Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Problémy se spouštěním her na Alder Lake byly dořešeny. Intel radí: aktualizujte

Nojo, to je ten trend posledních 2 let. Vydá se produkt o kterém se ví že má nedořešené problémy a fixuje se to až později.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zase Intel nemůže čekat, až všichni vývojáři her a programů své programy upraví, to by ten produkt taky nemuseli nikdy vydat. To jim za zlé nemám. Spíš si měli odpustit ta svá slavná úsporná jádra, a nikdy by tenhle problém ani nevznikl.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nemohli, potřebovali dohnat aspoň část vícejádrového výkonu, kterým je Ryzeny už pár let válcují, a víc velkých jader se jim prostě nevešlo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ale to je jejich problém, že nedokázali vyladit jádra a výrobní procesy natolik, aby mohli jít stejnou cestou jako AMD. To, že to vyřeší nějakými hloupými Atom jádry, které ke své správné funkci potřebují nové Windows a úpravu většiny SW, tak to jen svou neschopnost hodili mezi uživatele a programátory. A starejte se.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Tak ale to je jejich problém, že nedokázali vyladit jádra a výrobní procesy natolik, aby mohli jít stejnou cestou jako AMD. " Cože? Vždyť v tomto AMD předehnali, AMD samozřejmě má v roadmapě BIG.LITTLE taky, ale později, protože to nedokázali tak rychle implementovat. Což bude doba kdy tak akorát Intel také přejde na x86 CPU z více čipletů. Takže výsledek bude nakonec u obou stejný, konfigurovatelné(z pohledu výrobce) x86 CPU s GPU z čipletů a s architekturou BIG.LITTLE. A zatím obecně jediné SW které mají problém s BIG.LITTLE jsou ochrany her(ne hry samotné) a virtualizační platformy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kde konkretne AMD rika ze prejde na BIG.LITTLE?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Předehnali? To jako v integraci zkriplených jader?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bez iGPU a malých jader by se jim takových 12 velkých vešlo. To by ovšem bylo výhodné pro zákazníky a ne pro Intel. Mohli by konečně udělat pořádek v AVX 512 díky finální verzi těch instrukcí, se kterými to myslí do budoucna vážně. Jak bych si dneska CPU bez iGPU nekoupil, tak highend není mainstream a zrovna ty intelovské iGPU stejně nejsou pro hry.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Posledních 2 let?! To se dělalo snad vždycky.
Snad každý složitější výrobek má v době vydání nějaké známé problémy (a další se objeví záhy po vydání).

Asi jediný způsob, jak nemít žádné známé problémy v době vydání, je nedělat testy (sice produkt bude mít hromadu problémů, ale při vydání nebudou známé) :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

problemy jakoze mi procesor zablokoval pristup ke hre? to se delo naposled kdy?? (:

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Např. s mým Ryzen 3800X nefungoval Mass Effect, protože holt něco nepočítal, ale jen odhadoval. Ano takže stává se to všem výrobcům. A problém vůbec nechápete, procesor vám hru absolutně nijak neblokuje. Ochrana hry(nikoliv hra samotná) prostě nepočítala s takovým vývojem architektury, tak ho nesprávně detekuje a podle toho se chová.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mas to naopak. Pristup k hre ti zablokovala samotna hra, resp. komponent, ktory si si kupil spolu s hrou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nektera auta maji pri vydani chyby, ale myslim ze je to podstatna mensina. U letadel je znamy jediny pripad v posledni dobe a byl z toho neuveritelnej prusvih. Kbydy se ostatni vyrobci slozitych vyrobku chovali jako Intel tak by zkrachovali. Jediny vyrobce, ktery funguje jako Intel je snad jedine Tesla, ale i jeji problemy jsou proti Intelu marginalni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš takový to že u jedný fabie ti neupadnou okýnka a u druhý upadnou skoro u všech? To nejsou chyby ale šlendrián.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se dělo u prvních sérií Favoritu. Na jeho úspěchy pak navázala až Tesla. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chyba, podstatna cast aut ma pri vydani chyby, povacsinou softwareove. Mechanicke chyby sa snazia riesit, kym to ide a elektricke maju workaroundy. S prichodom OTA updatov sa to bude este zhorsovat a podla mna o par rokov prve modelove roky budu ciste beta verzie a cez OTA sa potom dotahaju popatchovane verzie software-u. V malom sa to deje uz dnes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechny modely aut, letadel a většiny dalších věcí mají při vydání nějaké chyby.
(Otázka, kolik z nich je známých při vydání, ale o tom asi celkově pro nějaký obor nikdo nemůže mít přehled.)

Zkuste najít sériově vyráběný model auta nebo letadla, který nikdy neměl žádnou svolávací akci.

Ostatně, pro představu:
Populární .Net knihovna newtonsoft.json řeší serializaci a deserializaci do/z JSON formátu- převede data do JSON formátu nebo obráceně. Čili z pohledu celého programu většinou drobnost.
A tahle knihovna má jen na Githubu cca 2000 nahlášených problémů ( https://github.com/JamesNK/Newtonsoft.Json/issues )
Teď si představte, kolik jich může mít řádově složitější řídicí jednotka v autě, která se navíc musí potýkat s mechanickými díly a vnějšími podmínkami.
A pak si představte, kolik jich může být pro celé auto, ve kterém spolu mají komunikovat třeba desítky takových jednotek a hromady dalších dílů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO to je dele nez posledni 2 roky. Jasne projevuje se to stale u vetsiho mnozstvi vyrobcu, ale tento trend je tu uz minimalne 20 let a dele. Proste od dob, kdyz se internet rozsiril natollik, ze bylo snadne do SW nebo i HW (treba Tesla auta, nebo chytre televize a dalsi elektronika) pridat aktualizaci SW/FW ns dalku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.