Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Problém s vypalování na externím USB

Poznámka k poznámce ohledně mazání "zničených" přepisů: Nám se naopak osvědčil Pioneer A107 tam kde Plextor 708A nebyl schopen médium smazat (DVD+RW Verbatim 4x/2,4x). Obě mechaniky samozřejmě vládnou posledním fw.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam taky LG GSA-4163B v ext.boxu Welland ME340U2FL pripojenou pres USB2.0 k notebooku. Zhruba kazde 3 DVD skonci v kosi:(...Pri vypallovani v NERU zahlasi ze zacatku "vyskytl se reset"  a DVD je znicene. Zkousel jsem zatim DVD+R Verbatim 8x a 4x, DVD+R Memorex 8x...zniceno 16 DVD...no nic, jdu vyzkouset Vase rady...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

osobně s tím zkusím taky laborovat, jen jsem to dočasně vzdal a DVD vypalovačku hodil do PC a zexternil CDRW.
osobně chci zkusit úplně odinstalovat NERO a používat jiný soft., protože dokud bylo nainstalované Nero, tak nešlo pálit ničím (CloneDVD, apod), ale jakmile jsem Nero ze systému odstranil, tak to najednou šlo
Mám i tu zkušenost, že DVDRW mechanika v externím boxu přes USB2 zlobila a přes Firewire jela, ale i tady jsem narazil na docela drahý problém, a to zápis DL média, vypalovačka zapsala jednu vrstvu a šlus, Nero zůstalo takzvaně stát a nic se nedělo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pri prepsani mmc.dll mi nejde spustit NERO (V aplikaci nero.exe doslo k problemu a je treba ji zavrit)...mam 6.6.0.6...tak nic no...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

co mam pouzivat misto Nera?Mam Clone DVD a Alcohol 120%, ale tam jdou palit jen image soubory...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam notebook (microbook, celeron 2,4) a cez usb rack pripojenu napalovacku Liton 812@832 (nie je to original externa, ale je v 5,25" racku (zn. Netifo) ). Ale zatial sa mi nestalo, ze by sa mi pokazila medium. A ak bolo medium necitelne, tak asi vadou media. Ochranu podtecenia bufferu som nevypinal, obcas sa mi stava ze pociatc zacne presuvat nejake data a vtedy sa pouzije prave tato ochrana. Samozrejme je vtedy na mediu trochu viac chyb. Vacsinou napalujem 4x, aj ked som uz skusal aj 8x a vsetko bolo OK.
P.S.: To tohto racku pripajam aj HDD, ktory mam v klasickej 5,25" HDD zasuvke. Viem ze su aj externe racky 3,5" urcene pre HDD. Viete niekto, ci su odlisne aj niecim inym od 5,25" okrem velkosti? (Predpokladam ze ano, lebo pri zapnuti vydava HDD chvilu divne zvuky, kym sa rozbehne).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná budu trochu mimo téma, ale zkoušel jste někdo externí boxy (USB 2.0, Firewire) také na HDD... Chtěl jsem si dát disky s daty mimo PC a zapínat je podle potřeby, ale jak tak koukám nemusí to být to pravé... tak doufám, že to nebude mít nějaké mouchy jako DVD. Jo jeden box jsem chtěl i pro LG4163, ale po tomto článku zůstane v PC...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Externi boxy na HDD fungujou bezproblemove, aspon co jsem zkousel. Mam nejakej levnej, kterej se mi libil konstrukci, pak jsem v praci testoval jeste jeden a vse zcela bez problemu ... Takze na disk klidne doporucim, oproti klasickejm internim suplikum se to fakt neda srovnat, ten luxus prace a pohodli :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

