak si koupi radsi flash za 1500, nez aby si to vypalili na cdrw za 20kc,
 
a podobne hlasky  jako 5000 na RAM (ale z tech 5000 furt musis aspon 2000 az 3000 zaplatit,ono bez ram ti to nepujde vubec :)))   ) nemam ,ale usb koupim a aspon na prenos dat :))) ste k smichu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tedy, vážení, creep je kapitola pro dětského psychologa, či snad už dětského psychiatra. A navíc by zřejmě potřeboval vyšetření na toxikologii, protože ty bláboly a hysterické výkřiky lze zplodit jedině v obluzení nějakou lysohlávkou...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

2creep: Clovece to je fakt maso. Takovy interpunkcni orgie jsem dlouho nevidel, uplnej festival carek a nesouvislych vet :-D. Myslenka nula. Flash disk o kapacite 1gb ma nakupku ted kolem 420kc, takze moc nevim o cem to mluvis s tema 1500,-. A jinak o tom doprednem cteni. Windows funguji jako stream, otevira se handle, soubor se nacte do streamu (pameti), a pak se to z ni cte. To ze si neco hodis do jednoho archivu je opravdu male urychleni (seekovani ve velkem souboru taky neco zabere, a update pak souboru ve velkem archivu vede jen k vetsi dobe na jeho sestaveni, nemluve o pripadne fragmentaci..).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hm, tak to skvely Aqua GUI nedokaze ani poradne vykreslit zalozky? teda MS...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jaky vykriky, jen konstatuji cista fakta, jestli ti to nejde na mozek a vyumis diakritiku , to prosim te necti negramote, nerikam, ze nejaka chyba ci preklep tam neni, ale jen argumentuju
 
jak zas vznika nova fce, ktera ve finale bude k nicemu (vzdyt ani ten zaklad nechodi tak jak ma) a jak si tady kazdej hraje na odbornika, tak si asi budu hrat na nej taky, a vyvracet takoveto boost nesmysly zrychleni ???????????

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

PumliCZ
 
nakupka 420(za to to nekoupis) - lol to bude moc kvalitni, aha to budou takove ty USB 2.0 flash co behaj rychlosti sotva USB 1.0, ale maj jen podporu USB 2.0, to neni kvalita , pokud chces kvalitu speed aspon 30MB/s jinak je o nicem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Creep: Neodsuzuj paušálně noname. Mnohdy je vyrobeno stejně kvalitně a na stejné lince jako značkový výrobek. Pouze neplatíš za značku a případné "výhody" spojené se značkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PumliCZ: To neni argument jde to udelat tak aby to bylo rychle jenom by na to nekdo musel sednout a ne udelat copy&paste ze zdrojaku win XP, taky je tu otazka tichych spolku s vyrobci HW, to proste funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

milý creepe,
Nepřipadá ti divné, že tu není nikdo, kdo by se postavil na tvou stranu ? Nenapadlo tě, alespoň na malou chvilinku, že by chyba mohla být v tvých názorech ?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

azazel
to mi divne neprijde, kdo tomu rozumi, vi co tim vsim myslim a chtel sem rict
 
pumlicz:A jinak o tom doprednem cteni. Windows funguji jako stream, otevira se handle, soubor se nacte do streamu (pameti), a pak se to z ni cte. To ze si neco hodis do jednoho archivu je opravdu male urychleni (seekovani ve velkem souboru taky neco zabere, a update pak souboru ve velkem archivu vede jen k vetsi dobe na jeho sestaveni, nemluve o pripadne fragmentaci..).
 
creep: ja na tebe : male zrychleni- nedelej ze mne debila, pokud pouziju archiv, nactu cely archiv jako stream velice rychle a snadno (a ne ze budu streamovat 10000souboru a kazdy budu nekde hledat na disku a cekat na disk), a jeste pri male defragmentaci , je to rychlejsi xxx nasobne,  pokud vezmeme v potaz napr. 10000 souboru a vice, ale i treba jen 100 souboru
archivy
ad 1- archivy pouziva temer kazdy programator a i win jich maji spoustu
ad 2- zde je prave velice rychly streamovany pristup
ad 3- pouziva se predevsim pro staticka data -ovladace, zdrojove kody, textury , videa a pod..
ad 4- pouziva se i ukladani do archivu (zde mas pravdu to je pomale a slozitejsi)
ad 5- myslis si, ze je dobre mit v systemu 500000000 souboru jen proto, ze liny programator neudela archivy tam, kde to jde
ad 6- myslis si, ze system co bude mit 10 mil. souboru bude pracovat rychle
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

creep: muzes mit tisickrat pravdu ale je ti to stejne hovno platne, operacni sys. windows se dela podle jinych pravidel a uzitecni blbci co tu obhajuji MS a ze by tohle a tamto neslo ... "protoze" ... to je klasika. Vzdycky je jednodussi rict ze a proc neco nejde, to znam z prace taky :-) Ale myslis ze v MS neni nekdo koho nenapadlo jak dat vec doporatku ? jasne ze je ale nasel se nejaky blbec co hned nasel dvacet argumentu jak by to bylo drahe a bla bla bla a ze jinak dobrej napad ale ze vi jak to udelat levneji na super "klicenky", si pis ze to tak bylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neboj creepe, oni na to prijdou, az jim to nepujde pres usb , ze tady neco nehraje, a ze k cemu asi ma slouzit RAM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.