Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Prodeje notebooků konečně rostou, v březnu o 20 %

Práveže, 11,6” dotykové sestavy s Windows 8 („netbook 2.0“) môžu chytiť druhý dych hlavne s príchodom nového 22nm Atomu Silvermont na platforma Bay Trail ako aj s príchodom 28nm AMD Jaguar (Temash, Kabini) prípadne to môžu byť konvertibilné mininotebooky ako tablet+dokingstation 2v1 na oboch platformách.

Zrovna v týchto dňoch aj Intel ukázal na IDF v Pekingu nový Atom Bay Trail - M v akcii (je tam aj doska Atom Bay Trail - D od Gigabytu)

zdroj: http://www.mobilegeeks.com/intel-baytrail-prototype-hands-hd-video-demo/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hardware bude lepší, ale mám ten dojem, že dnes drtivá většina lidí u těchto zařízení hledí spíš na software. Respektive řadový zákazník nemá tušení, jestli jedno nebo druhé číslo znamená lepší nebo horší procesor, ale slyšel, že „ty osmičky jsou špatné“. Jelikož právě tohle je jediné hledisko, které na daném produktu dokáže zhodnotit, nemyslím, že je velká šance, že by novější hardware mohl stávajícím prodejům výrazněji pomoci. Možná až v kombinaci s Blue (i když budou stejné jako osmičky, zafunguje známý psychoefekt, že produkt následující po špatném musí být vždy lepší :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ak by sme sa na všetko tu mali pozerať cez prizmu "řadový zákazník" tak tu nemusíme ani diskutovať a posledný môže zhasnúť.

Uvidíme ako to dopadne - rozhodne nový HW v kombinácii s Win Blue môže byť pekné osvieženie a zároveň nakopnutie tohto trhu v podobe druhého dychu a zatraktívneniu predaja (nikto zároveň netvrdí, že dobehnú či predbenú v roku 2014 predaje tabletov ARM + Android/ios)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A o jakém zákazníkovi s chcete bavit? Prodeje umaštěných placek ovládá řadový zákazník, ne firemní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"...môžu chytiť druhý dych hlavne s príchodom nového 22nm Atomu Silvermont " Nuz ale najprv by mali zarobit na sucasnom HW kym pustia na trh novy ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

az me nabydnou poradne rozliseni, tak si zase notebook koupim, ale ty starozitnosti co tam jsou dnes mam v tom svem jiz 7 let, HW to postacuje tak proc menit za novej, kdyz ten soucasnej stale dobre funguje

klidne bych i koupil a treba si polepsil o nejakou tu hodku na vydrzi (soucasnej stale 3.5-4 hodky da), ale chci alespon poradnej display, a ne ty shitko rozliseni co tam cpou snad od zacatku stoleti

trosku jsem zvazoval chromebook pixel s tim ze bych nato soup sedmicky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No teď jsme koukali na něco s aspoň 1600×900, spíš FullHD, ideálně čtyřjádro (ale není podmínkou), grafika nějaká základní, hlavně kvalitní šasi, do 30-35. Absolutně nic. Všude samá hrůza a když nějaký kvalitnější stroj, tak to stojí 45+, ale úplně zbytečně samozřejmě, nač Quadro za ty prachy, nač tohle a támhleto…

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Provokativně: http://www.alza.cz/macbook-air-13-cz-d336412.htm ;-)
Windows si tam musíš frknout svoje, pokud na nich trváš... :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, podmínka byla samozřejmě x86 PC. Veliksot kolem 17,3". Člověk by čekl, že koupí v té velikosti něco se slušným rozlišením, ale ouha, jsou tam šmejdy pod 20 s FullHD, pak pár trochu kvalitnějších s FullHD, a ještě méně v těch nejlepších (ale plných zbytečných krámů), a mezi tím nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, sedmnáctka, to se výběr dost zužuje. Ostatně když člověk na šopu CZC začne odškrtávat nevyhovující parametry, obvykle toho ve výběru opravdu moc nezůstane. Já nakonec koupil 12" levňocha do báglu na cesty a jiné otloukání, za 10 kkč člověk nějaké ty nedostatky přehlédne. Za 30 a více kkč už není prostor na kompromisy a nejsem si jist jestli si to výrobci uvědomují.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Core i5/i7 Ivy Bridge nie je x86? ;-) Aj slušné rozlíšenie to má, len nie 17.3".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Šéf Samsungu se plete, samotné notesy jsou problém, nikoliv OS. Až výrobci ntb si z nebudou dělat legraci a vrátí se zpět na zem s normálními notesy okolo 15,6" na práci, pak je lidé budou i kupovat. Výmysly typu 11 nebo 12", bez mechaniky, s pár GB RAM v základu a bez SSD v kombinaci s HDD, opravdu nikdo kupovat nebude a ještě většinou s mizernou výdrží baterie. Těch je všude plno a ani po slevě nikoho neosloví. Nehledě na to, že notesů postavených už pro Win 8 by člověk hledal na prstech jedné ruky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dneska by spíš na prstech jedné ruky hledal bez toho balastu…

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja by som este pridal jednu. Keby niekto prisiel s inovaciou v podobe LCD s pomerom aspon 16:10, tak to by som bral hned a pisal mu oslavne ody.

Ked porovnam moju staru T60 s 14" 4:3 LCD a novymi 14" 16:9, tak sa strhavam zo sna pri myslienke, ze sa mi ta moja T60 raz pokazi a budem musiet ist do tej hrozy.

Suhlasim s Behemotom, ze kupit slusny notebook bez zbytocnosti je skoro nemozne.
Minule som kupoval sefovi 2ks notebookov a kupit nieco poriadne len s integrovanou grafikou a bez zbytocnosti bolo nemozne. Tak ma s ext. grafikou, ktoru nevyuzije

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.