-> Merlin: Me to moc luxusni nepride. Pokud nepouzivas 2.5 disk pro notebook tak sebou jeste musis tahat zdroj. Takze sem radsi prehodil disky na ksande tak, abych mohl disk v klasickym supliku vytahovat za chodu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takove problemy se vetsinou vyskytuji s chipem ALI 1521 rev.1. V DVD Decrypter foru najdete o tom
vice, hledejte "semafor timout". Doporucuji kupovat externi boxy "kombo", tj. USB 2.0 a Firewire kombinaci, vyrobci je takrka vzdy osazuji chipy OXFORD 911 pro Firewire a GENSYS  811 pro USB 2.0.
Chip Gensys nema takove problemy pres USB. Zajimave je, ze Windows 98 a ME tento problem
nemaji. Ja osobne mel takove boxy 2, z nichz jeden od zminovaneho Wellandu a skoro vzdy me pokusy skoncily tackem pod pivo. Jedina vec co funguje je v DVD Decrypteru v nastaveni I/O vybrat
Patin Coufin ovladac mechaniky (ten je myslim k stazeni volne na strankach VSO).
Dalsi moznost je nakoupit USB 2.0 Hub (dnes to je vec kolem 400 Kc) a pripojit mechaniku
pres nej k pocitaci.
Jeste vas musim upozornit na kombinaci USB 2.0 boxu se zakladnimi  deskami osazene chipsety
Intel 865 a 875, vyrobene rokem 2004 a novejsi, kde "southbridge" ICH5 popr. ICH5R nema osetrenou
antistatickou a protiprepetovou ochranu USB portu. Poslal jsem do reklamace dve desky GIGABYTE
se spalenym jiznim mustkem. Zkratka pouzivejte porty radne uzemnene, nejradeji ty co ma deska
 integrovane na sve zadni strane.
Preji Vam hezky den. 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky. Mám totiž hlavní HDD v RAIDu a celkem hřejou a tak jsem chtěl trochu ulehčit přehřátému vnitřku PC... ten zdroj neni až tak velký problém, jen Merline máš USB nebo Firewire? Mám oba řadiče, používám je jen na video (Firewire) a fotky (USB)... jiné zkušenosti nemám. Který by byl lepší?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

xjose: A co použít verzi 6.6.0.1 o které je v textu řeč?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam Welland ME-360U2F cca 1500,- Kc, nevim ted presne zda jsem to zapojil pres 1394 nebo USB2 (musel bych se kouknout doma), ale jede mi to bez problemu. XPpro SP2, Nero 6, LG 4160B.
Pokud budete nekdo kupovat ext. box tak jeste davejte pozor na delku mechaniky a velikost (delku) vnitrniho prostoru boxu.
Na HD si koupim box jen s USB, asi zase Welland. Do ted pouzivam suplik ale odpojovani za chodu pres USB je elegantnejsi a praktictejsi. 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna budu trosku od tematu, ale poridil sem si suplik IDE -->USB (ViPower). Protoze na desce mam jen USB1.1, koupil jsem jeste USB 2.0 radic do PCI (Kouwell). Kdyz kopiruju z disku na USB na disk pripojenej k IDE je to v pohode, ale kdyz kopiruju z IDE na USB, tak se mi dost casto kousne a napise bud disk je plny, nebo zapis se zpozdenim se nezdaril. Disk potom nejde bezpecne odebrat a kdyz ho odpojim tak mi zustane stejne viset jako ze je pripojenej. Nevite nekdo co s tim?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ad mazani CD/DVD RW v Neru .. mam LiteOn SOHW-832S a taky mi to nejde, pouzivam na mazani jiny soft (Alcohol 120%), ktery umi vymazat i takove medium, ktere Nero zacne mazat a spadne (tim padem je pro Nero uz "znicene")

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jsem zapomel dodat, ze deska je Abit KT7A, chipset VIA KT133 (chip 686B)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protože mám NB Acer (Centrino 1,4), tak jsem si v lednu koupil dva iMex externí USB 2.0 boxy. Jeden na 3,5" a jeden na 5,25". K NB je připojuji přes USB 2.0 hub a mám v jednom HDD Seagate 120GB a v druhém LG GSA-4163B. Vypalování rychlostí 8x DVR+R funguje bez nejmenších problémů. Zdrojem dat je externí Seagate 120GB.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

este chcem dodat, ze tento problem nenastane na ziadnej retailovej USB2 napalovacke, nemal by nastat ani na USB boxoch, ale ak nastane, tu je navod, ako to riesit :) spominany mmc.dll funguje LEN na Nero vo verzii 6.6.0.1. Takyto box som si kupil, pretoze potrebujem palit DVD na notebooku a interna DVDRW mechanika je o dost drahsia, ako taketo riesenie, Box stoji cca 1000sk a napalovacka cca 2000sk bez DPH. Preto taketo riesenie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám podobný problém, ale z opačného pohledu: Vypalovačku (Teac DV-W50E) mám interní v počítači, disk také interní, ale v boxu. Když se pokusím vypálit DVD z dat na disku v boxu, mám stoprocentní jistotu, že DVD nepůjde přečíst, ale co je horší, nepůjdou přečíst ani veškerá data na disku! Můžu ho tak leda znovu zformátovat a data shánět nanovo... Poradí někdo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tiez mam skusenost s externymi boxami a zo software-ov sa mi najlepsie osvedcil Padus Discjuggler, v ktorom som, narozdiel od Nera, nemal ziadne problemy.

