Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přístup na internet ze zákona

tleskám

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já věřím, že i přes předvolební sliby o protikorupčních opatřeních atp. je tohle další potůček kudy připlují kapříci.
"Tak ty vole já tam nasypu 200 jablek a on ti řekne že sou to jeho peníze?" Ivánku.... Ale kapříci sou kapříci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

me se to zda padle na hlavu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preco? :) ... Vela statov napriklad smeruje k tomu aby sa napriklad uz aj volby do parlamentu robili len cez internet - teda lepsie povedane elektronicky. Stat na tom usetri miliony len zasa musi zabezpecit aby takto volit mohol kazdy kto chce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako štát šetrí máme možnosť vidieť na Mikolajových zmluvách o pripojení škôl Telekomom.

Uvedomia si ľudia vôbec niekedy, že štát nie je nič iné ako projekt niektorých ľudí na zbohatnutie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Uvedomia si ľudia vôbec niekedy, že štát nie je nič iné ako projekt niektorých ľudí na zbohatnutie? " to ovšem nemáte pravdu, že to k tomu u nás směřuje je věc jiná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ako to budu riesit u finov ktori uz pripojenie na internet maju? do im zacnu chodit nulove faktury alebo ocakavaju ze kazdy si bude dalej platit svoj pausal? pre obycajneho pouzivatela internetu 1 Mbitove pripojenie uplne postacuje, takze predpokladam ze ludia si zacnu hromadne odhlasovat internet a ziskat ho zadarmo od statu.

no a sranda bude ked sa toho chytia sudruhovia z bruselu a zavedu na europskej urovni. len si prestavte ako to bude vyzerat v EU na vychod od nemeckych hranic:
- kazdemu zavedu internet lebo je to jeho "zakladne ludske pravo"
- potom je logicky jeho pravom aj to vyuzivat, takze ked doteraz nema vhodne zariadenie tak mu ho stat poskytne
- logicky to zariadenie potrebuje aj elektriku, takze ak nema na to, stat mu da zadarmo aj elektirku
- a samozrejme na dislpej sa blbo vidi na priamom slnku, takze potrebujes aj nejaky barak

vysledok: z romskych osad budu luxusne stvrte s pripojenim na internet a ja si hned idem predat svoj byt aby som sa to takeho baraku tiez nastahoval

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tys to nepochopil. To není megabit zadarmo. To znamená, že když ten megabit budeš chtít, musí v místě tvého bydliště existovat nabídka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hm. clanok hovori nieco ine. asi to tiez chapem trochu inac.
"Všechny finské telekomunikační společnosti tak mají od dnešního dne připojit minimálně 1Mbitem každého občana, kdo o to projeví zájem." nic o existujucej ponuke tam nie je.

ale nech je to ako chce, v kazdom pripade mi to pride ako totalitne nariadenie. ako moze stat prikazovat sukromnej firme komu ma svoj produkt poskytnut a komu nie. a aku musi mat sirku pasma. to mi pride ako uplne absurdne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To proste znamena, ze maji kazdemu, kdo bude mit zajem, nabidnout alespon megabit, vic bych za tim nehledal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Divíš sa nad tým úplne správne, takéto zákony sú totálne choré. Bohužiaľ pre nás k tvorbe zákonov sa dostávajú zväčša tí, ktorí sú absolútne neschopní zarobiť si vlastným umom a prácou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejako si sa nechal uniest. Nikde v clanku sa nespomina, ze to bude stat aj platit - jednoducho ta poskytovatel, ktoreho o to poziadas bude povinny pripojit, samozrejme to nemusi byt zadarmo a samozrejme, stat nebude povinny platit za teba. Mozno zavedu nejaku formu dotacii od statu, ale pochybujem, ze jednoducho to budu pausalne preplacat v plnej vyske.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono ten 1MB ti uz napriklad UPC na slovensku da zadarmo pokial mas od nich TV takze to zas nieje az taka utopia :) ... Tam ale urcite bude musiet byt urcita forma dotacie pretoze niekoho pripojit kto ma trvaly pobyt niekde na dedine v udoli by stalo miliony a to si asi ten clovek nedokaze sam zaplatit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ok, mozno som to zle pochopil, ale ked je to iba o tom ze su povinny zabezpecit moznost pripojenia, tak nechapem o com ta sprava je. ved v podstate uz dneska vsade mozem mat mobilne pripoojenie 3G s rychlostou cez 5Mbitov za sekundu, takze predpokladam ze ti fini s tym vela prace mat nebudu a jedna sa v podstate iba o obycajny admistrativny krok. sprava nehovori ani o tom ktori operatori budu povinni tu siet vybudovat. napr. ked zijem niekde na samote za polarnym kruhom 200 km od najblizsej obce tak mi asi tazko bude telekom tahat optiku kvoli mne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona je to vlastně převratná věc a možná ochrana proti svinstvu jako HADOPI. Ikdyž je třeba si uvědomit, že právo nezakládá povinnost - myslím, že to bylo nedávno podrobně rozebírané na Lupa.cz. Jinak to co říkáš o Telecomu není tak úplně pravda. Nejsem si jistý jak je to teď, ale Telecom měl povinnost připojit k telefonní síti každého občana, který o to požádá, bez ohledu na infrastrukturu. Toto se příliš neliší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Listina práv a slobôd jasne hovorí, že máme právo slobodne šíriť a získavať informácie. Nijaké ďalšie "právo na internet" nám netreba, stačí dodržiavať tie, ktoré už máme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To stomego do 2015 chci vážně vidět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No 5 let je dost dlouha doba .. ja mnel pred 5 lety mozna prave ten 1Mb a ted muzu klidne mit i 100Mb kdybych chtel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem jaksi opomíjíš "detailík", že 100 MBPS u nás může mít asi tak jedno procento obyvatel - finská vláda však hovoří o 100 %.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se to nezdá tak nereálné, když už teď mám 50Mbit :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předloni jsem měl 6/6 Mbps, teď mám za stejné peníze 64/64 - za pět let to klidně může být pár giga... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám 16 cm a za pět let to klidně může být čtvrt metru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neriskl bych to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I my si myslíme, že připojení k internetu a anonymita na internetu patří mezi základní lidská práva a chceme to uzákonit do Listiny základních práv a svobod. http://tdox.sweb.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trest smrti? Zákaz KSČM? Jděte do prdele...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příklady táhnou. ČPS ukázala, jaké kvantum voličů lze oslovit programem na samé hranici idiocie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím. A to na co se odkazuje výše je už za touto hranicí. Lidská hloupost opravdu nemá meze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... podle vás je tedy "univerzální služba" zřejmě taky za touto hranicí ... jen by mě zajímalo jak omluvíte její existenci v minulých desetiletích a jak omluvíte i to že její poskytování je ve světě celkem běžné.

