Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pro třetinu mladých lidí je internet stejně důležitý jako vzduch, voda nebo jídlo, tvrdí Cisco

Podle toho obrázku není Facebook to nejdůležitější pro x lidí z y, jen je to pro ně důležitější než ty 4 činnosti nad tím. A mezi mobilní zařízení zjevně počítají i laptopy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, den nebo týden bez internetu je pro mě nepříjemná představa (silně řečeno). Ale já tomu říkám závislost. A mám za to, že kdyby čistě teoreticky přestal internet existovat, musel bych si zvyknout. Nicméně ona "závislost" nemá nic společného s facebookem, mailem nebo chatováním.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, a kyslik je metabolicky jed ktery zavisleho cloveka zabije zhruba behem sta let (to cemu se rika "stari" je prevazne otrava kyslikem). Nekterym "zavislostem" se vyhnout neda.

Osobne vydrzim bez pocitace dele nez bez kysliku nebo bez vody ale myslim ze bez jidla bych to zvladnul dele. Na druhou stranu bez internetu bych se asi obesel dele nez bez jidla.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jj, ja si kolikrat rikam, zda by nebylo od veci veskere "vymozenosti moderni doby skrtnou v menu"....
kdyz si vzpomenu na me detske obdobi..., vubec bych se nezlobil, past opet kozy, ovce, kravy, popijet MLEKO primo z vemene, mazat si domaci CHLEB domacim MASLEM, pytlacit raky, okouny, pstruhy v tunkach horske bysriny, nasbirat par deka lesnich plodu z kterych babska cast rodiny vykouzlila neskutecnou dobrotu atd., atd.... / zanechme sneni a pojdme zuslechtovat cloudy apod. nesmysly... /

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jj a každý večer usínat s nadějí, že loupežníci podpálí ne moji, ale tu vedlejší chalupu apod ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taková místa existují i dnes na světě ^^

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

existuji a rad tam pobyvam... / valasske kotary a vse co k tomu patri... /, kdo z nas ma tu moznost projet se lesem na koni...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Internet je super "věc(?)" ale mám pocit že díky ksichoknize a "twítymu" se lidé spíše oddalují než spojují. Zdroj informací je net dobrej ikdyž už i to poslední dobou stojí za starou belu neb tu do toho kafrá kde kdo. Chtělo by to něco kam se normální lama prostě nedokliká neb je na to slušně řečeno nedostatečně výkonná a hodnota informace z takového prostředí bude mnohem větší.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

definuj "normalna lama"
a to chces akoze super zlozite veci a neprehladne aby sa v tom vyznal iba niekto "zasveteni"?
vlastne uz to ze je vysledkom hladania kopa bordelu je pre zaciatocnikov prvy stupen selekcie a zjavne podla tvojej reakcie si tou selekciou nepresiel pretoze uz ziadne informacie podla teba nevies najst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stupeň selekce sice jo, jenže to taky přidělává spoustu práce a žere čas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pokud clovek nedokaze z napovedy/vyhledavace rozlisit zrno od plev, tak je mu kazda napoveda dobra tak akorat ke dvema vecem...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Relevantní informace je od té 100x omleté mnohdy dosti rozdílná. Nemyslel jsem samozřejmně složitost informaci najít. To už je teď.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Len doplním: a pre 99% dôchodcov je TV a telenovely rovnako dôležité ako ich dôchodok.

Keby v čase keď som študoval bol už bežne dostupný internet a google určite by som mu dal prednosť pred naháňaním informácii po knižniciach a obchodoch.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Domníváte se zřejmě, že přiklepnutím penze od Správy důchodového zabezpečení člověk rázem zblbne. Počkáme si na vás...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Priklepnutim penze ne. Nicmene spousta lidi (hlavne ti s mensim vzdelanim) jakmile prestanou chodit do prace ztraci takove mnozstvi podnetu ze (v kombinaci s vekem) skutecne zblbnou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to urcite, ja zacinal na salovych pocitacich v cca 80.r, co clovek musel "zbytecne" precist a prolistovat v tehdejsich dokumentacich, zabralo klidne i nekolik tydnu / nastest vetsinou byl uz nekdo, kdo neco podobneho resil a poradil /..., v te dobe byl pro me veliky problem prilinkovat modul assembleru / tridak dat v pameti podle zadanych kriterii / do hlavniho programu v Cobolu / asi mesic!!! jsem hledal reseni v azbukou tistene dokumetaci, dnes bych odpoved na tehdejsi problem nasel na netu v radu hodin, mozna minut... /