Tiez by som uvital, keby citatelia tohto fora (a zaroven pouzivatelia externych boxov) uviedli, aku maximalnu rychlost zapisu sa im podarilo v boxe dosiahnut. U mna je to 12x.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zakov >> Mam uplne ten samy problem na PC s Windows 2000. Na PC s Windows XP to funguje naprosto bez problemu, ale je tam taky primo integrovany USB 2.0 radic (I915), takze nevim, jestli je rozdil v tech Woknech, nebo v tom radici ! To uz musis zkusit sam, jinak jsem zjistil, ze ten Vipower je peknej srac, nevim jak tobe, ale me to nejede vic jak nejakych 30MB/s cteni a 15MB/s zapis, pritom pouzity disk v ATA jede az 60MB/s cteni a 25MB/s  zapis, takze ten USB prevodnik to brzdi o 50% ! a mimochodem mam rychlejsi klicenku, nez tenhle harddisk .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RaStr: Ja mam Win XP SP1. S tema rychlostma muzes byt jeste rad. Me to jede cca 10MB/s cteni i zapis :o(. Asi to bude opravdu primo tim suplikem, protoze kamos ma stejnej a nedela mu to... muj suplik se u nej kousnul 2x, u me kazdou chvili. Nemohla by to delat spatna kombinace suplik + radic + cipset? Jo a klicenka mi na tom radici jede 6MB/s zapis :o( tak nevim.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem podobný problém, ale mě to ze začátku vypalovalo dobře, asi po dvou týdnech to najednou vypalovalo už jen CD-R a DVD RW a to jak plus, tak i mínus. Jak jsem dal jakékoliv DWD nešlo to vypálit. Mám tuto sestavu : externí box USB 2,0 Sweex s hliníkovým pouzdrem a vypalovačku LG 4160B. Nakonec jsem vše vyreklamoval a to ve složeném stavu a nyní je vše OK a funguje to výborně. Rychlost je také skvělá. Mám s tím rovněž propojený notebook, protože interní DWD zn. Samsung/Thosiba není zrovna moc kvalitní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

problem popsany v clanku mi ext box s teacem dela jem pri paleni na DVD-R , na pluska je vse vporadku a pali dobre

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den.Mam taky takovy problem.Prvni tyden to bylo v pohode,ale ted me to pali jen DVD+RW(znacka Verbatim) s DVD-R mam smulu.Zkousel jesm asi 6 znacek nosicu DVD.Pali me to normalne az do konce a pri uzavirani me to napise :COULD NOT PERFOTM END OF DISC-AT-ONCE.Pri tom Disc-at-once nejde v nastaveni zaskrtnout.Vypalovacna je znacky NEC 3520A.Myslim,ze dost dobra,co se recenzi tyce.Vcera sem to zanest reklamovat,ale rad bych aby me k tomu nekdo neco rekl,nevim,jestli ta reklamace zabere.Nejsem nejaky pocitacovy odbornik.Predem dekuji.Michal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

michal: A zkousel si kvalitni DVD-R nebo ty ze supermarketu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi takto média, který jsem používal byla : Imation. Werbatim, Giga master, Benq, TDK a Panasonic. Ani jsedno z nich nebylo ze supermarketu, ale z běžné prodejny. Myla jak ve spindlech, tak i samostatně balená. Bylo jedno zda šlo o plus nebo mínus. Vypalování fungovalo jen na DVD RW a je zajímavé, že na jakékoliv. Neměnil jsem žádné programové vybavení a asni Aspi, prostě to najednou kleklo a reklamace byla kladně vyřízena a vše zatím funguje dobře. Rychlost vypalování je velmi dobrá a ani jí stejně nepoužívám na maximum. Bohatě stačí 2x - 4x. Byla to prostě záhada a jen mě štvala ta zničená média, protože to začalo pálit a tak po minutě se to zastavilo, nebo je to ani nenačetlo s tím, že se jedná třeba o mínus a ono vypaluje : ( vypsalo to všechny normy ) prostě to jen tak pro zasmání. V čem byl problém nevím, reklamoval jsem to jako jeden celek složené a tak mě to také přišlo zpět a plně funkční.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

