Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Prodeje netbooků jdou stále dolů

Když ono se to cenama přiblížilo "normálním" notebookům, ale ten výkon pořád chybí...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vidim to napodobne... ceny podobne notebookum a vykon nikde... navic ti co chteli netbook na takove to nenarocne cvakani (internet office PDF filmy) ho maji a jeste nejaky ten rok jim vydrzi funkcni... protoze za posledni rok se v tomhle segmentu nic nepohlo... jedine ceho si clovek vsimne je zmena kapacity disku z kdysi beznych 120 na 250...

Ustal vyvoj...ustal prodej :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, netbooky stoupají, notebooky klesají, tak se nám to celé potkalo na 9000Kč. Když byl notebook za 16000Kč a netbook za 7000Kč, tak se to určitě prodávalo líp...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, když jsem si ho před 1,5 rokem kupoval, tak stál běžně okolo 8 tisíc a dneska stejný typ mají i v czc za 6 tisíc.Takže nechápu, kde berete ten růst.
Jo a já si ho kupoval kvůli velikosti a ceně, 15ti palcový notebook nepotřebuju, to už si radši sednu k desktopu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je opravdu překvapení, že prodeje nerostou. Proč by si měl uživatel koupit nový netbook, když se pořád prodávají ty samé. Výkon netbooku před dvěma lety je stejný, jako toho současného, takže uživatele nenutí nic kupovat si nový. A to nemluvím o tom, že cena je větší, než byla před těmi dvěma lety.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To, ze vyrobci zabili tenhle nadejny segment, bylo jasne uz davno. Ted uz to prokazuji i ekonomicke statistiky. Skoda, R.I.P. Netbooks.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za mě takhle. Vůbec se tomuto vývoji nedivím, u nás by měla cena začínat tak na 5 tisících dneska, aby se o tom dalo uvažovat. Jinak v současné cenové situaci je netbook drahý na to, co umí. Netbook není vůbec koncipován jako hlavní pracovní stroj, jen jako druhé zařízení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

domnivam se, ze 4 az 5000 by mel byt strop.

