Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Připravuje se Ubuntu Studio

fii, rozhodne skusim liveCD, alebo/a doinstalujem k mojmu stavajucemu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo, vypada to vic nez zajimavo..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz: Mám-li nainstalovanou distribuci v.2.234 a v ní například ještě aplikace, které distribuce neobsahovala a chci přejít na jinou (novější) verzi téže distribuce, nebo vyzkoušet jinou distribuci s programy, které používám nyní, jaké jsou nutné kroky? Musí být co verze to disk či PC, nebo se dají verze updatovat rozdílově a bezbolestně, nebo format disk a od nuly, ... ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, nicméně přechod z Adobe Premiere či Liquidu na Cinelerra/Jahshaka to jsou/budou těžké "porodní" bolesti.
Mimochdem jeden z důvodú, proč mám kromě Ubuntu 6.10 i Windows XP :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upgrade distra je oficialne podporovany vzdy o jeden stupen (t.j na najblizie vyssie cislo distribucie), ale ak robis totalku t.j. upgrade vsetkych balikov ide to, ak mas sw mimo distro-a musis hladiet hlavne na glibc, ktore to vyuziva, tam by mohol byt problem, t.j ten SW, ktory by po upgrade nesiel treba preinstalovat novym balikom pre novsie distro

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JirkaF : nechci kecat, ale podle mne je instalace novejsi verze ubuntu naprosto zbytecna. Jakmile uz nejakou nainstalujes system se prubezne aktualizuje. To neni jak u windows kde se zaplatuje pouze zmrazena verze a pro skok na další musíte koupit novou krabici. U Ubuntu se vám aktualizuje vše tak, že z toho prostě budete mít průběžně de fakto ty verze které se budou postupně objevovat. Mno a specialni verze Ubuntu Studio, to neni nic jineho nez zaklad ubuntu + par nainstalovanych aplikaci ktere si pochopitelne muzete nainstalovat i na vase ubuntu aniz byste reinstaloval cely system :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 George

Ty aktualizace fungují pouze v rámci dané verze, rozhodně se ti z 6.06 nestane automatickými aktualizacemi 6.10 nebo 7.04 :-)
To musíš ručně navolit nové zdroje/repozitáře a updatnout distro...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to-nema-chybu-!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyborne !!! Jen tak dal !!! Soukrome si myslim ze jednou z velkych brzd sireni Linuxu je prave neexistence SW pro tento OS. OO je fajn, ale lidi kterym ke stesti a k praci staci plodit jen hromady textu a tabulet je pomerne malo : ) Zeby se blyskalo na lepsi casy ??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.