Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přísedící u odvolání v kauze TPB stažen pro zaujatost

OK. Torenty me nikdy nic nerikali do te doby, nez eve-files nezacal fanouskovske videa, obrazky apod. nabizet "temer vylucne" pomoci torentu. Mezi nama nicmoc technologie, ale sve misto na slunci si zaslouzi (zlate ftp). Akorat me utvrzuje nasledujici zprava o tom (z vlastni zkusenosti), ze pokud prijde odbornik, tak se muze stat, ze jsou v prdeli upne vsichni, od zalovane strany, prez pravniky az po soudce. A to je evidentne tento pripad. Dekuji za tento clanek, ktery naprosto presne rika, ze: Stahneme cloveka, ktery pracuje pro nahravaci prumysl, ale je natolik schopny v technologiich (coz my nejsme a ani nemuzeme byt, protoze nam to nic 15 let nerika a dlouho nebude), ze by nas mohl ohrozit. To si najmeme radsi cvicenou pravnickou opici, ktera bude papouskovat neco, cemu idiot soudce porozumi (vrchol algoritmu dvojklik na plose) a pujde nam na ruku. Tak je vetsi pravdepodobnost, ze odsoudime nekoho, kdo jen poskytuje zadarmo virtualni sluzbu, kterou zbytek sveta pouzil pro "nelegalni" cinnost. To je jako nekoho odsoudit za to, ze vynalezl prenos televizniho vysilani i do mist, kde se nevybiraji koncesionarske poplatky. A to jsem hodne nadrzoval :)))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velice trefně napsáno! Pryč s odborníky, kazí nám soudy!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je tu i možnost, že si řekl o moc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

svině

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@borowitz: a koho presne si mal na mysli? Fredrika N.? Alebo IFPI? Ci nebodaj TPB? Alebo vari cele Svedsko dohromady?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Borowitz: Presne tohle jsem si rekl, kdyz jsem to docetl. Pochopitelne na adresu nahravacich studiji.
Demosthenes: Oproti FTP ma torrent nekolik zasadnich vyhod. Napadaji me dve opravdu vyznamne:
- Decentralizovana distribuce je mene nachylna na vypadky. Neni mozne, aby vypadek (nebo umyslne sestreleni) serveru prerusil probihajici stahovani.
- Odlehcuje zatez serveru, takze poskytovatel obsahu nemusi mit "tluste linky". A naopak, pokud prijemce tu tlustou linku ma, neni omezen kapacitou zdrojove linky (pokud je dostatek dalsich sdilejicich ucastniku)

Ja doufam, ze Ulrika Ihrfelt bude odvolana ze tehoz duvodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, ftp ma sice lepsi pomer mezi data/balast, ale v prostredi internetu a nespolehlivych bodu poskytujicich obsah je torrent daleko lepsi protokol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslím, že Torrent je výborný protokol. Exceluje hlavně tam, kde je potřeba šířit velké soubory mezi spoustu lidí... klasický případ například distribuce FF3.0, FTP to totálně nezvládalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja nerikam, ze je spatny, jen rikam, ze ho nepouzivam az na male vyjimky kdy neni jina moznost. to je cele. a protoze na to co delam a pouzivam ja mi ftp protokol bohate dostacuje a hlavne je transparentni, jede to z bodu A do bodu B, torent je de z tisice bodu do bodu B a trosicku me to desi :) i kdyz znam ftp servery, kde to taky jede defacto z tisice bodu do bodu B :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono je hlavne nevhodne poronavat ftp a torrent. kazdy protokol je o niecom uplne inom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2CrazyHorse: z pohledu uzivatele je to totez, aneb jak dostat co nejvic MB v co nejkratsim case na svuj disk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zajimave, tak vydavatele nemaji zajem na tom aby mezi soudci byl nekdo kdo rozumi technologii, zajimavy, nemeli by to trebas jeste soudit soudci kteri se normalne zabyvaji rozvodovim rizenim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oldis: Ne, soudit to musejí kámoši z branže, jinak by to prohráli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že odvolanie Fredrika Niemelä bol dobrý krok - predsa len je previazaný so žalujúcou stranou. Keby to bol niekto iný, opäť by sa zdvihla vlna odporu, prečo tam je niekto s kontaktami na nahrávací priemysel.
Teraz šanca na strane právnikov TPB - na ich mieste by som požadoval Niemelä-ovu prítomnosť na pozícii experta. A nech to tam IFPI a spol vytmaví. Ak sa ho budú právnici TPB dobre pýtať, objasní technológiu torrentov, poukáže na nezmysly v tvrdení žalobcov a navrch všetkého to pritom je človek, ktorý nemôže byť osočený z nadržiavania TPB!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.