vsechno je to predrazene, delaji z toho porad luxus.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ked Intel pripravoval Atom, AMD vraveli, ze tento segment ich nezaujima, ze to neprinesie prachy, Intel na atome zarobil a zaraba paradne....., ked uz ma konecne AMD dobru konkurenciu v podobe Zacate a spol. tak uz zrazu vidia viac ako ostatny....., Ked Intel uviedol Atom, pisal som, ze AMD a ich marketing treba vyhadzat von z okna..... AMD uz davno mala mat male procesory s pouzitelnym cipsetom/grafikou, nie nahanat sa s intelom o najvykonnejsie procesory.... Atom by nakopal aj Duron na novsom vyrobnom procese..... AMD ma robit co vedia a co im dobre ide a to je pomer cena/vykon....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně Atom měl patřit do úplně jiné cenové skupiny i trhu . Bohužel se uplatnil v parodii na notebooky a našli se i lidé co na něj skočili .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neříká se tomu nasycení trhu? ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono možná také sehrává roli nástup tabletů, neboť ti, kteří chtěli něco malého na net, čtení pdf apod., tak těm takové zařízení stačí. Přičemž laciné tablety na bázi ARM s Andoidem začínají na cca 90USD i s dopravou, přehrát to umí kde co (vyjma "špeků"), dokonce i s podporou Flashe atd. Externí klávesnici lze také nosit v kapse je-li to třeba?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim s vetsinou, na to co to umi je to dost drahe. Posun ybych videl v dvoujadrovych procesorech a kdyby tam dali 2 GB RAM, ale to se zase nebude limit MS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám HP Pavilion dm3 - ideální kompromis rozměr/výkon/spotřeba, 13" se 7200rpm HDD, dvojjádrový procesor o mnoho řádů výkonější než Atom mrzáčci, výdrž na baterii kolem 5 hodin. A v případě potřeby mohu zatáhnout i HD4330, kterou jsem si slušně přetaktoval :-) Jako pracovní stanice na cestách je to přímo ideální stroj, pracuje se na něm mnohem lépe než na 7-11" cihličce a je přenositelnější než 15-16", avšak jako plnohodnotnou náhradu desktopu se absolutně nehodí, stejně jako jakýkoliv přenositelný stroj :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, dvě zařízení mají své nevýhody v synchronizaci a ceně. Nesouhlasím však s tím, že nelze nahradit desktop. Stále obdivuju rok starý Sa3650. Za 14600,- s DPH 13" co tenkrát stál noťas dvoujádro 2.2Ghz, 3Gb RAM + HD3870 v dockince v ceně. Doma monitor, klávesnice, USB zvukárna v dockině, v pohodě stačí na nenáročné hraní i dnes, přitom je 13" ideální na cesty, dneska tyhle prachy stojí lepší ION netbooky, které se můžou jít proti tomu zahrabat a to včetně výdrže :-). Jedinný zajímavý stroj od té doby je Gigabyte T1125 do kterého bych hned šel kdyby měl v dockině lepší grafiku a stál do 15-16 tisíc :-D. Trh s notebooky/netbooky je bída, nulová inovace, všechno těžce konzervativní nuda - chcíplý Atom (netbooky) nebo blbá grafika (notebooky) nebo příšerně drahé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SA3650 je vyborny, suhlasim.
Jedinu inovaciu ktoru vidim (okrem LED displejov = o trochu lepsia vydrz) je dvojita grafika = jedna slaba a jedna silna. Ci uz interna ako nVidia alebo externa ako AMD. Len skoda ze AMD a vyrobcivia sa na tento koncept vykaslali.
Veci na ktorych by mali jednoznacne zamakat su vydrz baterie alebo akejkolvek inej jednotky dodavajucej stavu ... a to sa tyka aj *padov. A citatelnost displeja vonku (tam sa uz aspon nieco deje).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"...proč mi to na tom nepůjde? Vždyť stál X tis..."

divil se nejeden člověk. Statistiky zvyšovali masy, které uvěřili a podlehli módě *booků. Vidina "malé krabice" namísto velké, možnost přenést z obýváku do ložnice apod. byly argumenty, které zaznívali v prodejnách běžně. Leč výkon a komfort desktopu book prostě nenahradí. Bylo jen otázkou času, než na to lidi přijdou...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kupili si to, chvilu sa z toho tesili, potom zistili ze na nieco to pouzitelne je a na nieco nie a bud to pouzivaju prilezitostne alebo to dali potomkovi ked tak velmi zadonil o nejaky pocitac :-) A dalsi siu nekupia, proste trha sa nasytil a zatial nevymysleli novy sposob pouzitia pre siroke masy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale prdlajs. Netbook vyuzivam nejvic ze vsech stroju (80% casu). Notebook se rok vali v koute a pada na nej prach. Desktop zapinam jen kdyz potrebuju pracovat nebo si zahrat hru. Vyrobci to zabili neustale vetsi velikosti (ja mam 9'', ktere uz se nevyrabi a vetsi nechci) a nulovou invenci (jedinou nevyhodu vidim ve slabe grafice (youtube HD, filmy HD) a pomerne malem SSD). Druhou veci je to, ze male a lehke notebooky, ktere kdysi staly desitky tisic dnes stoji par korun, takze lidi logicky sahnou po 11'' notebooku za 15K nez za netbook za 10K, kdyz ma notas vetsi vykon, temer stejnou hmotnost a stejnou vydrz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moje drahá polovička chce netbook protože je prý "malý a bude mít novou baterii", ale přes počáteční nevoli jsem jí ho zatrhl , protože na něco co je méně výkonné a stojí stejně jako její starší notebook fakt peníze dávat nemíním .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.