->Zakov: Muze to byt spatna kombinace. USB2 se mi uz nekolikrat ukazalo jako ne moc kompatibilni. Mam dva USB2 supliky. Jeden je od WD a byl s 80GB diskem. Ten je schopnej prenosu okolo 30MB/s, coz je pekny, ovsem s VIA KT600 mi hazi chyby - kopirovani se na chvili zastavi a v eventlogu mam disk error, bohuzel obcas i chybu v datech (ale disk se neodpoji). Takze palit se s tim neda. Kdyz ho pripojim na ten samy bord Pres PCI kartu (kupodivu take VIA), kopiruje to o neco pomalejc, ale bez chyb. No a druhy suplik je nejaky noname. Kopiruje max 10MB/s, ale s KT600 nedela chyby. Ovsem na NForce4 se obcas sam odpoji. Takze to si vyber..... Zatim jako mnohem spolehlivejsi se mi jevil disk na Firewire.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

este ze mam ext. plextora co je asi jedina normalna mechanika, ked nepocitam legendu Yamaha F1...:>

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam dotaz na lidi kteri vlastni 5,25" externi box iMex-A5U2. Vypalovani jede v pohode 8x. Muj problem byl ze je tam dost hlucny vetrak. Je tam k necemu? Ja ho odpojil a i po hodine provozu jsem nepozoroval nejak extremne zvysenou teplotu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

->Vitt: Ten vetrak je tam pro chlazeni pripojenyho zarizeni, vlastni chip USB->IDE ho nepotrebuje. Takze pokud v tom mas vypalovacku ktera netopi, muzes to klidne vypnout. I prodavany externi vypalovacky se obejdou bez vetraku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem objevil další problém s Welland 340 externím usb boxem. Nějak si nerozumí s velkými HDD (kolem 200GB), nevím kde je hranice, ale 40GB fungil. Jinak co se týče problémů s DVD vypalováním, tak to platí beze zbytku. Půjdu jej vrátit, protože mě nenapadá na co bych jej mohl ještě použít.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

->jirka: Jenze pod tim chipem USB->IDE je jeste i zdroj. (Box se pripojuje primo na 220V)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim vsetkych. Ked je tu uz rec aj o externych HDD, viete niekto, ako nainstalujem Win XP na externy HDD? Vopred dik.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

->Vitt: Zdroj je snad pulzni, takze jeho ztratovy vykon nebude moc velky. Pokud to nepresahuje nejakejch 50-60 stupnu, tak by to melo byt OK

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Jirka @ 62.245.72.167 - úterý, 8. února 2005, 09:24No, pokud si poridis SLUSNY externi box (a ne ty humusy, ktere vetsinou najdes v nabidce nasich firem :-( :-( :-( ), samozrejme zadny externi zdroj nepotrebujes a staci ti primo 230V. Viz tez muj starsi prispevek na http://www.cdr.cz/a/diskuze/733/0#6428.
>>  nowak @ 213.211.53.146 - středa, 9. února 2005, 11:20Hmmm, ale v diskusi k tomuhle Wellandu na CzechComputeru (http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P86F85E38D01A499CC1256EE700322D95.h...) pise nekolik lidi, ze v nem maji DVD palidlo a jede jim to bez problemu... Jestli on nebude zakopany pes treba nekde jinde nez v tom boxu...No, uz je to objednane do prace spolu s LG GSA-4163B, tak to zjistim brzy sam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak Vás zdravím a snad někdo poradí?
Mám LG 4160B v boxu(Galaxy) na USB2 k NB sony vaio PCG-FRV25 s XPprof,Nero6.6.0.5
Instalace proběhla vpoho ale při pálení a ne jen při něm se stane že se mech. sama odhlásí a zase hned přihlásí čímž je to v .... někdy je zařízení usb nerozpoznáno!!! Co s TÍM!! Reklamace neůspěšná.
Jediné co zvládne je přehrát film