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nato, že většinou sedím cca 16h denně u PC a ještě mně to baví, tak nemám problém na týden vypadnout a být týden bez internetu.
Ovšem začinám si navykat na Androida, mám firemní HTC Desire Z a musím říci, že hodně programů využívám každodenně, takže na ten si začínám navykat pěkně :)
Jedním z příkladů je, že jedu busem/metrem a kouknu do tel. na navazující spoj, zda mám jít volnou chůzí k zastávce, nebo popoběhnout atd. :)
Stejně tak raději juknu do tel na spoj, ač stojím třeba 5m od jízdního řádu. Chjo :-/
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

16 hod denne pri PC? A to sa da? Aj ked robim na PC, tak mi to vychadza 8 hod v robote a 3-4 hod doma, co je 11-12 hod denne (+ mas tam 8 hod na spanok).

Na cestovanie pouzivas teleportaciu? Nejes, nepisej, netoaletujes? Ci ani inak okrem PC a spanku nezijes? Asi si nieco ako Data zo StarTreku. 16 hod denne by clovek po dvoch tyzdnoch prisiel o oci. Aj tych 10 hod denne je bohuzial az prilis (ludia co ale robia len na PC sa tomu nohuzial nevyhnu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zaokruhlene :) ... 8 hodin v praci a 6 doma ked je pracovny den a cez vykend tiez tych 16 hodin sa da ... no dobre tak 14 nech nezeriem ... vo vlaku ked dochadzam nepouzivam internet a ani v mobile ho nemam. .. Citam knihy :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty spis v pracovni den 8 hodin? To ti zavidim ... a pokud ti 10 hodin pocitace denne vadi na oci tak potrebujes jiny display, nebo alespon jinak nastaveny. Nebo pravidelne pauzy :-) - 10s prestavka kazdych 20 minut dela zazraky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, da se v praci klidne prospat veskerou pracovni dobu....
vyvijel a udrzoval jsem SW s celorepublikovym rozsahem a kdyz ani jednou za mesic nezazvonil telefon, tak jsem byl tak nejak nesvuj... / holt jsem tam mel zanest bugy, abych alespon vyvijel nejako cinnost...., just a joke /

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dříve to bez toho taky šlo a najednou nejde? Jak naši předchůdci mohli přežít bez telefonů natožpak těch mobilních? Jak mohli najít spoje vlaků/autobusů bez lokální wifi nebo 3g? Světe div se, šlo to. Dnes zůstává rozum stát nad všeobecnou debilizací (lenivostí), protože si dost lidstva myslí, že všechny informace na internetu jsou pravdivé a přebírají tak většinové tvrzení, že lež je pravda :)
A počítače? Ano pracuju s nimi povětšinu času, co nespím, ale musím se těmhle tvrzením pousmát jako tvrzením, že pc "zjednodušší práci, ušetří čas a papírování" Ve většině případů je to naopak :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A vis ze spousta nasich predchudcu neprezila kdyz se (nemaje mobil) nedovolala pomoci? A hledani spoju v jizdnim radu jeste pamatuju, clovek tim stravil spoustu casu a kdyz mu treba neco ujelo tak musel pockat na pristi protoze najit alternativni trasu proste NESLO (to uz ten dalsi spoj za 2 hodiny jel driv).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moje dovolená se odbývá pod stanem u vody a procházkami po okolí, dvakrát za den na chvíli zapnu mobil (obyčejnou Nokii, co umí telefonovat, SMSkovat a budík) a kouknu se, jestli nemám zprávu o smrti nějakého příbuzného. Nic jiného mě nezajímá a je to paráda...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste takovou k PC tu virtualizacnepsychozni helmu z Demolition man na sukani a nic krome jidla a WC uz neni treba :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem totálně vyignoroval televizi, tisk a rádio (kromě jízdy autem). Ale když jedu na dovolenou, tak počítač se mnou nesmí, bafnu knihy a jdu relaxovat :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyignoroval....jed relaxovat, hned, a nauc se pritom cesky :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to není česky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč, je to slovo vytvořené pro češtinu normálním postupem. Tak dlouho mýtím, až vymýtím, stejně tak když ignoruju dostatečně dlouhou dobu, tak to vyignoruju :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ignoruju už dlouho a statečně. Myslím, že už mám vyignorováno :D (ještě kdyby se daly vyignorovat i poplatky za TV/rozhlas když je člověk nepoužívá)

Jo a děkuju náčelníku, že ses mě zastal :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja to mam dnes jeste dobre rozplanovano, nejdrive se vy...vy...haa, uz to maaam...vyviagruji s ucitelkou cestiny a tesne pred jejim vrcholenim / vyvrcholenim? / vznesu dotaz, zda jsem mluvil spravne cesky, ci zda to dobro slo konat i beze slov... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S rádiem mám potíž. Potřeboval bych do auta něco jako "autorádio", ale bez toho rádia :) Nedělá se něco takovýho (a není to prostě jen PC do auta ;) ?

