Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ryzen je produktem roku, ocenění mají i GP102 a i7-7700K

„Titul „nejlepší pro přetaktování“ získal Intel za Core i7-7700K"

To je ten u kterého Intel použil nekvalitní chlazení a díky tomu si hodně majitelů stěžovalo a Intel se pak zachoval jako Intel a taktování nedoporučil? Nejvyšší frekvence nestačí.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

A není to kvůli tomu přetaktování už z výroby? ;) Přetaktované to už je a člověk se s tím nemusí babrat. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale to je pěkná blbost...
Proč by byly v tom případě odemčené k přetaktování, když už přetaktované jsou??? To fakt nedává smysl

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, nedává, a Intel to už sám uznal a další přetaktování už nedoporučuje. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou jako sranda ceny? Nebo opravdu dlouho hledali, za co by Intel ocenili? :D

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Za prodej výkonějších chladičů :D :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"To je ten u kterého Intel použil nekvalitní chlazení..." - ne, to je ten, který Intel opět ošulil o kvalitní teplovodivou vrstvu a čip je s vyšším napětím bez delidu neuchladitelný.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Are you, ready? We not. " AMD Vega
"Horké léto 3" RX580
"Get Rich or try in" Intel

AMD na poli grafik vyhrát nad nV nemůže, když na druhý pokus konkurent(Rx580) pro nV 1060 má konečně stejný výkon, ale 1,8-2x vyšší spotřebu :)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Ale zase umí freesync. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty citace jsou zalozne na cem? Krom toho, ze ta anglictina kulha :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když už, tak RX Vega, ale spíš zpočátku selhali výrobci AM4 desek.
Horké léto je spíš 7700K
A nejzbytečnější drahá věc je Titan X (Pascal)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli těm omezencům stačí hraní v low FPS , hlavně že maji freesync ... No comment.AMD se poved Ryzen. O tom žádná. Ale grafiku bych si od nich nekoupil. Ta spotřeba vs výkon ... Ne děkuji.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Za co ten - ? Za to že AMD neumí udělat konkurenceschopnou grafiku ? Mam jen GTX 1060 6GB. Přetaktovanou. Nemam problem jakoukoliv hru na 60-80 fps. Tak k čemu nějakej freesync ? Ten je použitelnej na konzolích který 60fps neudrží a padaj i hluboko pod 30fps. Ale na PC je to zbytečnost.Zatim mam 60 FPS na 60Hz monitoru vždy za všech okolností. Amd machrovalo s Vegou + Ryzen. Ale já těch 120FPS na GTX 1060 mam taky !!! Ještě jsem u žádný hry nemusel vypínat vyhlázko natož potom ubírat detaily. AMD grafiky maji výhodu zatim jen ve Vulkanu a DX12. Ale drtivá většina her je DX11 kde Nvidia nemá konkurenci.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Mluvíš o low FPS u AMD, kritizuješ AMD a pak řekneš, že máš jen 1060 a že máš všechno na max. V tom případě to má i AMD s 580, ty karty jsou výkonově téměř stejný.. takže buď víš o grafikách AMD prd a nebo trpíš schizofrenií a v jedné větě něco řekneš a ve druhé to popřeš, tak si vyber :o)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Já mám RX480 a jsem naprosto spokojen, ta karta v drtivé většině her má spotřebu v desítkách wattů (podle GPU-Z). A ty minusy máš za to, že kritizuješ něco, cos v životě neviděl.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

takze... si stezujete na AMD spotreba vs vykon.... koupite si nvidii... a pak ji pretaktujete, takze spotreba vs vykon jde automaticky do kytek :)))))))))))) pan je yntelygent...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže GTX 1060 je plus mínus srovnatelná s RX580 co se týká reálně dosahovaných FPS. Ty karty budou padat pod 60 obě zhruba stejně, takže doteď se můžeme smát, o kolik víc to RXko žere a tak. Ovšem pak je propastný rozdíl v tom, jak to vypadá s adaptivní snímkovací frekvencí a bez ní, takže i kdyby nVidia byla o pár procent / FPS lepší, bude to celé vypadat podstatně hůře - a to je ten problém.