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

miks:
Mel jsem ted pujceny externi HDD Teac s pripojenim jen pres USB (firewire nemel) a na domacim pocitaci mi to delal taky - zcela nepravidelne se odpojoval a okamzite zase pripojoval....
V praci na DELLech to nedelalo :-O.
Vubec se mmi nepodarilo k tomuhle problemu najit zadne informace... googloval jsem Internetem skrz naskrz a nic :-O.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to asi bude stará známá kopatibilita!!!!!!!
No dnes zkusím jinou palírnu. A pak ještě box přes firewire a uvidíme

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Shanel jsem asi pred tristvrte rokem ramecek USB/FireWire (aby sel pripojit k PC i Mac) a postupne jsem jich koupil a vratil nekolik az jsem zustal u zminovaneho Welland ME-360U2F ktery je jednak mechnicky docela povedeny, ma vestaveny zdroj, a docela funguje. Je osazen obvodem PL-3507 v revizi C. Je dulezite mit revizi B nebo C, nebot  v techto obvodech se da flashovat firmware pres USB bez pouziti specialnich pripravku. Na trhu se kupodivu v nekterych jinych rameccich vyskytuji revize A a jeste ktomu s uplne predpotopnim firmwarem ktery se treba odpojuje od firewire a dela jine praseciny. Jeden z poslednich updatu na tento obvod resi i problem se zapisem audia v rezimu DAO na mechnikach LG-4160. Pri trose Googleni se da najit stranka firmwary i utilitou k flashovani. Myslim ze s temito firmwary uz ramecek opravdu funguje tak jak ma. Podotykam ze techto ramecku uz pouzivame nekolik a vsechny byly s obvodem rev. c. a stejnou postarsi verzi fw. Jestli najdu onu adresu tak ji sem jeste poslu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci nikomu radit,ale možná budu někoho inspirovat,v každém případě se chci podělit o zkušenosti.Mám PC na P4,3,2GH,zákl.deska ASUS P4P800S-E DeLuxe,vypalovačka Lite-On LDW 411S,USB2 box-ICY BOX v hliníkovém provedení.Používám NERO už několikátou verzi-nyní 6.6.0.6,ALCOHOL 120%,CLONE CD,CLONE DVD vše už několikeré verzi.Mám vypáleno asi 700 DVD médií,bezpočet CD médií,dokonce i médií pro PLAYSTATION 1.Vše funguje naprosto bez problémů až na pár vadných médií,které se občas objeví.S těmi se vejdu asi do deseti kusů.Moje zásada je používat kvalitní věci,proto také mám co jsem zde uvedl,a pálím na kvalitní média jako Verbatim a Memorex,téměř výhradně na pluska u DVD, zmetky jsem měl až na dvě výjimky vždy na mínuskách!Někdo si stěžoval na nízkou přenosovou rychlost USB 2,já mám v Biosu nastavení FULL SPEED-12Mbps a HiSpeed-480Mbps,možná..... Tak to jsou mé zkušenosti s vypalováním na externím USB2.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 loni: tak to seš frajer a všichni ti závidíme, jak používáš pouze značkové a kvalitní věci :) tady se ovšem řeší problémy... já mám např. vypalovačku LiteOn 812S a nedávno jsem si koupil dva paklíky Verbatim DVD+R 8x printable. jenže se holt vzájemně nesnášejí... to byl jenom příklad dvou kvalit, které dohromady způsobí kalamitu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Macho jestli Liteonu říkáš kvalita tak to potom pardon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak na to já mohu reagovat asi takto: Jestli Lite-on solu s LG není špička,tak už potom nevím co,a dále to už nebudu komentovat.Dále chci říct že určitě nejsem žádný frajer, i když se v této oblasti pohybuji dost dlouho a něco o tom vím.Také dobře vím,že ne všechno se "snáší" i přes značku či kvalitu jak dobře podotkl "MACHO". Mimochodem já si také občas nechám poradit od někoho,kdo má jisté zkušenosti s tím co a v jaké kombinaci funguje či dělá problémy,často od profesionálů,ale i od dalších lidí,než si něco pořídím.V tom bych asi viděl onu frajeřinu.A protože dobře vím že se tu řeší problémy,můj příspěvek budiž inspirací pro ty,kteří se chystají třeba na koupi jiných nových nebo i starších HW kousků,ale to asi většina pochopila.Co se týče médií Verbatim,používám jen "Data Life Plus" a "Advanced AZO".Zatím nebylo vadné ani jedno,ať už plus nebo mínus.Ale nechci tvrdit,že tak musí být na jakékoli vypalovačce.To jen proto,aby mě zase někdo nenapadl z frajeřiny a pod.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a co je podle vás kvalita? když si koupíte dneska sonku nebo třeba teaca tak to není nic jinýho než převlečený liteony a LG jsou sra..............

