Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Problémy nVidie s Vistou pokračují

Mnojo, copak Vista Ready GeForce 8800 ;-) Nezda se mi, ze by posledni dobou platilo, ze drivery od nVidie jsou kvalitnejsi nez od ATI, podle me to teda neplati uz pekne dlouho, ale doufam, ze tohle presvedci i ty nezarytejsi obhajce nV.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hezké logo a ten golden gate pod ním taky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no myslim ze nVidia neni sama ktera nema Vista drivery, takze bych po ni neplival a pockal si minimalne jeste do konce unora ;) Ostatni vyrobci jsou na tom jeste kolikrat hure

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to je nechutný..... tohle fakt asi možný jen v americe. Někomu se nedaří odladit ovladač tak na něj podám žalobu??? Podobně zmršených driverů je spousta a nikoho to nikterak nevzrušuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jde o to, že mají na krabici napsáno vista ready-klamání spotřebitele...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Begy: Nie, ide o tu nalepku a certifikaciu - nepravdivu,

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Begy: děláš si prdel? Kdyby sis koupil auto a byl v něm takovej firmware, že by ti při otočení volantu doprava vypnul motor, tak by ses s tím taky smířil? Nechutný je prodávat nefunkční shit, a to grafika bez ovladače rozhodně je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je vubec otazkou zda je grafika se spotrebou atakujici 200W to prave orechove

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tomu borci to nepřeju, ale když si někdo koupí Visty tak si ani nic jinýho nezaslouží. lol

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyz uz sme u tech prirovnani .. stezovat si u nejvykonejsi grafiky na velkej prikon je jako chtit po americkym sportaku spotrebu pod 5 litru :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je ten driver WHQL, tak má máslo na hlavě i MS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U WHQL jde jen o prachy, které platí výrobci Microsoftu. Je to skrytý "doplatek" k OS, který jste si už jednou koupili - pardon, vlastně nekoupili - jen jste dostali velmi omezené možnosti jeho používání. Začalo to už u Win XP v roce 2001, kdy se s certifikacema ve velkém začalo. Už tenkrát se mi to zdálo podezdřelé (vlastně jsem měl podobné problémy, jako jsou vidět dnes).

Nejhorší je, že u 64 bitových Win XP/Vista si necertifikovaný ovladač nenainstalujete a je evidentní, že to má NULOVÝ vliv na kvalitu i přes proklamace Microsoftu. Prostě jen $$$. Hamba!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, nevím, jestli je "Vista ready" nálepka na nějakou žalobu. Pokud se nepletu, znamená to pouze, že karta splňuje harwareové požadavky Visty. Problém by mohl mohl padnout na hlavu MS, jak poznamenal xyz, kdyby měl driver WHQL certifikaci, což ale nemá. Navíc si nejsem jistý, jestli je WHQL certifikace podložena nějakou zárukou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Mylan: Mělo by to jít nastavením parametrů v bootovači i u x64.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi to přijde ujeté. V nVidii určitě všichni makají na 150%, aby to dali do kupy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať na tom pracují jak chtějí, faktem je že jde rozhodně o klamání zákazníka. I kdyby nálepka "Vista Ready" znamenala cokoliv, obecný význam pro koncového zákazníka je naprosto zřejmý. A pokud ta karta pod Vistou nefunguje, nepochybuji o tom že by s žalobou uspěl. Naprosto chápu rozhorčení uživatele, který si za neuvěřitelně nehorázný prachy koupí tuhle kartu a ta mu pak sotva funguje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U n-vidia driveru mě štve, že nám vnucují ten jejich nemožný ovládací panel. Proč to nemohlo zůstat u zaběhnutej klasiky a něco co bylo dobré se muselo nahradit horším?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Radcol: ATI udělala to samý a jejich úžasný Catalyst Control Center dokonce vyžaduje .NET :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krozyk: U AMD/ATi nastesti existuje moznost nainstalovat si ciste jen drivery bez Catalyst Control Center a misto tehle .NET kravy si tam dat malickej a sikovnej ATi Tray Tools. Presel jsem na nej okamzite potom, co ATi zavedla svuj zmalovanej Control Center a doted plna spokojenost.
nVidii jako grafiku jsem mel naposledy kdysi davno (RIVA TNT2), takze nevim, jestli je u ni podobna moznost je nebo neni, ale urcite se da taky neco podobnyho na netu sehnat...
Nechci flamovat na nVidii, i kdyz ji fakt osobne rad nemam (ale to diky nForce chipsetum a jejich vecnym problemum s jinym HW), ale kdybych dal ty nehorazny prachy za GF8800 a ono to pak neslo pod Vistama, prestoze je na krabici s grafikou napsano Vista Ready, nic nekoumu a jdu to proste reklamovat...(a uplne stejne bych se zachoval, kdyby totez delala karta od AMD/ATi).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ATI prave skusenostiam s .NET platformou (Catalyst) ma vyrazne mensie problemy s vyvojom driverov/catalystov pre Vistu... a ich posledny driver 7.1 funguje pod Vistou dobre, a nacita sa rychlejsie ako 7.1 pod Windows XP/.NET. Tiez som nebol nadseny z .NET drivera/ovladacieho panelu, ale vo Viste to uz je standard... (BTW, zacal s tym prvy Matrox pri Parhelii)..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xyz: Driver bez WHQL do 64bit Visty ani nedostanes :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se to týkalo jen 8800, ale i má 7600GT je ve Vistě nepoužitelná (Quake III běhá na ostudných 30 fps:-) a není to kvůli VSYNCu). HDD s Vistou jsem již zformátoval:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: No tak to si asi pulka z tech 64bitu u mne vzala volno. nemam jeste ani retail verzi Visty a s ovladaci 100.30,54,59 sem nemel problem, vetsina veci jede bezproblemu. je fakt ze v necem je to vyrazneji pomalejsi ale to se casem spravi. Kazdopadne j zatim narazil na jedinou hru ktera mi nejde zpustit a to je Dark.Messiah.Of.Might.And.Magic a v tonhle pripade to tipuju spis na problem Visty obecne. Momentalne hraju vicemene jen EVE online a ten je kupodivu ve viste rychlejsi nez pod XP.
Faktem je ze v soucasnosti je Vista bych rekl ve stadiu placene Bety s vice broukama nez bylo v Mumii 2 a bude chvili trvat nez se vyhubi.
P.S. Bespi, ono je pri startu visty mozno vypnout kontrolu WHQL driveru.
V soucasne dobe mam k Viste vice mene negativni vztah (spise vice vice, nez vice mene). M$ bude muset na ni jeste zapracovat nez ji zacnu alespon tolerovat.
Co se tyka petice proti viste, registroval jsem se taky, jen abych si precetl prispevky a verim ze spousta dalsich udelala to stejny, obzvlaste po tom clanku na tomshardware.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

