Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Problém iPhone 4 s příjmem vyřešen(?)

Za 26 hodin 3 zprávy na cdr.cz o Iphone. To se ještě žádnému produktu nepovedlo :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To víš, takovejhle "masovej" a k tomu ještě "kontroverzní" produkt je opravdu dobrej námět na zprávy, ne? A když tě nezajímá, tak prostě po přečtení titulku zprávu přeskočíš a neřešíš...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenom bych doplnil, že ten update je ke stažení v iTunes už od včera ... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle přístroj je pro lidi, co nevědí, co je to software. Ty čárky jsou tam jen pro ozdobu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nemozem uverit, ze stale bude apple tvrdit, ze to je softwarovo riesitelna vec, ked bolo jasne dokazane, ze problem nastava pri spojeni oboch anten prstami/rukou.. to su machri, ked take veci dokazu riesit softwarovo, klobuk dole apple..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj, šak jen změní algoritmus výpočtu (průměr se bude počítat za delší časový úsek), ale hlavně že tupé a omezené ovečky budou spokojeni, že jim to božský Steve vyřešil :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A dostanu bumper zdarma! Kousek gumy jehož výrobní náklady(včetně vývoje) jsou 50centů a oni to doposud prodávali za 30USD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

aneb jak si vymyslet vlastní příběh, co apple udělá a potom na něj na základě své pohádky nadávat (resp uživatelům). přečti si něco o updatu, přečti si co apple skutečně udělá a potom se zkus vzpamatovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

z tkaové ovečky musí mít Jobsík radost....sežere jim vše jednadvě :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

futurama s06e03 ;) Clovek je celkom inteligentny tvor, ale akonahle sa utvori dav, su to tupe ovce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jediná ovečka jsi tu ty. vidíš nápis apple a utíkáš do protějšího kouta, kde si vymyslíš co ten zlý apple udělá a pak jseš z té škaredé myšlenky naštvaný. Já nikdy apple neměl, jen si umím zjistit fakta.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mého skromného názoru a zkušeností vývojáře M2M GSM/GPRS zařízení je situace následující:
1) Apple udělal závažnou botu při konstrukci antény iPhone 4. Pokud se totiž spojí GSM anténa se spodní částí přístroje (teď nevím co je to za anténu) tak dojde k výrazné změně parametrů antény a tím v některých případech až ztrátě signálu. Apple toto vyřeší změnou konstrukce antény (pokud tak už neučinil) a těm co už iPhone4 mají zavře ústa kouskem gumy v ceně 50centů.
2) Apple udělal chybu v SW a tím problém ještě zvýraznil (toto je již opraveno od čtvrtka v 4.0.1).
3) Jobs na tiskovce argumentoval tím že i ostatní přístroje mají stejný problém. To však není pravda. Problém se navenek může projevovat stejně-ztráta signálu ale příčina je rozdílná. U iPhone4 stačí 1 zpocený prst a je problém. Zatímco u ostatních přístrojů je nutné obejmout skoro celý přístroj rukou aby došlo k poklesu signálu díky utlumení signálu rukou samotnou. U ostatních přístrojů totiž není možné anténu s ničím galvanicky spojit protože je uvnitř přístroje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ad bod 3 - příčina bývá jiná, ale není pravda, že musíš "obejmout" jiný přístroj.normální útlum jen běžným chycením bývá cca 10dB. U applu iphone 4 je to ale o dost více (cca 20dB). Na druhou stranu u applu s tím nejspíš počítali(nebo prostě vylepšili zpracování signálu), protože proti minulé generaci nový iphone umí mnohem lépe držet spojení při slabém signálu("3gs při -115dB po minutě volání odpojí, zatímco 4-ka při -120dB drží"...volná citace z anandtechu).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj to co píšeš má jednu faktickou chybu, alespoň v našich podmínkách. Minimální prahová úroveň přijímaného signálu pro přístup do sítě se v našich podmínkách pohybuje v rozmezí -90 až -105 dBm. Liší se dle operátorů a aktuální buňky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak to je u nás. Mluvím taky pouze o měření prováděná samotným telefonem (tzn příjem) a tam jen těžko může síť rozhodovat jestli je to ok nebo ne - o tom si rozhodne sám telefon. O čem mluvíš bude nejspíš signál přijímaný bts.
Jinak na telefony nejsem expert (i když ještě si něco ze školy pamatuji). Pouze předávám dále, co jsem se dočetl ve skutečných testech. Žádné pseudo-dedukce, co tu někteří předvádějí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A když jsme u toho - bude rozhodně jiná věc připojení do buňky a odpojení od ní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Probblem by se vyresil nejlepe tim, kdyby Jobs tu sektu rozpustil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To uz je dneska skoro povinnost rict nekde v diskuzi, ze vsichni, co kupujou neco od Applu jsou ovce, ze je to sekta, ze nerozumi softwaru... To vas to lidi jeste bavi? Neprijdete si jako ovce porad dokola omilat tu stejnou mantru? Apple ovce apple ovce. Evidentne dukaz obrovske inteligence a originality.

