Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Prodej netbooků rapidně klesl, říká Microsoft

Čemu se divit, vypadá to roztomile, ale je to na dvě věci ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a teď počkáme dva roky, jak dopadnou tablety. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

řekl bych že uplně stejně..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No skoro skoro stejne .. pokud pujde cena na rozumnou uroven tak si to dokazu predstavit jako medium na cteni novinek ... neco jako v Star Treku :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na to stačí Kindle. Servery postupně začínají umožňovat nechat si posílat články přímo do něj...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti, ale pro "kikinky" do kabelky na surfování, skape a fuckbook... ty jsou nadšené :-)
Mně osobně na běžnou "agendu" nevadí ani tak výkon, jako těch úděsných vertikálních 600 :-(
Myslím si, že teď si netbooky kupují lidé, kteří vědí, co chtějí... a už ne všechny cool socky aby měly nový "notebook" za 5tkč...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne som kupoval Lenovo U165, 11,6" 1366x768, AMD Turion II K625, 4GB RAM, 500GB HDD, eSATA, Win7 HomePro, váha do 1,5kg a som s ním spokojný.

Na bežnú "robotu" do vlaku je úplne v pohode, ten Turion je výkonnejší ako Atom a v tej konfigurácií ma vyšiel na 380€, čo vôbec nie je zlá cena ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dnes už je situace lepší. Aspire one 522 má i při 10,1" 1280x720, C-50 APU, výdrž lehce přes 8 hodin max, na netu 5-6. HDMI, full HD video dnes už standart. Cena 6500,-

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No co to pozoruju kolem sebe, tak "kikinky" na zmíněné věci už používají HTC :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem ho dostal zadarmo (ke krabici ovesných vloček ;) a je to super věc. Když potřebuji něco, co mi bude přes terminál pouštět vzdáleně muziku na představení, nebo když žena potřebuje na cestu něco, na čem si upraví v rychlosti prezentaci cestou na konferenci a vleze se to do kabelky, tak je to nehorázně praktická vychytávka. Nekoupil bych to, ale zadarmo jako občasný doplněk dalších 4 počítačů, co máme, je to fakt praktické.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S dostatečně velkým diskem se to může hodit jako trvale zapnutý stroj pro torrent klienta. Ale to už je asi lepší si pořídit NAS...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky pozoruju, že netbooky jsou nějak na ústupu.
- Atom d2700 + 4GB RAM + nějaká nvidia by nemula být špatná kompinace. Uvidíme co trh přinese ke konci roku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten monitor co je na stole je taky nesmrtelný :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, dodnes plně funkční. Svého času jsem ho koupil s velkou slevou od známého, že prý tomu nefunguje VGA vstup, jen DVI (to bylo v dobách, kdy DVI ještě nebylo tak populární, i když už se používalo v množství větším než malém). Nějaký čas jsem to skutečně provozoval s "nefunkčním" VGA vstupem (po připojení se obraz poskládal do několika problikávajících pixelů v rohu). Pak jsem si řekl, že u těch analogových vstupů to bývá často nějaká blbost ... rozebral jsem ho, nic nenašel, smontoval - a měl jsem pravdu, nějaká blbost. Po smontování VGA vstup funguje dodnes bez jakýchkoli potíží :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

že by nějaké kurvítko? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro BFU je to senzacni vec - podivaji se na tom na web, vyridi e-maily a FB. A to vse za cca 5500 Kc a jeste si to v lete muzou vzit na zahradu.
Ja osobne bych o nem uvazoval jen tehdy, kdy by mel dvoujadro, 2GB RAM (vazne diky MS), 500 GB harddisk a DVI pri soucasne nizsi cene, nez notebook.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejen BFU.

Jako poznámkový blok a super mobilní SSH terminál to je skvělý. Na nouzové prohlížení webu a pouštění filmů před spaním taky dobrý (na čtení knih nepraktický - hmotnost/lcd). Ale druhý rozhodně nechci a měnit nebudu, dokud se první nerozpadne. Když už nasytili i masu BFU, kteří se svezli na módní vlně, tak zájem musel klesnout.

Místo na trhu to určitě má i když ne ve velké míře. Stejně jako PDA, stejně jako tablety a podobné hračky (pro které osobně nemám využití vůbec).

