Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Proč Microsoft více důvěřuje statistikám NetApplications, když jde o prohlížeče

Jelikož na XP nejde Internet Explorer 9 použít, spíš bych věřil opaku toho, co říkáte na konci článku - uživatel W7 má IMHO _méně_ důvodů hledat jiný browser, než IE. Nemluvě o tom, že většina dnešních soukromých uživatelů XP je má proto, že výš jít prostě nechce, zatímco většina uživatelů sedmiček je prostě koupila s notebookem a IE9 má z autoupdate. Co se firemních XP týká, tak tam IE naopak dominuje, pro firemní využití je vhodnější ve chvíli, kdy máte ve firmě Active Directory - byť je to IE8.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak přesně tohle mne také napadlo a chtěl jsem to poznamenat a koukám už jste mne předběhl.K těm Win7 ale musím říci že nabízím lidem kteří nemají o technologiích na netu ani páru a věčně volají že jim nejde to a zase tohle právě Chrome s tím že na tomto prohlížeči jede prakticky vše a hned tak ho něco nezaskočí.Pokročilé uživatele samozřejmě tento argument nezajímá ten si případné pluginy doinstaluje ale říkejte to někomu pro koho Flash plugin nebo HTML5 atd.Španělská vesnice.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když jsme u těch prohlížečů, zkoušel jsem C&C Tiberium Alliances v Chrome a IE9 a zdá se mi, že v Chrome to fičí rychleji. Je stále nejrychlejší Mozila?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není, rychlejší je Opera 12.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, jestli má prohlížeč A 20% nebo 30% a prohlížeč B 30% nebo 40% je už skoro jedno.

Důležitější je, že se trh/web stal více heterogenním a začalo být zajímavé dodržování standardů více než ladění pro konkrétní prohlížeč. Chaos v drobných odlišnostech a rychlost vydávání nových verzí tomu jen přispívá ...

Kéž by se totéž stalo i mezi operačními systémy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas, jenže to většina nechce registrovat..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.