Nebo se na to podívej z opačné strany - u nVidie musíš nastavit detaily tak, aby ses vždycky bezpečně držel nad 60FPS, jinak to bude rušit. U AMD v zásadě nevadí, když to půjde občas klidně pod 50, protože to je skoro neznatelný rozdíl. Když jsou ty karty plus mínus stejně výkonné, kde musíš nastavit nižší detaily?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"spotřeba vs výkon" je u herního pc nepodstatný parametr.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Právěže nám s freesyncem stačí nízká fps. Klidně 48. Při tomto počtu snímků za sekundu mám obraz naprosto plynulý, bez jediného trhnutí. Co je fantastické, v mém případě FPS plynule ( ! ) škáluje až do 60 FPS, kde to vzhledem k zahřívání karty (a tím pádem hlučnosti) mám omezeno.

BTW: vysvětlete mi někdo, zda je skutečně kdekoli znát 144 FPS vs 60FPS. Myslím tím, zda-li to hráč může reálně využít jako výhodu. Teorii znám. Přemýšlím takhle: Celá léta jsme na arkádových mašinách hráli převážně postřehovky (tedy věci závislé na rychlé reakci hráče) a to nejčastěji v 50 FPS (PAL) nebo 60 FPS (NTSC).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U zobrazovadla spíš hrají roli Hz, než fps. Pokud budeš mít 200 fps, ale 4k zobrazovadlo připojený přes starší hdmi a pojede to na 24Hz, tak to bude stejně nehratelné. Pokud ale narážíš na to, jestli poznáš 60Hz panel od 144Hz panelu, tak ano. Poznáš to dokonce dřív, než zapneš jakoukoliv hru, stačí pohnout na ploše myší, nebo scrollovat v prohlížeči. Ve hře pak obdobně těžíš z výhody rychlejší aktualizace obrazu. Kecy o tom, že "lidské oko vnímá jen blablabla" jsou nesmysl. U rychlých stříleček je to znát hodně, hlavně pak při horizontálním točení pohledu, protože ten pohyb je prostě plynulejší, obraz se při tom pohybu aktualizuje rychleji a máš možnost líp reagovat na změny pozice cílů. U pomalejších her to samozřejmě poznat skoro nejde, třeba u wot je jedno, jestli máš 30fps, nebo 120.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já mám VŽDY zapnutý vsync, takže mě 200FPS nejde zobrazit, páč používám monitor s refreshem 60Hz. Co se týče plynulosti např. tebou zmiňovaného kurzoru myši - je to tak, že na Amize při 50Hz je plynulejší, než ji mám ve Windows 10 při 60Hz. Ale to není dáno refreshem, to je dáno tím, že Windows kurzor 60/sec nevykreslí, zatímco Amiga ano. Celá plynulost spočívá v kreslení obrazu, které je synchronizováno s obnovováním (refreshem) obrazovky. Samozřejmě existují spodní meze. Moje lidské oko :) pozná 40FPS na 60Hz monitoru, ale obávám se (co se LCD týče), že už nepoznám 60 a 85 FPS při zapnutém vsync a 60 a 85Hz refreshi obrazovky.

Jinak ti chci dát za pravdu, že záleží na tom, jakou rychlostí se objekt na obrazovcxe pohybuje, jenže si myslím, že i 60Hz je plně dostačujících. Když se vrátím k arkádám (nebo Amize) urřitě mě neomezuje refresh 50Hz, kvůli kterému nestíhám uhnout před laserem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Evrope (EU) je smesne uplne vsechno, i ceny pro pocitacovy hardware. :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To nesmíš volit komunisty a další levičáky, abychom museli mít 20+% DPH.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si myslis, ze tzv. pravicove strany, ktere zaroven podporuji EU nas zachrani, tak jsi hodne najivni. EU je zlo a napriklad v ceskem parlamentu je jen jedna strana (Okamura a spol.), kteri jasne rekli, ze EURo ne.

Mimochodem v minulych volbach jsem volil stranu, ktera se moc za levici povazovat neda a do parlamentu se ani nedostala a v tech nasledujicich to hodim prave Okamurovi, protoze ten asi jedinej z tech lepsich ma nejakou sanci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S EU naprosto souhlasím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tim Core i7 - 7700K si pekne nasrali do huby, podplacene az to preteka, rozhodne je nejlepsim produktem pro zarucene pretaktovani neco zo soucasne edice Broadwell -E nebo RyZen, tecka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Titul „nejlepší pro přetaktování“ získal Intel za Core i7-7700K z generace Kaby Lake.

To je nejaká aprílová súťaž ? Ešte mohli dostať cenu za najlepší odvod tepla do IHS.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.