PS: proti slovu "vyignorovat" nemám vůbec nic :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za timto ucelem pouzivam autoradio, co ma vepredu zdirku na USB :-) jinak by samozrejme slo pouzit nejaky klasicky zesilovac pro auta, a do toho pichnout...co je komu libo - od MP3 po notebook :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tam je trošku problém právě s tím "rádio". Můj případ to sice není, ale kdybych to chtěl do auta psaného na firmu, musím z toho platit ČRo koncesionářský poplatek. Mým cílem je zcela zlikvidovat v domě rozhlasové přijímače, aby to bylo komplet čisté (což znamená, že budu muset bohužel vyhodit i televizi s DVB-T tunerem, protože vzhledem k faktu, že přes DVB-T vysílá i rozhlas, je DVB-T televize rozhlasovým přijímačem).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to je klasicka "dan za dusi" a dokud nebude moznost platit za cas sledovani daneho kanalu a nasledne platit za pouzivani sluzby, tak s tim asi nikdo nic nenadela...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ani potom ne. CRo je prece stejne jako CT naprosto specialni, pro dobro nas vsech, ty proste mit musime i kdybysme nechteli. A ta saskarna s koncesionarskyma poplatkama je nezbytne nutna kvuli jejich nezavislosti. Protoze kdyby se to platilo primo ze statniho rozpoctu, tak by byli na statu zavisli. Zatimco kdyz je plati jednotlivi obcani, i kdyz to delaji jen proto, ze je k tomu nuti ten samej stat, tak tam zadna zavislost na statu neni, to da prece rozum. ;)
Proste je to jedna velka zlodejina a pocita se s tim, ze vsichni budou radsi platit, protoze jim tech par drobnych nestoji za pripadny problemy. Plati pro domacnosti i firmy, kde uz to sice nemusi byt jen drobny, ale relativne je to porad jeste mala castka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to da prece rozum. ;)
kde nic neni, tam ani ta zubata s kosou nechodi.../ asi se dozijeme vysokeho veku a zplundrujeme nas soc. system / :)
BTW: jak dlouho se jen mluvi a mluvi a keca o interaktivite uzivatele a poskytovatele / DVB-T /, kam ty myslenky utekly, ci kam se schovaly? kdo dostane volne pasma po ukonceni analogu, ktere mohly byt k tomuto ucelu vyuzity...
porad se jenom ptam a odpovedi, ty se nedockam / © Olympic /

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to ve firemáku vyřešil takto:
jelikož montáž autorádia do Fóbie která má přípravu pro rádio by stála další 3 tisíce+ autorádio, namontoval jsem si tam obyč šunt cca 20w zesík, dodávané sluchátka k iphonu jsem ucvikl hned za peckama do uší a připojil ke vstupu.To malé bíle tlačítko s mikrofounem jsem nechal trčet efektně po ruce a je to. Tím pádem mám v autě přehrávač mp3, handsfree a navigaci v jednom. Druhotní efekt je že spoluobčan nevidí rádio a neleze přes okno dovnitř.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je hloupej pruzkum, kdyby udelali pruzkum kolik lidi potrebuje k zivotu chodniky a silnice taky by se mohli divit te zavislosti.Smozrejme FB zavislost je pro mimone, kteri si tam pod plnym menem pisou kdy si uprdli a podobne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

je ale zajimave, jak kazda stranka / teda temer / ma odkaz na "to se mi libi", "dej odkaz pratelum" apod...
na FB jsem se zaregistroval pred cca 3.r pro moznost komunikace se synem tc. v Egypte, od te doby FB nevyuzivam, ale tak jako tak, neustale dostavam upozorneni "at se ozvu svym pratelum" :)....
pochybuji, ze by v FB pracovali diletanti, ale kdyz uz jsou tak dobri, mohli by automaticky vymazat dlouhodobe neaktivni ucet... / na druhou stranu, moh bych se vymazat i sam, ale snad je to jednou prejde.... /

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

odjedu na pár dní na vodu a nepřipojuji se ani když by to šlo - si to přeci nenechám kazit ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.