A jestli to říká Microsoft je mi úplně jedno, ačkoli se jeho produktům vyhýbám, kdekoli to jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně jsem to chtěl k sekačce :-D od Mount..., ale nakonec z ní sešlo. Myslím, že na takové to "domácí žvýkání" to bohatě stačí. Ale dal bych za to max 3500, a muselo by tam být Atom dvoujádro, 2GB DDR3, 250GB nejméně. Stačil by i ten 10" LCD, s výdrží 8-10hod to je na mobilitu akorát. Mám teď služební 13"DELL, něco kolem 1,5kg s dvoujádrem a 3GB DDR3, výdrž cca 2,5-3hodky, takže je to hezké, mobilní, ale taky díky zakázaným admin.právům docela zbytečně zpomalený stroj, protože nastavení nemůžu měnit :-D...Myslím, že NETBOOKY pořád mají co říct, jen ty ceny se mi furt nezdají...Rozhodně proti NOTEBOOKŮM se jejich ceny příliš nemění. Ale každý má rád něco jiného, nehaním, prostě proti gustu...Ať slouží...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych viděl dvě věci, které je třeba si ověřit, než se začnou dělat závěry. Za prvé, jak moc Microsoft kecá a za druhé, jak je vlastně definovaný netbook a notebook. Osobně mi přijde to dělení nesmyslný a podle mě existují pouze notebooky. Že některé mají jenom displej 7" a pomalý Atom, no a a co? První stroje měly CPU 386SX, malý černobílý displej a taky to jsou notebooky.

Takže možná se jenom zájem zákazníků posunul trošku výš a přenesl tak z pomyslné kategorie netbook mezi notebooky.

Mimochodem, pokud se na podobný stroj s Atomem nainstaluje místo pomalých W7 Linux, stává se z něj rázem svižný a použitelný počítač.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO má MS definici netbooku jasnou, ne? Jednoduše to jsou přenosné stroje s OEM Windows 7 Basic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si pamatuju, tak MS to definoval velikostí úhlopříčky. Odvíjel od toho cenu za licenci tak, aby se výrobcům nevyplácelo dávat tam Linux. Některé malé notebooky se ještě dají sehnat i s XP.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se na podobný stroj s Atomerm nainstaluje místo pomalých W7 MS DOS, stává se z něj rázem dělo. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JeCh chtel naznacit, ze Atom + Linux je jedina kombinace, na ktere se da i rozumne pracovat. Overeno prakticky na Lenovo S12.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, jak je s tím W7 nainstalován různý bonusový software, tak se nedivme, že je to tak pomalé.
Jedna známá si pořizovala netbook, ale ten byl ještě s XP. Jenomže na tom stroji bylo nainstalováno slušné množství crapwaru, takže to bylo pomalejší než můj stroj s Athlonem XP 1800+, s netbooky takřka srovnatelný. Aby se s tím netbookem dalo dělat, musel jsem většinu crapwaru vystřílet.
Tento problém se objevuje i u normálních notebooků, jak je to přecpané crapwarem, jede to jak hlemejžď.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prodej kuličkových ložisek loni klesl o 31.5786% prohlašuje výrobce vánočních přáníček.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude tim, ze spousta zakazniku presla na moderni fluidni loziska

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že toto vaše ironické přirovnání nesedí. Microsoft totiž dodává do netbooků docela podstatnou část vybavení a má tedy o prodejích jednoznačně dobrý přehled.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

osobne som si kupil netbook asus N10. Atom aj Nvidia dpolu s intel grafikou. Preco? No potreboval som nieco prenosne do skoly a podobne. NB mali vydrz na baterky okolo 2 hodin a zykon CPU ok ale VGA mizeria. Takze na jednu stranu prilis vykonne a na druhu na h. velkost som chcel 12 - 13 co su hodne drahe kusi, takze pre mna mimo. Netbook nakoniec vyhral, cpu staci na pracu, film utiahne a hry co hram tak utiahne tiez - vdaka Nvidii. Zo zaciatku som ho stale chcel pripajat na vacsi monitor, ale diplomovka sa moc dobre pisala aj na 10" lezmo v posteli :). Dodnes nelutujem kupu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k růstu ipadů a spol. není divu, že netbooky zaznamenávají pokles.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, kdo chtěl či potřeboval, si už koupil. Určitou roli v tom můžou hrát nastupující tablety. Já bych osobně radši tablet než netbook, ale ještě si počkám, zatím není moc dobrých tabletů na trhu. Nebral bych tablet s desktopovým OS, sic takový systém není pro to vhodný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

neni se cemu divit. lidi utikaji k Apple. MS Win jde spatnym smerem. Koupis spickovy notebook s vykonnym HW a zjistis, ze ti HW je k nicemu bo ovladace pod WIN jsou tragedie a cely OS Win uz neni operacni system, ale omalovanky a nebo lepe receno hra s nekonecnym poctem urovni. Musis byt dobry hrac, aby si udrzel Windows v vcelku efektivnim provozu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.