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže, nikomu nenutím svůj názor. Ale Liteon není žadná značka a kvalita nic moc. Teac od tý doby co má mechaniky liteon už taky za nic nestojí. O Sony ani nemluvě. Všechny ty mechaniky znám a víckrát je nepoužiju. Jestli je Liteon značka jenom kvůli tomu že si je všichni kupujou tak teda prosím. Vím jak líp vyhodit peníze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To miks & Evzen:
S tim vypinanim a zapinanim jsem mel take podobnou zkusenost, ale zase na externim boxu pro 3.5'' HDD. Zjistil jsem, ze to asi bylo zpusobeno nespravnym USB kabelem. Box byl USB 2 a kabel jsem puvodne pouzil od USB 1.1 zarizeni (myslim, ze to bylo od starsi flashky). Jakmile jsem ho zapojil pres kabel, ktery byl soucasti dodavky spolu s boxem ("certifikovany" pro USB 2), problem najednou zmizel a od te chvile se HDD uklidnil.
 
Ad vlastni clanek a diskuze:
Mohl by autor uvest, zda to zkousel i s +R medii a jestli s nimi bylo vse v poradku? Nejak to automaticky nevyplyva z textu. Zatim jsem nasel pouze jedinou poznamku od Ice, ktera koresponduje s mymi vlastnimi zkusenostmi, ktere jsem popsal v jine diskuzi tady na cdr.cz nekdy koncem ledna. Strucne receno -R/RW zlobi zatimco +R/RW jsou zcela v pohode.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu si odpustit jednu poznámečku. Fšichni jsou velkými propagátory LG GSA-4163 B a haniteli dalších, ale když si projdete diskuze o ní, pak o NEC 3520A a nakonec o LiteOn SOHW 1673 S, nevypadá to tak jednoznačně. Ano, DVD-RAM by se hodil, ale šrotovačku na DVD nepotřebuji. Taky bych mínil, že by vypalka měla zvládnout i levnější DVD, když výrobce nikoho neupozorňuje na to, že by jí mělo chutnat jen něco. Je to nějak moc problémů s takovým "hitem" (neplést s shitem, to bych si nedovolil, takových superznalců na tuto kategorii jsou plná fóra). Rád bych věděl, jestli ty stesky některých majitelů jsou jen ojedinělé neqalitní kousky nebo jde o obecnější problém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám externí LITE-ON SOHW-832S a jsem s ním maximálně spokojenej, vypálil už stovky DVD různejch značek, plusů a mínusů :o), a zkurvil pokud se pamatuju jen jedno, a to když jsem ho omylem během vypalování vypnul ze zásuvky a bohužel žádnou ochranu POWER UNPLUGGET nemá:o)
V notebooku mám IBM značkovou DVD vypalovačku a tu používám jen ve vyčímečných případech, ta už něco zk.....a
Takže já jsem s LITE-ONem spokojenej, nevím co víc bych si moh přát, snad jen zfragmentovanej disk, abych nenadával když to podtejká při 8x, takže radši pálím 4x...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam LG GSA-4120B  a mam ji v externim boxu od Vipoweru. Zkusenost mam pouze s W98 a W2k (SP1-SP4), palim na Neru 6.3.1.12 a zadny problem jsem nemel at uz slo o + nebo - media. Dokonce jsem si s tim dovolil palit i na USB 1.1 a vse funguje. Jestli je problem s XP nevim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam presne ten problem. Ale zjistil jsem, ze u medii DVD+R se mi tato chyba nikdy nevyskytla. U DVD-R to neni pravidlem, ze zacatku jsem vypalil desitky medii v poradku, pak to zaclo zlobit a kazde treti znicene. Takze uz palim jen na DVD+R. Tento problem se mi ovsem zacal vyskytovat i u CD Verbatim Crystal Super AZO, coz me moc netesi.
V cem pomuze ten soubor, ktery je vyse ke stazeni??
Dale mam problem i s externim usb rameckem na 3,5HDD, bylo vsechno v poradku az do doby, kdy jsem koupil Seagate 160GB 8MB, tento disk mi to najde jen nekdy. Osvedcilo se mi disk nevypinat, ale rovnou ho vytahovat ze zdi. Potom temer vzdy naskocil. Ted ale toto prestava fungovat a na disku mi to hlasi i spatne sektory. Kdyz ho pripojim normalne k PC, zadne spatne sektory to uz nenajde. A kdyz se mi to poradari opet pripojit pres usb, spatne sektory tak nikde. Zkousel jsem WD 200GB a ten fungoval normalne. Cim to muze byt???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vtx: No chybu. MMC je pro komunikaci mezi programem a palirnou (MMC commands).
S HDD to asi bude v tom USB u tebe. Možná hardwarový, možná softwarový. Zkus aktualizovat ovladače od boardu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nazdarte. Pozdravujem všetkých s LG GSA-4163B. Mám ju napojenú k notebooku cez kartu s výstupom USB2 ako externú mechaniku ( v boxe ). Napaľujem rýchlosťami 2x až 4x a niekedy sa mi stane, že napálené médium je ťažko čitateľné ( trhá pri filmoch obraz alebo sa zasekne či zacyklí ) a niekedy sa vôbec nerozchodí. Dokonca ho nedokáže načítať ani samotná napaľovačka. Média som vyskúšal od SONY cez VERBATIM DIGITAL MOVIE až po PANASONIC. A problémy sa občas ( asi 30% ) objavili pri všetkých. Vie mi niekto poradiť, čo robiť? Fm mám 104.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Majko: Vybírej média podle našich testů. Upgraduj i vypalovací soft.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Martin, dakujem.

