Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Procesor AMD „Fusion“ patří do notebooků

ešte ani poriadne nič nespravili a už sa im to opozdí:)
nech zbytočne nekecajú a ponáhľajú sa vydať už konečne volačo reálne, lebo ten "fusion" nestihnú
vôbec

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Manos: no, pokud vím, tak AMD Geode procesory mají integrované grafické jádro už dnes. Pravda, rychlostně nic moc (přibližně někde u výkonu PCI Trident 9440), na druhou stranu Geode je taky celkem "ořezávátko"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi by som chcel radsej Geode procak (v lacnom notebooku), ktory by na tej istej 6-clankovej baterii (ake lacny acer/asus mava) potiahol 5-6 hodin kancelarskej prace + wifi a nie celeron s iGMA, ktora je aj tak nanic; tym ze sa ten celeron nevie ani rozumne (= ako napr. centrino) regulovat, zaraz zozerie celu baterku.

Je to pravda, uz aj mna AMD zacina stvat s tym neustalym odkladanim, lenze uz aj Vista vysla a oni stale odkladaju;)!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to mi připomíná... víte jak vypadá zdechlá PIIIka ve slotu 1 ? .. no řeknu Vám.. není to vůbec hezkej pohled.. :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

>> Ebo:
Jak vypadá zdechlá Ptrojka ve slotu1, nevím, ale vím, jak vypadá docela čilá Ptrojka ve slotu1 - mám ji doma :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto je Geode notebook so spotrebou 3,5W a kapacitou baterky 22Wh cize na baterku mozes ist cca. 7 hod a komercna verzia bude na trhu o rok

http://www.laptop.org/laptop/hardware/specs.shtml

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A casem k tomu zacnou delat extension koprocesory a karty, protoze samotne CPU se dodatecne rozsiruje tezko a dame si dalsi iteraci;)

Ale doufam, ze dokazi zajit dal nez k pouhemu sliti dvou cipu do jednoho. Nejake to obecne vyuzivani jednotek (aneb procesor = 3 ALU, 4FPU a 128SSE emulujicich shaderu, nebo tak neco:) by bylo fajn.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vidite to moc cerne pratele. Vubec totiz netusime jak moc integrovany reseni to bude. Jestli se dockame CPU a GPU na jednom svabu s jednim pametovym radicem, to vsechno prodratovany HT2kou, nebo jestli bude integrace vetsi. Navic co frekvence. Je velka otazka jak GPU pobezi, jestli jako HT nebo jako DRR radic nebo jako samotny CPU. Navic tohle GPU jadro bude muset bejt kvuli spotrebe navrhnuty rucne, stejne jako se to dela u CPU a ne automatem, jako u GPU. (nVidia nejspis udelala u nekterejch casti nv80 vyjimku, proto jim bezi tak rychle)
Nechci na booku hrat narocny hry, ja potrebu pracovat cely odpoledne na jedny baterky = 6-7 hodin provozu se zapnutou wifi a maximalnim uspornym rezimem. (CADari maj smulu, modelovaci programy sezerou vsechno co najdou ;-)) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.