http://www.spotrebitele.info/karticka.php?als[KID]=2342849
http://www.earchiv.cz/b02/b0917001.php3
http://www.lupa.cz/clanky/stalo-se-univerzalni-sluzbu-si-stat-zaplati-sam/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Strasne zvlastni program..s cca 1/2 bych zcela kategoricky souhlasil, a s cca 1/2 bych zcela zasadne kategoricky nesouhlasil :-) Prijde mi to jako velice populisticka smes vseho mozneho, co vyslo v ruznych pruzkumech verejneho mineni. Takze na jednu stranu bod 1 rika, ze vetsina lidi se neucastni politickeho zivota, a hned jako druhy bod mame pozadavek na to, aby lide (ti ,kteri se dle bodu jedna neucastni...) rozhodovali o dulezitych vecech - kdo proboha bude rozhodovat? :-) Atd...viz odluka cirkve od statu & na druhou stranu zakaz islamu - tak je nabozenstvi odloucene od statu, a tedy nezavisle a at si dela co chce, a nebo stat do nabozenstvi keca, tim padem nedoslo k jeho odluce? Atd...pulka toho textu odporuje druhe pulce...skoda

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se mi zdá fakt dobrý...
- Jasný signál pro autorské loby, že odpojování od internetu není v pořádku.

- Předpoklad k elektronickým volbám (tam si myslím, že Finové míří) [Když chcete aby lidé mohli volit, musíte jim dát volební místnost | Pro elektronické volby, potřebují internet ;-) ]

- Vytváří to tlak na poskytovatele internetu aby obnovovali své vybavení a srukturu sítě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trošku vidím problém v tom, že nelze zajistit, že elektronické volby by mohly být ještě anonymní. Budiž, dnes lze dohledat, kdo volil a kdo ne. Už ale nelze spolehlivě prokázat, jak kdo volil (s výjimkou lidí, kteří do obálky se svým jménem dají všechny lístky kromě toho, který skončil v urně, a tuto obálku vyhodí do pytle ;). Jako - šlo by to, i v elektronických volbách zajistit, aby nebylo poznat, kdo koho volil. Ale nedovedu si v dnešním světě představit, že by to někdo implementoval a že by to prošlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prvni na svete? V Estonsku je podobny zakon (bez specifikace rychlosti) uz od roku 2000, mirne nekonkretne je i v recke ustave.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je nyní k internetu připojeno 96 % finské populace (zbývá připojit už asi jen 4 000 domácností)

Finsko má zhruba 5,3 mil. lidí. Z toho 4 % jsou 212 000 lidí. Pokud to představuje 4000 domácností, tak průměrná nepřipojená domácnost má 53 lidí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že by se jednalo o "sociálně potřebné"? Pak by počet hlav na rodinu odpovídal.... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NESOUHLASIM s takovýmto zákonem ... uz jen z principu, ze ted je ZAKON na to ze te musi pripojit k netu, zachvilu bude ZAKON ze se kazdy MUSI PRIPOJIT k siti a zachvilu se budeme muset vsetci na siti hlasit ke scitani poslusnych ovecek ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Najhoršie je, že niektorí ovčani si to budú pochvaľovať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si na ten nesouhlas pockam na ten zakon o tom jak se kazdy MUSI PRIPOJIT ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle stejné logiky tedy také nesouhlasíte s tím že "Každý má právo na život."* protože za chvíli může být zákon že "Každý nemá právo na život." ... skvělá logika, vy vlastně nesouhlasíte ani s tím že se vším nesouhlasíte :D

* http://www.psp.cz/docs/laws/listina.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.