Pouzivam bud "Roxio Easy Media Creator 7" alebo "Nero 6.3.1.18". Je to dostacujuce? Skusal som media SONY, ktore su v teste. Boli celkom v pohode, ale da sa ist iba na 4x alebo 8x rychlost, a to ma pri externej napalovacke odradza. Teraz som skusil PANASONIC. Je vyrobeny v TY. Ale z prvych troch nepreslo ani jedno. Dokonca niektore nevedelo ani nacitat alebo ich nacitalo ako CD. Tak neviem a dost ma to stve. Vies mi nieco poradit, ako rozchodit napalovacku s mensim poctom pokazenych DVD alebo ktore media su fakt OK? ( Myslel som aj na VERBATIM DIGITAL MOVIE, ale aj tam som uz mal znicene - nedali sa nacitat, alebo trhalo obraz pri videu. ) Moze byt problem v tom, ze mam napalovacku v boxe pripojenu k notebooku cez kartu s vystupom USB2 ( notebook ma iba USB1 )?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Majko: Není. Podívej se na poslední verze softu. Na externím USB 2.0 nečekej, že to pojede víc jak 8×. Ani výrobci nikde neuvádí u externích vyšší rychlost jak 8× (jestli se nepletu).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mam lg 4160 , mam ju v boxe, cd ide napalovat v pohode . ale ked ked ide napalovat DVD tak pokazi dvd medium a napise raz ze , chybne medium, raz malo miesta, a pod, robi to aj pod nerom aj pod clone dvd, kde moze byt chyba???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

deady: Nejnovější firmware, nejnovější verze softu a kvalitní média. HOWG.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

martin: vsetko mam najnovsie, media su verbatim, tdk, sentinel atd. proste ten externy box akoby nezvladal dvd napalovanie, je tam chipset Ali, moze to to robit? podla mna je to shit ale co uz . ked tam zapojim hdd tak je vse OK. asi sa musim zmierit s tym ze kupim novy externy box.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

deady: Ne každý externí box je vhodný pro vypalovačky! Pozor na to!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle jsem dostal od tech. supportu z NERA, třeba Vám to pomůže. já měl problém s hláškou "vyskytl se reset", nyní vše OK.
There are drivers left on your system from another burning software.
Please use the driver clean tool in order to disable these drivers.
Download cleanpack.zip from ftp://ftp9.nero.com/attach/cleanpack.zip
Extract the zipped files onto your hard disk using WinZip or WinRar.
You should now have two files: Driver-CleanTool.exe and RegistryChecker.exe.
First, run Driver-CleanTool.exe by double-clicking it.
Driver-CleanTool will deactivate drivers that caused problems in Nero in the past.
Confirm the deactivation of the drivers displayed in order to prevent known driver conflicts from reoccurring in the future.
These drivers also exist, with values, in the registry in Windows NT, 2000 and XP.
In order to ensure that these are also deactivated you will need to run the RegistryChecker file.
The Registry Checker will run very quickly. It is likely that you won't see any action after double clicking the file.
Note: Running the Registry Checker is not necessary for Windows ME, 98SE, 98 or 95.
 
