Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Připravuje Nvidia také externí grafiku?

Kdyby to udělali formou dokovací stanice - s USB hubem, napájením, atp., tak by to stálo za úvahu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já bych uvítal spíš nějakou vkládanou kartu / modul, nebo externí zařízení napájené z notebooku, ideálně "přichytitelné" přímo na šasi (bez kabelu). Přece jenom grafika v notebooku zastarává nejrychleji a zbytek je použitelný delší dobu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To prichyceni je dost problem. Kazdy notebook je preci jenom jiny. Neco jineho je je konkretni znacka. kde treba k nekolika ruznym Lenovo ThinkPadum lze pouzit stejnou DockingStation, ale uplne obecne si to nedovedu predstavit.
Proste neco do express card slotu, nebo jineho podobneho nastupce, Kabel alespon pul metru, aby se to dalo posunout na vhodne misto na stole. Jinak s temi dodatecnymi USB a pod souhlasim. Takova rozsirujici stanice, kde budu mit na stole zapichany peroferie, jako klavesnici, mys, monitor, sit... to by bodlo. Proste polozim notas na stul, pripojim jediny kabel a jedu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne to chce silnu podporu zo strany vyrobcov NB. Osobne by som si to predstavoval prepojene podobne ako to Lasso, ale s tym, ze do krabicky za kablom by som si mohol kupit akukolvek beznu graficku kartu. Aby som nebol limitovany nejakou specialnou ediciou zabalenou v specialnej krabici... nie, chcem skrinku do ktorej strcim grafiku aku chcem ja. A skrinka sa postara o napajanie a prepojenie s notebookom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tvá představa je mi poměrně blízká, bohužel směr, jakým se ubírá výpočetní technka (dnes je to nutnost prakticky pro každou lamu) jasně říká, že tak to nebude. Není to lama-friendly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vzdyt by se to mohlo prodavat s kartou nebo bez ni

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ATI Lasso - zajímalo by mě, proč tenhle nápad tak nevyšel, co si pamatuju tak se vydali jen FS Amilo Sa 3650 a i přes to, že notebook byl přijat velmi pozitivně a dostával i kdejaké ocenění, tak to bylo vše. I já jsem hodně uvažoval o jeho koupi 13,3" LCD, slušný výkon a ve své době výborná výdrž na baterie a když člověk chtěl "pařit" tak připjil XGP (výkon v 3DMarku06 něco přes 8tis, to neudělá ani Ati5650), pozdější Catalyst drivery i umožnily pouštět obraz z XGP zpět do LCD notebooku, tak nevim nevim proč se to nechytlo. Samozřejmě dneska je Optimus atd., ale stejně by se mi myšlenka koupit si notebook "bez grafiky" a v případě potřeby dokoupit externí, nebo vyměnit za lepší moc líbila. Moje postarší stolní C2D E7300 už má třetí grafiku a jak pořád pěkně šlape :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nj. ale zase na tom tak nevydělaj.. :0) No a hlavně pokud bude dedikovaná grafika v NB mít rozumný tdp a vysoký výkon podle potřeby (při malém vytížení minimální spotřebu), tak to vyjde levněji než toto externí řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byla by grafika na PCIe 1x moc pomala? Vetsina notebooku ma ExpressSlot pripadne minipcie slot.. staci to vyvest a pridat napajeni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo byla, otestovano. pokud mas otevrenej pcie slot tak si tam dej grafiku a poznas, jede to jako z hnojem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.