 :: ukulele :: ano musím take přidat polínko, pod vistama korektně nefunguje ani 7600GT, opravdu to není problém jen 8800. nVidia se trošku zapoměla, v ovladačích pro vistu nejpde prakticky nic nastavit, jen základní nastavení, prostě tragický. Myslel jsem že se jí tohle nestane, když si vzpomenu jaké sem měl před pár lety problémy s ovladači od ATI (dnes AMD) a kuli tomu sem přešel na nVidi a teď začínám trošku litovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

My Linuxáci víme, že instalovat prealfa release přináší problémy, Micro$oft sice vydal Visty coby finální, ale vzhledem k tomu, jak se to celé protahovalo a jak narychlo dokončovali to, co vydali, aby to vůbec nějak fungovalo, tak se divím, že těch problémů není víc. Až vyjde service pack, lze to považovat za ekvivalentní něčemu jako první release candidate (o kvalitě pomlčím, to je na velmi dlouhý flamewar a jelikož tuhle diskuze moc nesleduju, tak byste se hádali beze mne :-( )

Upřímně, není mi zcela jasné, co všechny ty příznivce M$ vlastně láká na Vistách. Taky jsem je vyzkoušel a jak se dalo čekat (neb jsem zvyklý být v systému neomezeným pánem) nasraly mne víc než WinXP, se kterými se tu a tam (chca nechca) musím setkávat u zákazníků. A vlastně jsem na nich ani po dni intenzivního testování nenašel vůbec nic přínosného oproti WXP. No nic. Vím co mne čeká, až si to budou nešťastníci pořizovat, vím proč se jim ve firmách vyhnout obloukem, alespoň po nejbližší rok(y?) a vím, že na moje PC nikdy žádná Wokna nepřijdou. A to mi stačí.

A že má nVidia problém? Je to skutečně softwarem od nVidie? Není to náhodou samotnýma Vistama? Víme houby, jen to, že se to navzájem nesnáší, ale kde je SKUTEČNÁ příčina zatím vědí nejspíš jen vývojáři. O tom jak M$ píše specifikace a jak kvalitní mají API taky něco vím, takže bych nVidii rozhodně neodsuzoval.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cygnus: Dobře napsané...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stareksoft: Ovladace od Nvidie pro vistu sou oznacovany jako beta a jako takove by se mely brat. Ony by ty ovladace uz asi davno byly nemuset do nich implementovat DHCP crap ala microsoft, ktery jim na jednoduchosti a funkcnosti rozhodne neprida. Ona Ani Ati pod vistou nefunguje jeste bez problemu a to same se da rict o vetsine dalsich zarizeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vista Enterprise - Gforce 8800 GTS, ovladace nVidia ForceWare Drivers 100.59 beta a jede vse bez problemu, jak 2D, tak 3D.Aplikace i hry....jen to chtelo trochu trpelivosti a premysleni a ne bezhlave cpat vse co se dostane do ruky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cygnus: vy linuxáci ste všeobecne divní - nadávate na Vistu že je to pre-release, ale pritom každý Linux je jedna veľká beta, pardon, skôr alfa ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 rur123:
Asi neznáte Debian stable, že? Tak má vypadat finální verze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mam grafiku nvidia 8400gs ktera je postavena pro vistu a naistaloval sem i nejnovejsi ovladace a stejne ji vista nevidi (error kod 43)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.