 
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S títmo problémem jsem se setkal u notebooků COMPAQ EVO, hral jsem se s tim strasne dlouho skousel vsechno mozne /upgrade firmware, biosu, nové NERO apod/ posledni ale zato funkcni reseni ktere pomohlo bylo mezi PCdlo a mechaniku dat USB HUB s externim adapterem a problem byl vyresen.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mam podobny problem, ale trosku jinak, mam ex.ramecek a v nem 200GB seagate pres usb2 do notasu, disk je v pohode, ale jakmile neco vypaluji primo z neho(mam v notasu vypalovacku), tak se nepovede ani jedno dvd, nejak jsem to nemel cas resit, vyzdycky jsem to delal tak, ze jsem ty data nejdrive zkopiroval na HDD do notasu a pak palil,
me prijde ze ten problem je vlastne stejny, mel nekdo neco podobneho? nerad bych kopiroval do systemu neco co nemusi pomoci...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

w: Co znamená "nepovede se ani jedno DVD"?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takto jsem vypaloval uz pred asi rokem, nez mi doslo, ze problem muze byt v tom, ze si to nero bere z ex.disku(normalni disk v ramecku), zahlasilo to, ze vypalovani se nezdarilo, nemel jsem tehda chut nicit dalsi dvd pokusy, kazilo to i CD, .... zkusil jsem dnes to tak vypalit znova cvicne na DVDRW, zase se vypalovani nezdarilo, zde je vypis prubehu: http://slepababa.ic.cz/Log.txt

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem zkusil vypnout v neru "cachovat soubory i z disku a site" a radeji jeste "cachovat mensi nez 64KB" a uz to v pohode vypaluje, ale stejne me zajima, proc jsem stale videl v neru behem vypalovani ze "read buffer" byl vyuzivan, hm,
zda se ze kdyz mate ex.disk(normalni disk v ramecku) pres usb nebo ex. vypalovacku(normalni vypalovacka v ramecku) tak ty problemy jsou totozne
ted si zkusim pohrat s temi dalsimy zpusoby jak to tady resili....nechce se mi vypinat cachovani souboru

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím,
koupil jsem si vypalovačku dvd NEC 4551A a mam ji v externim boxu pres USB 2.0 a nici to media jako na bezicim pase, tak 50 na 50. Verze NERA je 6.6.1.4 Myslite si, ze kdyz vypnu to nad 1GB tak to pomůže? A jeste jeden dotaz k cemu ze je ten soubor mmc.dll ? Asi v teto verzi nema cenu tam davat jinej..
Dekuji predem za rady a nazory..
jirka

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jirka: Asi ty média nestojej za nic. Použij nějaká kvalitní! Výměnou mmc.dll nic nezkazíš, však si ten původní chováš a budeš ho moci vrátit. O MMC.DLL se dočteš více zde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musím potvrdit - ano, je to pravda, některé boxy mají problémy s vypalovačkami. Jediné spolehlivé řešení je vyměnit box. Problém není ve vypalovačce ani v software, ale většinou právě v boxu. Hloupé je, že některé boxy se s některými vypalovačkami snesou, s jinými ne. Jediné, co funguje, je pokus-omyl. (Některé boxy jsou extrémně divné, např. v tom nechodí ani větší HDD...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mcml: Jsem trochu začátečník, potřebuji poradit - USB 1.1 a USB 2 - rozdíl je v hardu nebo v softu? Můj noťas hlásí, že je připojeno velkokapacitní zařízení USB 2. Rychlost přetahování je hoodně zpomalená, a tak se ptám, zda se to dá řešit softwarem. Mám acer 212 TXT, 128(120) SD RAM, 10 GB, 840 MHz. Má-li někdo odpověď, budu rád, na novýho nouta nemám - - - dík

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

elalan: Je to jen a jen hardwarem. Co znamená, že je rychlost zpomalená? Jaká je?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Máš asi vadný box já pálím Nerem přes USB 2.0 8x běžně a když pospíchám tak 16x. Vše mám v Neru jako default nastavení, žádné dll nemám modifikované. Pálím na poslední 6-kové verzi Nera.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.