Ja ziju ve Svycarsku a pracuju v IT v bance. O software neco malo vim a svete div se, mam iphone 3g. A kolem bych rekl, ze ho ma priblizne 30 az 40% kolegu. Ze by bylo vsichni tak strasne hloupi a naleteli na marketing? Osobne si vubec zadnou reklamu na iphone nepamatuju

A cena? Pred rokem a pul jsem zaplatil 350CHF (s rocni smlouvou), coz je 3.5% meho mesicniho platu. To opravdu neni velka investice.

Co ale opravdu nechapu, jsou lidi, kteri nic od Applu nemaji, ale hrozne je stve Steve Jobs kvuli problemum s antenou. Proste si iphone nekupte. Tecka. Proc ma nekdo porad nuceni se vyjadrovat k necemu, co se ho ani okrajove netyka?

iPhone 4 si koupim, hned jak prijde na trh a kazdej si muze trhnout nohou :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kup si třeba tři, já osobně bych si ale z výroby vadnou věc vědomě nikdy nekoupil. A pak se divíš, že vás lidi považují za ovce...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

no fajne som sa zasmial na tom komentary :D +1 :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vedome vadnou... Ja jsem teda jeste o nikom, kdo by mel v Evrope nejakej problem, neslysel, a do Ameriky nejezdim. To si mam koupit Android jen kvuli tomu, ze kdybych se nekdy teoreticky mohl vydat do statu na dovolenou?

Ja nerikam, ze je to nejlepsi telefon na svete, jen mi proste vyhovuje. A pokud jsem kvuli tomu ovce, tak to se holt neda nic delat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyděláváš 10 000 CHF měsíčně, což je 190 000 Kč. Proto si můžeš dovolit vyhazovat přemrštěné sumy za přístroj, který toho moc nesvede; u nás je ale průměrný plat na vaše 1 300 CHF, a proto zde uživatelé musejí více přemýšlet, za co své těžce vydělané peníze utratí.

Nevím, jak dlouho žiješ ve Švýcarsku, ale měl bys pochytit jejich liberální postoj, a nechat lidi svobodně vyjadřovat svůj názor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne neprijde moc liberalni se nekomu vysmivat jen kvuli tomu, jaky si koupi telefon...

Tisic lidi, tisic chuti, proc si lidi porad musi navzajem vnucovat, ze jejich je nejlepsi?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Protože .. si ho koupili?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumim.

Co jsem chtel rict je, ze nekomu se libi Apple, nekomu telefony s Androidem atd. Nenapadlo by me se vysmivat lidem, co si koupili treba T-mobile G1, ze jsou ovce Googlu. Ten telefon se mi muze nelibit, muzu ho kritizovat, ale to neznamena, ze ten, kdo si ho koupil, je idiot jen kvuli tomu, ze ma jiny vkus a pozadavky nez ja. Proste vzajemny respekt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.